Muistiinpanojen jakaminen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

Muistiinpanot-apilla voit kutsua ihmisiä tekemään yhteistyötä iCloud-muistiinpanojen ja -kansioiden parissa. Voit siten tehdä yhteistyötä projekteissa, suunnitella matkoja, tehdä ostoslistoja ja paljon muuta.

Tietoja muistiinpanojen jakamisesta

Voit lisätä haluamasi henkilön mihin tahansa iCloud-muistiinpanoon tai kokonaiseen muistiinpanokansioon laitteellasi. Tämän jälkeen kyseinen henkilö voi tehdä muokkauksia ja nähdä viimeisimmät tekemäsi muutokset. Jos olet muistiinpanon omistaja, voit poistaa muita muistiinpanoistasi ja kansioistasi milloin haluat.

iCloud pitää muistiinpanosi ja kansiosi ajan tasalla kaikkialla, kunhan laitteesi on yhteydessä internetiin, joten iPhonessa oleva iCloud-muistiinpano näkyy myös iPadissa. Niinpä kun merkitset tehtävälistassa jonkin kohteen tehdyksi, muokkaat luonnosta tai lisäät liitteen, kaikki muistiinpanon tai kansion jakamisessa mukana olevat näkevät uusimman version.

Et voi jakaa salasanalla suojattuja muistiinpanoja. Jos haluat jakaa salasanalla suojatun muistiinpanon, napauta Lisää-painiketta , napauta sitten Poista ja jaa muistiinpano.

Ennen kuin aloitat

1. Päivitä iPhonesi, iPadisi tai iPod touchisi iOS:n tai iPadOS:n uusimpaan versioon.
  2. Ota iCloud käyttöön kaikissa laitteissasi.
  3. Varmista, että olet kirjautunut iCloudiin samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissasi.
  4. Päivitä muistiinpanosi, jotta voit käyttää uusimpia ominaisuuksia. Kaikkien, joille olet jakanut muistiinpanoja, tulee myös päivittää laitteensa ja muistiinpanonsa. Jos muistiinpanoissasi on piirroksia, varmista, että ne on päivitetty, jotta voit käyttää uusimpia ominaisuuksia.

iPhone, jossa näkyy, miten voit lisätä jonkun muistiinpanoon

Jonkun lisääminen muistiinpanoon

1. Avaa iCloud-muistiinpano, jonka haluat jakaa.
  2. Napauta Lisää-painiketta  ja napauta sitten Jaa muistiinpano lisää yhteiskäyttäjiä -painike.
  3. Valitse, miten haluat lähettää kutsusi. Valitse sitten henkilö, jolle haluat jakaa muistiinpanon.
  4. Jakotavasta riippuen sinun on ehkä napautettava Lähetä.

Jos haluat lisätä muita henkilöitä jaettuun muistiinpanoon, avaa iCloud-muistiinpano, napauta Lisää käyttäjiä -painiketta , napauta sitten Lisää käyttäjiä ja toimi vaiheiden 3–4 mukaisesti. Jos olet jo jakamassa muistiinpanoa, näet Lisää käyttäjiä -painikkeen  muistiinpanon ylälaidassa tai Ihmiset-kuvakkeen  muistiinpanojen luettelossa.

iPhone, jossa näkyy, miten voit lisätä jonkun kansioon Muistiinpanot-apissa

Henkilöiden lisääminen kansioon

1. Siirry Kansiot-luetteloosi.
  2. Pyyhkäise jaettavan kansion päältä vasemmalle ja napauta sitten Lisää käyttäjiä -painiketta
  3. Valitse, miten haluat jakaa kutsun, ja valitse sitten henkilö, jonka kanssa haluat jakaa kansion.
  4. Jakotavasta riippuen sinun on ehkä napautettava Lähetä.

Kansion jakamiseen tai jaetun kansion yhteiskäyttökutsun hyväksymiseen tarvitaan iOS 13 tai uudempi tai iPadOS. Kansiota, jossa on lukittu muistiinpano tai jonkun muun jakama muistiinpano, ei voi jakaa.

iPhone, jossa näkyy, miten voit hallita jakamista

Jakamisen hallinta

Jaetun muistiinpanon tekijänä voit määrittää, kuka voi tehdä muutoksia. Napauttamalla jaetussa muistiinpanossa Lisää käyttäjiä -painiketta  voit tarkistaa, kenen kanssa olet jakamassa muistiinpanon. Napauta sitten Jakovalinnat ja valitse haluamasi vaihtoehto, esimerkiksi Muokkaus tai Vain katselu.

Jos henkilön nimen alapuolella lukee Kutsuttu, hän ei ole vielä hyväksynyt kutsuasi. Kuka tahansa jaetun muistiinpanon käyttäjä voi lisätä liitteitä, luoda tarkistuslistoja, luonnostella piirroksen ja muokata tekstiä. Kun jonkun jakovalinnaksi on määritetty Vain katselu, hän ei voi tehdä muutoksia jaettuun muistiinpanoon.

Kun jaettu muistiinpano päivitetään, jokainen muistiinpanon yhteiskäyttäjä saa ilmoituksen päivityksestä. Jos haluat piilottaa nämä ilmoitukset, napauta muistiinpanossa Lisää käyttäjiä -painiketta  ja ota käyttöön asetus Kätke ilmoitukset.

Jos haluat ottaa käyttöön Korosta kaikki muutokset -asetuksen, siirry muistiinpanoon, napauta Lisää käyttäjiä -painiketta  ja ota asetus sitten käyttöön. Tämän jälkeen kaikki muutokset, jotka sinä tai yhteiskäyttäjät teette muistiinpanoon, näkyvät korostettuina.

Vain katselu- ja Korosta kaikki muutokset -ominaisuuksien sekä joidenkin muiden uusimpien Muistiinpanot-ominaisuuksien käyttämiseen tarvitaan iOS 13 tai uudempi tai iPadOS.

Henkilöiden poistaminen jaetusta muistiinpanosta

Yhden henkilön poistaminen jaetusta muistiinpanosta:

1. Avaa muistiinpano ja napauta Lisää käyttäjiä -painiketta .
  2. Napauta henkilön nimeä.
  3. Napauta Poista käyttöoikeus.

Kaikkien poistaminen jaetusta muistiinpanosta:

1. Avaa muistiinpano ja napauta Lisää käyttäjiä -painiketta .
  2. Napauta Lopeta jako.
  3. Vahvista valinta napauttamalla Lopeta jako uudelleen.

Kun lopetat muistiinpanon jakamisen muiden ihmisten kanssa, muistiinpano poistetaan heidän laitteiltaan automaattisesti.

Jaetun muistiinpanon poistaminen

Jos luot ja jaat muistiinpanon, voit poistaa sen milloin tahansa. Voit poistaa jaetun muistiinpanon napauttamalla Lisää-painiketta ja napauttamalla sitten Roskakori-painiketta . Jos olet Muistiinpanot-luettelossa, voit myös pyyhkäistä muistiinpanon päältä vasemmalle, napauttaa sitten Roskakori-painiketta  ja napauttaa Poista jaettu muistiinpano.

Kun poistat muistiinpanon, se siirretään kaikissa laitteissa Äskettäin poistetut -kansioon, ja se pysyy Äskettäin poistetut -kansiossa 30 päivän ajan. Muistiinpano poistetaan kokonaan kaikkien niiden laitteilta, joille se on jaettu.

Jos poistat vahingossa muistiinpanon, jonka joku muu on jakanut kanssasi, voit hyväksyä muistiinpanotiedoston uudelleen alkuperäisestä kutsusta. Kun hyväksyt muistiinpanon, se sisältää kaikki muutokset, joita muistiinpanoon on siihen mennessä tehty. Jos tekijä on lopettanut muistiinpanon jakamisen, et voi hyväksyä sitä uudelleen. Jos sinulla ei ole alkuperäistä kutsua, pyydä tekijää jakamaan se uudelleen tai yritä etsiä muistiinpano Äskettäin poistetut -kansiostasi.

Tee Muistiinpanot-apilla entistä enemmän