iPhonen puhdistaminen

Lue lisätietoja iPhonen puhdistamisesta.

iPhone 7 ja uudemmat

Puhdista iPhone heti, jos se on kosketuksissa tahroja tai muuta vahinkoa aiheuttavien aineiden kanssa. Tällaisia ovat esimerkiksi lika, hiekka, muste, meikki, saippua, pesuaineet, voiteet, hapot tai hapokkaat ruoat. Toimi seuraavasti:

• Irrota johdot ja sammuta iPhonen virta.
  • Käytä pehmeää ja hiukan kosteaa nukkaamatonta liinaa, kuten silmälasipyyhettä.
  • Vältä kosteuden joutumista aukkoihin.
  • Älä käytä puhdistustuotteita tai paineilmaa.

iPhonessa on sormenjälkiä hylkivä oleofobinen (öljyä hylkivä) pinnoite. iPhone 8:ssa ja uudemmissa pinnoite on sekä etu- että taustapuolella. Pinnoite kuluu ajan myötä normaalissa käytössä. Puhdistusaineet ja hankaavat materiaalit kuluttavat pinnoitetta lisää ja voivat naarmuttaa iPhonea.

iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus ja iPhone 5s

Puhdista iPhone välittömästi, jos se joutuu kosketuksiin mahdollisesti tahroja aiheuttavien aineiden kanssa, kuten musteen, väriaineiden, meikin, lian, ruoan, öljyjen ja voiteiden kanssa. Irrota iPhonen kaikki kaapelit ja sammuta se ennen puhdistamista. Käytä pehmeää ja hiukan kosteaa nukkaamatonta liinaa. Vältä kosteuden joutumista aukkoihin. Älä käytä iPhonen puhdistamiseen ikkunanpuhdistusaineita, siivousaineita, paineilmaa, aerosolisuihkeita, liuottimia, ammoniakkia tai hankausaineita. Etupuolen lasipinnoissa on öljyä hylkivä (oleofobinen) pinnoite. Poista sormenjäljet pyyhkimällä pinta pehmeällä ja nukkaamattomalla liinalla. Pinnoitteen öljyä hylkivä ominaisuus heikkenee ajan myötä normaalissa käytössä. Näytön hankaaminen hankaavalla materiaalilla heikentää tehoa entisestään ja saattaa naarmuttaa lasia.

Puhdista Koti-painike (jotta Touch ID toimii mahdollisimman hyvin) pyyhkimällä se pehmeällä nukkaamattomalla liinalla.

iPhone 5c

Puhdista iPhone välittömästi, jos se joutuu kosketuksiin mahdollisesti tahroja aiheuttavien aineiden kanssa, kuten musteen, väriaineiden, meikin, lian, ruoan, öljyjen ja voiteiden kanssa. Irrota iPhonen kaikki kaapelit ja sammuta se ennen puhdistamista. Käytä pehmeää ja hiukan kosteaa nukkaamatonta liinaa. Vältä kosteuden joutumista aukkoihin. Älä käytä iPhonen puhdistamiseen ikkunanpuhdistusaineita, siivousaineita, paineilmaa, aerosolisuihkeita, liuottimia, ammoniakkia, hankausaineita tai vetyperoksidia sisältäviä puhdistusaineita. Etupuolen lasipinnoissa on öljyä hylkivä (oleofobinen) pinnoite. Poista sormenjäljet pyyhkimällä pinta pehmeällä ja nukkaamattomalla liinalla. Pinnoitteen öljyä hylkivä ominaisuus heikkenee ajan myötä normaalissa käytössä. Näytön hankaaminen hankaavalla materiaalilla heikentää tehoa entisestään ja saattaa naarmuttaa lasia.

Puhdista SIM-kortin alustan aukon kohdalle kertyvä lika pehmeällä nukkaamattomalla liinalla, jossa on pieni määrä isopropanolia. Pyyhi lika erittäin hellävaraisesti aukosta ja varo kosteuden pääsemistä aukkoon.

iPhone 5

Puhdista iPhone välittömästi, jos se joutuu kosketuksiin mahdollisesti tahroja aiheuttavien aineiden kanssa, kuten musteen, väriaineiden, meikin, lian, ruoan, öljyjen ja voiteiden kanssa. Irrota iPhonen kaikki kaapelit ja sammuta se ennen puhdistamista. Käytä pehmeää ja hiukan kosteaa nukkaamatonta liinaa. Vältä kosteuden joutumista aukkoihin. Älä käytä iPhonen puhdistamiseen ikkunanpuhdistusaineita, siivousaineita, paineilmaa, aerosolisuihkeita, liuottimia, ammoniakkia, hankausaineita tai vetyperoksidia sisältäviä puhdistusaineita. Etupuolen lasipinnoissa on öljyä hylkivä (oleofobinen) pinnoite. Poista sormenjäljet pyyhkimällä pinta pehmeällä ja nukkaamattomalla liinalla. Pinnoitteen öljyä hylkivä ominaisuus heikkenee ajan myötä normaalissa käytössä. Näytön hankaaminen hankaavalla materiaalilla heikentää tehoa entisestään ja saattaa naarmuttaa lasia.

iPhone 4s ja iPhone 4

Puhdista iPhone välittömästi, jos se joutuu kosketuksiin mahdollisesti tahroja aiheuttavien aineiden kanssa, kuten musteen, väriaineiden, meikin, lian, ruoan, öljyjen ja voiteiden kanssa. Jos haluat puhdistaa iPhonen, irrota johdot ja sammuta iPhonen virta (paina nukkumispainiketta ja pidä sitä painettuna, ja vedä sitten näytön liukusäädintä). Käytä pehmeää ja hiukan kosteaa nukkaamatonta liinaa. Vältä kosteuden joutumista aukkoihin. Älä käytä iPhonen puhdistamiseen ikkunanpuhdistusaineita, siivousaineita, paineilmaa, aerosolisuihkeita, liuottimia, ammoniakkia, hankausaineita tai vetyperoksidia sisältäviä puhdistusaineita. Etu- ja takapuolen lasipinnoissa on öljyä hylkivä (oleofobinen) pinnoite. Poista sormenjäljet pyyhkimällä pinta pehmeällä ja nukkaamattomalla liinalla. Pinnoitteen öljyä hylkivä ominaisuus heikkenee ajan myötä normaalissa käytössä. Näytön hankaaminen hankaavalla materiaalilla heikentää tehoa entisestään ja saattaa naarmuttaa lasia.

iPhone 3GS

Puhdista iPhone välittömästi, jos se joutuu kosketuksiin mahdollisesti tahroja aiheuttavien aineiden kanssa, kuten musteen, väriaineiden, meikin, lian, ruoan, öljyjen ja voiteiden kanssa. Jos haluat puhdistaa iPhonen, irrota johdot ja sammuta iPhonen virta (paina nukkumispainiketta ja pidä sitä painettuna, ja vedä sitten näytön liukusäädintä). Käytä pehmeää ja hiukan kosteaa nukkaamatonta liinaa. Vältä kosteuden joutumista aukkoihin. Älä käytä iPhonen puhdistamiseen ikkunanpuhdistusaineita, siivousaineita, paineilmaa, aerosolisuihkeita, liuottimia, ammoniakkia, hankausaineita tai vetyperoksidia sisältäviä puhdistusaineita. Etupuolen lasipinnassa on öljyä hylkivä (oleofobinen) pinnoite. Poista sormenjäljet pyyhkimällä pinta pehmeällä ja nukkaamattomalla liinalla. Pinnoitteen öljyä hylkivä ominaisuus heikkenee ajan myötä normaalissa käytössä. Näytön hankaaminen hankaavalla materiaalilla heikentää tehoa entisestään ja saattaa naarmuttaa lasia.

iPhone 3G ja iPhone (alkuperäinen)

Jos haluat puhdistaa iPhonen, irrota johdot ja sammuta iPhonen virta (paina nukkumispainiketta ja pidä sitä painettuna, ja vedä sitten näytön liukusäädintä). Käytä pehmeää ja hiukan kosteaa nukkaamatonta liinaa. Vältä kosteuden joutumista aukkoihin. Älä käytä iPhonen puhdistamiseen ikkunanpuhdistusaineita, siivousaineita, paineilmaa, aerosolisuihkeita, liuottimia, ammoniakkia, hankausaineita tai vetyperoksidia sisältäviä puhdistusaineita.

Lisätietoja

Lue, miten voit puhdistaa Apple Watchin ja muut Apple-tuotteet