Merkintä-työkalun käyttö iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

iOS 12:n Merkintä-työkalu sisältää entistä enemmän käyttöominaisuuksia. Voit muokata näyttökuvia ja kuvia, valita eri peittävyyden tai fontin paksuuden ja jopa lisätä allekirjoituksia PDF-dokumentteihin.

Merkintä-työkalua käyttävät apit ja ominaisuudet

Seuraavassa on joitakin Merkintä-työkalua käyttäviä appeja ja ohjeet, joiden avulla pääset alkuun:

Mail

1. Avaa Mail ja aloita uusi sähköpostiviesti napauttamalla . Tai vastaa olemassa olevaan sähköpostiviestiin.
  2. Napauta sitten sähköpostin tekstiosaa, ja napauta sitten Lisää kuva tai video tai Lisää liite. Sinun pitää ehkä napauttaa , jotta voit selata vaihtoehtoja.
  3. Etsi kuva tai PDF-tiedosto, jonka haluat liittää ja johon haluat tehdä merkintöjä, ja napauta sitten Valitse.
  4. Napauta liitettä ja napauta sitten Merkintä . Lisää esimerkiksi allekirjoitus tai tekstiä napauttamalla plusmerkin kuvake.
  5. Napauta Valmis, ja lähetä sitten sähköpostiviesti.

Viestit

1. Avaa Viestit ja aloita uusi keskustelu valitsemalla  . Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Napauta  ja valitse kuva.
  3. Napauta viestissä olevaa kuvaa ja napauta sitten Merkintä. Täältä voit lisätä luonnoksen kuvaan tai voit valita muita Merkintä-vaihtoehtoja napauttamalla plusmerkin kuvake.
  4. Napauta Tallenna ja sitten Valmis.
  5. Lähetä napauttamalla .

Kuvat

1. Siirry Kuvat-appiin ja valitse haluamasi kuva.
  2. Napauta Muokkaa, napauta ja napauta sitten Merkintä . Lisää esimerkiksi tekstiä ja muotoja napauttamalla plusmerkin kuvake.
  3. Napauta Valmis, ja napauta sitten uudelleen Valmis.

Merkintä-työkalulla piirtäminen

Kun olet valinnut Merkintä-työkalun, esimerkiksi kynän , korostuskynän  tai lyijykynän , valitse väri ja ala piirtää. Muuta värin peittävyyttä napauttamalla samaa työkalua uudelleen tai muuta paksuutta napauttamalla toista työkalua. Voit myös muuttaa värisävyjä napauttamalla .

Piirroksen siirtäminen

Kun olet tehnyt piirroksen, voit liikutella sitä. Napauta Vapaa valinta  -työkalua, piirrä ympyrä liikuteltavan piirroksen ympärille ja vedä se sitten haluamaasi kohtaan.

Piirroksen pyyhkiminen tai peruminen

Jos haluat aloittaa piirroksen alusta, napauta  ja pyyhi poistettavaa aluetta sormellasi. Voit myös perua minkä tahansa tekemäsi merkinnän käyttämällä toimintoa peru-kuvake. Jos perut merkinnän vahingossa, ravista laitetta ja napauta Tee sittenkin.

Tekstin, allekirjoituksen, suurennuslasin ja muotojen lisääminen

Valitse jokin muu Merkintä-työkalu napauttamalla pluskuvaketta:

Valitse uusi tekstin väri napauttamalla ympyrää, ja napauta tekstin mukauttamisen kuvake, niin voit mukauttaa fonttia, kokoa ja tasausta.

Luo ja lisää allekirjoitus dokumenttiin nopeasti.

Vedä luuppia suuremmaksi ja mukauta kokoa sinisellä pisteellä. Vihreällä pisteellä voit suurentaa tai pienentää suurennustarkkuutta.

Napauta muotoa, niin voit lisätä sen näyttökuvaan, kuvaan tai PDF:ään. Vedä muoto haluamaasi kohtaan ja mukauta sen kokoa ja muotoa sinisillä pisteillä. Säädä nuolen kaarretta ja puhekuplan muotoa vihreillä pisteillä.

Merkintä-työkalun monipuolinen käyttö