Keynote Liven käytön aloittaminen

Käytä Keynotea esityksesi pitämiseen internetissä, niin kaikki voivat nähdä sen samaan aikaan – omalta laitteeltaan ja missä vain.

Ennen kuin aloitat

Jotta voit pitää esityksen verkossa Keynote Livellä, sinun täytyy päivittää Keynoten iOS- tai Mac-versio apin uusimpaan versioon tai käyttää Keynotea iCloud.comissa. Sinun on myös kirjauduttava iCloudiin iPhonellasi, iPadillasi, iPod touchillasi tai Macillasi ja tallennettava esityksesi iCloud Driveen.

Voit kutsua mukaan jopa 100 katsojaa mistä vain. Paikallisessa Wi-Fi-verkossa voit kutsua mukaan 35 katsojaa. Katsojat tarvitsevat esityksen seuraamista varten selaimen tai Keynote-apin viimeisimmän version iPhonelle, iPadille, iPod touchille tai Macille. Esitysten katsomiseen ei vaadita iCloud-tiliä.

Esityksen aloittaminen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

1. Avaa esitys Keynote-apissa. Napauta .
  2. Napauta Käytä Keynote Liveä ja sitten Jatka. Esityksellesi luodaan Keynote Live -linkki.
  3. Napauta katsojien kutsuvaihtoehtoa. Valitse, minkä palvelun kautta haluat lähettää kutsut, ja lisää sitten katsojat. Napauta Lähetä tai Julkaise. Voit myös kopioida esityslinkin ja liittää sen minne vain.
  4. Jos haluat, että katsojat voivat tarkastella esitystä vain antamalla salasanan, napauta Lisävalinnat. Napauta Lisää salasana, syötä haluamasi salasana ja valitse sitten Valmis. Muista lähettää salasana kutsumillesi katsojille.
  5. Kun katsojasi ovat valmiita seuraamaan esitystä, napauta Toista nyt. Jos haluat aloittaa esityksen myöhemmin, valitse Toista myöhemmin. Jos valitset Toista myöhemmin -vaihtoehdon, voit vielä kutsua lisää katsojia ja lisätä Keynote Live -salasanan tai muokata sitä. Kun olet valmis aloittamaan esityksen, napauta työkalupalkissa  ja sitten Toista Keynote Livellä.

Jos käytät Keynote Liveä esityksen toistamiseen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, et voi samaan aikaan tehdä dioille merkintöjä korostustoiminnon avulla.

Esityksen aloittaminen Macilla

1. Valitse työkalupalkista .
  2. Klikkaa Jatka. Esityksellesi luodaan Keynote Live -linkki.
  3. Klikkaa katsojien kutsuvaihtoehtoa. Valitse, minkä palvelun kautta haluat lähettää kutsut, ja lisää sitten katsojat. Klikkaa Lähetä tai Julkaise. Voit myös kopioida esityslinkin ja liittää sen minne vain.
  4. Jos haluat, että katsojat voivat tarkastella esitystä vain antamalla salasanan, klikkaa Lisävalinnat. Valitse Vaadi salasana, syötä haluamasi salasana ja valitse sitten Aseta salasana. Muista lähettää salasana kutsumillesi katsojille.
  5. Kun katsojasi ovat valmiita seuraamaan esitystä, klikkaa Toista nyt. Jos haluat aloittaa esityksen myöhemmin, valitse Toista myöhemmin. Jos valitset Toista myöhemmin -vaihtoehdon, voit vielä kutsua lisää katsojia ja lisätä Keynote Live -salasanan tai muokata sitä. Kun olet valmis aloittamaan esityksen, klikkaa työkalupalkissa  ja sitten Toista Keynote Livellä.

Esityksen aloittaminen Keynote iCloudille -apissa

1. Kun olet avannut esityksen, klikkaa työkalupalkissa  ja valitse sitten Käynnistä Keynote Live. Klikkaa Jatka. Esityksellesi luodaan linkki iCloud.comissa. Voit nähdä linkin koska vain klikkaamalla ensin  ja valitsemalla sitten Keynote Live -asetukset.
  2. Jos haluat, että katsojilta vaaditaan salasana esityksesi näkemiseen, valitse Lisävalinnat. Klikkaa Lisää salasana, syötä haluamasi salasana ja valitse sitten Aseta salasana.
  3. Klikkaa katsojien kutsuvaihtoehtoa. Syötä haluamiesi henkilöiden sähköpostiosoitteet ja klikkaa Lähetä. Voit myös kopioida esityslinkin ja liittää sen minne vain.
  4. Kun katsojasi ovat valmiita seuraamaan esitystä, klikkaa Toista nyt. Jos haluat aloittaa esityksen myöhemmin, valitse Toista myöhemmin. Jos valitset Toista myöhemmin -vaihtoehdon, voit vielä kutsua lisää katsojia ja lisätä Keynote Live -salasanan tai muokata sitä. Kun olet valmis aloittamaan esityksen, klikkaa työkalupalkissa  ja sitten Toista Keynote Livellä.

Tietoa esityksen toistosta

Jos olet aiemmin jakanut esityksen ja antanut muille käyttäjille oikeuden muokata sitä, he voivat jatkaa muokkausta esityksesi aikana. Esitystä seuraavat katsojat eivät näe uusia muutoksia, ellet aloita esitystä uudelleen. Kukaan muu ei voi käyttää Keynote Liveä omistamasi esityksen toistamiseen, vaikka jakaisit sen osallistujien kanssa.

Kun toistat esitystä Keynote Livessä, sen diat viedään iCloudiin tilapäisinä tiedostoina. Sujuvan toiston varmistamiseksi kaikki tiedostot suoratoistetaan katsojien laitteisiin heti, kun käynnistät esityksen. Ainoastaan niillä katsojilla, joilla on Keynote Live -linkki (ja salasana, jos olet asettanut sellaisen), on pääsy tiedostoihin.

Keynote Remoten käyttäminen Keynote Liven kanssa

Jos haluat käyttää Keynote Remotea Keynote Live -esityksesi ohjaamiseen, käynnistä esitys ensin Keynote Livessä. Kun esitys on käynnissä, voit liittää siihen kaukosäätimen ja ohjata sillä toistoa.

Jos käynnistät esityksen kaukosäätimestä, voit toistaa esityksen vain paikallisesti.

Keynote Remotella voi ohjata Keynote Liveä vain, jos esitys käynnistettiin Keynoten Mac- tai iOS-versiolla.

Keynote Liven lopettaminen

Jos et halua muiden näkevän esitystä, lopeta Keynote Live -esitys:

• Kun esitys on käynnissä iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, napauta ja valitse Keynote Live -asetukset. Napauta Lopeta Keynote Live.
  • Kun esitys on käynnissä Macilla, klikkaa työkalupalkissa . Klikkaa Lopeta Keynote Live.
  • Jos käytät Keynote iCloudille -appia, klikkaa ja valitse sitten Keynote Live -asetukset. Klikkaa Lopeta Keynote Live.

Esityslinkki lakkaa toimimasta, kun lopetat Keynote Liven. Jos myöhemmin haluat kytkeä samassa esityksessä Keynote Liven uudelleen päälle, alkuperäinen linkki toimii taas.