Laitoksen päivittäminen Apple School Manageriin

Päivitä Apple School Manageriin Applen käyttöönotto-ohjelmista, kuten laitteenrekisteröintiohjelmasta (DEP) ja volyymiosto-ohjelmasta (VPP).

Jos organisaatiosi käyttää tällä hetkellä Applen käyttöönotto-ohjelmia, kuten DEP tai VPP, voit päivittää Apple School Manageriin.

Apple School Manager on palvelu, jonka avulla voi ostaa sisältöä, määrittää laitteiden automaattisen rekisteröinnin mobiililaitteiden hallintaratkaisuun (MDM) sekä luoda tilejä oppilaille ja henkilökunnalle. Apple School Manageria voi käyttää verkon kautta, ja se on kehitetty teknologiavastaavia, IT-ylläpitäjiä, henkilökuntaa sekä ohjaajia varten.

Päivittäminen Apple School Manageriin

Voit päivittää kirjautumalla Applen käyttöönotto-ohjelmien edustajatilin tunnistetiedoilla osoitteeseen deploy.apple.com tai school.apple.com ja toimimalla sitten näytöllä näkyvien ohjeiden mukaisesti.*

Päivityksen jälkeen Apple School Manager sisältää kaikki

• tilit
  • tilien tunnistetiedot
  • MDM-palvelimet
  • MDM-laitteet
  • palvelimien tunnukset
  • laitetilaukset
  • muut tiliisi liittyvät kohteet.

Päivityksen jälkeen voit käyttää tietojasi Apple School Manager -portaalissa. Applen käyttöönotto-ohjelmien sivustoa ei voi käyttää päivityksen jälkeen.

Toimialueen valitseminen hallittuja Apple ID:itä varten

Apple School Manageriin päivittämisen jälkeen sinua pyydetään antamaan oppilaitoksesi verkkosivusto. Apple School Manager käyttää oppilaitoksesi sivustoa hallittuja Apple ID:itä varten. Jos sivustosi on esimerkiksi www.myschool.edu, hallitut Apple ID:si ovat muodossa student@appleid.myschool.edu.

Jos sivustosi toimialue ei vastaa sähköpostisi toimialuetta, sinun kannattaa ehkä antaa sähköpostisi toimialue. Apple School Managerin ylläpitäjä voi vaihtaa oletustoimialueen päivityksen jälkeen.

VPP-ohjelman ostajien kutsuminen Apple School Manageriin

Oppilaitoksellasi voi olla yksi tai useampia erillisiä volyymiosto-ohjelman (VPP) tilejä. Jos oppilaitoksellasi on nämä tilit, sinun on kutsuttava ne käyttäjistäsi erillisinä, kun olet päivittänyt Apple School Manageriin. Lue, miten kutsut VPP-ohjelman ostajia Apple School Manageriin.

Apple School Managerin roolien muutokset

Apple School Manager tuo käyttöön joitakin muutoksia rooleihin, jotka määrität käyttäjille.

Edustaja on nyt Ylläpitäjä

Applen käyttöönotto-ohjelmissa kaikkein laajimmat ylläpitäjän oikeudet olivat Edustaja-roolilla. Edustajat pystyivät hyväksymään Applen käyttöönotto-ohjelmien käyttöehdot organisaatiosi puolesta.

Apple School Managerissa tätä kutsutaan nyt Ylläpitäjä-rooliksi. Oppilaitoksella voi olla Apple School Managerissa enintään viisi ylläpitäjää.

Ylläpitäjät ovat nyt Vastuuhenkilö-roolissa

Applen käyttöönotto-ohjelmissa Ylläpitäjä-rooleja käytettiin DEP-, VPP- ja Apple ID for Students -ohjelmissa. Apple School Managerissa nämä ylläpitäjät ovat nyt Vastuuhenkilö-roolissa.

Se, minkä tyyppiseksi ylläpitäjäksi käyttäjä muunnetaan, vaihtelee henkilön velvollisuuksien mukaan:

Rooli Applen käyttöönotto-ohjelmissa

Rooli Apple School Managerissa

DEP-ylläpitäjä

Laitehallinnan vastuuhenkilö

VPP-ylläpitäjä

Sisältöhallinnan vastuuhenkilö

Apple ID for Students -ohjelman ylläpitäjä

Henkilöhallinnan vastuuhenkilö

Ylläpitäjistä, jotka pystyvät luomaan Applen käyttöönotto-ohjelmissa muita ylläpitäjiä, tulee Apple School Managerissa myös henkilöhallinnan vastuuhenkilöitä.

Yksittäisellä käyttäjällä voi olla Apple School Managerissa useita rooleja. Jos käyttäjä oli ylläpitäjä useissa ohjelmissa, hänelle määritetään Apple School Managerissa kaikki sovellettavat roolit. Ylläpitäjä tai järjestelmänhallinnan vastuuhenkilö voi lisätä, poistaa tai muuttaa vastuuhenkilöiden rooleja päivityksen jälkeen.

Hallitut Apple ID:t kaikille rooleille

Kun aikaisemmat edustajat ja ylläpitäjät kirjautuvat Apple School Manageriin ensimmäisen kerran, heidän Apple ID:nsä muunnetaan hallituiksi Apple ID:iksi. Jos heidän tileillään ei aikaisemmin ole käytetty kaksiosaista todennusta, heidän on tällöin otettava se käyttöön.

Lisätietoja

* Käytä Macissa päivittämiseen Safarin versiota 8 tai uudempaa. Jos käytät Windows-tietokonetta, varmista, että käytössäsi on Microsoft Edgen versio 25.10 tai uudempi.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.