Tietoja iPhone 7:n ja sitä uudempien versioiden roiskeen-, veden- ja pölynkestävyydestä

Tässä artikkelissa kerrotaan iPhonen roiskeen-, veden- ja pölynkestävyydestä. Lisäksi saat tietoja siitä, mitä voit tehdä, jos iPhone kastuu vahingossa.

iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7 ja iPhone 7 Plus ovat roiskeen-, veden- ja pölynkestäviä, ja ne on testattu hallituissa laboratorio-olosuhteissa.

iPhone XS:n ja iPhone XS Maxin vedenpitävyysluokitus on IP68 (IEC-standardi 60529, enimmäissyvyys 2 metriä enintään 30 minuutin ajan). iPhone XR:n, iPhone X:n, iPhone 8:n, iPhone 8 Plusin, iPhone 7:n ja iPhone 7 Plusin vedenpitävyysluokitus on IP67 (IEC-standardi 60529, enimmäissyvyys metrin enintään 30 minuutin ajan). Roiskeen-, veden- ja pölynkestävyys eivät ole pysyviä tiloja. Ne saattavat heikentyä tavallisen kulumisen seurauksena. Takuu ei kata nestevahinkoja.

iPhone XS, iPhone XS Max ja iPhone XR kestävät vahingossa tapahtuvia tavallisten nesteiden (kuten virvoitusjuomat, olut, kahvi, tee ja mehu) roiskeita. Jos laitteen päälle roiskuu nestettä, huuhtele kastunut kohta vesijohtovedellä, ja pyyhi sekä kuivaa iPhone.

Jotta estät nestevahingon, vältä seuraavaa:

• Uiminen tai kylpeminen iPhonen kanssa
  • iPhonen altistaminen paineistetulle vedelle tai suurella nopeudella virtaavalle vedelle (esimerkiksi suihkussa käynti, vesihiihto, vesilautailu, surffaus ja vesijetillä ajaminen)
  • iPhonen käyttö saunassa tai höyrysaunassa
  • iPhonen tahallinen upottaminen veteen
  • iPhonen käyttö suositeltujen lämpötila-alueiden ulkopuolella tai äärimmäisen kosteissa olosuhteissa
  • iPhonen pudottaminen tai sen altistaminen muille iskuille
  • iPhonen purkaminen, mukaan lukien ruuvien irrottaminen

Minimoi iPhonen altistaminen saippualle, pesuaineille, hapoille tai hapokkaille ruoille ja kaikille nesteille, kuten hajuvedelle, hyönteiskarkottimille, voiteille, aurinkorasvalle, öljylle, liimanpoistoaineelle, hiusvärille ja liuottimille. Jos iPhone joutuu kosketuksiin näiden aineiden kanssa, noudata iPhonen puhdistusohjeita.

Mitä teen, jos iPhone kastuu?

1. Jos iPhonen päälle roiskuu muuta nestettä kuin vettä, huuhtele kastunut kohta vesijohtovedellä.
  2. Pyyhi iPhone kuivaksi pehmeällä ja nukkaamattomalla liinalla, kuten silmälasipyyhkeellä.

Varmista, että iPhone on kuiva, ennen kuin avaat SIM-kortin alustan.

Kuivaa iPhone ja poista ylimääräinen neste napauttamalla laitetta varovasti kättäsi vasten Lightning-liitännän ollessa alaspäin. Jätä iPhone kuivalle alueelle, jossa on ilmavirtausta. Kuivumista voi nopeuttaa asettamalla iPhone puhaltimen eteen niin, että puhallin puhaltaa viileää ilmaa suoraan Lightning-liitäntään.

Älä kuivaa iPhonea ulkoisen lämmönlähteen avulla tai työnnä Lightning-liitäntään esineitä, kuten vanupuikkoa tai paperipyyhettä.

Jos iPhone kastuu, voinko ladata sen?

Jos iPhone on altistunut nesteelle, irrota kaikki kaapelit ja lataa laite vasta, kun se on kokonaan kuivunut. Lisävarusteiden käyttäminen tai lataaminen voi vahingoittaa märkää iPhonea. Anna laitteen kuivua vähintään viisi tuntia, ennen kuin lataat sitä Lightning-kaapelilla tai liität siihen Lightning-lisävarusteen.

Langatonta latausta varten pyyhi iPhone pehmeällä nukkaamattomalla pyyhkeellä, kuten silmälasipyyhkeellä. Varmista, että iPhone on kuiva, ennen kuin kytket sen yhteensopivaan langattomaan latausalustaan.

Miten toimin, jos iPhone on kastunut ja ääni kuuluu sen kaiuttimesta vaimeana?

Tarkista, onko mikrofonissa tai kaiuttimessa vettä, asettamalla iPhone kaiutinpuoli alaspäin nukkaamattoman mikrokuituliinan päälle. Katso, tippuuko siitä ulos vettä. Jos portissa on vettä, kaiuttimen tai mikrofonin suorituskyky saattaa olla heikompi, kunnes vesi on haihtunut kokonaan. Kuivaa iPhone edellä esitettyjen ohjeiden mukaisesti.

Mitä teen, jos iPhoneen kertyy pölyä?

Jos iPhoneen kertyy pölyä tai likaa, pyyhi se pois pehmeällä, nukkaamattomalla pyyhkeellä, kuten silmälasipyyhkeellä. Varmista, että iPhone on pölytön, ennen kuin avaat SIM-kortin alustan. Älä käytä puhdistustuotteita tai paineilmaa.