Kappaleen lisääminen soittolistaan Apple Musicissa ilman sen lisäämistä kirjastoon

Apple Music -jäsenet voivat lisätä soittolistoihin kappaleita lisäämättä niitä omaan kirjastoonsa.

Kun lisäät Apple Musicissa kappaleen soittolistaan Apple Music -luettelosta, voit poistaa käytöstä sen automaattisen lisäämisen omaan kirjastoosi. Jos esimerkiksi luot joululaulujen soittolistan, voit lisätä kappaleita listalle ilman vaaraa siitä, että ne toistetaan myös keskellä kesää, kun kuuntelet kirjastosi sisältöä sekoituksena.

Kun olet päivittänyt uusimman ohjelmiston kaikkiin laitteisiin (iOS 9.3 tai uudempi, iTunes 12.3.3 tai uudempi, tvOS 9.2 tai uudempi ja Apple Music 0.9.7 tai uudempi Androidissa) ja olet lisäämässä kappaletta Apple Music -luettelosta kirjastoosi, sinulta kysytään, haluatko lisätä kappaleen kirjastoosi vai ainoastaan soittolistalle.

Voit milloin tahansa muuttaa asetuksen lisäämään kappaleet kirjastoosi. Kun muutat tätä asetusta yhdellä laitteella, muutos tulee voimaan kaikissa muissa laitteissa, joihin olet kirjautunut samalla Apple ID:llä.

iPhone, iPad tai iPod touch

Varmista, että iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa on käytössä iOS 9.3 tai uudempi. (Lue, miten iOS-ohjelmisto päivitetään laitteessasi.) Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita:

1. Valitse Asetukset > Musiikki.
  2. Poista Lisää soittolistakappaleet -toiminto käytöstä.

Mac tai Windows-tietokone

Varmista, että Macissa tai Windows-tietokoneessa on iTunes 12.3.3 tai uudempi. (Hanki iTunesin uusin versio.) Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita:

1. Avaa iTunes.
  2. Mac: Valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä iTunes > Asetukset.
    Windows: Valitse iTunes-ikkunan ylälaidan valikkoriviltä Muokkaa > Asetukset.
  3. Voit poistaa kappaleiden automaattisen lisäämisen kirjastoon soittolistalle lisättäessä poistamalla sen valinnan Yleiset-välilehdellä.
  4. Tallenna muutokset klikkaamalla OK.

Apple TV (4. sukupolvi)

Varmista, että Apple TV:ssä (4. sukupolvi) on käytössä tvOS 9.2 tai uudempi. (Lue, miten Apple TV:n ohjelmisto päivitetään.) Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita:

1. Valitse Asetukset > Apit > Musiikki.
  2. Siirry kaukosäätimen Touch-pintaa pyyhkäisemällä Lisää soittolistan kappaleet kirjastoon -kohtaan ja poista toiminto käytöstä klikkaamalla Touch-pintaa.

Android-puhelin

Varmista, että laitteessasi on Apple Music 0.9.7 tai sitä uudempi versio. Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita:

1. Avaa Apple Music -ohjelma.
  2. Valitse vasemmassa yläkulmassa oleva valikkokuvake android-valikon kuvake.
  3. Napauta Asetukset.
  4. Poista Lisää soittolistakappaleet -toiminto käytöstä.

Kappaleiden siirtäminen kirjastosta soittolistalle

Jos kirjastossasi on kappaleita, jotka haluat siirtää soittolistalle ja poistaa iCloud-musiikkikirjastosta, sinun pitää ensin poistaa kappale kirjastosta, jolloin se poistetaan kaikilta soittolistoilta. Lisää kappale sitten takaisin Apple Music -luettelosta ja lisää se vain soittolistalle.