Tietoja macOS:n taustalla tapahtuvista päivityksistä

Mac asentaa pikaturvapäivitykset, suojausmäärityspäivitykset ja järjestelmän datatiedostot automaattisesti taustalla.

Ohjelmiston pitäminen ajan tasalla on yksi tärkeimmistä tavoista, joilla voit ylläpitää Macisi suojausta. Tähän sisältyvät kaikkien tietoturvapäivitysten ja muiden macOS-ohjelmistopäivitysten asentaminen ja sen varmistaminen, että Macisi on määritetty saamaan taustapäivitykset nopeasti:

Nämä päivitykset asennetaan tai otetaan käyttöön automaattisesti oletuksena. Päivitykset eivät käynnistä Macia uudelleen, mutta osa päivityksistä tulee voimaan vasta Macin uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Taustalla tapahtuvien päivitysten hakeminen nopeasti

Voit varmistaa, että saat taustalla olevat päivitykset aina nopeasti:

• Valitse macOS Venturassa tai uudemmassa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa sivupalkista Yleiset ja klikkaa oikealta Ohjelmiston päivitys. Klikkaa Automaattiset päivitykset ‑kohdan vierestä tietopainikettaNo alt supplied for Image ja varmista, että Asenna turvapäivitykset ja järjestelmätiedostot on päälle.

• Valitse aiemmissa macOS-versioissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Ohjelmiston päivitys. Klikkaa Lisävalinnat ja varmista, että Asenna järjestelmän datatiedostot ja suojauspäivitykset on valittuna.

Asennettujen taustapäivitysten tarkastelu

Suurin osa Applen ja muiden valmistajien ohjelmistoista, jotka on asennettu manuaalisesti tai automaattisesti, luetellaan järjestelmän tiedoissa.

1. Pidä optionäppäintä painettuna samalla kun valitset Omenavalikko  > Järjestelmän tiedot.

2. Valitse sivupalkin Ohjelmisto-osasta Asennukset.

3. Voit lajitella luettelon päivämäärän mukaan klikkaamalla oikealla olevaa Asennuspäivä-saraketta.

Taustapäivitysten tyypit

Taustapäivitykset sisältävät pikaturvapäivityksiä, suojausmäärityspäivityksiä ja järjestelmän datatiedostoja.

Pikaturvapäivitykset

Pikaturvapäivitykset tarjoavat merkittäviä suojausparannuksia ohjelmistopäivitysten välillä.

Lue lisätietoja pikaturvapäivityksistä

Suojausmäärityspäivitykset

Suojausmäärityspäivitykset parantavat Macisi suojausta tunnistamalla haittaohjelmat ja estämällä niiden asennuksen. Kun käynnistät Macisi uudelleen, päivitykset myös poistavat tunnistettuja haittaohjelmia, jotka on mahdollisesti asennettu järjestelmään aikaisemmin. Seuraavat suojausmäärityspäivitykset asennetaan taustalla:

• Core Services Application Configuration Data: estää yhteensopimattomien ohjelmien käynnistämisen.

• EFICheck AllowListAll: vahvistaa, että olet saanut Macisi laiteohjelmistot Applelta.

• Gatekeeper Configuration Data: auttaa suojaamaan Maciasi tuntemattomien kehittäjien luomilta ohjelmilta.

• Incompatible Kernel Extension Configuration Data: estää yhteensopimattomat kernel-laajennukset, jotka voivat haitata Macisi toimintaa.

• XProtectPayloadsConfigData: poistaa tunnetun haittaohjelman.

• TCC Configuration Data: parantaa tiettyjen ohjelmistojen yhteensopivuutta macOS:n suojausominaisuuksien kanssa.

• XProtectPlistConfigData: estää tunnettujen haittaohjelmien toiminnan.

Järjestelmän datatiedostot

Järjestelmän datatiedostoihin kuuluvat esimerkiksi uudet sanaluettelot, puheentunnistusresurssit ja ääniresurssit sekä paremmat yhteystieto- ja tapahtumaehdotukset. Jotkin järjestelmän datatiedostot asennetaan ainoastaan, kun otat niitä edellyttäviä ominaisuuksia käyttöön tai käytät niitä. Seuraavat järjestelmän datatiedostot asennetaan taustalla:

• Päivitetyt fontit

• Päivitetyt järjestelmän puhe- ja sanelupalvelut

• Sanakirja-apin sanaston uudet tai päivitetyt sanat

• Esimerkiksi parannellut kielimallit, automaattinen korjaus, oikeinkirjoitus, syöttömenetelmät ja siirtokirjoitus roomalaisten merkkien korvaamiseksi kansainvälisillä merkeillä

• Paranneltuja ehdotuksia uusien yhteystietojen ja kalenterin tapahtumien lisäämiseksi macOS:n ohjelmiin sekä paranneltuja lähtöaikamuistutuksia

• Entistä parempi Bluetooth-laitteiden havainnointi ja kommunikointi niiden kanssa

• Entistä parempi verkkopyyntöjen automaattinen reititys liikenteen perusteella

• iCloud-avainnipun tunnistetietojen ja salasanojen aiempaa parempi päivitys kaikissa Apple-laitteissasi

• Tuki uusille ylätason domaineille Safarissa

• Uudet ja parannellut verkkosivuehdotukset, jotka tulevat saataville, kun kirjoitat Safarin älykkääseen hakukenttään

• SSL-sertifikaattityyppien päivitetyt määritelmät

• Järjestelmätason tuki aiempaa useampia digitaalikameroiden RAW-muotoja varten

• iOS-laitteilla otettujen, Macin Kuvat-apissa katseltavien muotokuvatilan kuvien paranneltu hienosäätö

• Päivitetyt ohjevideot Järjestelmäasetukset-apissa

• Päivitetyt mediamuotojen tukea koskevat tiedot

• Laiteohjelmistojen päivitykset sisäisiä ja ulkoisia ohjauslevyjä, hiiriä, näppäimistöjä ja näyttöjä varten

• Laiteohjelmistojen päivitykset Applen virtalähteitä varten

• Laiteohjelmistojen päivitykset, jotka liittyvät Siri Remoten kehittämiseen Xcodessa.

• Päivitetyt tiedot, joiden avulla voidaan automaattisesti estää yhteensopimattomat kernel-laajennukset (kexts)

• Päivitetyt tiedot, joiden avulla voidaan automaattisesti tunnistaa ja estää yhteensopimattomia ohjelmia avautumasta ja siirtymästä uuteen Maciin

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.