Ohjeita Kuvat-ohjelman käyttöön Macissa

Jos macOS:n Kuvat ei käynnisty tai toimi odotetulla tavalla, kokeile seuraavia vinkkejä.

Kirjaston varmuuskopiointi

Ennen seuraavia toimenpiteitä kannattaa luoda varmuuskopio kuvakirjastosta, vaikka käytössäsi olisi iCloud-kuvakirjasto. Voit käyttää Time Machinea, muun valmistajan varmuuskopiointiratkaisua tai kopioida kirjaston ulkoiselle asemalle. Kuvakirjastosi on tallennettu oletusarvoisesti kotikansiosi Kuvat-kansioon.

Varmista, että ohjelmisto on ajan tasalla

Kuvat sisältyy Mac-käyttöjärjestelmään (versioon 10.10.3 ja uudempiin). Voit välttää tai korjata monet ongelmat käyttämällä macOS:n uusinta versiota. Jos haluat tarkistaa päivitysten saatavuuden, avaa App Store, klikkaa näytön ylälaidassa Päivitykset ja asenna saatavilla olevat macOS-päivitykset. Lue lisätietoja Macin ohjelmistojen päivittämisestä.

Jos käytät Kuvat-ohjelmassa RAW-kuvia, varmista, että käytössäsi on uusin digikameroiden RAW-yhteensopivuuden päivitys. Tarkista päivitysten saatavuus App Storesta ja asenna mahdollisesti saatavilla olevat digikameroiden RAW-yhteensopivuuden päivitykset. Voit lukea lisätietoja iOS 10:n ja macOS Sierran tukemista digikameroiden RAW-muodoista.

Jos olemassa olevan iPhoto- tai Aperture-kirjaston siirtämisessä Kuvat-ohjelmaan esiintyy ongelmia

Saat ehkä varoitusviestin, kun avaat Kuvat-ohjelman ensimmäistä kertaa tai siirrät olemassa olevan iPhoto- tai Aperture-kirjaston. Lue, mitä tehdä, jos Kuvat ei onnistu kopioimaan tai luomaan kirjastoa.

Jos mediaselain ei näytä kuvia ja videoita

Mediaselaimen avulla voit käyttää kuvakirjastosi kuvia muissa ohjelmissa, kuten Pagesissa ja iMoviessa. Mediaselain näyttää vain sen Kuvat-kirjaston sisällön, joka on määritetty järjestelmän kuvakirjastoksi. Jos Kuvat-kirjastoja on useampia ja käyttämääsi ei ole määritetty järjestelmän kuvakirjastoksi, mediaselain ei näytä sen sisältöä.

Määritä nykyinen kirjasto järjestelmän kuvakirjastoksi seuraavasti:

1. Valitse Kuvat > Asetukset.
  2. Valitse Asetukset-ikkunan ylälaidassa oleva Yleiset-painike.
  3. Valitse Käytä järjestelmän kuvakirjastona -painike.

Jos Kuvat-ohjelman kanssa on muita ongelmia

Jos esimerkiksi kuvien miniatyyrit puuttuvat tai ovat tyhjiä, ohjelma ei toimi odotetulla tavalla, Kuvat ei aukea tai muita ongelmia ilmenee, voit korjata kirjaston seuraavien toimenpiteiden avulla.

Kuvat-korjaustyökalu analysoi kirjaston tietokannan ja korjaa havaitut ristiriidat. Tässä saattaa kestää jonkin aikaa kirjaston koosta riippuen. Kun korjaus on valmis, Kuvat avaa kirjaston.

Voit käyttää Kuvat-korjaustyökalua seuraavasti:

1. Varmista, että olet varmuuskopioinut Kuvat-pääkirjaston.
  2. Lopeta Kuvat-ohjelma, jos se on avoinna.
  3. Pidä optio- ja komentonäppäimiä painettuna, kun avaat Kuvat uudelleen.
  4. Näyttöön tulee Korjaa kirjasto -valintaikkuna. Valitse Korjaa ja käynnistä Kuvat-korjaustyökalu antamalla ylläpitäjän salasana.

Jos käytössäsi on iCloud-kuvakirjasto, Kuvat-korjaustyökalun suorittaminen aiheuttaa kirjaston päivittymisen iCloudissa.