iPhonen puhdistaminen

Lue lisätietoja iPhonen puhdistamisesta.

Voinko käyttää iPhoneen desinfiointiainetta?
Voit pyyhkiä iPhonen ulkopinnat 70-prosenttisella isopropyylialkoholilla kostutetulla puhdistusliinalla tai desinfioivalla puhdistusliinalla. Älä käytä valkaisuainetta. Vältä kosteuden joutumista aukkoihin. Älä upota iPhonea mihinkään puhdistusaineeseen.

iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max

iPhone 12:ssa, iPhone 12 minissä, iPhone 12 Prossa, iPhone 12 Pro Maxissa, iPhone 11:ssä, iPhone 11 Prossa ja iPhone 11 Pro Maxissa on edistyksellinen kuvioitu mattalasi. iPhone 12 minissä, iPhone 12:ssa ja iPhone 11:ssä kameran ympärillä oleva kuvioitu lasi täydentää kiillotettua lasia. iPhone 12 Pron, iPhone 12 Pro Maxin, iPhone 11 Pron ja iPhone 11 Pro Maxin erikoisvalmisteisen takalasin ansiosta puhelin on elegantti, mutta se on myös kestävä, liukumaton ja tuntuu hyvältä kädessä. iPhonen erikoisvalmisteinen lasi saattaa tavallisen käytön yhteydessä kerätä jonkin verran materiaalia esineistä, joiden kanssa se on kosketuksissa, kuten farkkukankaasta tai taskussasi olevista esineistä. Materiaalikertymät saattavat näyttää naarmuilta, mutta ne voidaan useimmiten poistaa.

Puhdista iPhone heti, jos se on kosketuksissa tahroja tai muuta vahinkoa aiheuttavien aineiden kanssa. Tällaisia ovat esimerkiksi lika, hiekka, muste, meikki, saippua, pesuaineet, voiteet, hapot tai hapokkaat ruoat. Noudata seuraavia puhdistamisohjeita:

• Irrota johdot ja sammuta iPhonen virta.
  • Käytä pehmeää ja hiukan kosteaa nukkaamatonta liinaa, kuten silmälasipyyhettä.
  • Jos et saanut poistettua materiaalia, käytä pehmeää, nukkaamatonta, lämpimällä saippuavedellä kostutettua kangasta.
  • Vältä kosteuden joutumista aukkoihin.
  • Älä käytä puhdistustuotteita tai paineilmaa.

iPhonessa on rasvaisia sormenjälkiä hylkivä pinnoite. Puhdistusaineet ja hankaavat materiaalit kuluttavat pinnoitetta ja saattavat naarmuttaa iPhoneasi.

iPhone SE (2. sukupolvi), iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7

Puhdista iPhone heti, jos se on kosketuksissa tahroja tai muuta vahinkoa aiheuttavien aineiden kanssa. Tällaisia ovat esimerkiksi lika, hiekka, muste, meikki, saippua, pesuaineet, voiteet, hapot tai hapokkaat ruoat. Toimi seuraavasti:

• Irrota johdot ja sammuta iPhonen virta.
  • Käytä pehmeää ja hiukan kosteaa nukkaamatonta liinaa, kuten silmälasipyyhettä.
  • Vältä kosteuden joutumista aukkoihin.
  • Älä käytä puhdistustuotteita tai paineilmaa.

iPhonessa on rasvaisia sormenjälkiä hylkivä pinnoite. iPhone 8:ssa ja uudemmissa pinnoite on sekä etu- että taustapuolella. Pinnoite kuluu ajan myötä normaalissa käytössä. Puhdistusaineet ja hankaavat materiaalit kuluttavat pinnoitetta lisää ja voivat naarmuttaa iPhonea.

iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE (1. sukupolvi), iPhone 5s

Puhdista iPhone välittömästi, jos se joutuu kosketuksiin mahdollisesti tahroja aiheuttavien aineiden kanssa, kuten musteen, väriaineiden, meikin, lian, ruoan, öljyjen ja voiteiden kanssa. Jos haluat puhdistaa iPhonen, irrota kaikki johdot siitä ja sammuta se. Käytä pehmeää ja hiukan kosteaa nukkaamatonta liinaa. Vältä kosteuden joutumista aukkoihin. Älä käytä iPhonen puhdistamiseen ikkunanpuhdistusaineita, siivousaineita, paineilmaa, aerosolisuihkeita, liuottimia, ammoniakkia tai hankausaineita. Etupuolen lasipinnoissa on öljyä hylkivä (oleofobinen) pinnoite. Poista sormenjäljet pyyhkimällä pinta pehmeällä ja nukkaamattomalla liinalla. Pinnoitteen öljyä hylkivä ominaisuus heikkenee ajan myötä normaalissa käytössä. Näytön hankaaminen hankaavalla materiaalilla heikentää tehoa entisestään ja saattaa naarmuttaa lasia.

Puhdista Koti-painike (jotta Touch ID toimii mahdollisimman hyvin) pyyhkimällä se pehmeällä nukkaamattomalla liinalla.

iPhone 5c

Puhdista iPhone välittömästi, jos se joutuu kosketuksiin mahdollisesti tahroja aiheuttavien aineiden kanssa, kuten musteen, väriaineiden, meikin, lian, ruoan, öljyjen ja voiteiden kanssa. Jos haluat puhdistaa iPhonen, irrota kaikki johdot siitä ja sammuta se. Käytä pehmeää ja hiukan kosteaa nukkaamatonta liinaa. Vältä kosteuden joutumista aukkoihin. Älä käytä iPhonen puhdistamiseen ikkunanpuhdistusaineita, siivousaineita, paineilmaa, aerosolisuihkeita, liuottimia, ammoniakkia, hankausaineita tai vetyperoksidia sisältäviä puhdistusaineita. Etupuolen lasipinnoissa on öljyä hylkivä (oleofobinen) pinnoite. Poista sormenjäljet pyyhkimällä pinta pehmeällä ja nukkaamattomalla liinalla. Pinnoitteen öljyä hylkivä ominaisuus heikkenee ajan myötä normaalissa käytössä. Näytön hankaaminen hankaavalla materiaalilla heikentää tehoa entisestään ja saattaa naarmuttaa lasia.

Puhdista SIM-kortin alustan aukon kohdalle kertyvä lika pehmeällä nukkaamattomalla liinalla, jossa on pieni määrä isopropanolia. Pyyhi lika erittäin hellävaraisesti aukosta ja varo kosteuden pääsemistä aukkoon.

iPhone 5

Puhdista iPhone välittömästi, jos se joutuu kosketuksiin mahdollisesti tahroja aiheuttavien aineiden kanssa, kuten musteen, väriaineiden, meikin, lian, ruoan, öljyjen ja voiteiden kanssa. Jos haluat puhdistaa iPhonen, irrota kaikki johdot siitä ja sammuta se. Käytä pehmeää ja hiukan kosteaa nukkaamatonta liinaa. Vältä kosteuden joutumista aukkoihin. Älä käytä iPhonen puhdistamiseen ikkunanpuhdistusaineita, siivousaineita, paineilmaa, aerosolisuihkeita, liuottimia, ammoniakkia, hankausaineita tai vetyperoksidia sisältäviä puhdistusaineita. Etupuolen lasipinnoissa on öljyä hylkivä (oleofobinen) pinnoite. Poista sormenjäljet pyyhkimällä pinta pehmeällä ja nukkaamattomalla liinalla. Pinnoitteen öljyä hylkivä ominaisuus heikkenee ajan myötä normaalissa käytössä. Näytön hankaaminen hankaavalla materiaalilla heikentää tehoa entisestään ja saattaa naarmuttaa lasia.

iPhone 4s ja iPhone 4

Puhdista iPhone välittömästi, jos se joutuu kosketuksiin mahdollisesti tahroja aiheuttavien aineiden kanssa, kuten musteen, väriaineiden, meikin, lian, ruoan, öljyjen ja voiteiden kanssa. Jos haluat puhdistaa iPhonen, irrota johdot ja sammuta iPhonen virta (paina nukkumispainiketta ja pidä sitä painettuna, ja vedä sitten näytön liukusäädintä). Käytä pehmeää ja hiukan kosteaa nukkaamatonta liinaa. Vältä kosteuden joutumista aukkoihin. Älä käytä iPhonen puhdistamiseen ikkunanpuhdistusaineita, siivousaineita, paineilmaa, aerosolisuihkeita, liuottimia, ammoniakkia, hankausaineita tai vetyperoksidia sisältäviä puhdistusaineita. Etu- ja takapuolen lasipinnoissa on öljyä hylkivä (oleofobinen) pinnoite. Poista sormenjäljet pyyhkimällä pinta pehmeällä ja nukkaamattomalla liinalla. Pinnoitteen öljyä hylkivä ominaisuus heikkenee ajan myötä normaalissa käytössä. Näytön hankaaminen hankaavalla materiaalilla heikentää tehoa entisestään ja saattaa naarmuttaa lasia.

iPhone 3GS

Puhdista iPhone välittömästi, jos se joutuu kosketuksiin mahdollisesti tahroja aiheuttavien aineiden kanssa, kuten musteen, väriaineiden, meikin, lian, ruoan, öljyjen ja voiteiden kanssa. Jos haluat puhdistaa iPhonen, irrota johdot ja sammuta iPhonen virta (paina nukkumispainiketta ja pidä sitä painettuna, ja vedä sitten näytön liukusäädintä). Käytä pehmeää ja hiukan kosteaa nukkaamatonta liinaa. Vältä kosteuden joutumista aukkoihin. Älä käytä iPhonen puhdistamiseen ikkunanpuhdistusaineita, siivousaineita, paineilmaa, aerosolisuihkeita, liuottimia, ammoniakkia, hankausaineita tai vetyperoksidia sisältäviä puhdistusaineita. Etupuolen lasipinnassa on öljyä hylkivä (oleofobinen) pinnoite. Poista sormenjäljet pyyhkimällä pinta pehmeällä ja nukkaamattomalla liinalla. Pinnoitteen öljyä hylkivä ominaisuus heikkenee ajan myötä normaalissa käytössä. Näytön hankaaminen hankaavalla materiaalilla heikentää tehoa entisestään ja saattaa naarmuttaa lasia.

iPhone 3G ja iPhone (alkuperäinen)

Jos haluat puhdistaa iPhonen, irrota johdot ja sammuta iPhonen virta (paina nukkumispainiketta ja pidä sitä painettuna, ja vedä sitten näytön liukusäädintä). Käytä pehmeää ja hiukan kosteaa nukkaamatonta liinaa. Vältä kosteuden joutumista aukkoihin. Älä käytä iPhonen puhdistamiseen ikkunanpuhdistusaineita, siivousaineita, paineilmaa, aerosolisuihkeita, liuottimia, ammoniakkia, hankausaineita tai vetyperoksidia sisältäviä puhdistusaineita.

Lisätietoja

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.