Yhteystietojen hallinta ja poistaminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Lue ohjeet yhteystietojen määrittämiseen ja hallintaan. Muuta esimerkiksi sitä, mitä Yhteystiedot-apissa näkyy, ja poista yhteystietoja.

Yhteystietotilin määrittäminen

Voit määrittää sähköpostitilisi, kuten iCloudin, Googlen ja Microsoft Exchangen, jakamaan yhteystiedot Yhteystiedot-apin kanssa. Jos sinulla on yhteystietotili, kuten yrityksen tai koulun hakemisto, voit määrittää myös sen. Toimi seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Tilit ja salasanat.
  2. Napauta Lisää tili.
  3. Napauta sähköpostitiliäsi. Jos haluat määrittää yhteystietotilin, kuten LDAP- tai CardDAV-tilin, napauta Muu.
  4. Anna tietosi ja salasanasi.
  5. Napauta Seuraava.

Jos olet luonut Yhteystiedot-apissa useita sähköpostitilejä ja haluat tarkastella tietyllä tilillä olevia yhteystietoja, avaa Yhteystiedot ja napauta vasemmassa yläkulmassa Ryhmät.

Yhteystiedot-apin ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä tilillä

Haluatko lisätä tai poistaa kaikki yhteystiedot tililtä, jonka olet jo määrittänyt? Ota Yhteystiedot-appi kyseisellä tilillä käyttöön tai poista se käytöstä:

1. Valitse Asetukset > Tilit ja salasanat.
  2. Napauta lisättävät tai poistettavat yhteystiedot sisältävää tiliä.
  3. Jos haluat lisätä yhteystietoja, ota Yhteystiedot-appi käyttöön. Jos haluat poistaa yhteystietoja, poista Yhteystiedot-appi käytöstä ja napauta Poista iPhonesta.

Oletustilin valitseminen uusien yhteystietojen lisäämistä varten

Jos olet luonut Yhteystiedot-apissa useita sähköpostitilejä, voit valita oletustilin uusien yhteystietojen lisäämistä varten. Valitse Asetukset > Yhteystiedot > Oletustili ja valitse tili.

Yhteystietojen lajittelu- ja näyttöjärjestyksen muuttaminen

Voit valita yhteystietojen lajittelutavan, esimerkiksi aakkosellisesti etu- tai sukunimen mukaan. Valitse Asetukset > Yhteystiedot ja jokin seuraavista vaihtoehdoista:

• Luettelojärjestys: lajittele yhteyshenkilöt aakkosellisesti etu- tai sukunimen mukaan.
  • Näyttöjärjestys: näytä yhteyshenkilöiden etunimet ennen sukunimiä tai niiden jälkeen.
  • Lyhyt nimi: valitse, missä muodossa yhteyshenkilön nimi näkyy eri apeissa, kuten Mail-, Viestit- ja Puhelin-apeissa.

Yhteystiedon poistaminen

Kun poistat yhteystiedon, se poistetaan laitteesta lopullisesti. Jos poistat yhteystiedon sähköpostitililtäsi, se poistetaan lopullisesti myös kaikista laitteista, joista on kirjauduttu kyseiselle sähköpostitilille.

Voit poistaa yhteystiedon seuraavasti:

1. Avaa Yhteystiedot-appi ja napauta poistettavaa yhteystietoa.
  2. Napauta Muokkaa.
  3. Vieritä alas ja napauta Poista yhteystieto.