Muistiinpanojen jakaminen

Kutsu ystäväsi, perheesi tai työkaverisi muokkaamaan muistiinpanoa. Voit siten tehdä yhteistyötä projekteissa, suunnitella matkoja, tehdä ostoslistoja ja paljon muuta.

Lisää joku mihin tahansa iCloud-muistiinpanoon Muistiinpanot-apissa. Muut voivat tehdä muutoksia ja nähdä viimeisimmät tekemäsi muutokset. iCloud pitää muistiinpanosi ajan tasalla kaikkialla, kunhan laitteesi on yhteydessä internetiin. Kun merkitset tehtävän suoritetuksi, muokkaat piirrosta tai lisäät liitteen, kaikki muistiinpanon jakavat näkevät aina uusimman version.

Ennen kuin aloitat

1. Päivitä iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin uusin iOS ja Maciin uusin macOS.
  2. Ota iCloud käyttöön kaikissa laitteissasi.
  3. Varmista, että olet kirjautunut iCloudiin samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissasi.
  4. Päivitä Muistiinpanot, jotta voit käyttää uusimpia toimintoja.

Kaikkien, joille olet jakanut muistiinpanoja, tulee myös päivittää laitteensa ja muistiinpanonsa.

Jaettujen muistiinpanojen käyttö

Voit muokata jakamiasi muistiinpanoja aivan kuin mitä tahansa muuta muistiinpanoa Muistiinpanot-apissa. Muutokset näkyvät kaikilla, jotka jakavat muistiinpanon kanssasi. Näet myös, kun joku muu on tehnyt muutoksia. Etsi  muistiinpanoluettelosi muistiinpanon vierestä.

Et voi jakaa salasanalla suojattuja muistiinpanoja. Jos haluat jakaa salasanalla suojatun muistiinpanon, napauta  iOS-laitteellasi tai  Macillasi ja valitse Poista lukitus.

Ihmisten lisääminen muistiinpanoon

Kutsu joku muokkaamaan muistiinpanoa Mailissa tai Viesteissä. Voit myös kopioida linkin muistiinpanoon ja lähettää sen muille millä tahansa haluamallasi tavalla. Muut voivat tämän jälkeen avata muistiinpanon ja muokata sitä tuosta vain.

1. Avaa iCloud-muistiinpano, jonka haluat jakaa.
  2. Napauta tai klikkaa .
  3. Valitse, miten haluat lähettää kutsusi.
  4. Klikkaa Macilla Jaa.

Haluatko tietää, onko muistiinpano jo jaettu? Katso, onko muistiinpanon yläreunassa tai muistiinpanoluettelossa .

Jakoon osallistuvien hallitseminen

Jaetun muistiinpanon luoja voi hallita käyttöoikeuksia ja vain luoja voi tehdä muutoksia. Napauta tai klikkaa  nähdäksesi ja hallitaksesi ihmisiä, joille muistiinpano on jaettu.

Jos henkilön nimen alapuolella lukee Kutsuttu, he eivät ole vielä hyväksyneet kutsuasi. Voit myös halutessasi poistaa yksittäisiä ihmisiä jaetusta muistiinpanosta tai lisätä uusia ihmisiä.

Uuden henkilön lisääminen

1. Avaa .
  2. Napauta tai klikkaa Lisää henkilöitä.
  3. Valitse, miten haluat lähettää kutsusi.

Yksittäisen henkilön poistaminen

1. Avaa .
  2. Napauta tai klikkaa henkilön nimeä.
  3. Valitse Poista pääsy.

Kaikkien poistaminen

1. Avaa .
  2. Napauta tai klikkaa Lopeta jakaminen.
  3. Valitse OK.

Kun lopetat muistiinpanon jakamisen muiden ihmisten kanssa, muistiinpano poistetaan heidän laitteiltaan automaattisesti.

Jaetun muistiinpanon poistaminen

Jaetun muistiinpanon luoja voi poistaa muistiinpanon koska tahansa. Muistiinpano poistetaan samoin kuin mikä tahansa muu muistiinpano. Napauta vain  ja muistiinpano siirretään Äskettäin poistetut -kansioon kaikilla laitteillasi. Muistiinpano säilyy Äskettäin poistetut -kansiossa 30 päivää. Muistiinpano poistetaan kokonaan kaikkien niiden laitteilta, joille se on jaettu.

Lisätietoja

Haluatko lähettää muistiinpanon jollekulle ilman, että tämä voi muokata sitä? Napauta  muistiinpanon yläreunassa ja valitse, miten haluat jakaa sen.

Jos vahingossa poistat muistiinpanon, jonka joku muu on jakanut sinulle, voit ladata muistiinpanotiedoston uudelleen alkuperäisestä kutsusta. Kun lataat muistiinpanon uudelleen, se sisältää kaikki muutokset, joita muistiinpanoon on siihen mennessä tehty. Jos luoja on lopettanut muistiinpanon jakamisen, et voi ladata sitä uudelleen. Jos sinulla ei ole alkuperäistä kutsua, pyydä luojaa jakamaan se uudelleen.