iMessagen viestitehosteiden käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

iOS 10:n ja uudempien avulla voit tehdä iMessage-viesteistäsi ilmaisuvoimaisempia. Voit esimerkiksi lisätä viestikupliin tehosteita, lähettää koko näytön kokoisia animaatioita ja lisätä henkilökohtaisuutta käsin kirjoitetuilla muistiinpanoilla.

Viestitehosteiden lähettämiseen tarvitaan iMessage-appi. Jos et ole varma, onko käytössäsi iMessage vai SMS-/MMS-viestit, lue lisätietoja niiden eroista. Operaattorista riippuen viestihinnat saattavat olla voimassa teksti- tai multimediaviestejä lähetettäessä. Jos käytät iMessagea ja Wi-Fi-yhteyttä ei ole käytettävissä, mobiilidatan hinnat saattavat olla voimassa.

Viestin lähettäminen tehosteiden kera

Viestitehosteiden avulla voit muuttaa sitä, miltä viestikuplasi näyttävät. Voit käyttää myös koko näytön tehosteita animoidaksesi näytön, kun lähetät viestin.

Kuplatehosteen lisääminen

Kuplatehosteiden avulla voit animoida viestikuplat erilaisilla ilmaisuilla. Lähetä viesti kuplatehosteen kera seuraavasti:

1. Avaa Viestit.
  2. Napauta kirjoita viesti ja anna yhteystieto tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  3. Kirjoita viesti tai liitä kuva ja pidä sitten lähetä viesti painettuna.
  4. Esikatsele kuplatehosteita napauttamalla .
  5. Lähetä napauttamalla lähetä viesti.

Toista viestin tehoste napauttamalla viestin alla . Jos et voi vastaanottaa kuplatehosteita, tarkista Vähennä liikettä -asetuksesi.

Koko näytön tehosteen lisääminen

Koko näytön tehosteiden avulla voit animoida näytön esimerkiksi kaiulla, valokeilalla ja muilla tehosteilla. Lähetä koko näytön tehoste seuraavasti:

1. Avaa Viestit.
  2. Napauta kirjoita viesti ja anna yhteystieto tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  3. Kirjoita viesti.
  4. Pidä lähetä viesti painettuna ja napauta Näyttö.
  5. Näytä koko näytön tehosteet pyyhkäisemällä vasemmalle.
  6. Lähetä napauttamalla lähetä viesti.

Toista viestin tehoste napauttamalla viestin alla . Jos et voi vastaanottaa koko näytön tehosteita, tarkista Vähennä liikettä -asetuksesi.

Viestiin vastaaminen ilmaisuilla

Tapback-ominaisuuden avulla voit vastata viesteihin nopeasti ilmaisuilla, kuten peukalolla tai sydämellä. Vastaa viestiin Tapback-ominaisuudella seuraavasti:

1. Avaa keskustelu Viestit-ohjelmassa.
  2. Kaksoisnapauta viestikuplaa tai kuvaa, johon haluat vastata.
  3. Valitse lähetettävä Tapback.

Voit käyttää Tapbackia myös ryhmäviesteissä. Näet Tapback-vastauksen lähettäjän napauttamalla sitä. Tapback-viestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen tarvitaan iOS 10.

Käsin kirjoitetun viestin lähettäminen

Voit personoida viestejäsi liittämällä niihin muistiinpanoja omalla käsialallasi. Ystäväsi ja perheenjäsenesi näkevät viestin kirjoituksen animoituna. Lähetä käsin kirjoitettu viesti seuraavasti:

1. Avaa Viestit.
  2. Napauta kirjoita viesti ja anna yhteystieto tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  3. Jos käytössäsi on iPhone, käännä se vaaka-asentoon. Jos käytössäsi on iPad, napauta näppäimistöstä .
  4. Kirjoita viesti tai valitse jokin näytön alareunan vaihtoehdoista.
  5. Jos haluat aloittaa alusta, napauta Peru tai Tyhjennä. Kun olet valmis, napauta Valmis. Lähetä sitten napauttamalla lähetä viesti.

Animoitujen käsin kirjoitettujen viestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen tarvitaan iOS 10. Jos käytössäsi on iOS 9 tai aiempi, vastaanotat liikkumattoman kuvan.