iMessage-appien käyttö iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

iMessage-apeilla voit tehdä yhteistyötä muiden kanssa keskusteluissa, koristella viestejä tarroilla, jakaa kappaleen ja hyödyntää muita toimintoja poistumatta Viestit-apista.

iPhone, jossa näkyy iMessage-appeja viestikeskustelussa

Aloittaminen

iPhone, jossa näkyy, miten voit hakea iMessage-apit

iMessage-appien hakeminen appiluettelosta

Appiluettelon kautta on kätevä käyttää viesteissä käytettävissä olevia appeja. Näin avaat appiluettelon:

1. Avaa Viestit.
  2. Aloita uusi viesti napauttamalla Uusi viesti -painiketta Kirjoita viesti. Voit myös siirtyä olemassa olevaan keskusteluun.
  3. Etsi haluamasi appi pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle appiluettelon päältä.

Tässä on joitain appeja, jotka ovat automaattisesti appiluettelossasi:

Store: Lataa iMessage-apit, joita haluat käyttää viestien kanssa.

Kuvat: Lisää kuvia nopeasti viesteihisi suoraan apista.

Musiikki: Jaa äskettäin Apple Musicissa soitettuja kappaleita.

Digital Touch: Digital Touchilla voit lähettää muun muassa piirroksia, napautuksia, suukkoja ja sydämensykkeitä.

#images*: Täältä löydät sadoittain nousussa olevia GIF-tiedostoja lisättäväksi viesteihin.

Apple Pay: Lähetä ja vastaanota rahaa Apple Paylla.*

Memoji: Luo ja jaa animoitu memoji, joka käyttää ääntäsi ja peilaa ilmeitäsi.*

Memoji-tarrat: Luo muokattuja memoji-tarroja oman persoonasi ja mielialasi mukaan.

*#images ja Apple Pay eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Jos huomaat virheen tai huolestuttavaa sisältöä #imagesissa, voit ilmoittaa sisällöstä tai poistaa #images-apin. Jos haluat käyttää memojeja, tarvitset yhteensopivan iPhonen tai iPadin.

iPhone, jossa näkyy, miten voit ladata iMessage-appeja

iMessage-appien lataaminen

Voit etsiä ja ladata iMessagen kanssa käytettäviä appeja iMessagen App Storesta. Toimi seuraavasti:

1. Jos haluat siirtyä iMessagen App Storeen, napauta Store-kuvaketta app store -kuvake.
  2. Napauta hanki-kuvake-kuvaketta tai hinnan kuvaketta apin vieressä, ja napauta sitten Asenna. Sinun pitää ehkä antaa Apple ID:si salasana, jotta voit suorittaa oston loppuun.
  3. Palaa viestiin napauttamalla harmaata viivaa .

Kun appi on latautunut, löydät sen appiluettelosta.

Joissain apeissa voit tehdä lisäostoja suoraan apissa. Jos otat Perhejaon käyttöön, voit hallita ohjelmien lataamista ja ohjelmien sisäisiä ostoja Pyydä ostamaan -toiminnolla. Lisätietoja ohjelmien sisäisistä ostoista.

iPhone, jossa näkyy, miten voit poistaa tai lisätä iMessage-appeja

iMessagen appien hallinta

Voit lisätä appeja suosikkeihin. Tällöin ne ovat nopeasti saatavilla appiluettelossa. Voit myös muun muassa muuttaa appiluettelossa olevien appien järjestystä ja poistaa tarpeettomat apit. Toimi seuraavasti:

1. Pyyhkäise appiluettelossa vasemmalle ja napauta Lisää-painiketta lisää-kuvake.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa Muokkaa-kohtaa, niin voit tehdä seuraavaa:
    • Jos haluat lisätä apin suosikkeihin, napauta Lisää-painiketta Lisää-painike.
    • Jos haluat poistaa apin suosikeista, napauta Poista-painiketta Poista-painike ja sitten Poista suosikeista.
    • Jos haluat muuttaa appien järjestystä appiluettelossa, pidä harmaita viivoja kolme viivaa -kuvake painettuina, ja siirrä apit sitten haluamaasi järjestykseen.
    • Kätke appi laittamalla se pois päältä.
  3. Napauta Valmis.

iPhone, jossa näkyy, miten voit poistaa iMessage-appeja

iMessage-appien poistaminen

1. Avaa Viestit.
  2. Aloita uusi viesti napauttamalla Uusi viesti -painiketta Kirjoita viesti. Voit myös siirtyä olemassa olevaan keskusteluun.
  3. Pyyhkäise appiluettelossa vasemmalle ja napauta Lisää-painiketta lisää-kuvake.
  4. Pyyhkäise vasemmalle apin päällä, ja napauta sitten Poista.

Hyödynnä iMessagea monipuolisemmin

Lataa appeja iPhonen, iPadin, iPod touchin, Apple TV:n tai tietokoneen App Storessa.