Tietoja iPhone 7:n ja sitä uudempien versioiden roiskeen-, veden- ja pölynkestävyydestä

Tässä artikkelissa kerrotaan iPhone 7:n, iPhone 7 Plusin, iPhone 8:n, iPhone 8 Plusin ja iPhone X:n roiskeen-, veden- ja pölynkestävyydestä ja siitä, mitä tehdä, jos iPhone kastuu vahingossa.

iPhonet ovat roiskeen-, veden- ja pölynkestäviä. Ne on testattu hallituissa laboratorio-olosuhteissa, ja niiden tiiviysluokitus on IP67 (IEC-standardi 60529). Roiske- ja pölytiiviys eivät ole pysyviä tiloja, ja tiiviys saattaa heikentyä tavallisen kulumisen seurauksena. Takuu ei kata nestevahinkoja.

Jotta estät nestevahingon, vältä seuraavaa:

• Uiminen tai kylpeminen iPhonen kanssa
  • iPhonen altistaminen paineistetulle vedelle tai suurella nopeudella virtaavalle vedelle (esimerkiksi suihkussa käynti, vesihiihto, vesilautailu, surffaus ja vesijetillä ajaminen)
  • iPhonen käyttö saunassa tai höyrysaunassa
  • iPhonen tahallinen upottaminen veteen
  • iPhonen käyttö suositeltujen lämpötila-alueiden ulkopuolella tai äärimmäisen kosteissa olosuhteissa
  • iPhonen pudottaminen tai sen altistaminen muille iskuille
  • iPhonen purkaminen, mukaan lukien ruuvien irrottaminen

Minimoi iPhonen altistaminen saippualle, pesuaineille, hapoille tai hapokkaille ruoille ja kaikille nesteille, kuten suolavedelle, saippuavedelle, allasvedelle, hajuvedelle, hyönteiskarkottimille, voiteille, aurinkorasvalle, öljylle, liimanpoistoaineelle, hiusvärille ja liuottimille. Jos iPhone joutuu kosketuksiin näiden aineiden kanssa, noudata iPhonen puhdistusohjeita.

Mitä teen, jos iPhone kastuu?

Jos iPhonen päälle roiskuu nestettä, pyyhi se pois pehmeällä, nukkaamattomalla pyyhkeellä, kuten silmälasipyyhkeellä. Varmista, että iPhone on kuiva, ennen kuin avaat SIM-kortin alustan.

Kuivaa iPhone napauttamalla sitä hellävaraisesti kättäsi vasten Lightning-liitännän ollessa alaspäin ja poista ylimääräinen neste. Jätä iPhone kuivalle alueelle, jossa on ilmavirtausta. Kuivumista voi nopeuttaa asettamalla iPhone puhaltimen eteen niin, että puhallin puhaltaa viileää ilmaa suoraan Lightning-liitäntään.

Älä kuivaa iPhonea ulkoisen lämmönlähteen avulla tai työnnä Lightning-liitäntään esineitä, kuten vanupuikkoa tai paperipyyhettä.

Jos iPhone kastuu, voinko ladata sen?

Jos iPhone on altistunut nesteelle, irrota kaikki kaapelit ja lataa laite vasta, kun se on kokonaan kuivunut. Lisävarusteiden käyttäminen tai lataaminen voi vahingoittaa märkää iPhonea. Anna laitteen kuivua vähintään viisi tuntia, ennen kuin lataat sitä Lightning-kaapelilla tai liität siihen Lightning-lisävarusteen.

Langatonta latausta varten pyyhi iPhone pehmeällä nukkaamattomalla pyyhkeellä, kuten silmälasipyyhkeellä. Varmista, että iPhone on kuiva, ennen kuin kytket sen yhteensopivaan langattomaan latausalustaan.

Miten toimin, jos iPhone on kastunut ja ääni kuuluu sen kaiuttimesta vaimeana?

Tarkista, onko mikrofonissa tai kaiuttimessa vettä, asettamalla iPhone kaiutinpuoli alaspäin nukkaamattoman mikrokuituliinan päälle. Katso, tippuuko siitä ulos vettä. Jos portissa on vettä, kaiuttimen tai mikrofonin suorituskyky saattaa olla heikompi, kunnes vesi on haihtunut kokonaan. Kuivaa iPhone edellä esitettyjen ohjeiden mukaisesti.

Mitä teen, jos iPhoneen kertyy pölyä?

Jos iPhoneen kertyy pölyä tai likaa, pyyhi se pois pehmeällä, nukkaamattomalla pyyhkeellä, kuten silmälasipyyhkeellä. Varmista, että iPhone on pölytön, ennen kuin avaat SIM-kortin alustan. Älä käytä puhdistustuotteita tai paineilmaa.