Mitä eroa on laitteen tallennustilalla ja iCloud-tallennustilalla?

Tässä artikkelissa kerrotaan laitteeseesi ja iCloudiin tallentamisen eroista, tallennustilan hallinnasta ja lisätallennustilan ostamisesta, jos se loppuu kesken.

Laitteen tallennustila

Kun ostat iPhonen, iPadin tai iPod touchin, siinä on esimääritetty tallennuskapasiteetti, joka vaihtelee seuraavasti: iPhonessa 16–512 Gt, iPadissa 16 Gt – 1 Tt ja iPod touchissa 8–256 Gt. Ostamasi musiikki, lataamasi apit, ottamasi kuvat ja kaikki muu käyttämäsi sisältö kuluttavat laitteen tallennustilaa. Laitteen kapasiteetin ja laitteessa olevan sisällön mukaan laite saattaa täyttyä ja tallennustila loppua.

Kun laite on täynnä, sen tallennustilaa ei voi suurentaa. Voit kuitenkin vapauttaa tilaa.

Tallennustilan tarkistaminen

1. Siirry Asetukset-kohtaan.
  2. Napauta Yleiset.
  3. Napauta [laite] Tallennustila.

Käyttämäsi laitteen tallennustila näkyy näytön yläosassa.

Tallennustilan vapauttaminen laitteessa

Kun toimit edellä annettujen ohjeiden mukaan, näkyviin voi tulla luettelo suosituksia laitteesi tallennustilan optimoimiseksi, minkä jälkeen näkyviin tulee luettelo asennettuja appeja ja kunkin apin käytössä oleva tallennustila. Napauttamalla apin nimeä saat lisätietoja apin käytössä olevasta tallennustilasta. Jos et näe suosituksia, kokeile seuraavia ohjeita:

Lue lisätietoja siitä, miten voit optimoida iOS- tai iPadOS-laitteen tallennustilan.

iCloud-tallennustila

Määrittäessäsi iCloudin saat automaattisesti 5 gigatavua ilmaista tallennustilaa. Voit käyttää tallennustilaa laitteen varmuuskopioimiseen sekä kuvien, videoiden, dokumenttien ja tekstiviestien pitämiseen tallessa ja päivitettyinä turvallisesti kaikkialla. Varmuuskopion koon ja iCloudissa säilyttämäsi sisällön määrän mukaan ilmainen säilytystila saattaa kuitenkin loppua. Voit tehdä tilaa ostamalla lisää iCloud tallennustilaa tai poistamalla sisältöä.

iCloud-tallennustilan tarkistaminen

1. Siirry Asetukset-kohtaan.
  2. Napauta [nimeäsi].
  3. Napauta iCloud.

Käyttämäsi iCloud-tallennustila näkyy näytön yläosassa.

iCloud-lisätallennustilan ostaminen

Jos käytät kaiken iCloud-tallennustilan loppuun, voit ostaa sitä lisää alkaen 50 Gt:sta hintaan 0,99 $ kuukaudessa. Jos valitset 200 Gt:n tai 2 Tt:n sopimuksen, voit jakaa iCloud-tallennustilan perheesi kanssa

Lue lisätietoja oman maasi tai alueesi hinnoista.

Tilan vapauttaminen iCloudissa

Ota selvää, miten voit vapauttaa lisää iCloud-tallennustilaa poistamalla sisältöä, kuten varmuuskopioita, kuvia, tiedostoja ja viestejä, joita et enää tarvitse.

Ennen kuin poistat mitään, sinun kannattaa ehkä ottaa kopiot iCloud-sisällöstä.