Jos Mac käynnistyy siten, että Apple-logo tai edistymispalkki on näkyvissä

Macissa näkyy Apple-logo, kun se löytää sisäisen tai ulkoisen käynnistyslevyn. Kun käynnistys jatkuu, näkyviin pitäisi tulla edistymispalkki, jossa on mahdollisesti Apple-logo. Tämä näyttö ja tyhjä näyttö saattaa näkyä vuorotellen useita kertoja.

Apple-logo ja edistymispalkki

Jos olet asentamassa macOS-päivitystä

Jos olet päivittämässä macOS:ää, Apple-logo tai edistymispalkki saattaa näkyä näytössä tavallista pitempään. Edistymispalkki saattaa edetä hitaasti ja pysähtyä pitkiksi ajoiksi asennuksen jatkuessa. Apple suosittelee asennuksen aloittamista illalla, jotta se voidaan viimeistellä tarvittaessa yön aikana.

Jos Mac on jumiutunut tähän näyttöön tai käynnistyy aina vain uudelleen

Jos käynnistys ei etene koskaan Apple-logoa tai edistymispalkkia pitemmälle:

1. Paina Macin virtapainiketta 10 sekuntia, kunnes Mac sammuu.
    Jokaisessa Macissa on virtapainike. Jos sinulla on kannettava tietokone, jossa on Touch ID, pidä Touch ID ‑painiketta painettuna.
  2. Käynnistä Mac uudelleen.
  3. Jos ongelma jatkuu, paina virtapainiketta, kunnes Mac sammuu. Irrota Macista kaikki tarpeettomat lisälaitteet, kuten tulostimet, asemat ja USB-keskittimet. Ongelma saattaa johtua yhdestä tai useammasta laitteesta tai niiden kaapeleista.
  4. Käynnistä Mac uudelleen.
  5. Jos ongelma jatkuu, paina virtapainiketta uudelleen, kunnes Mac sammuu.
  6. Korjaa käynnistyslevy Mac-levyn korjaaminen Levytyökalun avulla ‑artikkelin ohjeiden mukaisesti.
  7. Jos ongelma jatkuu, asenna macOS uudelleen macOS-palautuksella.

Jos tarvitset apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.