Näytön mukautuksen käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Lue ohjeet siihen, miten voit käyttää näytön mukautusta (esimerkiksi värisuodattimia ja kehysnopeuden rajoittamista) iPhonen, iPadin tai iPod touchin iOS 10:ssä tai uudemmassa.

Jos olet värisokea tai kärsit muusta näköhaitasta, voit käyttää värisuodattimia helpottamaan värien erottamista toisistaan. Värisuodattimet saattavat vaikuttaa siihen, miltä esimerkiksi valokuvat ja elokuvat näyttävät, joten suodattimia kannattaa käyttää vain tarvittaessa.

Värisuodattimet voi ottaa käyttöön Käyttöapu-oikotiellä tai Asetukset-apissa.

Värisuodattimien käyttöönotto Asetukset-apissa

Avaa Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Näytön mukautus ja valitse Värisuodattimet.

Kun otat Värisuodattimet käyttöön, voit valita neljästä esiasetetusta suodattimesta:

• Harmaasävy
  • Punaisen ja vihreän suodatin punasokeuteen
  • Vihreän ja punaisen suodatin vihersokeuteen
  • Sinisen ja keltaisen suodatin sinisokeuteen

Valitsemisen helpottamiseksi näet esimerkin näistä kolmesta värimallista, jotta voit valita vaihtoehdon, joka vastaa tarpeitasi. Pyyhkäise vasemmalle tai oikealle vaihtoehtojen välillä, niin löydät itsellesi parhaan suodattimen.

Tässä esimerkissä näet värikyniä vasemmalta oikealle sateenkaaren väreissä punaisesta keltaiseen, vihreään, siniseen, purppuraan ja ruskeaan.

Tässä esimerkissä on kolme palkkia eri värikylläisyyksillä.

Tässä esimerkissä on pystysuuntaisia viivoja eri värisillä taustoilla värinäön heikkouden tunnistamiseksi. Valitse suodatin, jossa näet koko viivan.

Värisuodattimen käyttöönotto Käyttöapu-oikotiellä

Ota Värisuodattimet käyttöön Käyttöapu-oikotiellä näillä ohjeilla:

Avaa Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Käyttöapu-oikotie ja valitse Värisuodattimet. Kun Värisuodattimet on määritetty, voit ottaa ne nopeasti käyttöön tai poistaa käytöstä painamalla laitteesi Koti-painiketta kolme kertaa.

Värikylläisyyden säätäminen

Voit säätää minkä tahansa värisuodattimen kylläisyyttä tarpeesi mukaiseksi. Avaa Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Näytön mukautus ja säädä Kylläisyys-liukusäädintä mukauttaaksesi suodatinta kylläisemmäksi tai vähemmän kylläiseksi.

Sävytyksen säätäminen

Jos sinulla on värin tai valon herkkyyttä, voit muuttaa näyttösi sävytystä. Näin voit muuttaa koko näyttösi sävyä iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

Kehysnopeuden rajoittaminen

Jos käytössäsi on iPad Pro (10,5 tuumaa) tai toisen sukupolven iPad Pro (12,9 tuumaa), voit asettaa näytön enimmäiskehysnopeudeksi 60 kehystä sekunnissa. Avaa Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Näytön mukautus ja ota käyttöön Rajoita kehysnopeutta.