iMessagen viestitehosteiden käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Lisää iMessage-viestiesi ilmaisuvoimaa esimerkiksi kuplatehosteiden, koko näytön animaatioiden ja kameratehosteiden avulla.

Viestitehosteiden lähettämiseen tarvitaan iMessage-appi. Jos et ole varma, onko käytössäsi iMessage vai SMS-/MMS-viestit, lue lisätietoja niiden eroista. Operaattorista riippuen viestihinnat saattavat olla voimassa teksti- tai multimediaviestejä lähetettäessä. Jos käytät iMessagea ja Wi-Fi-yhteyttä ei ole käytettävissä, mobiilidatan hinnat saattavat olla voimassa.

Viestin lähettäminen tehosteiden kera

Viestitehosteiden avulla voit muuttaa sitä, miltä viestikuplasi näyttävät. Voit käyttää myös koko näytön tehosteita animoidaksesi näytön, kun lähetät viestin.

kuplatehosteet

Kuplatehosteen lisääminen

Kuplatehosteiden avulla voit animoida viestikuplat erilaisilla ilmaisuilla. Lähetä viesti kuplatehosteen kera seuraavasti:

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla kirjoita viesti -painike. Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Kirjoita viesti tai liitä kuva ja pidä sitten painike lähetä viesti -painike painettuna.
  3. Esikatsele kuplatehosteita napauttamalla esikatsele viestikupla.
  4. Lähetä napauttamalla lähetä viesti -painike.

Toista vastaanottamasi viestitehoste uudelleen napauttamalla viestin alla toista viestitehoste uudelleen -painike. Jos et voi vastaanottaa kuplatehosteita, tarkista Vähennä liikettä -asetuksesi.

koko näytön tehosteet

Koko näytön tehosteen lisääminen

Koko näytön tehosteiden avulla voit animoida näytön esimerkiksi kaiulla, valokeilalla ja muilla tehosteilla. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla kirjoita viesti -painike. Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Kirjoita viesti.
  3. Pidä lähetä viesti -painike painettuna ja napauta Näyttö.
  4. Näytä koko näytön tehosteet pyyhkäisemällä vasemmalle.
  5. Lähetä napauttamalla lähetä viesti -painike.

Toista vastaanottamasi viestitehoste uudelleen napauttamalla viestin alla toista viestitehoste uudelleen. Jos et voi vastaanottaa koko näytön tehosteita, tarkista Vähennä liikettä -asetuksesi.

kameratehosteet

Viestin lähettäminen kameratehosteiden kera

iOS 12:n kameratehosteiden avulla voit elävöittää keskustelujasi entistäkin enemmän. Luo ja jaa nopeasti kuva tai video, jossa on esimerkiksi animojeja, memojeja, suodattimia, tekstiä tai hauskoja tarroja. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Viestit ja luo uusi viesti napauttamalla kirjoita viesti. Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Napauta kamera-kuvake.
  3. Napauta tehosteet-kuvake, valitse sitten Animoji* Animoji-kuvake, Suodattimet suodattimet-kuvake, Teksti teksti-kuvake, Kuviot kuviot-kuvake tai iMessage-appi. Voit lisätä kuvaan tai videoon useampia tehosteita.
  4. Kun olet valinnut haluamasi tehosteen, napauta oikeassa alakulmassa X-kuvake ja sitten kamera-kuvake.
  5. Lähetä kuva napauttamalla lähetä viesti -kuvake tai lisää henkilökohtainen viesti ennen kuvan lähettämistä napauttamalla Valmis. Jos et halua lähettää kuvaa, napauta kuvan oikeasta yläkulmasta x-kuvake.

* Animojien ja memojien käyttöön tarvitaan iPhone X tai uudempi.

tapback-ilmaisut

Viestiin vastaaminen ilmaisuilla

Tapback-ominaisuuden avulla voit vastata viesteihin nopeasti ilmaisuilla, kuten peukalolla tai sydämellä. Vastaa viestiin Tapback-ominaisuudella seuraavasti:

1. Avaa keskustelu Viestit-ohjelmassa.
  2. Kaksoisnapauta viestikuplaa tai kuvaa, johon haluat vastata.
  3. Valitse lähetettävä Tapback.

Voit käyttää Tapbackia myös ryhmäviesteissä. Näet Tapback-vastauksen lähettäjän napauttamalla sitä.

käsinkirjoitetut muistiinpanot

Käsin kirjoitetun viestin lähettäminen

Voit personoida viestejäsi liittämällä niihin muistiinpanoja omalla käsialallasi. Ystäväsi ja perheenjäsenesi näkevät viestin kirjoituksen animoituna. Lähetä käsin kirjoitettu viesti seuraavasti:

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla kirjoita viesti. Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Jos käytössäsi on iPhone, käännä se vaaka-asentoon. Jos käytössäsi on iPad, napauta näppäimistöstä sivuttain-kuvake.
  3. Kirjoita viesti tai valitse jokin näytön alareunan vaihtoehdoista.
  4. Jos haluat aloittaa alusta, napauta Peru tai Tyhjennä. Kun olet valmis, napauta Valmis. Lähetä sitten napauttamalla lähetä viesti.

Käytä Viestit-appia tehokkaasti