iMessagen viestitehosteiden käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Lisää iMessage-viestiesi ilmaisuvoimaa esimerkiksi Memoji-tarratehosteiden, kuplatehosteiden, koko näytön animaatioiden ja kameratehosteiden ja monien muiden avulla.

Viestitehosteiden lähettämiseen tarvitaan iMessage-appi. Tutustu iMessage-viestien, tekstiviestien ja multimediaviestien eroihin. Operaattorista riippuen viestihinnat saattavat olla voimassa teksti- tai multimediaviestejä lähetettäessä. Jos käytät iMessagea ja Wi-Fi-yhteyttä ei ole käytettävissä, mobiilidatan hinnat saattavat olla voimassa.

Viestin lähettäminen tehosteiden kera

Viestitehosteiden ansiosta voit muokata kuplatehosteilla sitä, miltä viestikuplasi näyttävät, tai animoida näytön koko näytön tehosteiden avulla. Voit jopa lisätä Memoji-tarran kuplatehosteiden ja koko näytön tehosteiden kanssa.

Kuplatehosteen lisääminen

Kuplatehosteilla voit animoida viestejä eri tavoin:

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla . Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Kirjoita viesti tai liitä kuva ja paina sitten painiketta lähetä viesti -painike pitkään.
  3. Esikatsele kuplatehosteet napauttamalla harmaata pistettä esikatsele viestikupla.
  4. Lähetä napauttamalla lähetä viesti -painike.

Toista vastaanottamasi viestitehoste uudelleen napauttamalla viestin alta Toista uudelleen toista viestitehoste uudelleen -painike. Jos et voi vastaanottaa kuplatehosteita, tarkista Vähennä liikettä -asetuksesi.

Koko näytön tehosteen lisääminen

Koko näytön tehosteilla voit animoida näytön esimerkiksi kaiulla, valokeilalla ja muilla tehosteilla:

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla . Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Kirjoita viesti.
  3. Pidä lähetä viesti -painike painettuna ja napauta Näyttö.
  4. Näytä koko näytön tehosteet pyyhkäisemällä vasemmalle.
  5. Lähetä napauttamalla lähetä viesti -painike.

Toista vastaanottamasi viestitehoste uudelleen napauttamalla viestin alta Toista uudelleen toista viestitehoste uudelleen -painike. Jos et voi vastaanottaa koko näytön tehosteita, tarkista Vähennä liikettä -asetuksesi.

Viestin lähettäminen kameratehosteiden kera

iOS 12:n ja tätä uudempien versioiden kameratehosteiden avulla voit elävöittää keskusteluitasi entistäkin enemmän. Luo ja jaa nopeasti kuva tai video, jossa on esimerkiksi animojeja, memojeja, suodattimia, tekstiä tai hauskoja tarroja. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Viestit ja luo uusi viesti napauttamalla . Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Napauta kamerapainiketta kamerakuvake.
  3. Napauta Tehosteet-painiketta tehosteet-kuvake, valitse sitten Animoji* Animoji-kuvake, Suodattimet suodattimet-kuvake, Teksti teksti-kuvake, Kuviot kuviot-kuvake, Memoji-tarrat , Emoji-tarrat  tai iMessage-appi. Voit lisätä kuvaan tai videoon useampia tehosteita.
  4. Kun olet valinnut haluamasi tehosteen, napauta Valmis.
  5. Jos haluat lähettää, napauta lähetä viesti -kuvake. Jos haluat lisätä henkilökohtaisen viestin, napauta Valmis. Jos et halua lähettää kuvaa, napauta sen oikeasta yläkulmasta x-kuvake.

Jos haluat käyttää Animojeja tai Memojeja, tarvitset yhteensopivan iPhonen tai iPadin.

Viestiin vastaaminen ilmaisuilla

Tapback-ominaisuuden avulla voit vastata viesteihin nopeasti ilmaisuilla, kuten peukalolla tai sydämellä. Vastaa viestiin Tapback-ominaisuudella seuraavasti:

1. Avaa keskustelu Viestit-apissa.
  2. Kaksoisnapauta viestikuplaa tai kuvaa, johon haluat vastata.
  3. Valitse lähetettävä Tapback.

Voit käyttää Tapbackia myös ryhmäviesteissä. Näet Tapback-vastauksen lähettäjän napauttamalla sitä.

Käsin kirjoitetun viestin lähettäminen

Voit personoida viestejäsi liittämällä niihin muistiinpanoja omalla käsialallasi. Ystäväsi ja perheenjäsenesi näkevät viestin kirjoituksen animoituna. Lähetä käsin kirjoitettu viesti seuraavasti:

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla . Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Jos käytössäsi on iPhone, käännä se vaaka-asentoon. Jos käytössäsi on iPad, napauta näppäimistöstä sivuttain-kuvake.
  3. Kirjoita viesti tai valitse jokin näytön alareunan vaihtoehdoista.
  4. Jos haluat aloittaa alusta, napauta Peru tai Tyhjennä. Kun olet valmis, napauta Valmis. Lähetä sitten napauttamalla lähetä viesti.

Käytä Viestit-appia tehokkaasti