Jos Mac käynnistyy siten, että Apple-logo tai edistymispalkki on näkyvissä

Kun päivität tai asennat macOS:ää, Apple-logo tai edistymispalkki saattaa pysyä näytössä tavallista pidempään.

Apple-logo tai edistymispalkki saattaa pysyä näytössä huomattavasti tavallista pidempään macOS:n asennuksen aikana Macin uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Edistymispalkki saattaa edetä hitaasti ja pysähtyä pitkiksi ajoiksi asennuksen edetessä. Tästä syystä Apple suosittelee macOS-asennuksen aloittamista illalla niin, että se voidaan viimeistellä tarvittaessa yön aikana.

Apple-logo ja edistymispalkki

Jos Mac vaikuttaa jääneen jumiin tähän näyttöön

Jos sinusta tuntuu, että olet odottanut riittävän pitkään, ja tiedät, että asennusprosessi ei etene enää, toimi seuraavasti.

1. Paina ja pidä virtapainiketta painettuna 10 sekuntia, kunnes Mac sammuu.
  2. Irrota kaikki Macin lisävarusteet, kuten tulostimet, asemat, USB-keskittimet ja muut laitteet. (Ongelma saattaa johtua yhdestä tai useammasta laitteesta tai niiden kaapeleista.) Käynnistä Mac sitten uudelleen.
  3. Jos Macisi ei edelleenkään käynnisty kunnolla, asenna macOS uudelleen artikkelin ohjeiden mukaan.

Jos tarvitset apua

Jos et voi asentaa macOS:ää uudelleen tai uudelleenasennuksesta ei ole apua, pyydä tukea Applelta.