Macin lukituksen avaaminen Apple Watchilla

Kun käytät Apple Watchia, Mac-tietokoneet havaitsevat läsnäolosi ja kirjaavat sinut automaattisesti sisään.

MacBook, jonka kirjautumisnäytössä näkyy Lukituksen avaaminen Apple Watchilla -viesti, ja jonka vieressä on Apple Watch, jossa näkyy Johnin MacBook – Avattu tällä Apple Watchilla -viesti

Automaattisen lukituksen avauksen käyttäminen

Automaattisen lukituksen avauksen avulla voit käyttää Mac-tietokoneitasi samalla, kun käytät Apple Watchia. Mac on heti heräämisen jälkeen valmis – salasanaa ei tarvitse kirjoittaa.

Kun kirjaudut ensimmäisen kerran Macin käynnistyksen, Macin uudelleenkäynnistyksen tai Macista uloskirjautumisen jälkeen, kirjaudu syöttämällä salasana manuaalisesti. Tämän jälkeen Apple Watch kirjautuu sisään puolestasi.

Automaattinen lukituksen avaus toimii, kun käytät lukitsematonta kelloasi ja olet aivan Macin läheisyydessä. Siirrä kellosi tarpeen vaatiessa hieman lähemmäksi.

Automaattisen lukituksen avauksen määrittäminen

1. Varmista, että Mac ja Apple Watch ovat tämän ominaisuuden edellyttämien järjestelmävaatimuksien mukaisia:
    • Apple Watch, jossa on watchOS 3 tai uudempi.
    • Vuoden 2013 puolivälissä tai sen jälkeen ostettu Mac, jossa on macOS Sierra tai uudempi.
      Automaattisen lukituksen avauksen käyttäminen Apple Watch Series 3:ssa ja uudemmissa edellyttää macOS High Sierraa.
  2. Varmista, että Apple ID:ssä käytetään kaksiosaista todennusta eikä kaksivaiheista vahvistusta.
    Lue, miten voit siirtyä kaksivaiheisesta vahvistuksesta kaksiosaiseen todennukseen.
  3. Varmista, että laitteet on määritetty seuraavasti:
    • Bluetooth on laitettu päälle Macissa.
    • Wi-Fi on laitettu päälle Macissa.
    • Macisi ja Apple Watch ovat kirjautuneina iCloudiin samalla Apple ID:llä.
      Valitse Macissa Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud.
      Avaa iPhonessa Apple Watch -appi ja valitse sitten Yleiset > Apple ID.
    • Apple Watchisi käyttää pääsykoodia.
      Avaa iPhonessa Apple Watch -appi ja napauta Pääsykoodi.
    • Macissa ei käytetä Internet-jakoa tai näytönjakoa.
    • Macin Suojaus ja yksityisyys -asetuksissa on Salli Apple Watchin avata Macin lukitus -toiminto valittuna.
      Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Suojaus ja yksityisyys ja valitse sitten Yleiset-välilehti.

Järjestelmäasetusten Suojaus ja yksityisyys -kohdan Yleiset-välilehden Salli Apple Watchin avata Macin lukitus -valintaneliö

Jos et ole varma, tukeeko Mac Automaattinen lukituksen avaus -toimintoa, pidä optionäppäintä painettuna ja valitse Omenavalikko > Järjestelmän tiedot. Valitse sivupalkista Wi-Fi ja etsi oikealta ”Automaattinen lukituksen avaus: Tuettu”:

Järjestelmän tiedot -ikkunan Wi-Fi-välilehti, jossa näkyy Automaattinen lukituksen avaus: Tuettu -tiedot.