Näytön mukautus -valinnan käyttäminen Apple TV:ssä (4. sukupolvi)

Seuraavassa kuvataan, miten voit käyttää Apple TV:ssä tvOS 10:n näkemisen apuvälineitä, kuten Värisuodattimet, Vähennä valkopistettä ja Käänteisvärit.

Näytön mukautuksen asettaminen

Kohdassa Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Näytön mukautus on neljä päävaihtoehtoa: Käänteisvärit, Värisuodattimet, Valoherkkyys ja Vähennä valkopistettä.

Muuta värit käänteisiksi

Voit valita joko valkoisen tekstin mustalla taustalla tai mustan tekstin valkoisella taustalla.

Värisuodattimet

Värisuodattimien avulla värien erottaminen ja näytön tekstin lukeminen helpottuu.

Värien erottamisen helpottamiseen on neljä esiasetusta. Valittuasi yhden (paitsi Harmaasävyn) voit valita Kylläisyyden ja säätää suodattimien voimakkuutta:

• Harmaasävy
  • Puna-vihreä-suodatin (puna-viherheikkouteen)
  • Viher-punainen-suodatin (viher-punaheikkouteen)
  • Sini-keltainen-suodatin (tritanopiaan)

Voit helpottaa näytön tekstin lukemista valitsemalla Värisävy-valinnan. Tee sitten säätöjä valitsemalla Kylläisyys tai Sävy.

Valoherkkyys

Suurenna tai pienennä yleistä kirkkautta.

Vähennä valkopistettä

Suurenna tai pienennä kirkkaiden värien kylläisyyttä.

Näytön mukautuksen ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä oikotien avulla

Koska Näytön mukautusta ei välttämättä tarvita koko ajan, se on helppo poistaa käytöstä tämän oikotien avulla:

1. Siirry kohtaan Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Käyttöapu-oikotie.
  2. Valitse ominaisuudet, joille haluat luoda oikotien.
    Valitse ominaisuudet, joille haluat luoda oikotien Apple TV:ssä (4. sukupolvi).
  3. Poistu Asetukset-valikosta painamalla TV-kuvaketta. Käytä luomaasi kuvaketta painamalla kaukosäätimen Menu-ohjainta nopeasti kolme kertaa.
    Näet oikoteittesi luettelon Apple TV:ssä (4. sukupolvi) painamalla Menu-ohjainta kolme kertaa.