Videon katsominen Kuva kuvassa -toiminnolla Macillasi

Toistamalla videon kelluvassa ikkunassa voit seurata yhdellä silmällä videota ja toisella sitä, mitä teet.

Mac, jossa näkyy Kuva kuvassa -ikkuna

Kuva kuvassa -toiminnolla voit toistaa videota mukautettavan kokoisessa ikkunassa, joka ei jää muiden ikkunoiden peittoon. Näin voit tehdä samalla muitakin asioita. Katso lempisarjaasi samalla, kun luet sähköposteja, tai seuraa tärkeää ottelua samalla, kun pelaat itsekin.

Kuva kuvassa -toiminto on saatavilla Mac-tietokoneille, joissa on macOS Sierra.

Kuva kuvassa -toiminnon käynnistäminen tai lopettaminen

Kuva kuvassa -toiminnon käynnistäminen:

1. Avaa video Kuva kuvassa -toimintoa tukevalla apilla, esimerkiksi Safarilla tai iTunesilla. Kuva kuvassa -tuki on Safarissa sellaisilla verkkosivuilla, jotka käyttävät videoiden toistoon HTML5:tä (esimerkiksi YouTube tai Vimeo).
  2. Klikkaa Kuva kuvassa -painiketta videon toistosäätimissä:

iTunesin toistosäädin

Jos et näe Kuva kuvassa -painiketta, voit avata oikotievalikon pitämällä ctrl-näppäintä painettuna ja kaksoisklikkaamalla videoikkunaa. Valitse sitten Siirry kuvaan kuvassa, jos vaihtoehto on saatavilla.

Kuva kuvassa -toiminnon lopettaminen:

• Klikkaa sulkemispainiketta (x) tai Kuva kuvassa -painiketta Kuva kuvassa -ikkunassa.
  • Voit myös sulkea ikkunan tai selaimen, josta video on lähtöisin.

Kuva kuvassa -ikkunan siirtäminen ja sen koon muuttaminen

• Voit siirtää ikkunan näytön eri kulmaan vetämällä. Jos pidät samalla komentonäppäintä painettuna, voit asettaa ikkunan mihin tahansa kohtaan näytöllä.
  • Voit muuttaa ikkunan kokoa vetämällä ikkunan reunasta tai kulmasta.