Ohjeita puuttuvien kuvien etsimiseen

Jos Kuvat-ohjelmasta puuttuu kuva tai video, yritä etsiä se näiden ohjeiden avulla.

Tarkista Äskettäin poistetut -kansio

Olet ehkä vahingossa poistanut kuvan tai videon, jolloin se on Äskettäin poistetut -kansiossa.

Siirry kohtaan Kuvat > Albumit > Äskettäin poistetut. Jos näet puuttuvan kuvan, voit siirtää sen takaisin Kaikki kuvat -albumiin.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Napauta Valitse.
  2. Napauta kuvaa tai videota > Palauta.
  3. Vahvista, että haluat palauttaa kuvan.

Mac:

1. Klikkaa kuvaa tai videota.
  2. Klikkaa Palauta.

Koko Äskettäin poistetut -kansion sisältö säilytetään 30 päivän ajan. Sen jälkeen se poistetaan pysyvästi.

Varmista, että iCloud-kuvakirjasto on otettu käyttöön

iCloud-kuvakirjasto säilyttää kaikki kuvasi ja videosi turvallisesti iCloudissa, joten voit käyttää niitä kaikilla laitteillasi. Jos otit iPhonella kuvan, muttet näe sitä muilla laitteilla, tarkista asetukset.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud.
  2. Napauta Kuvat.
  3. Ota iCloud-kuvakirjasto käyttöön.

Mac:

1. Valitse Järjestelmäasetukset > iCloud.
  2. Klikkaa Valinnat-kohdan vieressä Kuvat.
  3. Valitse iCloud-kuvakirjasto.

Kun olet ottanut iCloud-kuvakirjaston käyttöön, muodosta Wi-Fi-yhteys ja odota muutama minuutti. Etsi sitten kuviasi uudelleen.

Kuvat, jotka lisäät laitteelle iTunesin kautta, eivät pysy ajan tasalla iCloudin kanssa. Lue ohjeet, jos sinulla on iTunesin kautta lisättyjä kuvia.

Kirjaudu samalla Apple ID:llä

Pidä kuvat ja videot ajan tasalla kaikissa laitteissasi varmistamalla, että olet jokaisessa laitteessa kirjautunut iCloudiin samalla Apple ID:llä.

Voit tarkistaa laitteesi käyttämän Apple ID:n kohdassa Asetukset tai Järjestelmäasetukset. Näet nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Sähköpostiosoitteesi on Apple ID:si.

Tuo kuvat näkyviin

Jos kätket kuvia tai videoita Hetket-, Vuodet- tai Kokoelmat-näkymässä, ne näkyvät vain Kätketty-albumissa. Voit tuoda Kätketty-albumissa olevat kuvat ja videot näkyviin.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Avaa Kuvat-appi ja siirry Albumit-välilehteen.
  2. Napauta Kätketty-albumia.
  3. Valitse kuva tai video, jonka haluat tuoda näkyviin.
  4. Napauta  > Näytä.

Mac:

1. Avaa Valokuvat ja valitse valikkoriviltä Näytä > Näytä kätkettyjen kuvien albumi.
  2. Avaa Albumit-näkymä ja sitten Kätketyt kuvat -albumi.
  3. Valitse kuva tai video, jonka haluat tuoda näkyviin.
  4. Control-klikkaa kuvaa.
  5. Valitse Näytä kuva.

Jos käytät iCloud-kuvakirjastoa, yhdessä laitteessa kätkettävät kuvat kätketään myös muissa laitteissa.

Lisätietoja

• Jos järjestät kuvan tai videon albumiin ja sitten poistat sen Kuvat-ohjelmasta, se poistetaan kaikkialta, mukaan lukien albumistasi.
  • Kun otat selfien painamalla pitkään Viestit-ohjelman kamerakuvaketta, kuva pysyy Viestit-ohjelmassa. Kuvaa ei siirretä Kuvat-ohjelmaan. Voit sisällyttää selfien kokoelmaasi tallentamalla sen Viestit-ohjelmasta.
  • Lue lisätietoja, jos tarvitset apua iCloud-kuvakirjaston tai kuvien hallinnan kanssa.