Oppitunti-apin uudet ominaisuudet

Tutustu uusimpiin Oppitunti-apin päivityksiin.

Oppitunti tekee iPadista tai Macista tehokkaan apuopettajan, joka auttaa opettajaa ohjaamaan iPadia käyttäviä oppilaita oppitunnin aikana, näkemään heidän edistymisensä ja pitämään heidät tehtäviensä tasalla. Oppitunti-apin avulla voit helposti käynnistää saman apin samanaikaisesti jokaisen oppilaan laitteessa tai käynnistää eri apin eri oppilasryhmille. Oppitunti-apin ansiosta opettajat voivat keskittyä opettamiseen ja oppilaat oppimiseen.

Oppitunti 1.0.1:n Mac-version uudet ominaisuudet

Opettajilta ei enää pyydetä ylläpitäjän tunnistetietoja, kun oppilaat kirjautuvat ylläpitäjien luomille oppitunneille.

Lue lisätietoja Oppitunti-apin Mac-version vaatimuksista.

Tietoja Oppitunti 1.0:n Mac-versiosta

Oppitunti on nyt saatavilla Macia varten, ja siihen kuuluu samat ominaisuudet kuin iPad-versioissa.

Lue lisätietoja Oppitunti-apin Mac-version vaatimuksista.

Oppitunti 2.3:n iPad-version uudet ominaisuudet

Oppitunti 2.2:n iPad-versio

• Siirry nyt -toiminnon avulla voit nyt lukita oppilaslaitteet valitussa apissa.
  • Uuden iOS-rajoituksen myötä opettajan hyväksyntä vaaditaan, jos valvotussa oppilaslaitteessa halutaan poistua opettajan luomalta oppitunnilta.

Lue lisätietoja Oppitunti-apin vaatimuksista.

Oppitunti 2.1:n iPad-versio

• Kun opettaja päättää oppitunnin, uudessa näytössä esitellään oppilaiden toiminta-aikajanojen yhteenveto, ennen kuin opettajan näkymä palautuu luokan valitsimeen.
  • Voit jakaa esimerkiksi URL-osoitteita, dokumentteja ja kuvia yksittäisille oppilaille tai ryhmille iOS 11:n uuden vetämis- ja pudottamistoiminnon avulla.
  • Kolmen uuden Asetusprofiili-rajoituksen avulla voit ottaa käyttöön, määrittää tai pakottaa opettajien luomille oppitunneille liittymisen, appien ja laitteiden lukituksen sekä AirPlayn käytön ja näytön tarkastelun asetukset vastaamaan ylläpitäjien luomien oppituntien valintoja.

Lue lisätietoja Oppitunti-apin vaatimuksista.

Oppitunti 2.0:n iPad-versio

• Luo oppitunteja Oppitunti-apissa ja kutsu lähellä olevia oppilaita mukaan.
  • Jaa dokumentteja ja linkkejä oppilaiden laitteisiin AirDropin kautta (korvaa Oppitunti-apin Jaa laajennus -ominaisuuden).
  • Oppilaat voivat jakaa dokumentteja ja linkkejä opettajien kanssa AirDropin kautta.
  • Mykistä oppilaslaitteiden äänet.

Lue lisätietoja Oppitunti-apin vaatimuksista.

Oppitunti 1.1.2:n iPad-versio

• Ongelma, joka esti joissakin tapauksissa Oppitunti-appia löytämästä lähellä olevia oppilaslaitteita, on korjattu.

Lue lisätietoja Oppitunti-apin vaatimuksista.

Oppitunti 1.1.1:n iPad-versio

• Parempi tuki salasanalla suojatuille Apple TV -laitteille on lisätty.
  • Muokkaa ryhmää Slide Over- ja Split View -näkymissä.
  • Suodata appeja nimen perusteella Avaa appi -valintaikkunassa.

Lue lisätietoja Oppitunti-apin vaatimuksista.

Oppitunti 1.1:n iPad-versio

• Uuden Jaa laajennus -ominaisuuden avulla voit lähettää linkkejä Safarista ja muista apeista jakosivujen kautta.
  • Siirry iTunes U -kursseihin.
  • Lisää oppilaita opettajan luomiin ryhmiin ja poista oppilaita ryhmistä.

Lue lisätietoja Oppitunti-apin vaatimuksista.

Tietoja Oppitunti 1.0:n iPad-versiosta

Lue ominaisuuksista, jotka olivat uusia Oppitunti 1.0:ssa. Voit tarkistaa Oppitunti 1.0:n vaatimukset Oppitunti-apin ohjeesta.

Oppilaiden liittäminen jaettuihin iPadeihin

• Kun Oppitunti on määritetty, se muodostaa yhteyden lähellä oleviin oppilaslaitteisiin.
  • Oppitunti liittää älykkäästi oikean oppilaan kullekin jaetulle iPadille sen mukaan, mitä laitetta oppilas viimeksi käytti.
  • Kun oppilaat ovat valmiita, opettaja voi helposti kirjata heidät ulos ja valmistella kaikki jaetut iPadit seuraavaa oppituntia varten.

Oppilaiden työskentelyn aloittaminen, tarkentaminen tai keskeyttäminen

• Avaa mikä tahansa appi, verkkosivusto tai kirja oppilaiden laitteilla yhdellä napautuksella.
  • Lukitse laitteet käyttämään yhtä appia, jotta oppilaat voivat keskittyä paremmin.
  • Lukitse näytöt, jotta voit keskeyttää työskentelyn tai kiinnittää luokan huomion uudelleen.

Oppilaiden näyttöjen seuraaminen Näyttönäkymä-toiminnolla

• Katso kerralla yleiskatsaus kaikkien oppilaiden näytöistä.
  • Keskity seuraamaan yhden oppilaan näyttöä.
  • Oppilaat saavat ilmoituksen, kun heidän näyttöjään tarkkaillaan.

Oppilaiden töiden jakaminen luokkahuoneen Apple TV:ssä

• Esittele oppilaidesi hyviä töitä koko luokalle.
  • Näytä oppilaan näyttö langattomasti AirPlayn avulla.
  • Oppilaat saavat ilmoituksen, kun heidän näyttöjään esitellään.

Unohtuneiden salasanojen nollaaminen heti luokassa

• Nollaa hallitun Apple ID:n salasana ilman IT-tuen apua.

Oppilaslaitteiden järjestäminen ryhmien avulla

• Oppitunti luo automaattisesti ryhmiä oppilaista sen perusteella, mitä appeja he käyttävät.
  • Opettajat voivat jakaa oppilaita eri projekteihin luomalla ryhmiä.
  • Suorita toimintoja kokonaisille ryhmille tai yksittäisille oppilaille ryhmissä.

Erinomainen sekä kahdenkeskiseen käyttöön että käytettäväksi jaettujen iPad-oppilaslaitteiden kanssa

• Kaikki toiminnot tapahtuvat vain paikallisessa verkossa.