Päivitettyjen aikavyöhyketietojen hakeminen Apple-laitteeseen

iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch, Apple TV ja Mac hakevat ajoittain päivitettyjä aikavyöhyketietoja. Voit tarkistaa ne myös manuaalisesti.

iPhonelle saatavilla olevat tiedot aikavyöhykepäivityksistä

Jos maa, alue tai hallitus ilmoittaa aikaan liittyvästä muutoksesta, esimerkiksi aikavyöhykkeen muutoksesta tai siirtymisestä kesäaikaan:

• Apple lähettää laitteeseen aikavyöhykepäivityksen.
  • Laite näyttää ilmoituksen, että päivitettyjä aikavyöhyketietoja on saatavilla.

Jos haluat hyväksyä Applen uudet aikavyöhykemääritykset, valitse ilmoituksessa Käynnistä uudelleen. Muussa tapauksessa laite päivitetään seuraavan uudelleenkäynnistyksen yhteydessä.

Aikavyöhykepäivitysten tarkistaminen

Jos et saanut aikavyöhykeilmoitusta, voit silti tarkistaa aikavyöhykepäivitykset manuaalisesti.

iPhone, iPad, iPod touch ja Apple Watch

Nämä vaiheet edellyttävät iOS 10:tä tai uudempaa tai watchOS 3:a tai uudempaa. Jos laitteesi ei vastaa näitä vaatimuksia, voit asettaa aikavyöhykkeen manuaalisesti.

1. Varmista, että laite on yhteydessä internetiin.
  2. Valitse iOS-laitteessa Asetukset > Yleiset > Päivä ja aika.
    Jos haluat tarkistaa Apple Watchin aikavyöhykepäivitykset, tee tämä iPhonella, josta on tehty laitepari Apple Watchin kanssa.
  3. Jos näet ilmoituksen, että päivitettyjä aikavyöhyketietoja on saatavilla, käynnistä laite päivityksen hakemiseksi uudelleen. Kun näet ilmoituksen Apple Watchissa, käynnistä myös se uudelleen.
  4. Jos et näe ilmoitusta iOS-laitteessa, palaa edelliseen asetusnäyttöön, odota muutama minuutti ja napauta sitten Päivä ja aika uudelleen. Jos näet aikavyöhykkeen päivitysilmoituksen Päivä ja aika -asetusten alaosassa, käynnistä laite päivityksen hakemiseksi uudelleen. Odota muutama minuutti ja käynnistä sitten Apple Watch uudelleen.

Apple TV

Nämä vaiheet edellyttävät tvOS 10:tä tai uudempaa Apple TV:ssä (4. sukupolvi) ja Apple TV 4K:ssä. Jos Apple TV:si ei vastaa näitä vaatimuksia, voit asettaa aikavyöhykkeen manuaalisesti.

1. Varmista, että Apple TV on yhteydessä internetiin.
  2. Valitse Asetukset > Yleiset > Aikavyöhyke. Jos näet viestin, että päivitettyjä aikavyöhyketietoja on saatavilla, käynnistä Apple TV päivityksen hakemiseksi uudelleen.
  3. Jos et näe viestiä, siirry Koti-valikkoon pitämällä Apple TV:n kaukosäätimen valikkopainiketta painettuna. Odota muutama minuutti ja valitse sitten uudelleen Asetukset > Yleiset > Aikavyöhyke. Jos näet viestin nyt, hae päivitys käynnistämällä Apple TV uudelleen.

Mac

Nämä vaiheet edellyttävät macOS High Sierraa. Jos Macisi ei vastaa näitä vaatimuksia, voit asettaa aikavyöhykkeen manuaalisesti.

1. Varmista, että Mac on yhteydessä internetiin.
  2. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Päivämäärä ja aika.
  3. Jos näet ilmoituksen, että päivitettyjä aikavyöhyketietoja on saatavilla, käynnistä Mac uudelleen.
  4. Jos et näe ilmoitusta, sulje Järjestelmäasetukset, odota muutama minuutti ja avaa sitten Päivämäärä ja aika ‑asetukset uudelleen. Jos näet aikavyöhykkeen päivitysilmoituksen Päivämäärä ja aika -asetusten alaosassa, käynnistä Mac päivityksen hakemiseksi uudelleen.

Aikavyöhykkeen asettaminen manuaalisesti

• iPhone, iPad, iPod touch: Valitse Asetukset > Yleiset > Päivä ja aika. Varmista, että Aseta automaattisesti -asetus on laitettu pois päältä, ja valitse aikavyöhyke.
  • Apple Watch: Aseta aikavyöhyke iPhonella, josta on tehty laitepari Apple Watchin kanssa.
  • Apple TV: Valitse Asetukset > Yleiset > Aikavyöhyke. Varmista, että Aseta automaattisesti -asetus on laitettu pois päältä, ja valitse aikavyöhyke.
  • Mac: Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Päivämäärä ja aika. Varmista Aikavyöhyke-ruudussa, että Aseta aikavyöhyke automaattisesti nykyisen sijainnin mukaan -asetuksen valinta on poistettu, ja valitse aikavyöhyke. Sinun on ehkä avattava nämä asetukset klikkaamalla , ennen kuin voit tehdä muutoksia.

Automaattisten päivämäärä- ja aikapäivitysten käyttöönottovaihtoehto ei ehkä ole käytettävissä kaikkien operaattorien liittymissä tai kaikissa maissa ja kaikilla alueilla.