Sijaintipalvelut-toiminnon ja GPS:n ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa GPS:n ja Sijaintipalvelut-toiminnon apissa käyttöön tai poistaa sen käytöstä.

Sijainnin käyttöluvan antaminen apeille

Jotkin apit eivät ehkä toimi, ennen kuin otat Sijaintipalvelut-toiminnon käyttöön.1 Kun apin on käytettävä sijaintitietoja ensimmäistä kertaa, näyttöön tulee ilmoitus, jossa pyydetään lupaasi. Valitse jokin näistä vaihtoehdoista:

• Napauta Salli, jos haluat antaa apin käyttää Sijaintipalvelut-toiminnon tietoja tarpeen mukaan.
  • Napauta Älä salli, jos haluat estää Sijaintipalvelut-toiminnon tietojen käytön.2

iOS-laitteet saattavat määrittää sijaintisi Wi-Fi-verkon ja Bluetoothin avulla. Paikannus GPS:n ja matkapuhelinverkon avulla on käytettävissä iPhonessa ja iPadissa (Wi-Fi + Cellular).

Tiettyjen appien Sijaintipalvelut-toiminnon ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Valitse Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut.
  2. Varmista, että Sijaintipalvelut-toiminto on käytössä.
  3. Vieritä alas ja etsi appi.
  4. Napauta appia ja valitse vaihtoehto:
    • Ei koskaan: estää Sijaintipalvelut-toiminnon tietojen käytön.
    • Käytettäessä appia: sallii Sijaintipalvelut-toiminnon tietojen käytön vain silloin, kun appi tai jokin sen toiminnoista näkyy näytössä. Jos apin asetuksena on Käytettäessä appia, saatat huomata, että tilapalkki muuttuu siniseksi ja näyttöön tulee viesti, että appi käyttää sijaintiasi aktiivisesti.
    • Aina: sallii sijaintitietojen käytön myös silloin, kun appi on taustalla.

Apit kertovat sitten, miten sijaintitietoja käytetään. Joissakin apeissa voi olla kaksi vaihtoehtoa. Lue lisätietoja tietosuojasta ja sijaintipalveluista.

1. Sijaintipalvelut-toiminto määrittää laitteen likimääräisen sijainnin GPS- ja Bluetooth-toimintojen (jos ne ovat käytettävissä), yleisöltä kerättyjen Wi-Fi-yhteyspistetietojen ja matkapuhelinmastojen perusteella.
  2. Appi ei käytä sijaintiasi, ennen kuin se on pyytänyt lupaasi ja saanut sen.