Oppitunti-apin uudet ominaisuudet

Lue lisätietoja iPadin Oppitunti-apin ja Macin Oppitunti-apin uusimmista päivityksistä.

Oppitunti tekee iPadista tai Macista tehokkaan apuopettajan, joka auttaa opettajaa ohjaamaan iPadia käyttäviä oppilaita oppitunnin aikana, näkemään heidän edistymisensä ja pitämään heidät tehtäviensä tasalla. Oppitunti-apin avulla voit helposti käynnistää saman apin samanaikaisesti jokaisen oppilaan laitteessa tai käynnistää eri apin eri oppilasryhmille. Oppitunti-apin ansiosta opettajat voivat keskittyä opettamiseen ja oppilaat oppimiseen.

Oppitunti 3.7:n iPad-version ja Oppitunti 2.7:n Mac-version uudet ominaisuudet

• Jaa tiedostoja helposti oppilaille työjärjestysten toimintokohteena.

• Etsi työjärjestyksiä nopeasti uuden luettelonäkymän avulla ja käyttämällä hakua ja lajittelua.

Aiemmat versiot

Tutustu tarkemmin Macin Oppitunti-apin ja iPadin Oppitunti-apin aiempien versioiden uusiin ominaisuuksiin.

Oppitunti 3.6.1:n iPad-version ja Oppitunti 2.6.1:n Mac-version uudet ominaisuudet

• Pysy ajan tasalla päivittäisestä aikataulustasi luomalla älykkäitä oppituntisuunnitelmia työjärjestysten avulla.

• Määritä työjärjestyksen jokaiselle tehtävälle toimintoja, jotta useiden työkalujen käyttäminen oppimisen apuna on entistä helpompaa.

• Maksimoi opetusminuutit määrittämällä odotettu ajankäyttö ja käyttämällä kullekin tehtävälle sisäistä ajastinta.

• Aloita oppitunti heti avaamalla se suoraan työjärjestyksestä.

• Tallenna ja monista työjärjestyksiä, jotta voit käyttää niitä nopeasti uudelleen samalla tai eri oppitunnilla.

• Avaa useita Oppitunti-ikkunoita, niin voit luoda, muokata ja esikatsella työjärjestyksiä ja oppitunteja reaaliajassa.

Lue lisätietoja Oppitunti-apin Apple School Managerin kanssa synkronoituja oppitunteja, MDM:stä synkronoituja oppitunteja ja ei-hallittuja oppitunteja koskevista vaatimuksista.

Oppitunti-apin käyttö macOS Montereyssa edellyttää vähintään Oppitunti 2.5:tä.

Oppitunti 2.5:n Mac-version uudet ominaisuudet

• Tämä päivitys sisältää virheenkorjauksia ja suorituskykyyn liittyviä parannuksia.

Oppitunti 2.4.1:n Mac-version uudet ominaisuudet

Osallistu Oppitunti-istuntoihin etänä internet-yhteyden kautta tai läheltä Bluetooth-yhteyden kautta.

• Opiskelijoille ilmoitetaan soittoäänellä ja bannerilla, kun he saavat pyynnön liittyä Oppitunti-etäistuntoon.

• Parannettujen säätimien avulla oppilaat voivat katkaista yhteyden Oppitunti-etäistuntoon ja asettaa ajan, jolloin laitteen yhteys katkeaa automaattisesti, kun laite on nukkumassa.

• Oppitunti-istunnot voivat tukea samanaikaisesti niin etä- kuin lähioppilaita.

Parannetut säätimet ja ryhmän hallinta

• Luo, hallitse ja muokkaa ryhmiä vähemmillä napautuksilla sivupalkin navigoinnista.

• Seuraa oppilaita nopeasti läheisyyden tai etäyhteyksien ja etualalla olevan apin perusteella käyttämällä älykkäitä ryhmiä.

• Hallitse oppilaiden laitteita laitteen tilan, kuten laitetyypin, online- tai offline-tilan ja akun alhaisen varaustason, perusteella.

Lue lisätietoja Oppitunti 2.4.1:n Mac-version vaatimuksista.

Oppitunti 2.3:n Mac-version uudet ominaisuudet

• Luo ja muokkaa oppitunteja, jotka synkronoidaan Apple School Managerin kanssa.

Lue lisätietoja Oppitunti 2.3:n Mac-version vaatimuksista.

Oppitunti 2.2:n Mac-version uudet ominaisuudet

• Osallistu Apple School Managerilla määritetyille oppitunneille kirjautumalla laitteeseesi hallitulla Apple ID:llä.

• Siirrä oppitunnin tiedot AirPlaylla Apple TV:hen, kun kutsut oppilaita osallistumaan opettajan luomalle oppitunnille.

• Muuta oppilaiden näyttöjen kokoa lähentämällä tai loitontamalla nipistyksellä.

Lue lisätietoja Oppitunti 2.2:n Mac-version vaatimuksista.

Oppitunti 2.1:n Mac-version uudet ominaisuudet

• Opettajat voivat nyt kätkeä nykyisen apin oppilaiden laitteissa ja palauttaa iPadit Koti-valikkoon ja Mac-tietokoneet Finderiin.

• Tämä päivitys sisältää myös virheenkorjauksia ja parannuksia suorituskykyyn.

Lue lisätietoja Oppitunti 2.1:n Mac-version vaatimuksista.

Oppitunti 2.0:n Mac-version uudet ominaisuudet

• Hallitse oppilaiden Mac-tietokoneita, joissa on macOS Mojave 10.14.4 tai sitä uudempi.

• Käytä täsmälinkkejä ClassKit-yhteensopivissa apeissa.

Lue lisätietoja Oppitunti 2.0:n Mac-version vaatimuksista.

Oppitunti 1.0.1:n Mac-version uudet ominaisuudet

Opettajilta ei enää pyydetä ylläpitäjän tunnistetietoja, kun oppilaat kirjautuvat ylläpitäjien luomille oppitunneille.

Lue lisätietoja Oppitunti 1.0.1:n Mac-version vaatimuksista.

Tietoja Oppitunti 1.0:n Mac-versiosta

Oppitunti on nyt saatavilla Macia varten. Se sisältää samat ominaisuudet kuin iPad-versio.

Lue lisätietoja Macin Oppitunti 1.0:n vaatimuksista.

Oppitunti 3.5:n iPad-version uudet ominaisuudet

• Tämä päivitys sisältää virheenkorjauksia ja suorituskykyyn liittyviä parannuksia.

Oppitunti 3.4.1:n iPad-version uudet ominaisuudet

Osallistu Oppitunti-istuntoihin etänä internet-yhteyden kautta tai läheltä Bluetooth-yhteyden kautta.

• Opiskelijoille ilmoitetaan soittoäänellä ja bannerilla, kun he saavat pyynnön liittyä Oppitunti-etäistuntoon.

• Parannettujen säätimien avulla oppilaat voivat katkaista yhteyden Oppitunti-etäistuntoon ja asettaa ajan, jolloin laitteen yhteys katkeaa automaattisesti, kun laite on nukkumassa.

• Oppitunti-istunnot voivat tukea samanaikaisesti niin etä- kuin lähioppilaita.

Parannetut säätimet ja ryhmän hallinta

• Luo, hallitse ja muokkaa ryhmiä vähemmillä napautuksilla sivupalkin navigoinnista.

• Seuraa oppilaita nopeasti läheisyyden tai etäyhteyksien ja etualalla olevan apin perusteella käyttämällä älykkäitä ryhmiä.

• Hallitse oppilaiden laitteita laitteen tilan, kuten laitetyypin, online- tai offline-tilan ja akun alhaisen varaustason, perusteella.

Lue lisätietoja Oppitunti 3.4.1:n iPad-version vaatimuksista.

Oppitunti 3.3:n iPad-version uudet ominaisuudet

• Luo ja muokkaa oppitunteja, jotka synkronoidaan Apple School Managerin kanssa.

Lue lisätietoja Oppitunti 3.3:n iPad-version vaatimuksista.

Oppitunti 3.2:n iPad-version uudet ominaisuudet

• Osallistu Apple School Managerilla määritetyille oppitunneille kirjautumalla laitteeseesi hallitulla Apple ID:llä.

• Siirrä oppitunnin tiedot AirPlaylla Apple TV:hen, kun kutsut oppilaita osallistumaan opettajan luomalle oppitunnille.

• Muuta oppilaiden näyttöjen kokoa lähentämällä tai loitontamalla nipistyksellä.

Lue lisätietoja Oppitunti 3.2:n iPad-version vaatimuksista.

Oppitunti 3.1.1:n iPad-version uudet ominaisuudet

• Tämä päivitys sisältää vakauteen liittyviä parannuksia ja virheenkorjauksia.

Lue lisätietoja Oppitunti 3.1.1:n iPad-version vaatimuksista.

Oppitunti 3.1:n iPad-version uudet ominaisuudet

• Opettajat voivat nyt kätkeä nykyisen apin oppilaiden laitteissa ja palauttaa iPadit Koti-valikkoon ja Mac-tietokoneet Finderiin.

• Tumman tilan tuki

• Tämä päivitys sisältää myös virheenkorjauksia ja parannuksia suorituskykyyn.

Lue lisätietoja Oppitunti 3.1:n iPad-version vaatimuksista.

Oppitunti 3.0:n iPad-version uudet ominaisuudet

• Hallitse oppilaiden Mac-tietokoneita, joissa on macOS Mojave 10.14.4 tai sitä uudempi.

• Käytä täsmälinkkejä ClassKit-yhteensopivissa apeissa.

Lue lisätietoja Oppitunti 3.0:n iPad-version vaatimuksista.

Oppitunti 2.3.1:n iPad-version uudet ominaisuudet

• Opiskelijoiden liittymisvarmuutta oppituntiin on parannettu.

Lue lisätietoja Oppitunti 2.3.1:n iPad-version vaatimuksista.

Oppitunti 2.3:n iPad-version uudet ominaisuudet

• Yhteensopivuus iOS 12:n kanssa

Lue lisätietoja Oppitunti 2.3:n iPad-version vaatimuksista.

Oppitunti 2.2:n iPad-version uudet ominaisuudet

• Siirry nyt -toiminnon avulla voit nyt lukita oppilaslaitteet valitussa apissa.

• Uuden iOS-rajoituksen myötä opettajan hyväksyntä vaaditaan, jos valvotussa oppilaslaitteessa halutaan poistua opettajan luomalta oppitunnilta.

Lue lisätietoja Oppitunti 2.2:n iPad-version vaatimuksista.

Oppitunti 2.1:n iPad-version uudet ominaisuudet

• Kun opettaja päättää oppitunnin, uudessa näytössä esitellään oppilaiden toiminta-aikajanojen yhteenveto, ennen kuin opettajan näkymä palautuu luokan valitsimeen.

• Voit jakaa esimerkiksi URL-osoitteita, dokumentteja ja kuvia yksittäisille oppilaille tai ryhmille iOS 11:n uuden vetämis- ja pudottamistoiminnon avulla.

• Kolmen uuden Määritysprofiili-rajoituksen avulla voit ottaa käyttöön, määrittää tai pakottaa opettajien luomien kurssien Oppitunnille liittyminen-, Appien ja laitteen lukitus- ja AirPlayn käyttö ja näytön katselu -asetukset vastaamaan ylläpitäjien luomien kurssien valintoja.

Lue lisätietoja Oppitunti 2.1:n iPad-version vaatimuksista.

Oppitunti 2.0:n iPad-version uudet ominaisuudet

• Luo oppitunteja Oppitunti-apissa ja kutsu lähellä olevia oppilaita mukaan.

• Jaa dokumentteja ja linkkejä oppilaiden laitteisiin AirDropin kautta (korvaa Oppitunti-apin Jaa laajennus -ominaisuuden).

• Oppilaat voivat jakaa dokumentteja ja linkkejä opettajien kanssa AirDropin kautta.

• Mykistä oppilaslaitteiden äänet.

Lue lisätietoja Oppitunti 2.0:n iPad-version vaatimuksista.

Oppitunti 1.1.2:n iPad-version uudet ominaisuudet

• Ongelma, joka esti joissakin tapauksissa Oppitunti-appia löytämästä lähellä olevia oppilaslaitteita, on korjattu.

Lue lisätietoja Oppitunti 1.1.2:n iPad-version vaatimuksista.

Oppitunti 1.1.1:n iPad-version uudet ominaisuudet

• Parempi tuki salasanalla suojatuille Apple TV -laitteille on lisätty.

• Muokkaa ryhmää Slide Over- ja Split View -näkymissä.

• Suodata appeja nimen perusteella Avaa appi -valintaikkunassa.

Lue lisätietoja Oppitunti 1.1.1:n iPad-version vaatimuksista.

Oppitunti 1.1:n iPad-version uudet ominaisuudet

• Uuden Jaa laajennus -ominaisuuden avulla voit lähettää linkkejä Safarista ja muista apeista jakosivujen kautta.

• Siirry iTunes U -kursseihin.

• Lisää oppilaita opettajan luomiin ryhmiin ja poista oppilaita ryhmistä.

Lue lisätietoja Oppitunti 1.1:n iPad-version ominaisuuksista ja vaatimuksista.

Tietoja Oppitunti 1.0:n iPad-versiosta

Lue lisätietoja Oppitunti 1.0:n iPad-version ominaisuuksista ja vaatimuksista.

Oppilaiden liittäminen jaettuihin iPadeihin

• Kun Oppitunti on määritetty, se muodostaa yhteyden lähellä oleviin oppilaslaitteisiin.

• Oppitunti liittää älykkäästi oikean oppilaan kullekin jaetulle iPadille sen mukaan, mitä laitetta oppilas viimeksi käytti.

• Kun oppilaat ovat valmiita, opettaja voi helposti kirjata heidät ulos ja valmistella kaikki jaetut iPadit seuraavaa oppituntia varten.

Oppilaiden työskentelyn aloittaminen, tarkentaminen tai keskeyttäminen

• Avaa mikä tahansa appi, verkkosivusto tai kirja oppilaiden laitteilla yhdellä napautuksella.

• Lukitse laitteet käyttämään yhtä appia, jotta oppilaat voivat keskittyä paremmin.

• Lukitse näytöt, jotta voit keskeyttää työskentelyn tai kiinnittää luokan huomion uudelleen.

Oppilaiden näyttöjen seuraaminen Näyttönäkymä-toiminnolla

• Katso kerralla yleiskatsaus kaikkien oppilaiden näytöistä.

• Keskity seuraamaan yhden oppilaan näyttöä.

• Oppilaat saavat ilmoituksen, kun heidän näyttöjään tarkkaillaan.

Oppilaiden töiden jakaminen luokkahuoneen Apple TV:ssä

• Esittele oppilaidesi hyviä töitä koko luokalle.

• Näytä oppilaan näyttö langattomasti AirPlayn avulla.

• Oppilaat saavat ilmoituksen, kun heidän näyttöjään esitellään.

Unohtuneiden salasanojen nollaaminen heti luokassa

• Nollaa hallitun Apple ID:n salasana ilman IT-tuen apua.

Oppilaslaitteiden järjestäminen ryhmien avulla

• Oppitunti luo automaattisesti ryhmiä oppilaista sen perusteella, mitä appeja he käyttävät.

• Opettajat voivat jakaa oppilaita eri projekteihin luomalla ryhmiä.

• Suorita toimintoja kokonaisille ryhmille tai yksittäisille oppilaille ryhmissä.

Erinomainen sekä kahdenkeskiseen käyttöön että käytettäväksi jaettujen iPad-oppilaslaitteiden kanssa

• Kaikki toiminnot tapahtuvat vain paikallisessa verkossa.