iMessagen viestitehosteiden käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Lisää viestiesi ilmaisuvoimaa esimerkiksi Memoji-tarratehosteiden, kuplatehosteiden, koko näytön animaatioiden ja kameratehosteiden ja monien muiden avulla.

Viestitehosteiden lähettämiseen tarvitaan iMessage-appi, joka on Applen ominaisuus. Tutustu iMessage-viestien, tekstiviestien ja multimediaviestien eroihin. Operaattorista riippuen viestihinnat saattavat olla voimassa teksti- tai multimediaviestejä lähetettäessä. Jos käytät iMessagea ja Wi-Fi-yhteyttä ei ole käytettävissä, mobiilidatan hinnat saattavat olla voimassa.

Viestin lähettäminen tehosteiden kera

Viestitehosteiden ansiosta voit muokata kuplatehosteilla sitä, miltä viestikuplasi näyttävät, tai animoida näytön koko näytön tehosteiden avulla. Voit jopa lisätä Memoji-tarran kuplatehosteiden ja koko näytön tehosteiden kanssa.

iPhone, jossa näkyy, miten voit lisätä kuplatehosteen

Kuplatehosteen lisääminen

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla Uusi viesti -painiketta . Voit myös siirtyä olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Kirjoita viesti tai liitä kuva ja paina sitten Lähetä-painiketta lähetä viesti -painike pitkään.
  3. Esikatsele kuplatehosteet napauttamalla harmaata pistettä esikatsele viestikupla.
  4. Napauta Lähetä-painiketta lähetä viesti -painike.

Toista vastaanottamasi viestitehoste uudelleen napauttamalla viestin alla olevaa Toista uudelleen -painiketta toista viestitehoste uudelleen -painike. Jos et voi vastaanottaa kuplatehosteita, tarkista Vähennä liikettä -asetuksesi.

iPhone, jossa näkyvät koko näytön tehosteet

Koko näytön tehosteen lisääminen

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla Uusi viesti -painiketta . Voit myös siirtyä olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Kirjoita viesti.
  3. Pidä Lähetä-painiketta lähetä viesti -painike painettuna ja napauta Näyttö.
  4. Näytä koko näytön tehosteet pyyhkäisemällä vasemmalle.
  5. Napauta Lähetä-painiketta lähetä viesti -painike.

Toista vastaanottamasi viestitehoste uudelleen napauttamalla viestin alla olevaa Toista uudelleen -painiketta toista viestitehoste uudelleen. Jos et voi vastaanottaa koko näytön tehosteita, tarkista Vähennä liikettä -asetuksesi.

iPhone, jossa näkyvät kameratehosteet

Viestin lähettäminen kameratehosteiden kera

Kameratehosteiden avulla voit elävöittää keskustelujasi entistäkin enemmän. Luo ja jaa nopeasti kuva tai video, jossa on esimerkiksi memojeja, suodattimia, tekstiä tai hauskoja tarroja. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Viestit ja luo uusi viesti napauttamalla Uusi viesti -painiketta . Voit myös siirtyä olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Napauta Kamera-painiketta kamerakuvake.
  3. Napauta Tehosteet-painiketta tehosteet-kuvake ja valitse sitten jokin tehoste, kuten Memoji*  tai iMessage-appi. Voit lisätä kuvaan tai videoon useampia tehosteita.
  4. Kun olet valinnut haluamasi tehosteen, napauta Valmis.
  5. Napauta Lähetä-painiketta lähetä viesti -kuvake tai lisää henkilökohtainen viesti napauttamalla Valmis. Jos et halua lähettää kuvaa, napauta sen oikeassa yläkulmassa x-kuvake-kuvaketta.

Jos haluat käyttää memojeja, tarvitset yhteensopivan iPhonen tai iPadin.

iPhone, jossa näkyy, miten Tapback-ominaisuutta käytetään

Viestiin vastaaminen ilmaisuilla

Tapback-ominaisuuden avulla voit vastata viesteihin nopeasti ilmaisuilla, kuten peukalolla tai sydämellä. Toimi seuraavasti:

1. Avaa keskustelu Viestit-apissa.
  2. Kaksoisnapauta viestikuplaa tai kuvaa, johon haluat vastata.
  3. Valitse lähetettävä Tapback.

Voit käyttää Tapbackia myös ryhmäviesteissä. Näet Tapback-vastauksen lähettäjän napauttamalla vastausta.

iPhone, jossa näkyy Viestit ja käsin kirjoitettu muistiinpano

Käsin kirjoitetun viestin lähettäminen

Voit personoida viestejäsi liittämällä niihin muistiinpanoja omalla käsialallasi. Ystäväsi ja perheenjäsenesi näkevät viestin kirjoituksen animoituna. Lähetä käsin kirjoitettu viesti seuraavasti:

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla Uusi viesti -painiketta . Voit myös siirtyä olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Jos käytössäsi on iPhone, käännä se vaaka-asentoon ja napauta näppäimistöllä sivuttain-kuvake. iPadia ei tarvitse kääntää vaaka-asentoon, ainoastaan napauttaa näppäimistöllä sivuttain-kuvake.
  3. Kirjoita viesti tai valitse jokin näytön alareunan vaihtoehdoista.
  4. Jos haluat aloittaa alusta, napauta Peru tai Tyhjennä. Kun olet valmis, napauta Valmis. Napauta sitten Lähetä-painiketta lähetä viesti.