iMessage-appien käyttö iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

iMessage-apeilla voit tehdä yhteistyötä muiden kanssa keskusteluissa, koristella viestejä tarroilla, jakaa kappaleen ja hyödyntää muita toimintoja poistumatta Viestit-apista.

Aloittaminen

iMessage-appien hakeminen appiluettelosta

Ohjelmavalikon kautta on kätevä käyttää Viestit-ohjelman kanssa toimivia ohjelmia.

Näin avaat appiluettelon:

1. Avaa Viestit-appi.
  2. Napauta  ja kirjoita yhteystiedon nimi tai napauta aiempaa keskustelua.
  3. Napauta  ja pyyhkäise vasemmalle tai oikealle appiluettelossa ja etsi appi, jota haluat käyttää.

Tässä on joitain appeja, jotka ovat automaattisesti appiluettelossasi:

Store: Lataa iMessage-apit, joita haluat käyttää viestien kanssa.

Äskeiset: Tarkastele äskettäin Viestit-apin kanssa käytettyjä appeja, esimerkiksi tarroja ja kuvia.

Musiikki: Jaa äskettäin Apple Musicissa soitettuja kappaleita.

Digital Touch: Digital Touchilla voit lähettää muun muassa piirroksia, napautuksia, suukkoja ja sydämentykytyksiä.

#images*: Täältä löydät sadoittain nousussa olevia GIF-tiedostoja lisättäväksi viesteihin.

Apple Pay: Voit lähettää ja vastaanottaa rahaa Apple Pay -apilla.*

*#images ja Apple Pay eivät ole saatavilla kaikissa maissa. Jos huomaat virheen tai huolestuttavaa sisältöä #imagesissa, voit ilmoittaa sisällöstä tai poistaa #images-apin.

Apin käyttö iMessagessa

1. Avaa Viestit, napauta . Kirjoita yhteystiedon nimi tai napauta aiempaa keskustelua.
  2. Napauta , niin appiluettelo avautuu.
  3. Pyyhkäise vasemmalle tai oikealle appiluettelossa ja etsi appi, jota haluat käyttää. Avaa appi napauttamalla sitä.
    • Jos haluat lisätä tarran, pidä sitä painettuna ja vedä se sitten viestikuplaan. Tarra lähetetään automaattisesti, kun se on lisätty viestiin. Voit myös muuttaa tarrojen kokoa ennen lähetystä nipistämällä tai zoomaamalla.
    • Jos haluat käyttää appia viestissäsi, avaa se tai napauta sisältöä, jonka haluat lisätä viestiisi.
  4.  Lähetä napauttamalla .

Saitko viestin, jossa on sellainen iMessage-ohjelma, jota et omista? Lataa ohjelma napauttamalla sen alla olevaa sinistä ohjelman nimeä.

iMessage-appien lataaminen

Voit etsiä ja ladata iMessagen kanssa käytettäviä appeja iMessagen App Storesta. Toimi seuraavasti:

1. Siirry iMessagen App Storeen avaamalla appiluettelo ja napauttamalla .
  2. Napauta apin vieressä  ja napauta sitten Asenna.
  3. Kirjoita Apple ID:si salasana.
  4. Palaa viestiin napauttamalla .

Kun ohjelma on ladattu, löydät sen ohjelmavalikosta.

Joissain apeissa voit tehdä lisäostoja suoraan apissa. Jos otat Perhejaon käyttöön, voit hallita ohjelmien lataamista ja ohjelmien sisäisiä ostoja Pyydä ostamaan -toiminnolla. Lisätietoja ohjelmien sisäisistä ostoista.

iMessagen appien hallinta

Voit lisätä appeja Suosikit-luetteloon. Tällöin ne ovat nopeasti saatavilla appiluettelosta. Voit myös muun muassa muuttaa appiluettelossa olevien appien järjestystä ja poistaa tarpeettomat apit. Toimi seuraavasti:

1. Napauta , niin appiluettelo avautuu. Napauta sitten .
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa Muokkaa-kohtaa, niin voit tehdä seuraavaa:
    • Lisää appi Suosikeilta-luetteloon napauttamalla .
    • Poista appi napauttamalla .
    • Muuta appiluettelossa olevien appien järjestystä pitämällä  painettuna. Järjestä sitten apit haluamaasi järjestykseen.
    • Kätke appi laittamalla se pois päältä.
  3. Napauta Valmis.

iMessage-appien poistaminen

1. Avaa Viestit.
  2. Napauta . Kirjoita yhteystiedon nimi tai napauta aiempaa keskustelua.
  3. Napauta . Pyyhkäise sitten vasemmalle appiluettelon päällä ja napauta .
  4. Pyyhkäise vasemmalle apin päältä ja napauta sitten Poista.

Lisätietoja

Lataa appeja App Storesta iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, Apple TV:llä tai tietokoneella.