Tietoja iMessage-viesteistä ja teksti- tai multimediaviesteistä

Tässä artikkelissa kerrotaan, miksi jotkut viestikuplat ovat sinisiä tai vihreitä.

Voit lähettää viestejä iPhonen, iPadin tai iPod touchin Viestit-ohjelmalla. Nämä viestit lähetetään iMessage-, teksti- tai multimediaviesteinä. Lue lisätietoja viestityyppien välisistä eroista.

iMessage

iMessage-viestit ovat tekstiviestejä, kuvia tai videoita, joita voi lähettää iOS-laitteisiin ja Maceihin Wi-Fi- tai mobiilidataverkon kautta. Nämä viestit lähetetään aina salattuina ja ne näytetään sinisissä puhekuplissa. Voit laittaa iMessagen päälle tai pois päältä kohdasta Asetukset > Viestit.

Tekstiviesti/multimediaviesti

Jos et käytä iMessagea, voit käyttää teksti- tai multimediaviestejä. Nämä viestit ovat tekstiviestejä ja kuvia, joita voit lähettää muihin matkapuhelimiin tai iOS-laitteisiin. Teksti- ja multimediaviestejä ei salata, ja ne näytetään vihreissä puhekuplissa laitteellasi.

Teksti- ja multimediaviestien lähettämiseen iPhonella tarvitaan tekstiviestejä tukeva liittymä.Pyydä lisätietoja matkapuhelinoperaattoriltasi. Voit myös asettaa muut Apple-laitteesi lähettämään ja vastaanottamaan viestejä miltä tahansa Apple-laitteelta.

Jos Wi-Fi ei ole käytettävissä, iMessage-viestit lähetetään mobiilidatan kautta. Mobiilidatan käyttö saattaa olla maksullista.