Macin lukituksen avaaminen automaattisesti Apple Watchilla

Kun käytät Apple Watchia, Mac-tietokoneet havaitsevat läsnäolosi ja kirjaavat sinut automaattisesti sisään.

Automaattisen lukituksen avauksen käyttäminen

Automaattisen lukituksen avauksen avulla voit käyttää Mac-tietokoneitasi samalla, kun käytät Apple Watchia. Mac on heti heräämisen jälkeen valmis – salasanaa ei tarvitse kirjoittaa.

Kun kirjaudut ensimmäisen kerran Macin käynnistyksen, Macin uudelleenkäynnistyksen tai Macista uloskirjautumisen jälkeen, kirjaudu syöttämällä salasana manuaalisesti. Tämän jälkeen Apple Watch kirjautuu sisään puolestasi.

Automaattinen lukituksen avaus toimii, kun käytät lukitsematonta kelloasi ja olet aivan Macin läheisyydessä. Siirrä kellosi tarpeen vaatiessa hieman lähemmäksi.

Automaattisen lukituksen avauksen määrittäminen

1. Varmista, että Mac ja Apple Watch ovat tämän ominaisuuden edellyttämien järjestelmävaatimuksien mukaisia:
  2. Varmista, että Apple ID:ssä käytetään kaksiosaista todennusta eikä kaksivaiheista vahvistusta.
    Lue, miten voit siirtyä kaksivaiheisesta vahvistuksesta kaksiosaiseen todennukseen.
  3. Varmista, että laitteet on määritetty seuraavasti:
    • Bluetooth on laitettu päälle Macissa.
    • Wi-Fi on laitettu päälle Macissa.
    • Macisi ja Apple Watch ovat kirjautuneina iCloudiin samalla Apple ID:llä.
      Valitse Macissa Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud.
      Avaa iPhonessa Apple Watch -appi ja valitse sitten Yleiset > Apple ID.
    • Apple Watchisi käyttää pääsykoodia.
      Avaa iPhonessa Apple Watch -appi ja napauta Pääsykoodi.
    • Macissa ei käytetä Internet-jakoa tai näytönjakoa.
    • Macissasi on ”Salli Apple Watchin avata Macin lukitus” valittuna Suojaus ja yksityisyys -asetuksissa.
      Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Suojaus ja yksityisyys ja valitse sitten Yleiset-välilehti.

Jos et ole varma, tukeeko Mac Automaattinen lukituksen avaus -toimintoa, pidä Optio-näppäintä painettuna ja valitse Omenavalikko > Järjestelmän tiedot. Valitse sivupalkista Wi-Fi ja etsi oikealta ”Automaattinen lukituksen avaus: Tuettu”:

Järjestelmän tiedot -ikkuna