Widgettien lisääminen ja muokkaaminen iPhonessa

Widgettien avulla saat ajantasaisia tietoja suosikkiapeistasi yhdellä silmäyksellä.

Voit pitää suosikkitietosi käsillä Koti-valikossa ja lukitulla näytöllä widgettien avulla. Voit käyttää myös Tänään-näkymän widgettejä pyyhkäisemällä Koti-valikossa tai lukitulla näytöllä oikealle.

iPhonen näyttö, jossa näkyy, miten widgettejä lisätään

Widgettien lisääminen Koti-valikkoon

1. Pidä Koti-valikossa widgettiä tai tyhjää aluetta painettuna, kunnes apit heiluvat.
  2. Napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa Lisää-painiketta Harmaa lisäyspainike.
  3. Valitse widgetti, valitse widgetin koko ja napauta sitten Lisää widgetti.
  4. Napauta Valmis.

Widgettien lisääminen Tänään-näkymästä:

1. Pidä widgettiä painettuna, kunnes pikatoimintovalikko avautuu.
  2. Napauta Muokkaa Koti-valikkoa.
  3. Vedä widgettiä näytön oikeaan reunaan, kunnes se ilmestyy Koti-valikkoon.
  4. Napauta Valmis.

Widgettien lisääminen lukitulle näytölle

iOS 16:ssa voit lisätä widgettejä lukittuun näyttöön, niin näet yhdellä silmäyksellä haluamasi tiedot, kuten lämpötilan, ilmanlaadun, akun varaustason tai tulevat kalenteritapahtumat.

iPhonen näyttö, jossa näkyy, miten voit lisätä widgettejä lukitulle näytölle

1. Pidä lukittua näyttöä painettuna, kunnes Muokkaa-painike tulee näkyviin, ja napauta sitten Muokkaa.
  2. Napauta kellonajan ylä- tai alapuolella olevaa ruutua nähdäksesi widgetit, jotka voit lisätä lukittuun näyttöön.
  3. Napauta tai vedä widgettejä, jotka haluat lisätä.
  4. Napauta Valmis.

Jos tilaa ei ole tarpeeksi uudelle widgetille, voit poistaa jonkin widgetin napauttamalla Poista-painiketta , jolloin saat tilaa haluamallesi widgetille.

iPhone, jossa näkyvät Tänään-näkymän widgetit

Widgettien lisääminen Tänään-näkymään

1. Pidä widgettiä tai tyhjää aluetta Tänään-näkymässä painettuna, kunnes apit heiluvat.
  2. Napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa Lisää-painiketta harmaa pluspainike.
  3. Vieritä alas, valitse widgetti ja valitse sitten jokin kolmesta widgetin kokovaihtoehdosta.
  4. Napauta Lisää widgetti ja sitten Valmis.

iPhone, jossa näkyy, miten voit muokata widgettiä

Widgettien muokkaaminen

Voit määrittää widgetit. Voit esimerkiksi muokata Sää-widgettiä, jos haluat nähdä nykyisen sijaintisi tai jonkin muun sijainnin sääennusteen. Toimi seuraavasti:

1. Avaa pikatoimintovalikko pitämällä widgettiä painettuna.
  2. Napauta Muokkaa widgettiä Muokkaa widgettiä -kuvake.
  3. Tee haluamasi muutokset ja poistu sen jälkeen napauttamalla widgetin ulkopuolella.

Voit myös siirtää widgettejäsi ja sijoittaa suosikkisi sinne, mistä ne on helpompi löytää. Pidä widgettiä painettuna, kunnes se heiluu, ja liikuta sitten widgettiä näytössä.

Widgettipinojen käyttö

Voit säästää tilaa Koti-valikossa ja Tänään-näkymässä widgettipinojen avulla. Voit käyttää älykkäitä pinoja tai luoda omat widgettipinosi.

Älykkään pinon lisääminen

Älykäs pino on esimääritetty widgettikokoelma, joka näyttää oikean widgetin eri tekijöiden, kuten sijainnin, aktiviteetin tai ajan, mukaan. Älykäs pino muuttaa automaattisesti widgettien järjestystä kaikkein tärkeimpien tietojen näyttämiseksi päivän aikana. Voit luoda älykkään pinon seuraavasti:

1. Pidä Koti-valikon tai Tänään-näkymän aluetta painettuna, kunnes apit heiluvat.
  2. Napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa Lisää-painiketta harmaa pluspainike.
  3. Vieritä alas ja napauta Älykäs pino.
  4. Napauta Lisää widgetti.

iPhone, jossa näkyy widgettipino

Omien widgettipinojen luominen

1. Pidä Koti-valikon tai Tänään-näkymän appia tai tyhjää aluetta painettuna, kunnes apit heiluvat.
  2. Vedä widgetti toisen widgetin päälle. Voit pinota enintään kymmenen widgettiä.
  3. Napauta Valmis.

Widgettipinon muokkaaminen

1. Pidä widgettipinoa painettuna.
  2. Napauta Muokkaa pinoa . Täällä voit järjestää pinossa olevat widgetit uudelleen vetämällä ja pudottamalla apin pinossa haluamaasi paikkaan. Voit myös ottaa Älykäs kierto* -toiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä.
  3. Napauta Valmis.

* Kun Älykäs kierto on käytössä, iOS näyttää sinulle päivän aikana merkityksellisiä widgettejä.

iOS 15:ssä voit ottaa Widgettiehdotukset käyttöön, jolloin jo käyttämäsi apit voivat automaattisesti ilmestyä älykkääseen pinoon oikeaan aikaan aiemman toimintasi perusteella. Käytettävissä olevalla valinnalla voit lisätä widgetin pinoosi, jotta se on tarvittaessa aina siellä. Toimi vaiheiden 1–2 mukaan ja napauta sitten Widgettiehdotukset toiminnon ottamiseksi käyttöön.

Älykkäiden pinojen käyttöön tai omien widgettipinojen luontiin tarvitaan iOS 14 tai uudempi.

Widgettien poistaminen

1. Pidä poistettavaa widgettiä painettuna.
  2. Napauta Poista widgetti.
  3. Vahvista valintasi napauttamalla Poista uudelleen.

Lisätietoja

Lue lisätietoja iPadin widgeteistä