ATLAS-palvelun usein kysyttyjä kysymyksiä

Lue lisätietoja Apple Technical Learning Administration Systemistä (ATLAS).

Mikä on ATLAS?

ATLAS (Apple Technical Learning Administration System) on AppleCare-huoltokoulutussivusto, jossa voit hyödyntää erilaisia verkkopohjaisia ja muita koulutusresursseja. ATLAS-palvelun avulla voit valmistautua Apple-tuotteiden huoltamiseen vaadittuihin sertifiointeihin.

Miten voin käyttää ATLAS-palvelua?

Jos haluat käyttää ATLAS-palvelua, sinulla täytyy olla aktiivinen Global Service Exchange (GSX) -tili tai sinun täytyy ostaa AppleCare-teknikkokoulutus (AppleCare Technician Training, ATT).

• GSX-tilejä luodaan vain Applen valtuuttamissa huoltopisteissä työskenteleville teknikoille. Jos olet juuri saanut GSX-tilin, odota 24 tuntia ja siirry sitten ATLAS-sivustoon.
  • Applen valtuutetut jälleenmyyjät ja Apple Online Store myyvät AppleCare-teknikoiden koulutusta monissa maissa. Rekisteröi jäsenyytesi AppleCaren yritystuen rekisteröintipalvelussa. Kun olet rekisteröitynyt, odota 24 tuntia ja siirry sitten ATLAS-sivustoon.

Miksi en näe yhtään kurssia?

Jos olet rekisteröitynyt ja et näe kursseja ATLAS-palvelussa, rekisteröintisi käsittely on luultavasti yhä kesken. Odota rekisteröinnin jälkeen 24 tuntia ja yritä sitten uudelleen.

Mistä löydän tarvitsemani kurssit?

Jos opiskelet tiettyä sertifiointikoetta varten, klikkaa ATLAS-palvelun Kurssit-valikkoa ja valitse Valinnaiset kurssit. Avaa sertifiointitiedot klikkaamalla keskisarakkeessa olevaa aihealuetta:

• Vuoden 2018 huollon perusteet: Apple-huollon perusasioiden koe (SVC-18A)
  • ACMT 2018: ACMT 2018 Mac -huoltosertifiointikoe (MAC-18A)
  • ACiT 2018: ACiT 2018 iOS -huoltosertifiointikoe (iOS-18A)

Voit myös hakea kursseja tuotenimen perusteella. Hakukenttä on ATLAS-näytön oikeassa yläkulmassa.

Miksi en näe pakollisia kursseja?

Yleensä ATLAS-kurssit löytyvät Valinnaiset kurssit -kohdasta. Jos sinulle on kerrottu, että ATLAS-palvelussa on tietty pakollinen kurssi, voit hakea sitä.

Miten kurssit on järjestetty?

ATLAS-kurssit on jaettu lukuihin ja sivuihin. Luvut on merkitty ympyröin, jotka löytyvät näytön yläosassa olevasta vaaleanharmaasta etenemispalkista. Sivut löytyvät kustakin luvusta. Kun suoritat luvun, sen ympyrä muuttuu vihreäksi. Voit liikkua kurssissa käyttämällä sivun oikealla ja vasemmalla puolella olevia nuolia.

Miksi en voi suorittaa kurssia?

Sinun pitää suorittaa jokaisen kurssin lukujen sivut yhdellä kertaa. Jos poistut luvusta ennen sen kaikkien sivujen tarkastelemista ja tehtävien suorittamista, sinun pitää aloittaa luku alusta. Lukua ei myöskään katsota suoritetuksi, ennen kuin olet suorittanut kaikki sen harjoitukset tai testit.

Kun kurssi on suoritettu, kaikki näytön yläosan vaaleanharmaassa etenemispalkissa olevat ympyrät näkyvät vihreänä. Jos ympyrät näkyvät vihreänä, mutta näytöllä näkyy virhe, päivitä verkkosivu selaimessasi. Jos luku näkyy keltaisena, sitä ei ole vielä suoritettu loppuun.

Miksi en voi suorittaa testiä?

Jokainen kurssitesti ilmoittaa, kun olet valmis. Useimmissa tapauksissa testi edellyttää, että vastaat kaikkiin kysymyksiin oikein. Jos et näe suoritusilmoitusta, tarkista, että olet vastannut kaikkiin kysymyksiin. Päivitä tarvittaessa testisivu ja suorita testi uudestaan.

Minne voin lähettää kommentteja tai kysymyksiä ATLAS-kursseista?

Jokaisessa kurssissa on palautelinkki, jolla voit ilmoittaa sisältöongelmista. Jos haluat lähettää yleistä palautetta ATLAS-palvelusta tai sinulla on kysyttävää, lähetä sähköpostia osoitteeseen svc.trng@apple.com.