Kirjanmerkkien lisääminen dokumentteihin Pagesissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit lisätä kirjanmerkkejä ja linkkejä dokumentin osioihin.

Kirjanmerkki on tunniste dokumentin osalle, johon haluat viitata. Kun olet lisännyt kirjanmerkkejä dokumenttiin, voit luoda linkkejä, joiden avulla lukijat pääsevät yhdellä klikkauksella tarkastelemaan tietoja. Jos käytät dokumentissa kappaletyylejä, Pages ehdottaa automaattisesti kirjanmerkkejä prosessin nopeuttamiseksi.

Kirjanmerkkien ja linkkien käyttäminen Pagesin Mac-versiossa

Kirjanmerkin lisääminen

1. Aseta lisäyskohta klikkaamalla leipätekstin kohtaa ennen haluamaasi kirjanmerkkiä tai valitse leipätekstin osa, jonka haluat kirjanmerkitä.
  2. Klikkaa  ja sitten Kirjanmerkit-välilehteä.
    Jos et näe Kirjanmerkit-välilehteä, dokumentti saattaa olla sivunasettelultaan sellainen, joka ei voi käyttää kirjanmerkkejä.
  3. Klikkaa Lisää kirjanmerkki. Kirjanmerkki tulee näkyviin Kirjanmerkit-luettelossa.

Kun lukija klikkaa Kirjanmerkit-luettelon kirjanmerkkiä, Pages siirtää automaattisesti näkymän kyseiseen kohtaan dokumentissa.

Kun muokkaat kirjanmerkityssä dokumentissa tekstiäsi, siihen liittyvän kirjanmerkin nimi päivittyy automaattisesti. Jos haluat antaa kirjanmerkille lempinimen, kaksoisklikkaa sitä Kirjanmerkit-luettelossa ja syötä uusi nimi.

Jos haluat poistaa kirjanmerkin, klikkaa sitä ja paina näppäimistön Del-näppäintä.

Linkki kirjanmerkkiin

1. Valitse teksti, josta haluat tehdä linkin.
  2. Ctrl-klikkaa valittua tekstiä. Valitse Lisää linkki > Kirjanmerkki.
  3. Varmista, että linkissä ponnahdusvalikkoon on Kirjanmerkki valittuna.
  4. Klikkaa Kirjanmerkki-ponnahdusvalikkoa ja valitse kirjanmerkki, jolle haluat määrittää linkin. Pages ehdottaa kirjanmerkkejä dokumentissa käyttämiesi kappaletyylien perusteella.
  5. Klikkaa Siirry kirjanmerkkiin. Dokumentin näkymä siirtyy linkatun kirjanmerkin sijaintiin.

Kirjanmerkit-luettelossa voi seurata kunkin kirjanmerkin linkkiä. Ctrl-klikkaa kirjanmerkin nimeä ja valitse Siirry linkkiin.

Jos haluat poistaa linkin, ctrl-klikkaa linkkiä ja valitse Muokkaa linkkiä. Klikkaa Poista.

Ehdotettujen kirjanmerkkien kappaletyylien muuttaminen

Pages ehdottaa kirjanmerkkejä dokumentissa käyttämiesi kappaletyylien perusteella. Voit määrittää haluamasi kappaletyylit, jolloin Pages osaa tehdä parhaat ehdotukset dokumentille.

1. Valitse teksti, josta haluat tehdä linkin.
  2. Ctrl-klikkaa valittua tekstiä. Valitse Lisää linkki > Kirjanmerkki.
  3. Varmista, että linkissä ponnahdusvalikkoon on Kirjanmerkki valittuna.
  4. Klikkaa Kirjanmerkki-ponnahdusvalikkoa ja valitse Määritä ehdotukset. Jos olet aiemmin määrittänyt ehdotuksia, valitse Hallitse ehdotuksia.
  5. Valitse Kirjanmerkki-ponnahdusvalikosta kappaletyylit, joita haluat Pagesin ehdottavan automaattisesti. Klikkaa Valmis.

Kirjanmerkkien ja linkkien käyttäminen Pagesin iPhone-, iPad- tai iPod touch -versiossa

Kirjanmerkin lisääminen

Aseta lisäyskohta napauttamalla leipätekstin kohtaa ennen haluamaasi kirjanmerkkiä tai valitse leipätekstin osa, jonka haluat kirjanmerkitä.

• Napauta iPhonessa tai iPod touchissa Lisää. Joudut ehkä napauttamaan  nähdäksesi Lisää-valinnan. Valitse Kirjanmerkki.
  • Napauta iPadissa  ja sitten Kirjanmerkki.

Kun muokkaat kirjanmerkittyä tekstiä dokumentissa, siihen liittyvän kirjanmerkin nimi päivittyy automaattisesti. Jos haluat antaa kirjanmerkille lempinimen tai poistaa sen kokonaan, napauta  > Kirjanmerkki ja sitten Muokkaa. Nimeä kirjanmerkki uudelleen napauttamalla sitä tai poista kirjanmerkki napauttamalla . Tallenna muutokset napauttamalla Valmis.

Linkki kirjanmerkkiin

1. Valitse teksti, josta haluat tehdä linkin.
  2. Napauta Linkki. Joudut ehkä napauttamaan  nähdäksesi valinnan.
  3. Napauta Linkkaa kohteeseen ja valitse Kirjanmerkki.
  4. Napauta Kirjanmerkki ja valitse kirjanmerkki, johon haluat luoda linkin. Pages ehdottaa kirjanmerkkejä dokumentissa käyttämiesi kappaletyylien perusteella.
  5. Napauta iPhonessa tai iPod touchissa .
    iPadissa sulje hälytys napauttamalla.

Ehdotettujen kirjanmerkkien kappaletyylien muuttaminen

Pages ehdottaa kirjanmerkkejä dokumentissa käyttämiesi kappaletyylien perusteella. Voit määrittää haluamasi kappaletyylin, jolloin Pages osaa tehdä parhaat ehdotukset dokumentille.

1. Valitse teksti, josta haluat tehdä linkin.
  2. Napauta Linkki. Joudut ehkä napauttamaan [nuoli oikealle] nähdäksesi valinnan.
  3. Napauta Linkkaa kohteeseen ja valitse Kirjanmerkki.
  4. Napauta Kirjanmerkki > Määritä ehdotukset. Jos olet aiemmin määrittänyt ehdotuksia, napauta Hallitse ehdotuksia.
  5. Valitse Kirjanmerkki-ponnahdusvalikosta kappaletyylit, joita haluat Pagesin ehdottavan automaattisesti. Jos näet ilmaisimen , kyseinen kappaletyyli on valittuna.
  6. Napauta Takaisin ja suorita linkin määritys loppuun.