Tietoja iPhone 7:n ja sitä uudempien versioiden roiskeen-, veden- ja pölynkestävyydestä

Tässä artikkelissa kerrotaan iPhonen roiskeen-, veden- ja pölynkestävyydestä. Lisäksi saat tietoja siitä, mitä voit tehdä, jos iPhone kastuu vahingossa.

iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7 ja iPhone 7 Plus ovat roiskeen-, veden- ja pölynkestäviä ja ne on testattu laboratorio-olosuhteissa.

iPhone 11 Pron ja iPhone 11 Pro Maxin luokitus on IP68 (IEC-standardi 60529, enimmäissyvyys 4 metriä 30 minuutin ajan). iPhone 11:n luokitus on IP68 (IEC-standardi 60529, enimmäissyvyys 2 metriä 30 minuutin ajan). iPhone XS:n ja iPhone XS Maxin luokitus on IP68 (IEC-standardi 60529, enimmäissyvyys 2 metriä 30 minuutin ajan). iPhone XR:n, iPhone X:n, iPhone 8:n, iPhone 8 Plussan, iPhone 7:n ja iPhone 7 Plussan luokitus on IP67 (IEC-standardi 60529, enimmäissyvyys 1 metri 30 minuutin ajan). Roiskeen-, veden- ja pölynkestävyys eivät ole pysyviä tiloja. Ne saattavat heikentyä tavallisen kulumisen seurauksena. Takuu ei kata nestevahinkoja, mutta sinulla saattaa olla kuluttajansuojalain mukaisia oikeuksia.

iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XS, iPhone XS Max ja iPhone XR kestävät tavallisten nesteiden, kuten limonadien, oluen, kahvin, teen ja mehun vahingossa tapahtuvia roiskeita. Jos laitteen päälle roiskuu nestettä, huuhtele kastunut kohta vesijohtovedellä, ja pyyhi sekä kuivaa iPhone.

Jotta estät nestevahingon, vältä seuraavaa:

• Uiminen tai kylpeminen iPhonen kanssa
  • iPhonen altistaminen paineistetulle vedelle tai suurella nopeudella virtaavalle vedelle (esimerkiksi suihkussa käynti, vesihiihto, vesilautailu, surffaus ja vesijetillä ajaminen)
  • iPhonen käyttö saunassa tai höyrysaunassa
  • iPhonen tahallinen upottaminen veteen
  • iPhonen käyttö suositeltujen lämpötila-alueiden ulkopuolella tai äärimmäisen kosteissa olosuhteissa
  • iPhonen pudottaminen tai sen altistaminen muille iskuille
  • iPhonen purkaminen, mukaan lukien ruuvien irrottaminen

Vältä iPhonen altistamista saippualle, pesuaineille, hapoille tai hapokkaille ruoille ja kaikille nesteille, kuten hajuvedelle, hyönteiskarkottimille, voiteille, aurinkorasvalle, öljylle, liimanpoistoaineelle, hiusvärille ja liuottimille. Jos iPhonesi joutuu kosketuksiin näiden aineiden kanssa, noudata iPhonen puhdistusohjeita.

Mitä teen, jos iPhone kastuu?

1. Jos iPhonen päälle roiskuu muuta nestettä kuin vettä, huuhtele kastunut kohta vesijohtovedellä.
  2. Pyyhi iPhone kuivaksi pehmeällä ja nukkaamattomalla liinalla, kuten silmälasipyyhkeellä.

Varmista, että iPhone on kuiva, ennen kuin avaat SIM-kortin alustan.

Kuivaa iPhone ja poista ylimääräinen neste napauttamalla laitetta varovasti kättäsi vasten niin, että Lightning-liitäntä osoittaa alaspäin. Jätä iPhone kuivalle alueelle, jossa on ilmavirtausta. Kuivumista voi nopeuttaa asettamalla iPhone puhaltimen eteen niin, että puhallin puhaltaa viileää ilmaa suoraan Lightning-liitäntään.

Älä kuivaa iPhonea ulkoisen lämmönlähteen avulla tai työnnä Lightning-liitäntään esineitä, kuten vanupuikkoa tai paperipyyhettä.

Jos iPhone kastuu, voinko ladata sen?

Jos iPhone on altistunut nesteelle, irrota kaikki kaapelit ja lataa laite vasta, kun se on kokonaan kuivunut. Lisävarusteiden käyttäminen tai lataaminen voi vahingoittaa märkää iPhonea. Anna laitteen kuivua vähintään viisi tuntia, ennen kuin lataat sitä Lightning-kaapelilla tai liität siihen Lightning-lisävarusteen.

Langatonta latausta varten pyyhi iPhone pehmeällä nukkaamattomalla pyyhkeellä, kuten silmälasipyyhkeellä. Varmista, että iPhone on kuiva, ennen kuin kytket sen yhteensopivaan langattomaan latausalustaan.

Miten toimin, jos iPhone on kastunut ja ääni kuuluu sen kaiuttimesta vaimeana?

Tarkista, onko mikrofonissa tai kaiuttimessa vettä, asettamalla iPhone kaiutinpuoli alaspäin nukkaamattoman mikrokuituliinan päälle. Katso, tippuuko siitä ulos vettä. Jos portissa on vettä, kaiuttimen tai mikrofonin suorituskyky saattaa olla heikompi, kunnes vesi on haihtunut kokonaan. Kuivaa iPhone edellä esitettyjen ohjeiden mukaisesti.

Mitä teen, jos iPhoneen kertyy pölyä?

Jos iPhoneen kertyy pölyä tai likaa, pyyhi se pois pehmeällä, nukkaamattomalla pyyhkeellä, kuten silmälasipyyhkeellä. Varmista, että iPhone on pölytön, ennen kuin avaat SIM-kortin alustan. Älä käytä puhdistustuotteita tai paineilmaa.