iMessage-appien käyttäminen iPhonessa ja iPadissa

iMessage-apeilla voit tehdä yhteistyötä muiden kanssa keskusteluissa, koristella viestejä tarroilla, jakaa kappaleen ja hyödyntää muita toimintoja poistumatta Viestit-apista.

iPhone, jossa näkyy iMessage-appeja viestikeskustelussa

Aloittaminen

iPhone, jossa näkyy, miten voit hakea iMessage-apit

iMessage-appien hakeminen appiluettelosta

Viesteissä käytettävissä olevia appeja voi kätevästi käyttää appiluettelon kautta. Näin avaat appiluettelon:

1. Avaa Viestit.
  2. Aloita uusi viesti napauttamalla Uusi viesti -painiketta Kirjoita viesti. Voit myös siirtyä olemassa olevaan keskusteluun.
  3. Etsi haluamasi appi pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle appiluettelon päältä.

Appiluettelossa automaattisesti olevat apit

Store: Lataa iMessage-apit, joita haluat käyttää viestien kanssa.

Kuvat: Lisää kuvia nopeasti viesteihisi suoraan apista.

Musiikki: Jaa äskettäin Apple Musicissa soitettuja kappaleita.

Digital Touch: Digital Touchilla voit lähettää muun muassa piirroksia, napautuksia, suukkoja ja sydämensykkeitä.

#images*: Täältä löydät sadoittain nousussa olevia GIF-tiedostoja lisättäväksi viesteihin.

Apple Cash: Lähetä ja vastaanota rahaa tuntemiesi henkilöiden kesken.*

Memoji: Luo ja jaa animoitu memoji, joka käyttää ääntäsi ja peilaa ilmeitäsi.**

Memoji-tarrat: Luo muokattuja memoji-tarroja oman persoonasi ja mielialasi mukaan.

Ääniviestit: Nauhoita ja jaa klippejä omasta äänestäsi tai muusta äänisisällöstä.

*#images ja Apple Cash eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Jos huomaat virheen tai huolestuttavaa sisältöä #imagesissa, voit ilmoittaa sisällöstä tai poistaa #images-apin.

**Memojin käyttö edellyttää yhteensopivaa iPhonea tai iPadia.

iPhone, jossa näkyy, miten voit ladata iMessage-appeja

iMessage-appien lataaminen

Voit etsiä ja ladata iMessagen kanssa käytettäviä appeja iMessagen App Storesta. Toimi seuraavasti:

1. Jos haluat siirtyä iMessagen App Storeen, napauta Store-kuvaketta app store -kuvake.
  2. Napauta hanki-kuvake-kuvaketta tai hinnan kuvaketta apin vieressä, ja napauta sitten Asenna. Sinun pitää ehkä antaa Apple ID:si salasana, jotta voit suorittaa oston loppuun.
  3. Palaa viestiin napauttamalla harmaata viivaa  tai Sulje-painiketta .

Kun appi on latautunut, löydät sen appiluettelosta.

Joissain apeissa voit tehdä lisäostoja suoraan apissa. Jos otat Perhejaon käyttöön, voit hallita appien lataamista ja appien sisäisiä ostoja Pyydä ostamaan ‑toiminnolla. Lue lisää appien sisäisistä ostoista.

iPhone, jossa näkyy, miten voit poistaa tai lisätä iMessage-appeja

iMessagen appien hallinta

Voit lisätä appeja suosikkeihin. Tällöin ne ovat nopeasti saatavilla appiluettelossa. Voit myös muun muassa muuttaa appiluettelossa olevien appien järjestystä ja poistaa tarpeettomat apit. Toimi seuraavasti:

1. Pyyhkäise appiluettelossa vasemmalle ja napauta Lisää-painiketta lisää-kuvake.
  2. Napauta vasemmassa yläkulmassa Muokkaa-kohtaa, niin voit tehdä seuraavaa:
    • Jos haluat lisätä apin suosikkeihin, napauta Lisää-painiketta Lisää-painike.
    • Jos haluat poistaa apin suosikeista, napauta Poista-painiketta Poista-painike ja sitten Poista suosikeista.
    • Jos haluat muuttaa appien järjestystä appiluettelossa, pidä harmaita viivoja kolme viivaa -kuvake painettuina, ja siirrä apit sitten haluamaasi järjestykseen.
    • Kätke appi laittamalla se pois päältä.
  3. Napauta Valmis.

iPhone, jossa näkyy, miten voit poistaa iMessage-appeja

iMessage-appien poistaminen

1. Avaa Viestit.
  2. Aloita uusi viesti napauttamalla Uusi viesti -painiketta Kirjoita viesti. Voit myös siirtyä olemassa olevaan keskusteluun.
  3. Pyyhkäise appiluettelossa vasemmalle ja napauta Lisää-painiketta lisää-kuvake.
  4. Pyyhkäise vasemmalle apin päällä, ja napauta sitten Poista.
  5. Napauta Valmis.

Hyödynnä iMessagea monipuolisemmin

Lataa appeja App Storesta iPhoneen, iPadiin, Apple TV:hen tai tietokoneeseen.