Kappaleen lisääminen soittolistaan Apple Musicissa ilman sen lisäämistä kirjastoon

Apple Music -jäsenet voivat lisätä soittolistoihin kappaleita lisäämättä niitä omaan kirjastoonsa.

Kun lisäät Apple Musicissa kappaleen soittolistaan Apple Music -luettelosta, voit poistaa käytöstä sen automaattisen lisäämisen omaan kirjastoosi. Jos esimerkiksi luot joululaulujen soittolistan, voit lisätä kappaleita listalle ilman vaaraa siitä, että ne toistetaan myös keskellä kesää, kun kuuntelet kirjastosi sisältöä sekoituksena.

Ennen kuin voit muuttaa asetuksia, varmista, että sinulla on uusin iOS-, macOS-, iTunes- ja tvOS-versio sekä Apple Music -apin Android-versio.

Lue, miten voit luoda ja jakaa soittolistoja.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > Musiikki.
  2. Poista Lisää soittolistakappaleet -toiminto käytöstä.
    iPhone X, jossa on avattu Musiikkiasetukset. Lisää soittolistakappaleet -kytkin on poistettu käytöstä.

Mac tai Windows-tietokone

1. Avaa iTunes.
  2. Mac: Valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä iTunes > Asetukset.
    Windows: Valitse iTunes-ikkunan ylälaidan valikkoriviltä Muokkaa > Asetukset.
  3. Voit poistaa kappaleiden automaattisen lisäämisen kirjastoon soittolistalle lisättäessä poistamalla sen valinnan Yleiset-välilehdellä.
    Yleiset-välilehden iTunes-asetukset-paneeli. Lisää kappaleet kirjastoon, kun ne lisätään soittolistoille -valintaneliö on valitsematta.
  4. Tallenna muutokset klikkaamalla OK.

Apple TV

1. Valitse Asetukset > Apit > Musiikki.
  2. Siirry kaukosäätimen Touch-pintaa pyyhkäisemällä Lisää soittolistan kappaleet kirjastoon -kohtaan ja poista toiminto käytöstä klikkaamalla Touch-pintaa.
    Apple TV, jossa näkyy Musiikkiasetukset-näyttö. Lisää soittolistan kappaleet kirjastoon -asetus on poistettu käytöstä.

Android-puhelin

1. Avaa Apple Music -appi.
  2. Napauta vasemmassa yläkulmassa Valikkokuvake.
  3. Napauta Asetukset.
  4. Poista Lisää soittolistakappaleet -toiminto käytöstä.
    Android-puhelin, jossa Apple Music -apin Asetukset-näyttö on auki. Lisää soittolistakappaleet -kytkin on poistettu käytöstä ja suurennettu.

Kappaleiden siirtäminen kirjastosta soittolistalle

Jos kirjastossasi on kappaleita, jotka haluat siirtää soittolistalle ja poistaa iCloud-musiikkikirjastosta, sinun pitää ensin poistaa kappale kirjastosta, jolloin se poistetaan kaikilta soittolistoilta. Lisää kappale sitten takaisin Apple Music -luettelosta ja lisää se vain soittolistalle.