Suica-kortin käyttöönotto Apple Payssa

Näin voit lisätä Suica-kortin iPhoneen tai Apple Watchiin.

Suica-kortin siirtäminen Apple Payhin iPhonessa

Voit siirtää nykyisen Suica- tai My Suica -korttisi Apple Payhin Wallet-apissa.1 Voit myös luoda uuden Suica-kortin ja lisätä sen Walletiin Suica-apissa. Pasmo- tai muita matkakortteja ei voi lisätä Apple Payhin.

Tarvitset seuraavat, jotta voit siirtää muovisen Suica-kortin iPhoneen:2

• Japanista ostettu iPhone 7 tai iPhone 7 Plus (mallit A1779 ja A1785)
  • iPhone 8 tai iPhone 8 Plus
  • iPhone X tai uudempi
  • iOS:n uusin versio
  • Japani laitteen alueena
  • muovinen Suica-, My Suica- tai Commuter Suica -kortti.

Näin siirrät kortin:

1. Avaa Wallet-appi ja napauta plusmerkkiä.
  2. Napauta Seuraava ja sitten Suica. Tutustu toimintoon katsomalla esittely.
  3. Siirrä Suica-korttisi iPhoneen noudattamalla ohjeita. Tarkista kortin neljä viimeistä numeroa.
    Suica-kortin taustapuoli
    Joudut antamaan syntymäaikasi vain, jos lisäät My Suica- tai Commuter Suica -korttia Apple Payhin. Käytä samaa syntymäaikaa kuin muovisen Suica-kortin ostohetkellä. Napauta Seuraava.

4. Kosketa iPhonen yläosalla Suica-kortin keskiosaa. Jätä se paikalleen liikuttamatta sitä. Tämän toiminnon suorittaminen voi kestää muutaman minuutin.

iPhonen näyttö, jossa näkyy Suica-kortti

Aloita sitten Suica-kortin käyttö iPhone 7:ssä tai uudemmassa. Muovinen Suica-kortti ei enää ole käyttökelpoinen. 500 jenin Suica-korttitalletus lisätään Suica-saldoosi Apple Payssa.

Suica-kortin lisääminen Apple Watchiin

Tarvitset seuraavat, jotta voit siirtää muovisen Suica-kortin Apple Watchiin:1, 2

• Apple Watch Series 2 (ostettu Japanista), Apple Watch Series 3 tai Apple Watch Series 4
  • iPhone 7 tai iPhone 7 Plus (ostettu Japanista), iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max tai iPhone XR3
  • watchOS:n uusin versio.

Siirrä muovinen Suica-kortti Apple Watchiin avaamalla Apple Watch -appi iPhonessa. Siirrä kortti noudattamalla ohjeita.

Suica-kortin lisääminen Apple Payssa

Voit myös luoda uuden Suica-kortin ja lisätä sen Apple Watchiin:

1. Avaa Suica-appi iPhone 5:ssä tai uudemmassa laitteessa.
  2. Luo uusi kortti ja siirrä se Apple Watch Series 2-, Apple Watch Series 3- tai Apple Watch Series 4 -laitteeseen noudattamalla ohjeita.
  3. Voit aloittaa Suica-kortin käytön.

Toisin kuin luotto- ja prepaid-kortit Apple Payssa, Suica-kortit voivat olla käytössä vain yhdessä laitteessa kerrallaan.

Suica-kortin siirtäminen iPhonesta Apple Watchiin

Näin voit siirtää Suica-kortin iPhonesta Apple Watchiin:

1. Avaa Watch-appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  2. Napauta Wallet ja Apple Pay.
  3. Vieritä alas sen Suica-kortin kohdalle, jonka haluat siirtää Apple Watchiin. Napauta sitten kortin vieressä olevaa Lisää-painiketta.

Voit siirtää Suica-korttisi takaisin iPhoneen Watch-apilla. Et voi siirtää Suica-korttia matkan aikana.

Mitä seuraavaksi?

Siirrettyäsi Suica-kortin Apple Payhin et voi enää käyttää muovikorttia. Lisättyäsi Suica-kortin iPhoneen tai Apple Watchiin voit käyttää Apple Payta joukkoliikenteessä ja kaupoissa, jotka hyväksyvät Suica-kortin. Ensimmäisestä Apple Payhin lisäämästäsi Suica-kortista tulee pikamatkakorttisi, jonka avulla voit käyttää Suica-korttia ilman Face ID:tä, Touch ID:tä tai pääsykoodia. Sinun tarvitsee vain suunnata iPhonesi tai Apple Watchisi lukijaa kohti ja pitää sitä lukijan lähellä. Laitetta ei tarvitse herättää eikä appia tarvitse avata.

Katso ohjeita pikamatkakortin vaihtamiseen.

1. Apple Pay ei ole saatavana alle 13-vuotiaille lapsille. Ikä vaihtelee maa- tai aluekohtaisesti.
  2. Muista kirjautua iCloudiin kaikissa laitteissasi. Joudut määrittämään Face ID:n, Touch ID:n tai pääsykoodin iOS-laitteessasi. Jos poistat pääsykoodin käytöstä, kaikki luotto-, prepaid- ja Suica-kortit poistetaan kyseisestä laitteesta. Sinun pitää ottaa pääsykoodi käyttöön Apple Watchissa. Jos poistat pääsykoodin käytöstä tai kirjaudut ulos iCloudista, kaikki luotto-, prepaid- ja Suica-kortit poistetaan Apple Watchista. Kun poistat Suica-kortin jostakin laitteesta, jäljelle jäävä saldo tallennetaan ja on siirrettävissä samaan tai toiseen iPhoneen tai Apple Watchiin, jolla on kirjauduttu iCloudiin samalla Apple ID:llä.
  3. Jos sinulla ei ole Japanista ostettua iPhone 7- tai iPhone 7 Plus -laitetta tai iPhone 8-, iPhone 8 Plus-, iPhone X-, iPhone XS-, iPhone XS Max- tai iPhone XR -laitetta, voit silti lisätä Suica-kortin luomalla uuden Suica-kortin Suica-apissa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.