Jos Mac ilmoittaa käynnistyksessä virhekoodin -1008F

Mac yritti käynnistyä internetin kautta suoritettavalla macOS-palautuksella, mutta tämä epäonnistui.

Huutomerkillä merkitty maapallo tarkoittaa, että Mac yritti käynnistyä internetin kautta suoritettavalla macOS-palautuksella, mutta tämä ei onnistunut. Jos näet virhekoodin -1008F, jostakin näistä ratkaisuehdotuksista on todennäköisesti apua.

macos-catalina-recovery-alert-1008f

Käynnistä Mac painamalla samalla näppäinyhdistelmää optio-komento-R

1. Pidä Macin virtapainiketta painettuna enintään 10 sekuntia, kunnes Mac sammuu.

• Jokaisessa Macissa on virtapainike. Kannettavissa tietokoneissa, joissa on Touch ID, paina Touch ID -painiketta ja pidä sitä painettuna.

2. Käynnistä Mac ja paina heti näppäinyhdistelmää optio-komento-R. Tällöin käynnistys suoritetaan macOS-palautuksen uusimmalla versiolla. Älä käytä näppäinyhdistelmää vaihto-optio-komento-R, koska tällöin Mac käynnistyy macOS-palautuksen aiemmalla versiolla ja virhe toistuu.

Voit myös poistaa aktivointilukituksen käytöstä

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten aktivointilukitus poistetaan käytöstä

Kun olet poistanut aktivointilukituksen käytöstä, käynnistys macOS-palautuksella pitäisi onnistua ilman virhekoodia -1008F. Voit ottaa aktivointilukituksen uudelleen käyttöön, kun olet lopettanut macOS-palautuksen käytön.