Tietoja taustalla tapahtuvista päivityksistä macOS Mojavessa

Macisi asentaa taustalla automaattisesti päivityksiä macOS:n käyttämiä suojausmäärityksiä ja datatiedostoja varten.

Ohjelmiston pitäminen ajan tasalla on yksi tärkeimmistä tavoista, joilla voit ylläpitää Macisi suojausta. Siihen sisältyy kaikkien saatavilla olevien macOS-ohjelmistopäivitysten asentaminen, mukaan lukien suojauspäivitykset ja tässä artikkelissa kuvatut taustalla tapahtuvat päivitykset.

Taustalla tapahtuviin päivityksiin kuuluu suojausmäärityspäivitykset ja järjestelmän datatiedostot, jotka asennetaan oletuksena automaattisesti. Ne eivät saa aikaan Macisi uudelleenkäynnistystä, mutta osa päivityksistä tulee voimaan ainoastaan uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Taustapäivityksiä ovat esimerkiksi seuraavat:

• Suojausmäärityspäivitykset, jotka tekevät Macistasi entistä turvallisemman tunnistamalla haittaohjelmia ja estämällä niiden asennuksen. Kun käynnistät Macisi uudelleen, nämä päivitykset poistavat myös tunnistettuja haittaohjelmia, jotka on jo asennettu.
  • Järjestelmän datatiedostot, joihin kuuluu esimerkiksi uudet sanaluettelot, puheentunnistusresurssit, ääniresurssit sekä parempia yhteystieto- ja tapahtumaehdotuksia. Jotkin järjestelmän datatiedostot asennetaan ainoastaan, kun otat niitä edellyttäviä ominaisuuksia käyttöön tai käytät niitä.

Pidä ohjelmistopäivitysasetusten Asenna järjestelmän datatiedostot ja suojauspäivitykset -asetus käytössä, jotta voit varmistaa, että saat aina kyseiset taustalla tapahtuvat päivitykset nopeasti. Avaa Järjestelmäasetukset > Ohjelmistopäivitys ja klikkaa sitten Lisävalinnat.

Taustalla tapahtuvien päivitysten näyttäminen Macissa

Järjestelmän tiedoissa luetellaan suurin osa Applen ja muiden valmistajien ohjelmistoista, jotka on asennettu manuaalisesti tai automaattisesti.

Valitse Omenavalikko () > Tietoja tästä Macista ja klikkaa sitten Järjestelmäraportti-painiketta. Valitse sivupalkin Ohjelmisto-kohdasta Asennukset ja lajittele ne päivämäärän mukaan klikkaamalla Asennuspäivä-saraketta.

Suojausmäärityspäivitykset

Seuraavat suojausmäärityspäivitykset asennetaan taustalla:

• Core Services Application Configuration Data: estää yhteensopimattomien ohjelmien käynnistämisen.
  • EFICheck AllowListAll: vahvistaa, että olet saanut Macisi laiteohjelmistot Applelta.
  • Gatekeeper Configuration Data: auttaa suojaamaan Maciasi tuntemattomien kehittäjien luomilta ohjelmilta.
  • Incompatible Kernel Extension Configuration Data: estää yhteensopimattomat kernel-laajennukset, jotka voivat haitata Macisi toimintaa.
  • MRTConfigData: poistaa tunnettuja haittaohjelmia.
  • TCC Configuration Data: parantaa tiettyjen ohjelmistojen yhteensopivuutta macOS:n suojausominaisuuksien kanssa.
  • XProtectPlistConfigData: estää tunnettujen haittaohjelmien toiminnan.

Järjestelmän datatiedostot

Seuraavat järjestelmän datatiedostot asennetaan taustalla:

• Päivitetyt fontit
  • Päivitetyt järjestelmän puhe- ja sanelupalvelut
  • Sanakirja-ohjelman sanaston uudet tai päivitetyt sanat
  • Esimerkiksi parannellut kielimallit, automaattinen korjaus, oikeinkirjoitus, syöttömenetelmät ja siirtokirjoitus roomalaisten merkkien korvaamiseksi kansainvälisillä merkeillä
  • Paranneltuja ehdotuksia uusien yhteystietojen ja kalenterin tapahtumien lisäämiseksi macOS:n ohjelmiin sekä paranneltuja lähtöaikamuistutuksia
  • Entistä parempi Bluetooth-laitteiden havainnointi ja kommunikointi niiden kanssa
  • Entistä parempi verkkopyyntöjen automaattinen reititys liikenteen perusteella
  • iCloud-avainnipun tunnistetietojen ja salasanojen aiempaa parempi päivitys kaikissa Apple-laitteissasi
  • Tuki uusille ylätason domaineille Safarissa
  • Uudet ja parannellut verkkosivuehdotukset, jotka tulevat saataville, kun kirjoitat Safarin älykkääseen hakukenttään
  • SSL-sertifikaattityyppien päivitetyt määritelmät
  • Järjestelmätason tuki aiempaa useampia digitaalikameroiden RAW-muotoja varten
  • iOS-laitteilla otettujen, Macin Kuvat-ohjelmassa katseltavien muotokuvatilan kuvien paranneltu hienosäätö
  • Päivitetyt ohjevideot järjestelmäasetuksissa
  • Päivitetyt mediamuotojen tukea koskevat tiedot
  • Laiteohjelmistojen päivitykset sisäisiä ja ulkoisia ohjauslevyjä, hiiriä ja näppäimistöjä varten
  • Laiteohjelmistojen päivitykset Applen virtalähteitä varten
  • Laiteohjelmistojen päivitykset, jotka liittyvät Siri Remoten kehittämiseen Xcodessa.
  • Päivitetyt tiedot, joiden avulla voidaan automaattisesti estää yhteensopimattomat kernel-laajennukset (kexts)
  • Päivitetyt tiedot, joiden avulla voidaan automaattisesti tunnistaa ja estää yhteensopimattomia ohjelmia avautumasta ja siirtymästä uuteen Maciin

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.