Kuvien kätkeminen iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Macissa

Kuvat-apilla voit hallita, mitkä kuvat ja videot ovat näkyvissä ja mitkä kätketään.

Kun kätket kuvia ja videoita, ne siirretään Kätketyt-albumiin, joten ne eivät näy kirjastossa, muissa albumeissa tai Koti-valikon Kuvat-widgetissä. iOS 14:ssä voit poistaa Kätketyt-albumin käytöstä, jolloin kuvat kätketään kokonaan. Voit milloin tahansa näyttää kuvat ja videot sekä ottaa Kätketyt-albumin taas käyttöön.

Kuvien kätkeminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

1. Avaa Kuvat.
  2. Valitse kätkettävä kuva tai video.
  3. Napauta Jaa-painiketta  ja napauta sitten Kätke.
  4. Vahvista, että haluat kätkeä kuvan tai videon.

Kuvien näyttäminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

iPhone tai iPod touch:

1. Avaa Kuvat ja napauta Albumit-välilehteä.
  2. Vieritä alas ja napauta Apukansiot-kohdassa Kätketyt.
  3. Napauta kuvaa tai videota, jonka haluat näyttää.
  4. Napauta Jaa-painiketta  ja napauta sitten Näytä.

iPad:

1. Avaa Kuvat. Jos sivupalkki on kätketty, napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa sivupalkin kuvaketta.
  2. Vieritä alaspäin, kunnes näet Apukansiot-kohdassa Kätketyt.
  3. Napauta kuvaa tai videota, jonka haluat näyttää.
  4. Napauta Jaa-painiketta  ja napauta sitten Näytä.

Kätketyt-albumin etsiminen

iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa Kätketyt-albumi on oletusarvoisesti käytössä, mutta voit poistaa sen käytöstä. Kun poistat Kätketyt-albumin käytöstä, kätkemäsi kuvat tai videot eivät näy Kuvat-apissa. Voit etsiä Kätketyt-albumin seuraavasti:

1. Avaa Kuvat ja napauta Albumit-välilehteä.
  2. Vieritä alas ja etsi Kätketyt-albumi Apukansiot-kohdasta. Jos käytät iPadia, sinun on ehkä napautettava vasemmassa yläkulmassa olevaa sivupalkin kuvaketta ja sitten vieritettävä alaspäin, kunnes näet Kätketyt-albumin Apukansiot-kohdassa.

Voit poistaa Kätketyt-albumin käytöstä seuraavasti:

1. Valitse Asetukset ja napauta Kuvat.
  2. Vieritä alas ja poista Kätketyt-albumi käytöstä.

Kuvien kätkeminen Macissa

1. Avaa Kuvat.
  2. Valitse kätkettävä kuva tai video.
  3. Ctrl-klikkaa kuvaa ja valitse sitten Kätke kuva. Voit kätkeä kuvan myös valikkoriviltä valitsemalla Kuva > Kätke kuva. Kuvan kätkeminen on mahdollista myös painamalla komento-L.
  4. Vahvista, että haluat kätkeä kuvan tai videon.

Jos käytät iCloud-kuvia, yhdessä laitteessa kätkettävät kuvat kätketään myös muissa laitteissa.

Kuvien näyttäminen Macissa

1. Avaa Kuvat. Valitse valikkoriviltä Näytä > Näytä kätkettyjen kuvien albumi.
  2. Valitse sivupalkista Kätketyt.
  3. Valitse kuva tai video, jonka haluat näyttää.
  4. Ctrl-klikkaa kuvaa ja valitse sitten Näytä kuva. Voit myös valita valikkoriviltä Kuva > Näytä kuva tai painaa komento-L.

Kätketyt-albumin etsiminen

Kätketyt-albumi on Macissa oletusarvoisesti poistettu käytöstä. Voit kuitenkin ottaa sen milloin tahansa käyttöön, joten kätkemiesi kuvien tai videoiden etsiminen on helpompaa. Voit ottaa Kätketyt-albumin käyttöön seuraavasti:

1. Avaa Kuvat.
  2. Valitse Näytä > Näytä kätkettyjen kuvien albumi.

Kun Kätketyt-albumi on käytössä, näet sen sivupalkissa Kuvat-apin alla.