iMessage-appien käyttö iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

iMessage-apeilla voit tehdä yhteistyötä muiden kanssa keskusteluissa, koristella viestejä tarroilla, jakaa kappaleen ja hyödyntää muita toimintoja poistumatta Viestit-apista.

iMessage-apit

Aloittaminen

iMessage-appien hakeminen appiluettelosta

Appiluettelon kautta on kätevä käyttää Viestit-apin kanssa toimivia appeja. Näin avaat appiluettelon:

1. Avaa Viestit.
  2. Aloita uusi viesti napauttamalla . Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  3. Etsi haluamasi appi pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle appipalkin päältä.

Tässä on joitain appeja, jotka ovat automaattisesti appiluettelossasi:

Store: Lataa iMessage-apit, joita haluat käyttää viestien kanssa.

Kuvat: Lisää kuvia nopeasti viesteihisi suoraan apista.

Musiikki: Jaa äskettäin Apple Musicissa soitettuja kappaleita.

Digital Touch: Digital Touchilla voit lähettää muun muassa piirroksia, napautuksia, suukkoja ja sydämentykytyksiä.

#images*: Täältä löydät sadoittain nousussa olevia GIF-tiedostoja lisättäväksi viesteihin.

Apple Pay: Lähetä ja vastaanota rahaa Apple Paylla.*

Animoji: Luo ja jaa animoituja hahmoja, joilla on sinun äänesi ja jotka peilaavat ilmeitäsi.*

Memoji: Luo muokattu memoji oman persoonasi ja mielialasi mukaan.*

*#images ja Apple Pay eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Jos huomaat virheen tai huolestuttavaa sisältöä #imagesissa, voit ilmoittaa sisällöstä tai poistaa #images-apin. Jos haluat käyttää animojeja tai memojeja, tarvitset yhteensopivan iPhonen tai iPadin.

iMessage-appien lataaminen

Voit etsiä ja ladata iMessagen kanssa käytettäviä appeja iMessagen App Storesta. Toimi seuraavasti:

1. Jos haluat siirtyä iMessagen App Storeen, napauta app store -kuvaketta.
  2. Napauta hanki-kuvaketta tai hinnan kuvaketta apin vieressä, ja napauta sitten Asenna. Sinun pitää ehkä antaa Apple ID:si salasana, jotta voit suorittaa oston loppuun.
  3. Palaa viestiin napauttamalla .

Kun appi on latautunut, löydät sen appipalkista.

Joissain apeissa voit tehdä lisäostoja suoraan apissa. Jos otat Perhejaon käyttöön, voit hallita ohjelmien lataamista ja ohjelmien sisäisiä ostoja Pyydä ostamaan -toiminnolla. Lisätietoja ohjelmien sisäisistä ostoista.

iMessagen appien hallinta

Voit lisätä appeja suosikkeihin. Tällöin ne ovat nopeasti saatavilla appipalkissa. Voit myös muun muassa muuttaa appiluettelossa olevien appien järjestystä ja poistaa tarpeettomat apit. Toimi seuraavasti:

1. Pyyhkäise appipalkissa vasemmalle ja napauta lisää-kuvaketta.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa Muokkaa-kohtaa, niin voit tehdä seuraavaa:
    • Lisää appi Suosikeilta-luetteloon napauttamalla .
    • Jos haluat poistaa apin suosikeista, napauta  ja sitten Poista suosikeista.
    • Jos haluat muuttaa appien järjestystä appipalkissa, pidä kohtaa kolme viivaa -kuvake painettuna, ja siirrä apit sitten haluamaasi järjestykseen.
    • Kätke appi laittamalla se pois päältä.
  3. Napauta Valmis.

iMessage-appien poistaminen

1. Avaa Viestit.
  2. Aloita uusi viesti napauttamalla . Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  3. Pyyhkäise vasemmalle appipalkissa ja napauta lisää-kuvaketta.
  4. Pyyhkäise vasemmalle apin päällä, ja napauta sitten Poista.

Hyödynnä iMessagea monipuolisemmin

Lataa appeja iPhonen, iPadin, iPod touchin, Apple TV:n tai tietokoneen App Storessa.