Jos Mac käynnistyy virheellä -1008F

Mac yritti käynnistyä internetin kautta suoritettavan macOS:n palautustoiminnon avulla, mutta tämä epäonnistui.

Huutomerkillä merkitty maapallo tarkoittaa, että Mac yritti käynnistyä internetin kautta suoritettavan macOS:n palautustoiminnon avulla, mutta tämä ei onnistunut. Jos näet virheen -1008F, jostakin näistä ratkaisuehdotuksista on todennäköisesti apua.

Maapallo, jossa on virhe -1008F

Suorita käynnistys optio-komento-R-näppäinyhdistelmällä

Sammuta Mac, käynnistä se ja paina heti optio-komento-R-näppäinyhdistelmää, jolloin käynnistys suoritetaan macOS:n palautustoiminnon uusimmalla versiolla. Älä käytä tässä tapauksessa vaihto-optio-komento-R-näppäinyhdistelmää, sillä tällöin Mac käynnistyy macOS:n palautustoiminnon aiemmalla versiolla.

Jos tämä ei auta, poista aktivointilukitus alla kuvatulla tavalla käytöstä.

Tai poista aktivointilukitus käytöstä

Aktivointilukitus on macOS Catalina 10.15:n tai sitä uudempien versioiden ominaisuus. Toimi seuraavien ohjeiden mukaan ja poista aktivointilukitus käytöstä, kunnes olet lopettanut macOS:n palautustoiminnon käytön.

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Apple ID.
  3. Klikkaa sivupalkissa iCloud.
  4. Poista oikealla Etsi Macini -valintaneliön valinta ja anna sitten pyydettäessä Apple ID:si salasana. Kun olet lopettanut macOS:n palautustoiminnon käytön, voit laittaa tämän asetuksen taas päälle.

Apple ID:n asetukset

Jos et pysty suorittamaan yllä olevia toimia, koska Macisi ei käynnisty kokonaan, poista aktivointilukitus käytöstä jollakin muulla laitteella:

1. Sammuta Mac.
  2. Siirry toisessa laitteessa osoitteeseen iCloud.com ja kirjaudu sisään Apple ID:llä.
  3. Klikkaa Etsi iPhoneni.
  4. Valitse Macisi laitteiden luettelosta. Jos et näe laitteiden luetteloa, valitse Macisi sivun ylälaidassa olevasta laitevalikosta.
  5. Odota muutama sekunti, kunnes Missä on…? -appi on lopettanut Macisi edellisen tunnetun sijainnin päivityksen.
  6. Klikkaa Poista tililtä. Jos et näe tätä valintaa, palaa näytön ylälaidassa olevaan laitevalikkoon ja klikkaa sitten Macisi nimen vieressä olevaa poistopainiketta .
  7. Vahvista toiminto pyydettäessä klikkaamalla Poista.

Sinun pitäisi nyt pystyä suorittamaan käynnistys macOS:n palautustoiminnon aiemmasta versiosta ilman virhettä -1008F. Kun olet lopettanut macOS:n palautustoiminnon käytön, voit laittaa Etsi Macini -toiminnon taas päälle Apple ID:n asetuksissa.