Suica- tai PASMO-kortin määrittäminen Apple Payssa

Lue ohjeet Suica- tai PASMO-kortin lisäämiseen iPhonessa tai Apple Watchissa.

Mitä tarvitset Suica- tai PASMO-kortin luomiseen Wallet-apissa?

*Voit ottaa Suica-kortin käyttöön myös Japanissa ostetussa iPhone 7:ssä, iPhone 7 Plussassa ja Apple Watch Series 2:ssa.

** Apple Pay -yhteensopivia kortteja on saatavilla, mutta joitakin kortteja ei ehkä hyväksytä.

Uuden Suica- tai PASMO-kortin luominen

Voit luoda uuden Suica- tai PASMO-kortin iPhonessasi tai Apple Watchissasi seuraavasti:

iPhone

1. Avaa Wallet-appi ja napauta lisäyspainiketta .
  2. Napauta Matkakortit-kohdassa korttia, jonka haluat lisätä.1
  3. Valitse matkakortille siirrettävä summa tai siirrä olemassa oleva kortti ja napauta sitten Lisää.2
  4. Luo uusi matkakortti iPhonessa toimimalla ohjeiden mukaan.

Apple Watch

1. Avaa Watch-appi iPhonellasi ja valitse Oma Apple Watch -välilehti.
  2. Vieritä alaspäin ja napauta Wallet ja Apple Pay.
  3. Napauta Lisää kortti > Jatka ja valitse sitten lisättävä kortti.1
  4. Valitse matkakortille siirrettävä summa.
  5. Noudata ohjeita uuden matkakortin luomiseen Apple Watchissasi.

Suica- tai PASMO-kortin siirtäminen Apple Payhin iPhonessa

Voit siirtää nykyisen Suica- tai PASMO-korttisi Apple Payhin Wallet-apissa.4 Voit myös luoda uuden kortin ja siirtää sen Wallet-appiin Suica- tai PASMO-apissa.

Tarvitset muovisen Suica- tai PASMO-kortin iPhoneen siirtämiseen seuraavat:4

• Laitteen alueen täytyy olla Japani.
  • Tarvitset muovisen Suica- tai PASMO-kortin.

Näin siirrät kortin:

1. Avaa Wallet-appi ja napauta lisäyspainiketta lisäyspainike.
  2. Napauta Seuraava ja napauta sitten Suica tai PASMO. Tutustu toimintoon katsomalla esittely.
  3. Siirrä korttisi iPhoneen noudattamalla ohjeita. Tarkista kortin neljä viimeistä numeroa.
    PASMO-kortin taustapuoli
    Joudut antamaan syntymäaikasi vain, jos lisäät My Suica -kortin, räätälöidyn PASMO-kortin, Commuter PASMO -kortin tai Suica -kortin Apple Payhin. Käytä syntymäaikaa, jonka annoit ostaessasi muovisen korttisi. Napauta Seuraava.

4. Kosketa iPhonen yläosalla Suica- tai PASMO-kortin keskiosaa. Jätä se paikalleen liikuttamatta sitä. Tämän toiminnon suorittaminen voi kestää muutaman minuutin.

iPhonen näyttö, jossa näkyy PASMO-kortti

Aloita sitten Suica- tai PASMO-kortin käyttäminen iPhonessa. Muovikorttia ei voi enää käyttää. 500 jenin talletuksesi muovikortille lisätään Suica- tai PASMO-saldoosi Apple Payssa.

Suica- tai PASMO-kortin siirtäminen Apple Watchiin

Jos haluat siirtää muovisen Suica- tai PASMO-kortin Apple Watchiin, avaa Apple Watch -appi iPhonessa. Siirrä kortti noudattamalla ohjeita.

Voit myös luoda uuden Suica- tai PASMO-kortin ja lisätä sen Apple Watchiin seuraavasti:

1. Avaa Suica- tai PASMO-appi iPhonella.
  2. Luo uusi kortti ja siirrä se Apple Watchiin noudattamalla ohjeita.
  3. Voit aloittaa Suica-kortin käytön.

Toisin kuin luotto- ja prepaid-kortit Apple Payssa, Suica- ja PASMO-kortit voivat olla käytössä vain yhdessä laitteessa kerrallaan.

Suica- tai PASMO-kortin siirtäminen iPhonesta Apple Watchiin

Voit siirtää Suica- tai PASMO-kortin iPhonesta Apple Watchiin seuraavasti:

1. Avaa Watch-appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  2. Napauta Wallet ja Apple Pay.
  3. Vieritä alas sen kortin kohdalle, jonka haluat siirtää Apple Watchiin. Napauta sitten kortin vieressä olevaa Lisää-painiketta.

Voit siirtää korttisi takaisin iPhoneen Watch-apilla. Et voi siirtää Suica- tai PASMO-korttia matkan aikana.

Mitä seuraavaksi?

Kun olet siirtänyt Suica- tai PASMO-kortin Apple Payhin, et voi enää käyttää muovikorttia. Kun olet lisännyt Suica- tai PASMO-kortin iPhoneen tai Apple Watchiin voit käyttää Apple Payta joukkoliikenteessä ja kaupoissa, jotka hyväksyvät Suica- tai PASMO-kortin. Ensimmäisestä Apple Payhin lisäämästäsi Suica- tai PASMO-kortista tulee pikamatkakorttisi, jolla voit käyttää Suica-korttia ilman Face ID:tä, Touch ID:tä tai pääsykoodia. Sinun tarvitsee vain suunnata iPhonesi tai Apple Watchisi lukijaa kohti ja pitää sitä lukijan lähellä. Laitetta ei tarvitse herättää eikä appia tarvitse avata.

Katso ohjeita pikamatkakortin vaihtamiseen.

1. Jos haluat lisätä PASMO-kortin Wallet-apissa, sinun täytyy ottaa käyttöön kaksiosainen todennus Apple ID:llesi.
  2. Jos et ole määrittänyt Wallet-apissa kelvollista maksukorttia, sinua pyydetään määrittämään sellainen, kun napautat Lisää.
  3. Apple Pay ei ole saatavana alle 13-vuotiaille lapsille. Ikä vaihtelee maa- tai aluekohtaisesti.
  4. Muista kirjautua iCloudiin kaikissa laitteissasi. Joudut määrittämään Face ID:n, Touch ID:n tai pääsykoodin iOS-laitteessasi. Jos poistat pääsykoodin käytöstä, kaikki luotto-, prepaid- ja Suica-kortit poistetaan kyseisestä laitteesta. Sinun pitää ottaa pääsykoodi käyttöön Apple Watchissa. Jos poistat pääsykoodin käytöstä tai kirjaudut ulos iCloudista, kaikki luotto-, prepaid- ja Suica-kortit poistetaan Apple Watchista. Kun poistat Suica-kortin jostakin laitteesta, jäljelle jäävä saldo tallennetaan ja on siirrettävissä samaan tai toiseen iPhoneen tai Apple Watchiin, jolla on kirjauduttu iCloudiin samalla Apple ID:llä.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.