Widgettien käyttäminen iPhonessa ja iPod touchissa

Widgettien avulla saat ajantasaisia tietoja suosikkiapeistasi yhdellä silmäyksellä.

Jos käytössäsi on iOS 14, Koti-valikossa voit pitää suosikkitietosi käsillä widgettien avulla. Voit käyttää myös Tänään-näkymän widgettejä pyyhkäisemällä Koti-valikossa tai lukitussa näytössä oikealle.

iPhone, jossa näkyy widgettejä sisältävä Koti-valikko

Widgettien lisääminen Koti-valikkoon

1. Pidä Koti-valikossa widgettiä tai tyhjää aluetta painettuna, kunnes apit heiluvat.
  2. Napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa Lisää-painiketta Harmaa lisäyspainike.
  3. Valitse widgetti, valitse jokin kolmesta widgetin kokovaihtoehdosta ja napauta sitten Lisää widgetti.
  4. Napauta Valmis.

Voit lisätä widgettejä myös Tänään-näkymästä. Pidä Tänään-näkymässä widgettiä painettuna, kunnes pikatoimintovalikko avautuu, ja napauta sitten Muokkaa Koti-valikkoa. Vedä widgetti näytön oikeaan reunaan, kunnes se ilmestyy Koti-valikkoon, ja napauta sitten Valmis.

iPhone, jossa näkyvät Tänään-näkymän widgetit

Widgettien lisääminen Tänään-näkymään

1. Pidä widgettiä tai tyhjää aluetta Tänään-näkymässä painettuna, kunnes apit heiluvat.
  2. Napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa Lisää-painiketta harmaa pluspainike.
  3. Vieritä alas, valitse widgetti ja valitse sitten jokin kolmesta widgetin kokovaihtoehdosta.
  4. Napauta Lisää widgetti ja sitten Valmis.

iPhone, jossa näkyy, miten voit muokata widgettiä

Widgettien muokkaaminen

iOS 14:ssä voit määrittää widgettisi. Voit esimerkiksi muokata Sää-widgettiä, jos haluat nähdä nykyisen sijaintisi tai jonkin muun sijainnin sääennusteen. Toimi seuraavasti:

1. Avaa pikatoimintovalikko pitämällä widgettiä painettuna.
  2. Napauta Muokkaa widgettiä Muokkaa widgettiä -kuvake.
  3. Tee haluamasi muutokset ja poistu sen jälkeen napauttamalla widgetin ulkopuolella.

Voit myös siirtää widgettejäsi ja sijoittaa suosikkisi sinne, mistä ne on helpompi löytää. Pidä widgettiä painettuna, kunnes se heiluu, ja liikuta sitten widgettiä näytössä.

Widgettipinojen käyttäminen

iOS 14:ssä voit säästää tilaa Koti-valikossa ja Tänään-näkymässä widgettipinojen avulla. Voit käyttää älykkäitä pinoja tai luoda omat widgettipinosi.

Älykkään pinon luominen

Älykäs pino on esimääritetty widgettikokoelma, joka näyttää oikean widgetin eri tekijöiden, kuten sijainnin, aktiviteetin tai ajan, mukaan. Älykäs pino muuttaa automaattisesti widgettien järjestystä näyttääkseen päivän aikana kaikkein tärkeimmät tiedot. Voit luoda älykkään pinon seuraavasti:

1. Pidä Koti-valikon tai Tänään-näkymän aluetta painettuna, kunnes apit heiluvat.
  2. Napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa Lisää-painiketta harmaa pluspainike.
  3. Vieritä alas ja napauta Älykäs pino.
  4. Napauta Lisää widgetti.

iPhone, jossa näkyy widgettipino

Omien widgettipinojen luominen

1. Pidä Koti-valikon tai Tänään-näkymän appia tai tyhjää aluetta painettuna, kunnes apit heiluvat.
  2. Vedä widgetti toisen widgetin päälle. Voit pinota enintään kymmenen widgettiä.
  3. Napauta Valmis.

Widgettipinon muokkaaminen

1. Pidä widgettipinoa painettuna.
  2. Napauta Muokkaa pinoa. Täällä voit järjestää pinossa olevat widgetit uudelleen vetämällä ruudukkokuvaketta kolme harmaata viivaa. Voit ottaa myös Älykäs kierto-toiminnon käyttöön, jos haluat, että iOS näyttää sinulle päivän aikana merkityksellisiä widgettejä. Pyyhkäise widgetin päältä vasemmalle, jos haluat poistaa sen.
  3. Napauta poiston harmaa x-kuvake, kun olet valmis.

Älykkäiden pinojen käyttöön tai omien widgettipinojen luontiin tarvitaan iOS 14.

Widgettien poistaminen

1. Pidä poistettavaa widgettiä painettuna.
  2. Napauta Poista widgetti.
  3. Vahvista valintasi napauttamalla Poista uudelleen.