Sähköpostin hakeminen ja tarkasteleminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Mail-apilla löydät sähköpostisi ja pidät ne myös järjestyksessä helposti. Voit esimerkiksi tarkastella ryhmäsähköpostiviestejä ketjuna, määrittää suodattimia ja tehdä hakuja useista postilaatikoista kerralla.

Aloittaminen

Ryhmäsähköpostien tarkasteleminen

Sähköpostiviestiketju sisältää ryhmäsähköpostiviestin useiden vastaanottajien kaikki vastaukset.

Napauttamalla näet Saapuneet-kansiossa olevan viestiketjun vastausten esikatselun. Voit avata sähköpostiviestiketjun napauttamalla vastausta.

Voit järjestellä viestiketjun vastaukset uusimpien viestien mukaan ja pitää viestiketjuun kuuluvat sähköpostiviestit yhdessä, vaikka ne olisivat eri postilaatikoissa. Valitse Asetukset > Mail ja sitten Ketjutus. Valitse sen jälkeen, miten haluat järjestellä viestiketjut:

• Ketjuta viestit: Jos haluat nähdä sähköpostiviestin kaikki vastaukset yhtenä viestiketjuna, ota käyttöön tämä asetus. Jos haluat nähdä vastaukset yksittäisinä sähköpostiviesteinä, poista asetus käytöstä.
  • Pienennä luetut viestit: jos haluat pienentää viestit, jotka olet jo lukenut keskustelussa, ota käyttöön tämä asetus.
  • Uusin viesti ylimpänä: jos haluat nähdä sähköpostiviestin uusimmat vastaukset viestiketjun alussa, ota käyttöön tämä asetus.
  • Kokoa ketjut: jos haluat nähdä kaikki keskustelusi yhdessä ketjussa, mukaan lukien eri postilaatikoiden viestit ja lähetetyt viestit, valitse tämä asetus.

Sähköpostiviestin tai viestiketjun ilmoitusten pyytäminen ja vastausten mykistäminen

Odotatko vastausta tärkeään sähköpostiviestiin? Voit saada ilmoituksen, kun joku vastaa sähköpostiviestiin tai viestiketjuun. Tässä on muutamia tapoja ottaa ilmoitus sähköpostiviestistä käyttöön:

• Kun luet sähköpostia, napauta Vastaa-painiketta ja napauta sitten Ilmoita minulle -painiketta kellokuvake.
  • Jos sinulla on 3D Touchia* tukeva iPhone, paina Saapuneet-kansiossa olevaa sähköpostiviestiä pitkään, pyyhkäise ylöspäin ja napauta sitten Ilmoita minulle.

Jos haluat muokata Mailin ilmoitusasetuksia, Asetukset > Ilmoitukset > Mail. Tarkista sitten, että Salli ilmoitukset -asetus on käytössä VIP- ja viestiketjuilmoituksille.

Jos haluat mykistää sähköpostiketjun, napauta Vastaa-painiketta ja napauta sitten Mykistä .

*3D Touch on käytettävissä iPhone 6s:ssä ja uudemmissa (iPhone SE:tä lukuun ottamatta).

Suodattimien käyttöönotto sähköpostiviestien etsimistä varten

Suodattimien avulla voit helposti etsiä sähköpostiviestit, jotka haluat lukea, ja kätkeä muut viestit. Voit suodattaa sähköpostiviestejä esimerkiksi lukemattomien, merkittyjen, sinulle osoitettujen ja VIP-lähettäjien lähettämien viestien mukaan ja monin muin perustein. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Mail.
  2. Siirry postilaatikkoon, jonka haluat suodattaa, ja napauta Saapuneet-kansion vasemmasta alakulmasta suodatinkuvake.
  3. Napauta Suodatusperuste: Lukemattomat ja valitse, mitä haluat nähdä Saapuneet-kansiossasi.
  4. Napauta Valmis.

Voit poistaa suodattimen käytöstä napauttamalla suodatinkuvake.

Sähköpostiviestin hakeminen

Hakutoiminnolla voit etsiä sähköpostiviestin nopeasti. Ehdotetut haut -toiminnolla voit nopeasti tarkentaa tuloksia. Voit käyttää haussa myös aikaväliä ja etsiä esimerkiksi helmikuussa lähetetyt sähköpostiviestit kirjoittamalla helmikuu ja napauttamalla sitten Päivämäärät-luokassa Helmikuu. Näin näet helmikuun sähköpostit.

Voit hakea sähköpostiviestin seuraavasti:

1. Avaa Mail, vieritä Saapuneet-kansion yläosaan ja etsi hakukenttä.
  2. Napauta hakukenttää ja kirjoita sitten, mitä etsit. Jos haluat suorittaa haun useilta tileiltä, napauta Kaikki postilaatikot.
  3. Jos et näe hakemaasi sähköpostiviestiä ehdotusten luettelossa, napauta hakukentän alapuolella olevaa suurennuslasia.

Voit palata Saapuneet-kansioon napauttamalla Kumoa.

Tee Maililla entistä enemmän