Jos Kuvat-apista puuttuu kuvia tai videoita

Jos Kuvat-apista puuttuu kuva tai video, yritä etsiä se näiden ohjeiden avulla.

Neljä kuvaa valittu Kuvat-apista

Tarkista Äskettäin poistetut -kansio

Jos olet vahingossa poistanut kuvan tai videon, se siirretään Äskettäin poistetut -kansioon. Valitse Kuvat > Albumit ja napauta Apukansiot-osassa Äskettäin poistetut. Jos näet puuttuvan kuvan tai videon, voit siirtää sen takaisin Äskeiset-albumiin. Toimi näin:

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Napauta kuvaa tai videota ja napauta sitten Palauta.
  2. Vahvista, että haluat palauttaa kuvan.

Useiden kuvien palauttaminen:

1. Napauta Valitse.
  2. Napauta kuvia tai videoita ja napauta sitten Palauta.
  3. Vahvista, että haluat palauttaa kuvat tai videot.

Mac:

1. Klikkaa kuvaa tai videota.
  2. Klikkaa Palauta.

Koko Äskettäin poistetut -kansion sisältö säilytetään 30 päivän ajan. 30 päivän kuluttua kansion sisältö poistetaan pysyvästi, eikä sitä voi palauttaa.

iCloud-kuvat laitettu päälle Asetuksissa

Varmista, että iCloud-kuvat on päällä

iCloud-kuvat tallentaa kuvasi ja videosi turvallisesti iCloudiin, jotta voit käyttää niitä kaikissa laitteissasi. Jos otit iPhonella kuvan, muttet näe sitä muilla laitteilla, tarkista asetukset seuraavasti:

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Valitse Asetukset > [oma nimi] ja napauta sitten iCloud.
  2. Napauta Kuvat.
  3. Laita iCloud-kuvat päälle.

Mac:

1. Valitse Kuvat > Asetukset.
  2. Klikkaa iCloud-välilehteä.
  3. Valitse iCloud-kuvat.

Kun olet laittanut iCloud-kuvat päälle, sinun on ehkä muodostettava Wi-Fi-yhteys ja odotettava muutama minuutti. Etsi sitten kuviasi uudelleen.

John Appleseedin Apple ID

Kirjaudu samalla Apple ID:llä

Pidä kuvat ja videot ajan tasalla kaikissa laitteissasi varmistamalla, että olet jokaisessa laitteessa kirjautunut iCloudiin samalla Apple ID:llä.

Voit tarkistaa laitteesi käyttämän Apple ID:n kohdassa Asetukset tai Järjestelmäasetukset. Näet nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Sähköpostiosoitteesi on Apple ID:si.

Näytä valitut

Näytä kuvat

Jos kätket kuvia ja videoita, näet ne vain Kätketyt-albumissa, joten saattaa tuntua siltä, että ne puuttuvat. Voit kuitenkin näyttää kuvat ja videot milloin tahansa. iOS 14:ssä voit kätkeä Kätketyt-albumin niin, että se ei näy Kuvat-apissa missään. Jos sinulta puuttuu siis kuvia tai videoita, varmista, että Kätketyt-albumi on käytössä, jotta näet sen.

Voit näyttää kuvat tai videot iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa seuraavasti:

1. Avaa Kuvat ja siirry Albumit-välilehdelle.
  2. Napauta Apukansiot-osassa Kätketyt.
  3. Valitse kuva tai video, jonka haluat näyttää.
  4. Napauta Jaa-painiketta  ja napauta sitten Näytä.

Voit näyttää kuvat tai videot Macissa seuraavasti:

1. Avaa Kuvat, klikkaa valikkorivillä Näytä ja valitse sitten Näytä kätkettyjen kuvien albumi.
  2. Valitse sivupalkista Kätketyt.
  3. Valitse kuva tai video, jonka haluat näyttää.
  4. Ctrl-klikkaa kuvaa ja valitse sitten Näytä kuva. Voit myös valita valikkoriviltä Kuva > Näytä kuva tai painaa komento-L.

Jos käytät iCloud-kuvia, yhdessä laitteessa kätkettävät kuvat kätketään myös muissa laitteissa.

Lisätietoja

• Jos järjestät kuvan tai videon albumiin ja sitten poistat sen Kuvat-apista, se poistetaan kaikkialta, mukaan lukien albumistasi.
  • Lue, mitä tehdä, jos tarvitset apua iCloud-kuvien tai kuvien hallintaan.
  • Jos käytät iCloud-kuvien sijaan Omaa kuvavirtaa, kuvasi tai videosi saattavat näyttää puuttuvan. Lue lisätietoja Omasta kuvavirrasta.