Macin lukituksen avaaminen Apple Watchilla

Kun käytät Apple Watchia, Mac havaitsee läsnäolosi ja kirjaa sinut automaattisesti sisään. Voit käyttää Apple Watchia myös muiden ylläpitäjän salasanaa koskevien pyyntöjen hyväksymiseen.

Automaattinen lukituksen avaus toimii, kun käytät lukitsematonta kelloasi ja olet aivan Macin läheisyydessä. Siirrä kellosi tarpeen vaatiessa hieman lähemmäksi.

Automaattinen sisäänkirjautuminen

Tällä toiminnolla voit käyttää Maciasi heti, kun ranteessasi on Apple Watch. Mac on heti heräämisen jälkeen valmis – salasanaa ei tarvitse kirjoittaa.

Kun kirjaudut ensimmäisen kerran Macin käynnistyksen, Macin uudelleenkäynnistyksen tai Macista uloskirjautumisen jälkeen, sinun on kirjauduttava sisään syöttämällä salasana manuaalisesti. Tämän jälkeen Apple Watch kirjautuu sisään puolestasi.

Muiden salasanapyyntöjen hyväksyminen

Voit käyttää Apple Watchiasi myös muiden ylläpitäjän salasanan syöttämispyyntöjen hyväksymiseen. Tämä toimii kaikkialla, missä sinun on kirjoitettava Macin salasana, esimerkiksi kun tarkastelet salasanoja Safarin asetuksissa, avaat lukitun muistiinpanon lukituksen, hyväksyt apin asennuksen tai avaat asetusten lukituksen Järjestelmäasetuksissa.

Kun esimerkiksi klikkaat lukkoa  muutosten tekemiseksi Järjestelmäasetuksiin, Mac kehottaa sinua hyväksymään muutokset Apple Watchilla:

Jos haluat, että salasanasi syötetään automaattisesti ilman, että sinun tarvitsee kirjoittaa sitä, kaksoisklikkaa Apple Watchin sivupainiketta:

Automaattisen lukituksen avauksen määrittäminen

1. Varmista, että Mac ja Apple Watch ovat Automaattisen lukituksen avauksen järjestelmävaatimuksien mukaisia.
  2. Varmista, että laitteet on määritetty seuraavasti:
    • Wi-Fi ja Bluetooth on otettu Macissa käyttöön.
    • Macissa ja Apple Watchissa on kirjauduttu iCloudiin samalla Apple ID:llä, ja Apple ID:ssä käytetään kaksiosaista todennusta.
    • Apple Watchisi käyttää pääsykoodia.
  3. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja sitten Suojaus ja yksityisyys. Valitse Käytä Apple Watchiasi appien ja Macin lukituksen avaamiseen tai Salli Apple Watchin avata Macin lukitus.

Jos et ole varma, tukeeko Mac Automaattinen lukituksen avaus -toimintoa, pidä optionäppäintä painettuna ja valitse Omenavalikko > Järjestelmän tiedot. Valitse sivupalkista Wi-Fi ja etsi oikealta Automaattinen lukituksen avaus: Tuettu:

Lisätietoja

Jos sinulla on vaikeuksia saada Automaattinen lukituksen avaus -toimintoa toimimaan, kokeile näitä ratkaisuja:

• Poista Suojaus ja yksityisyys -kohdassa Käytä Apple Watchiasi appien ja Macin lukituksen avaamiseen -asetuksen valinta, käynnistä Mac uudelleen ja ota tämä asetus uudelleen käyttöön.
  • Varmista, että Macissa ei käytetä Internet-jakoa tai näytönjakoa.

Lue lisätietoja Apple-laitteiden muista jatkuvuustoiminnoista.