Lisätietoja tallennuksesta laitteeseen ja iCloudiin

Tässä artikkelissa kerrotaan laitteeseesi ja iCloudiin tallentamisen eroista, tallennustilan hallinnasta ja lisätallennustilan ostamisesta, jos se loppuu kesken.

Laitteen tallennustila

Kun ostat iPhonen, iPadin tai iPod touchin, siinä on esimääritetty tallennuskapasiteetti, joka vaihtelee seuraavasti: iPhonessa 16–256 Gt, iPadissa 16–512 Gt ja iPod touchissa 8–128 Gt. Ostamasi musiikki, lataamasi ohjelmat, ottamasi valokuvat ja kaikki muu käyttämäsi sisältö kuluttavat laitteen tallennustilaa. Kapasiteetin koon ja laitteessa olevan sisällön mukaan laite saattaa täyttyä ja tallennustila loppua. Kun laite on täynnä, sen tallennustilaa ei voi suurentaa. Voit kuitenkin vapauttaa tilaa.

iPhone, jossa näkyy iPhonen tallennustilan näyttö

Tallennustilan tarkistaminen

1. Siirry kohtaan Asetukset.
  2. Napauta Yleiset.
  3. Napauta [laitteen] tallennustila tai Tallennus- ja iCloud-tilan käyttö.

Saatat nähdä luettelon suosituksista, joiden avulla voit optimoida laitteen tallennustilan, sekä luettelon asennetuista appeista ja kunkin appin käyttämän tallennustilan määrästä. Napauta appin nimeä saadaksesi lisätietoja sen käytössä olevasta tallennustilasta.

Jos käytössä on iOS 10 tai aiempi, napauttamalla Tallennustila-kohdan alla Hallitse tallennustilaa -valintaa voit tarkistaa, mitkä appit vievät eniten tilaa.

Tallennustilan vapauttaminen laitteessa

Voit vapauttaa iPhonen, iPadin tai iPod touchin tallennustilaa, kun käytät iCloud-kuvakirjastoa ja Optimoi tallennustila -valintaa. Vaihtoehtoisesti voit poistaa apeista sisältöä, kuten valokuvia, musiikkia ja podcasteja, tai poistaa tarpeettomia ohjelmia.

iCloud-tallennustila

Määrittäessäsi iCloudin saat automaattisesti 5 gigatavua ilmaista tallennustilaa. Voit käyttää tallennustilaa laitteen varmuuskopioimiseen sekä valokuviesi, videoittesi, asiakirjojesi ja tekstiviestiesi pitämiseen tallessa ja päivitettyinä turvallisesti kaikkialla. Varmuuskopion koon ja iCloudissa säilyttämäsi sisällön määrän mukaan ilmainen säilytystila saattaa kuitenkin loppua. Voit tehdä tilaa ostamalla lisää iCloud tallennustilaa tai poistamalla sisältöä.

iCloud-lisätallennustilan ostaminen

Jos käytät kaiken iCloud-tallennustilan loppuun, voit ostaa lisää alkaen 50 gigatavusta hintaan 0,99 USD kuukaudessa. Jos valitset 200 Gt:n tai 2 Tt:n sopimuksen, voit jakaa iCloud-tallennustilan perheesi kanssaLue lisätietoja oman maasi tai alueesi hinnoista.

Tilan vapauttaminen iCloudissa

Saat käyttöösi enemmän iCloud-tallennustilaa poistamalla sisältöä, kuten varmuuskopioita, valokuvia ja tiedostoja, joita et enää tarvitse. Ennen kuin poistat mitään, sinun kannattaa ehkä ottaa kopiot iCloud-sisällöstä.

iCloud toimii iPhonesi, iPadisi, iPod touchisi, Macisi, Apple TV:si sekä Windows-tietokoneesi ja iCloudin Windows-version kanssa, kun kirjaudut Apple ID:lläsi.