Työpöytä- ja Dokumentit-tiedostojen lisääminen iCloud Driveen

Lue, miten voit jakaa tiedostoja Macin työpöydältä ja Dokumentit-kansiosta kaikille laitteillesi, joilla on iCloud Drive.

macOS Big Sur -pohjaisen MacBook Airin työpöytä, jolla näkyy iCloud Drive, ja iOS 14 -pohjainen iPhone 12 Pro, jossa näkyy iCloud Driven työpöytä.

Työpöydän ja Dokumentit-kansion tiedostot voidaan tallentaa iCloud Driveen, josta niitä voidaan käyttää kaikilla laitteilla. Tämä tarkoittaa, että voit aloittaa dokumentin työpöydällä ja käsitellä sitä myöhemmin iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla sekä iCloud.comissa. Kaikki pysyy automaattisesti päivitettynä joka kohteessa.

Varmista ennen aloittamista, että olet ottanut käyttöön iCloudin iPhonessasi, iPadissasi tai iPod touchissasi ja iCloudin Macissasi

Työpöytä- ja Dokumentit-kansioiden käyttöönotto

Ota Työpöytä ja Dokumentit käyttöön jokaisessa Macissa, jota haluat käyttää iCloud Driven kanssa.

1. Valitse Macissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset. Klikkaa Apple ID ja sitten iCloud. Valitse macOS Mojavessa tai sitä vanhemmassa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud.
  2. Varmista, että iCloud Drive on käytössä.
  3. Klikkaa iCloud Driven vierestä Asetukset.
  4. Valitse Työpöytä ja Dokumentit-kansio.
    Macin iCloud Driven Valinnat-näyttö, jolla on valittuna Työpöytä ja Dokumentit-kansio -vaihtoehto.
  5. Klikkaa Valmis.

Jos haluat tallentaa tiedostosi iCloud Driveen ja toiseen pilvitallennuspaikkaan, voit säilyttää kopiot tiedostoistasi molemmissa paikoissa, mutta et voi säilyttää kolmannen osapuolen pilvipalvelun kansioita iCloud Drivessa. Voit säilyttää toisen pilvipalvelun kansiot toisessa paikassa Macissasi, kuten kotikansiossa.

Jos jo käytät toisen pilvipalvelun tarjoajan ominaisuutta, joka synkronoi tai hallitsee Työpöytä- ja Dokumentit-kansioitasi, sinun on otettava palvelu pois päältä, jotta voit käyttää työpöytää ja dokumentteja.

Työpöytä- ja Dokumentit-kansioiden tiedostojen löytäminen kaikilta laitteilta

Kun lisäät Työpöytä- ja Dokumentit-kansiot iCloud Driveen, kaikki tiedostosi siirtyvät iCloudiin ja kaikki luomasi uudet tiedostot tallennetaan myös automaattisesti iCloudiin. Löydät sitten tiedostosi kaikista laitteistasi.

Tiedostosi ladataan iCloudiin joka kerta, kun laitteesi muodostaa verkkoyhteyden. Tiedostojen näkyminen muissa laitteissasi saattaa vaihdella verkkoyhteyden nopeuden mukaan.

Mac

Löydät Työpöytä- ja Dokumentit-kansiosi Finderin sivupalkin iCloud-osiosta. Jos lisäät toisen Macin työpöydän, löydät kyseiset tiedostot iCloud Driven Työpöytä-kansiosta. Etsi kansiota, jolla on sama nimi kuin toisella Macillasi. Voit myös hakea tiettyjä tiedostonimiä Spotlightilla.

iPhone, iPad ja iPod touch

Voit etsiä tiedostoja Tiedostot-apilla iOS 11:ssä tai sitä uudemmassa. Voit käyttää ja muokata tiedostojasi suoraan iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla minkä tahansa yhteensopivan apin avulla.

Jos käytössä on iOS 9 tai iOS 10, voit käyttää tiedostoja iCloud Drive -apilla.

iCloud.com

1. Kirjaudu iCloud.comiin Apple ID:lläsi iPadillasi, Macillasi tai PC:lläsi.
  2. Siirry iCloud Driveen.
  3. Kaksoisklikkaa Työpöytä- tai Dokumentit-kansiota.

Jos haluat käyttää tai muokata tiedostoa, voit ladata sen iPadillesi tai tietokoneellesi klikkaamalla . Kun olet suorittanut muokkauksen loppuun, lataa tiedosto iCloud Driveen, niin näet tuoreimman version kaikilla laitteillasi.

Tiedostojen tallentaminen iCloudiin säästää tilaa laitteella

iCloud Drivessa säilyttämäsi tiedostot käyttävät iCloud-tallennustilaasi. Voit tallentaa iCloudiin tiedostoja niin paljon kuin haluat, kunhan siellä on vain tilaa riittävästi.

Jos tarvitset lisää tilaa, voit vapauttaa iCloudin tilaa poistamalla tiedostoja. Jos käytät iCloud Drivea ja poistat tiedoston yhdeltä laitteelta, tiedosto poistetaan kaikilta laitteilta, joihin olet kirjautunut samalla Apple ID:llä. Löydät poistetut tiedostot Tiedostot-apin tai iCloud.comin Äskettäin poistetut -kansiosta 30 päivän ajan. Tämän ajan jälkeen ne poistetaan.

Lue lisää iCloud-tallennustilan hallinnasta

Työpöytä- ja Dokumentit-kansioiden poistaminen käytöstä

1. Valitse Macissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset. Klikkaa Apple ID ja sitten iCloud. Valitse macOS Mojavessa tai sitä vanhemmassa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud.
  2. Klikkaa iCloud Driven vierestä Asetukset.
  3. Poista Työpöytä ja Dokumentit-kansio -vaihtoehdon valinta.
  4. Klikkaa Valmis.

Mitä tapahtuu, jos poistat Työpöytä- ja Dokumentit-kansiot käytöstä

Kun poistat Työpöytä- ja Dokumentit-kansiot käytöstä, tiedostot pysyvät iCloud Drivessa, ja Macin kotikansioon luodaan uusi Työpöytä ja Dokumentit-kansio. Voit siirtää tiedostoja iCloud Drivesta Macillesi tarpeen mukaan tai valita kaikki tiedostosi ja vetää ne paikkaan, jossa haluat säilyttää niitä.

Mitä tapahtuu, jos poistat iCloud Driven käytöstä tai kirjaudut ulos iCloudista

Jos poistat iCloud Driven käytöstä tai kirjaudut ulos iCloudista, kotikansioosi luodaan uudet Työpöytä- ja Dokumentit-kansiot. Voit myös halutessasi säilyttää iCloud Drivessa olevien tiedostojesi paikalliset versiot. Jos päätät säilyttää iCloud Drivessa olevien tiedostojesi paikalliset versiot, tiedostot kopioidaan kotikansiossasi olevaan iCloud Drive (arkisto) -kansioon. Voit siirtää iCloudin työpöydällä ja Dokumentit-kansiossa olleet tiedostot uusiin paikallisiin Työpöytä- ja Dokumentit-kansioihisi.