Roskapuhelujen tunnistaminen ja estäminen

Voit estää roskapuhelut iPhonen Hiljennä tuntemattomat soittajat -toiminnolla tai muiden valmistajien apeilla.

Hiljennä tuntemattomat soittajat -toiminnon ottaminen käyttöön

iOS 13:ssa voit välttää saamasta puheluita tuntemattomilta henkilöiltä ottamalla Hiljennä tuntemattomat soittajat -toiminnon käyttöön. Se estää puhelinnumerot, joihin et ole koskaan ollut yhteydessä ja joita ei ole tallennettu yhteystietoluetteloosi. Jos olet aiemmin lähettänyt tekstiviestin jollekin henkilölle hänen puhelinnumeroonsa tai jos joku on jakanut puhelinnumeronsa kanssasi sähköpostiviestissä, puhelimesi vastaanottaa kyseisestä numerosta soitetut puhelut.

Ota Hiljennä tuntemattomat soittajat -toiminto käyttöön valitsemalla Asetukset > Puhelin, vierittämällä alaspäin ja valitsemalla sitten Hiljennä tuntemattomat soittajat. Puhelut tuntemattomista numeroista hiljennetään ja lähetetään puhepostiin ja ne näkyvät äskeisten puheluiden luettelossa.

Puhelimesi vastaanottaa Siri-ehdotuksista saapuvat puhelut ja puhelut henkilöiltä, jotka on tallennettu yhteystietoluetteloosi ja äskeisten puheluiden luetteloon. Näin tiedät soittajan sähköpostiviesteihisi ja tekstiviesteihisi sisältyvien puhelinnumeroiden avulla.

Jos soitat hätäpuhelun, Hiljennä tuntemattomat soittajat -toiminto poistuu käytöstä väliaikaisesti 24 tunnin ajaksi, jotta iPhoneesi saadaan yhteys.

Varmista ennen Hiljennä tuntemattomat soittajat -toiminnon ottamista käyttöön, että olet tallentanut tärkeät yhteyshenkilöt. Muutoin et ehkä saa puheluita, joihin haluaisit vastata. Tällaiset puhelut siirtyvät kuitenkin puhepostiisi ja näkyvät äskeisten puhelujen luettelossasi, mutta et saa ilmoitusta niiden saapuessa.

Apin määrittäminen roskapuheluiden suodattamiseksi ja havaitsemiseksi

1. Siirry App Storeen ja lataa appi, joka havaitsee ja estää roskapuheluita. Voit ladata ja asentaa useita tämän ominaisuuden sisältäviä eri appikehittäjien appeja.
  2. Valitse Asetukset > Puhelin.
  3. Napauta Puhelujen esto ja tunnistus.
  4. Ota appi käyttöön tai poista se käytöstä kohdassa Salli näiden appien estää puheluja ja näyttää puhelinnumerot. Voit myös asettaa apit tärkeysjärjestykseen. Napauta Muokkaa ja vedä apit haluamaasi järjestykseen.

Estetyt yhteystiedot -kohdassa näkyvät puhelinnumerot ovat numeroita, jotka olet estänyt manuaalisesti.

Kun puhelu saapuu, laite tarkistaa soittajan puhelinnumeron ja vertaa sitä muun valmistajan roskasisältöapin puhelinnumeroluetteloon. Jos vastaavuus löytyy, iOS näyttää apin valitseman tunnisteen, esimerkiksi Roskasisältöä tai Puhelinmyyntiä. Jos appi toteaa puhelinnumeron roskapuhelujen lähteeksi, se saattaa estää puhelun automaattisesti. Saapuvia puheluita ei koskaan lähetetä kolmansien osapuolten kehittäjille.

Jos toteat, että tietystä numerosta tulee roskapuheluja, voit estää puhelinnumeron manuaalisesti laitteessasi. Manuaalisesti estetyt puhelinnumerot näkyvät Estetyt yhteystiedot -kohdassa.

Jos et enää halua käyttää appia, voit poistaa sen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.