Näytön mukautuksen käyttäminen Apple TV:ssä

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää näkemistä parantavia toimintoja, kuten Värisuodattimet ja Valkopisteen vähennys, Apple TV 4K:ssa tai Apple TV:ssä (4. sukupolvi).

Näytön mukautuksen asettaminen

Kohdassa Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Näytön mukautus näet kolme pääasetusta, jotka ovat Värisuodattimet, Valoherkkyys ja Valkopisteen vähennys.

Värisuodattimet

Värisuodattimien avulla värien erottaminen ja näytön tekstin lukeminen helpottuu.

Värien erottamisen helpottamiseen on neljä esiasetusta. Valittuasi yhden (paitsi Harmaasävyn) voit valita Voimakkuuden ja säätää suodattimien voimakkuutta:

• Harmaasävy
  • Punaisen ja vihreän suodatin (punasokeuteen)
  • Vihreän ja punaisen suodatin (vihersokeuteen)
  • Sinisen ja keltaisen suodatin (sinisokeuteen)

Voit helpottaa näytön tekstin lukemista valitsemalla Sävytys-valinnan. Tee sitten säätöjä valitsemalla Voimakkuus tai Sävy.

Valoherkkyys

Suurenna tai pienennä yleistä kirkkautta.

Valkopisteen vähennys

Suurenna tai pienennä kirkkaiden värien kylläisyyttä.

Näytön mukautuksen ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä oikotien avulla

Koska Näytön mukautusta ei välttämättä tarvita koko ajan, se on helppo poistaa käytöstä tämän oikotien avulla:

1. Siirry kohtaan Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Käyttöapu-oikotie.
  2. Valitse ominaisuudet, joille haluat luoda oikotien.
  3. Voit poistua Asetukset-valikosta painamalla Apple TV Remoten Menu-painiketta. Käytä luomaasi oikotietä painamalla kaukosäätimen Menu-painiketta nopeasti kolme kertaa.