Työpöytä- ja Dokumentit-tiedostojen lisääminen iCloud Driveen

Macin työpöydällä ja Dokumentit-kansiossa olevia tiedostoja on nyt mahdollista käyttää kaikilla laitteilla iCloud Driven avulla.

iCloud Drive näkyy useissa laitteissa

Työpöydän ja Dokumentit-kansion tiedostot voidaan tallentaa iCloud Driveen, josta niitä voidaan käyttää kaikilla laitteilla. Tämä tarkoittaa, että voit aloittaa dokumentin työpöydällä ja käsitellä sitä myöhemmin iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla sekä iCloud.comissa. Kaikki pysyy automaattisesti päivitettynä joka kohteessa.

Ennen kuin aloitat

1. Päivitä Maciin macOS:n uusin versio ja iPhoneen, iPadiin ja iPod touchiin iOS:n uusin versio.
  2. Varmista, että olet kirjautunut iCloudiin samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissasi.
  3. Määritä iCloud kaikissa laitteissasi ja ota iCloud Drive käyttöön.

Työpöytä- ja Dokumentit-kansioiden käyttöönotto

Ota Työpöytä ja Dokumentit käyttöön jokaisessa Macissa, jota haluat käyttää iCloud Driven kanssa.

1. Valitse Macissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset > iCloud.
  2. Varmista, että iCloud Drive on käytössä.
  3. Klikkaa iCloud Driven vierestä Asetukset.
  4. Valitse Työpöytä ja Dokumentit-kansio.
  5. Klikkaa Valmis.

Finderissa näet Työpöytä- ja Dokumentit-kansiot sivupalkin iCloud-osassa. Jos lisäät toisen Mac-työpöydän, sen tiedostot löytyvät iCloud Driven Työpöytä-kansiosta. Luotavan kansion nimeksi asetetaan toisen Macin nimi.

Työpöytä- ja Dokumentit-kansioiden tiedostojen käyttö muilla laitteilla

Kun lisäät Työpöytä- ja Dokumentit-kansiot iCloud Driveen, kaikki tiedostosi siirtyvät iCloudiin ja kaikki luomasi uudet tiedostot tallennetaan myös automaattisesti iCloudiin. Löydät sitten tiedostosi kaikista laitteistasi.

Jos haluat tallentaa tiedostosi iCloud Driveen ja toiseen pilvitallennuspaikkaan, voit säilyttää kopiot tiedostoistasi molemmissa paikoissa, mutta et voi säilyttää kolmannen osapuolen pilvipalvelun kansioita iCloud Drivessa. Voit säilyttää muun pilvipalvelun kansioita toisessa paikassa Macissa, kuten kotikansiossa.

Tiedostosi ladataan iCloudiin joka kerta, kun laitteesi muodostaa verkkoyhteyden. Tiedostojen näkyminen muissa laitteissasi saattaa vaihdella verkkoyhteyden nopeuden mukaan.

Mac

Löydät Työpöytä- ja Dokumentit-kansioissa olevat tiedostot Finderista kohdassa iCloud. Voit myös etsiä tiedostoja Spotlightin avulla.

Mac, jossa valittuna kansiona näkyy Työpöytä - MacBook Pro

Voit tämän lisäksi järjestää ja yhdistää useiden Macien kansioita, kun otat käyttöön Työpöydän ja Dokumentit kyseissä tietokoneissa. Kun otat Työpöydän ja Dokumentit käyttöön toisessa Macissa, löydät sen tiedostot alkuperäisten Työpöytä- ja Dokumentit-kansioiden sisältämistä kansioista, joilla on sama nimi kuin toisella Macilla. Tämän jälkeen voit yhdistää tiedostot manuaalisesti, mutta iCloud ei yhdistä tiedostoja automaattisesti siltä varalta, että haluat pitää ne erillään. Kaikki tekemäsi muutokset päivitetään saumattomasti iCloud Driveen. Sinun ei enää tarvitse hallita kansioita ja tiedostoja muilla laitteillasi.

iPhone, jossa näkyvät muun muassa iCloud Driven Työpöytä- ja Dokumentit-kansiot

iPhone, iPad ja iPod touch

iOS 11 tai uudemman Tiedostot-apilla on helppo käyttää tiedostoja ja muokata niitä suoraan iPhonesta, iPadista ja iPod touchista.

Kun löydät tarvitsemasi tiedoston Tiedostot-apista, voit muokata tiedostoa millä tahansa yhteensopivalla ohjelmalla.

Jos käytössä on iOS 9 tai iOS 10, voit käyttää tiedostoja iCloud Drive -apilla.

iCloud.com

iCloud.com antaa sinun käyttää Työpöytä- ja Dokumentit-kansioita toisen tietokoneen selaimella. Kaikki tiedostot ovat helposti löydettävissä, järjestettävissä ja ladattavissa suoraan iCloud Driven kautta. Voit jopa vetää tiedostoja Työpöytä- ja Dokumentit-kansioihin ja löytää ne myöhemmin Maciltasi.

iCloud Drive iCloud.comissa

1. Kirjaudu sisään iCloud.comiin Apple ID:lläsi.
  2. Siirry iCloud Driveen.
  3. Kaksoisklikkaa Työpöytä- tai Dokumentit-kansiota.

Jos haluat käyttää tai muokata tiedostoa, voit ladata sen tietokoneellesi klikkaamalla . Kun olet suorittanut muokkauksen loppuun, lataa tiedosto iCloud Driveen, niin näet tuoreimman version kaikilla laitteillasi.

Tiedostojen tallentaminen iCloudiin säästää tilaa laitteella

Tiedostot, joita säilytät iCloud Drivessa, käyttävät iCloud-tallennustilaasi. Niin kauan kuin sinulla on riittävästi tilaa iCloudissa ja laitteessasi, voit tallentaa niin monta tiedostoa kuin haluat.

Jos tarvitset lisätilaa laitteeseesi, iCloud Drive voi auttaa. Valitse Macissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset > iCloud. Klikkaa iCloud Driven vierestä Asetukset ja laita Optimoi Macin tallennustila päälle. Tällöin Macisi säilyttää kaikki tuoreet tiedostot tietokoneellasi, mutta vanhat tiedostot pelkästään iCloudissa, valmiina ladattavaksi, kun tarvitset niitä. Jos haluat vapauttaa Macissa lisää tilaa, toimi seuraavien ohjeiden mukaan. Voit etsiä ja selata kaikissa laitteissasi olevia tiedostoja iPhonellasi, iPadillasi tai iPod touchillasi. Tiedostot tarvitsee ladata vain, jos sinun pitää käyttää niitä.

Voit vapauttaa laitteessa ja iCloud Drivessa tilaa myös silloin, kun poistat tiedostoja. Siirry tällöin Tiedostot-apissa tai iCloud.comissa Äskettäin poistetut -kansioon ja poista tiedostot sieltä. Varmista ennen poistamista, että olet varmuuskopioinut tiedostot, jotka haluat säilyttää. Kun käytät iCloud Drivea ja poistat tiedoston yhdellä laitteella, se poistetaan myös muista laitteistasi. iCloud poistaa tiedostot kaikista laitteista, joihin olet kirjautunut samalla Apple ID:llä.

Työpöytä- ja Dokumentit-kansioiden poistaminen käytöstä

Kun poistat Työpöytä- ja Dokumentit-kansiot käytöstä, tiedostot pysyvät iCloud Drivessa, ja Macin kotikansioon luodaan uusi Työpöytä ja Dokumentit-kansio. Voit siirtää tiedostoja iCloud Drivesta Macillesi tarpeen mukaan tai valita kaikki tiedostosi ja vetää ne paikkaan, jossa haluat säilyttää niitä.

1. Valitse Macissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset > iCloud.
  2. Klikkaa iCloud Driven vierestä Asetukset.
  3. Poista Työpöytä ja Dokumentit-kansio -vaihtoehdon valinta.
  4. Klikkaa Valmis.

Jos poistat iCloud Driven käytöstä tai kirjaudut iCloudista ulos, voit halutessasi säilyttää iCloud Drivessa olevista tiedostoistasi paikallisen kopion. Päätitpä säilyttää paikallisen kopion tai et, kotikansioosi luodaan uusi Työpöytä ja Dokumentit-kansio. Jos päätät säilyttää paikallisen kopion, iCloud Drivessa olevat tiedostosi kopioidaan kotikansiossasi olevaan iCloud Drive (arkisto) -kansioon. Tällöin voit halutessasi siirtää iCloudin Työpöytä- ja Dokumentit-kansioissa olleet tiedostot takaisin uusiin paikallisiin Työpöytä- ja Dokumentit-kansioihin.