Tietoja Oppitunti 2.2 -apista

Tässä artikkelissa kerrotaan tietoja uudesta apuopettajastasi.

Oppitunti tekee iPadistasi tehokkaan apuopettajan, jonka avulla opettaja voi ohjata oppilaita, seurata heidän edistymistään ja pitää heidät ajan sekä tehtävien tasalla. Oppitunnin avulla voit helposti käynnistää saman apin samanaikaisesti jokaisen oppilaan laitteessa tai käynnistää eri apin eri oppilasryhmille. Oppitunnin ansiosta opettajat voivat keskittyä opettamiseen ja oppilaat oppimiseen.

Uutta Oppitunti 2.2 -apissa

• Avaa linkki -toiminnon avulla voit nyt lukita oppilaslaitteet valittuun appiin.
  • Uuden iOS-rajoituksen myötä opettajan hyväksyntä vaaditaan, jos valvotussa oppilaslaitteessa halutaan poistua opettajan luomalta kurssilta.

Lue lisätietoja Oppitunti-apin vaatimuksista

Uutta Oppitunti 2.1 -apissa

• Kun opettaja lopettaa oppitunnin istunnon, uudessa näytössä esitellään oppilaiden toiminta-aikajanojen yhteenveto, ennen kuin opettajan näkymä palautuu luokan valitsimeen.
  • Jaa esimerkiksi URL-osoitteita, dokumentteja ja kuvia yksittäisille oppilaille tai ryhmille iOS 11:n uuden vetämis- ja pudottamistoiminnon avulla.
  • Kolmen uuden Määritysprofiili-rajoituksen avulla voit ottaa käyttöön, määrittää tai pakottaa opettajien luomien kurssien Liity oppitunnille-, Lukita apit ja laite- ja Käyttää AirPlayta ja katsoa näyttöä -asetukset vastaamaan ylläpitäjien luomien kurssien valintoja.

Lue lisää Oppitunti-apin vaatimuksista

Uutta Oppitunti 2.0 -apissa

• Voit luoda kursseja Oppitunti-apissa ja kutsua lähellä olevia oppilaita mukaan.
  • Voit jakaa dokumentteja ja linkkejä oppilaiden laitteisiin AirDropin kautta (korvaa Oppitunti-apin Jaa laajennus -ominaisuuden).
  • Oppilaat voivat jakaa dokumentteja ja linkkejä opettajien kanssa AirDropin kautta.
  • Voit mykistää oppilaiden laitteiden äänet.

Lue lisää Oppitunti-apin vaatimuksista

Uutta Oppitunti 1.1.2 -apissa

• Ongelma, joka joskus esti Oppitunti-appia löytämästä lähellä olevia oppilaiden laitteita, on korjattu.

Oppitunti 1.1.2 -apin vaatimukset löytyvät Oppitunti-apin ohjeesta.

Uutta Oppitunti 1.1.1 -apissa

• Parempi tuki salasanalla suojatuille Apple TV -laitteille on lisätty.
  • Ryhmän muokkaus Slide Over- ja Split View -näkymissä on lisätty.
  • Mahdollisuus suodattaa appeja nimen perusteella Avaa appi -valintaikkunassa on lisätty.

Oppitunti 1.1.1 -apin vaatimukset ovat luettavissa Oppitunti-apin ohjeesta.

Uutta Oppitunti 1.1 -apissa

• Uuden Jaa laajennus -ominaisuuden avulla voit lähettää linkkejä Safarista ja muista apeista jakopaneelin kautta.
  • iTunes U -kursseihin siirtyminen on lisätty.
  • Oppilaiden lisääminen opettajan luomiin ryhmiin ja poistaminen niistä on lisätty.

Oppitunti 1.1 -apin vaatimukset ovat luettavissa Oppitunti-apin ohjeesta.

Tietoja Oppitunti 1.0 -apista

Nämä ominaisuudet esiteltiin Oppitunti 1.0 -apissa.

Oppitunti 1.0 -apin vaatimukset ovat luettavissa Oppitunti-apin ohjeessa.

Oppilaiden liittäminen jaettuihin iPadeihin

• Kun Oppitunti on määritetty, se muodostaa yhteyden lähellä oleviin oppilaiden laitteisiin.
  • Oppitunti liittää älykkäästi oikean oppilaan kullekin jaetulle iPadille sen mukaan, mitä laitetta oppilas viimeksi käytti.
  • Kun oppilaat ovat valmiita, opettaja voi helposti kirjata heidät ulos ja valmistella kunkin jaetun iPadin seuraavaa oppituntia varten.

Oppilaiden työskentelyn käynnistäminen, tarkentaminen tai keskeyttäminen

• Avaa mikä tahansa appi, verkkosivusto tai kirja oppilaiden laitteilla yhdellä napautuksella.
  • Lukitse laitteet käyttämään yhtä appia, jotta oppilaat voivat keskittyä.
  • Lukitse näytöt, jotta voit keskeyttää työskentelyn tai saada luokan huomion.

Oppilaiden näyttöjen seuraaminen Näyttönäkymä-toiminnolla

• Näet yleiskatsauksen kerralla kaikkien oppilaiden näytöistä.
  • Voit tarkentaa yhden oppilaan näyttöön.
  • Oppilaat saavat ilmoituksen, kun heidän näyttöjään tarkkaillaan.

Oppilaiden töiden jakaminen luokkahuoneen Apple TV:ssä

• Esittele oppilaidesi hyviä töitä koko luokalle.
  • Näytä oppilaan näyttö langattomasti AirPlayn avulla.
  • Oppilaat saavat ilmoituksen, kun heidän näyttöjään esitellään.

Unohtuneiden salasanojen nollaaminen heti luokassa

• Nollaa hallitun Apple ID:n salasana ilman IT-tuen apua.

Oppilaiden laitteiden järjestäminen ryhmien avulla

• Oppitunti luo automaattisesti ryhmiä oppilaista sen perusteella, mitä ohjelmia he käyttävät.
  • Opettajat voivat jakaa oppilaita eri projekteihin luomalla ryhmiä.
  • Suorita toimintoja kokonaisille ryhmille tai yksittäisille oppilaille ryhmissä.

Erinomainen sekä kahdenkeskiseen käyttöön että käytettäväksi jaettujen iPad-oppilaslaitteiden kanssa

• Kaikki toiminnot tapahtuvat vain paikallisessa verkossa.