Sähköpostiviestien etsiminen ja järjestäminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Mail-appi helpottaa sähköpostiviestien etsintää ja seurantaa. Voit muun muassa järjestää ryhmäsähköpostiviestit ketjuksi, määrittää suodattimia ja tehdä hakuja useista postilaatikoista samalla kertaa.

Aloittaminen

Ryhmäsähköpostiviestien järjestäminen

Sähköpostiviestiketju sisältää ryhmäsähköpostiviestin useiden vastaanottajien kaikki vastaukset.

Napauttamalla nuolikuvake voit näyttää Saapuneet-kansiossa olevan viestiketjun vastausten esikatselun. Voit avata sähköpostiviestiketjun napauttamalla vastausta.

Voit järjestellä viestiketjun vastaukset uusimpien viestien mukaan ja pitää viestiketjuun kuuluvat sähköpostiviestit yhdessä, vaikka ne olisivat eri postilaatikoissa. Valitse Asetukset > Mail > Ketjutus. Valitse sen jälkeen, miten haluat järjestellä viestiketjut:

• Ketjuta viestit: Ota asetus käyttöön, jos haluat nähdä sähköpostiviestin kaikki vastaukset yhtenä viestiketjuna. Poista asetus käytöstä, jos haluat nähdä vastaukset yksittäisinä sähköpostiviesteinä.
  • Pienennä luetut viestit: Ota asetus käyttöön, jos haluat pienentää viestiketjun luetut viestit.
  • Uusin viesti ylimpänä: Ota asetus käyttöön, jos haluat nähdä sähköpostiviestin uusimmat vastaukset viestiketjun alussa.
  • Kokoa ketjut: Ota asetus käyttöön, jos haluat nähdä kaikki viestiketjuun sisältyvät keskustelut yhdessä, eri postilaatikoissa olevat ja lähetetyt sähköpostiviestit mukaan lukien.

Ilmoitusten pyytäminen vastauksista sähköpostiviestiin tai viestiketjuun

Odotatko vastausta tärkeään sähköpostiviestiin? Voit saada ilmoituksen, kun joku vastaa sähköpostiviestiin tai viestiketjuun. Tässä on muutamia tapoja ottaa ilmoitus sähköpostiviestistä käyttöön.

• Kun luet sähköpostiviestiä, napauta lippukuvake ja napauta sitten Ilmoita minulle.
  • Kun kirjoitat sähköpostiviestiä, napauta Aihe-kentässä kellokuvake ja napauta sitten Ilmoita minulle.
  • Jos sinulla on 3D Touchia* tukeva iPhone, paina Saapuneet-kansiossa olevaa sähköpostiviestiä voimakkaasti, pyyhkäise ylöspäin ja napauta Ilmoita minulle.

Jos haluat muuttaa Ilmoita minulle -toiminnon asetuksia, valitse Asetukset > Ilmoitukset > Mail.

*3D Touch on käytettävissä iPhone 6s:ssä ja uudemmissa (iPhone SE:tä lukuun ottamatta).

Suodattimien käyttöönotto sähköpostiviestien etsimistä varten

Suodattimien avulla voit helposti etsiä sähköpostiviestit, jotka haluat lukea, ja kätkeä muut viestit. Voit suodattaa sähköpostiviestejä esimerkiksi lukemattomien, merkittyjen, sinulle osoitettujen ja VIP-lähettäjien lähettämien viestien mukaan. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Mail ja napauta Saapuneet-kansion vasemmassa alakulmassa suodatinkuvake.
  2. Napauta Suodatusperuste ja valitse, mitä haluat nähdä Saapuneet-kansiossasi. Jos olet luonut Mail-apissa useita sähköpostitilejä, voit suodattaa tuloksia niin, että sinulle näytetään vain valitsemiesi tilien viestit.
  3. Napauta Valmis.

Voit poistaa suodattimen käytöstä napauttamalla suodatinkuvake.

Sähköpostiviestin hakeminen

Hakutoiminnolla voit etsiä sähköpostiviestin nopeasti. Ehdotetut haut -toiminnolla voit nopeasti tarkentaa tuloksia. Voit käyttää haussa myös aikaväliä ja etsiä esimerkiksi helmikuussa lähetetyt sähköpostiviestit kirjoittamalla ”helmikuu” ja napauttamalla sitten Päivämäärät-luokassa Helmikuu.

Voit hakea sähköpostiviestin seuraavasti:

1. Avaa Mail, vieritä Saapuneet-kansion yläosaan ja etsi hakukenttä.
  2. Napauta hakukenttää ja kirjoita sitten, mitä etsit. Jos haluat suorittaa haun useilta tileiltä, napauta Kaikki postilaatikot.
  3. Jos et näe hakemaasi sähköpostiviestiä ehdotusten luettelossa, napauta hakukentän alapuolella olevaa suurennuslasia.

Voit palata Saapuneet-kansioon napauttamalla Peruuta.