Jos Mac käynnistyy siten, että Apple-logo tai edistymispalkki on näkyvissä

Macissa näkyy Apple-logo, kun Mac löytää paikallisen käynnistyslevyn, ja macOS:n käynnistys- tai asennusprosessin jatkuessa näkyviin tulee edistymispalkki.

Apple-logo ja edistymispalkki

Macissa näkyy Apple-logo, kun Mac löytää paikallisen käynnistyslevyn, joka on suoraan Maciin asennettu tai siihen liitetty käynnistyslevy. Kun käynnistys jatkuu, näkyviin pitäisi tulla edistymispalkki, jossa on mahdollisesti Apple-logo. Tätä näyttöä ja tyhjää näyttöä saatetaan näyttää vuorotellen useita kertoja.

Jos olet asentamassa macOS:ää, Apple-logo tai edistymispalkki saattaa pysyä näytössä huomattavasti tavallista pidempään Macin uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Edistymispalkki saattaa edetä hitaasti ja pysähtyä pitkiksi ajoiksi asennuksen jatkuessa. Tästä syystä Apple suosittelee macOS-asennuksen aloittamista illalla niin, että se voidaan viimeistellä tarvittaessa yön aikana.

Jos sinusta tuntuu, että olet odottanut tarpeeksi kauan tietääksesi, että Mac on jumiutunut tähän näyttöön, seuraa näitä ohjeita.

Seuraavat ohjeet koskevat vain Mac-tietokoneita, joissa on Intel-prosessori. Jos Applen sirulla varustettu Mac on jumittunut tähän näyttöön, ota yhteyttä Apple-tukeen.

1. Paina ja pidä virtapainiketta painettuna 10 sekuntia, kunnes Mac sammuu.
  2. Yritä käyttää vikasietotilaa ongelman tunnistamiseen.
  3. Jos ongelma jatkuu, irrota kaikki Macin lisävarusteet, kuten tulostimet, asemat, USB-keskittimet ja muut laitteet, jotka eivät ole välttämättömiä. (Ongelma saattaa johtua yhdestä tai useammasta laitteesta tai niiden kaapeleista.) Pidä virtapainiketta vielä 10 sekuntia painettuna, ja kytke sitten Mac päälle painamalla virtapainiketta uudelleen.
  4. Jos ongelma jatkuu, sammuta Mac uudelleen, käynnistä se taas, paina välittömästi komento (⌘)- ja R-näppäimiä ja pidä niitä painettuina, jolloin käynnistys suoritetaan macOS:n palautustoiminnolla.
  5. Kun macOS:n palautustoiminto on käynnissä, korjaa käynnistyslevy Levytyökalun avulla.
  6. Jos tarvitset apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.