Muistutusten käyttö iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Muistutukset-apin avulla pysyt ajan tasalla kaikista tehtävistäsi sekä siitä, milloin ja missä ne on tehtävä.

Voit käyttää muistutuksia projekteja, ostoslistoja ja kaikkea muutakin sellaista varten, joka vaatii ajan tasalla pysymistä. Voit määrittää, milloin ja missä saat muistutuksen. Voit myös muistuttaa itseäsi palaamaan johonkin asiaan, joka on kesken toisessa apissa. iCloudin avulla muistutuksesi pysyvät lisäksi ajan tasalla kaikissa laitteissasi.

Muistutuksen lisääminen

1. Valitse Koti-valikossa Muistutukset.
  2. Lisää uusi muistutus napauttamalla .
  3. Syötä muistutuksesi. Napauta  lisätäksesi lisätietoja, kuten muistutettava aika tai sijainti.
  4. Kun olet valmis, napauta Valmis.

Poista muistutus napauttamalla luettelon ylälaidassa Muokkaa ja . Napauta sitten Poista.

Muistutuksen merkitseminen suoritetuksi

Kun olet suorittanut muistutuksen, merkitse se suoritetuksi napauttamalla tyhjää ympyrää. Jos saat ilmoituksen muistutuksesta lukitulle näytölle, pyyhkäise muistutuksen päällä vasemmalle ja napauta Näytä. Napauta sitten Merkitse suoritetuksi.

Näet suoritetut muistutukset napauttamalla muistutuslistassa Näytä suoritetut.

Muistutustavan valitseminen

Tarvitsetko muistutuksen siitä, että pyykit pitää hakea pesulasta klo 10.00? Tai siitä, että töiden jälkeen pitää käydä ruokakaupassa? Muistutukset-apin avulla voit asettaa ilmoituksia, jotka aktivoituvat, kun muistutus pitää suorittaa, tai kun saavut tiettyyn sijaintiin tai poistut sieltä.

Muistutusajan asettaminen

1. Napauta muistutuksen oikealla puolella  ja ota käyttöön Muistuta ajankohtana.
  2. Napauta Muistutus-kohdan vieressä päivämäärää sekä määritä päivä ja aika muistutukselle.
  3. Kun olet valmis, napauta Valmis.

Muistutuspaikan valinta

Sijaintimuistutukset antavat ilmoituksen, kun saavut tiettyyn kohteeseen, kuten kotiin tai töihin, tai kun poistut sieltä. Paikkaan liittyvien muistutusten vastaanottaminen edellyttää, että Sijaintipalvelut on käytössä, ja että laitteesi tukee tätä ominaisuutta.

Muistutuksen saaminen tietyssä paikassa:

1. Napauta muistutuksen oikealla puolella , ota käyttöön Muistuta paikassa ja napauta sitten Sijainti.
  2. Hae tai syötä osoite, jossa haluat saada muistutuksen. Voit käyttää jopa nykyistä sijaintiasi.
  3. Valitse, haluatko muistutuksen lähtiessäsi paikasta vai saapuessasi sinne.
  4. Muuta muistutusalueen kehää vetämällä mustaa pistettä ympyrässä sisään- tai ulospäin.
  5. Palaa edelliseen näyttöön napauttamalla Tiedot. Napauta sitten Valmis.

Sijaintiin perustuvat muistutukset ovat käytettävissä iOS 8:ssa tai uudemmissa iPhone 4:llä ja uudemmilla, iPad Prolla (Wi-Fi + Cellular), iPadilla (4. sukupolven Wi-Fi + Cellular), iPad Airilla ja uudemmilla (Wi-Fi + Cellular), iPad mini 4:llä (Wi-Fi + Cellular) sekä iPod touchilla (6. sukupolvi).

Muistutuksen pyytäminen Siriltä

Voit pyytää Siriä asettamaan muistutuksen sanomalla Sirille näin:

• Hei Siri, kun pääsen kotiin, muistuta, että haen postin.”
  • ”Muistuta minua lähettämään sähköpostiviesti Johnille, kun pääsen töihin.”
  • ”Siri, muistuta minua käymään kaupassa, kun lähden täältä.”
  • ”Hei Siri, muistuta minua soittamaan Janelle huomenna kello 15.00.”

Siri käyttää Sijaintipalveluita, kun muistutus edellyttää tietoa sijainnistasi.

Jos annat Sirille koti- tai työosoitteesi, voit mukauttaa pyyntösi esimerkiksi seuraavaan tapaan: ”Muistuta, että soitan vaimolleni, kun pääsen kotiin”.

1. Lisää työ- tai kotiosoitteesi yhteystietokorttiisi Yhteystiedot-kohdassa.
  2. Valitse sitten Asetukset > Siri ja haku ja napauta Omat tiedot. Lisää yhteystietokorttisi Omat tiedot -kohtaan napauttamalla korttia.

Sirin saatavuus vaihtelee kieli-, maa- ja aluekohtaisesti. Lue, mitä Sirin ominaisuuksia eri maissa ja alueilla tuetaan.

Muistutuksen lisääminen toisesta apista

Voit ilman Muistutukset-apin avaamista muistuttaa itseäsi palaamaan verkkosivustoon, karttasijaintiin tai johonkin muuhun toisessa apissa, kun käytät sitä.

Napauta Jaa

Napauta Jaa  apissa, jolle haluat luoda muistutuksen, ja napauta sitten Muistutukset.

Käytä Siriä

Sano Sirille: ”Muistuta minua tästä myöhemmin.”

Soita takaisin myöhemmin

Etkö voi vastata puheluun juuri nyt? Napauta Muistuta minua ja valitse, milloin haluat saada muistutuksen siitä, että henkilölle pitää soittaa takaisin.

Palaa appiin, jolle loit muistutuksen, siirtymällä Muistutukset-appiin ja napauttamalla muistutuksen oikealla puolella olevaa apin kuvaketta.

Muistutusten järjestäminen

Haluatko jakaa muistutukset eri kategorioihin, kuten työ, henkilökohtaiset ja koulu? Voit pitää asiat järjestyksessä luomalla muistutuslistan.

Uuden muistutuslistan luominen:

1. Pyyhkäise alaspäin muistutuslistan ylälaidasta ja napauta  .
  2. Napauta Luettelo ja valitse sitten tili, johon haluat luettelon lisätä.
  3. Nimeä luettelo ja valitse väri.
  4. Kun olet valmis, napauta Valmis.

Muistutuksen lisääminen luetteloon:

1. Siirry muistutuslistaan ja napauta muistutusta.
  2. Napauta  tai pyyhkäise vasemmalle muistutuksen päällä ja napauta Lisää.
  3. Napauta Luettelo ja valitse luettelo, johon haluat muistutuksen lisätä.
  4. Kun olet valmis, napauta Valmis.

Voit vaihtaa luetteloiden välillä napauttamalla muistutuslistan nimeä tai pyyhkäisemällä alaspäin muistutuslistan yläosasta.

Muistutukset-apin käyttöönotto iCloudissa

iCloudin avulla voit päivittää muistutukset kaikkiin laitteisiisi. Jos haluat määrittää Muistutukset-apin iCloudissa, valitse Asetukset > iCloud ja ota Muistutukset käyttöön. Näet muistutukset kaikissa Apple-laitteissasi, joihin olet kirjautunut samalla Apple ID:llä.

Muistutuslistan jakaminen

Onko sinulla muistutuslista, jonka haluat jakaa jonkun kanssa? Voit jakaa muistutuslistan kenen tahansa iCloudiin kirjautuneen kanssa.

Muistutuslistan jakaminen:

1. Napauta jaettavaa luetteloa ja sitten Muokkaa > Jakaminen.
  2. Napauta Lisää henkilö ja syötä sitten hänen sähköpostiosoitteensa.
  3. Kun olet valmis, napauta Valmis.

Kun hän hyväksyy kutsusi luettelon jakamisesta, voitte lisätä ja poistaa kohteita sekä merkitä niitä suoritetuiksi. Perheenjäsenet voivat myös jakaa luettelon, jos he ottavat Perhejako-ominaisuuden käyttöön

Muistutuksille määrittämiäsi ilmoituksia ei jaeta muiden kanssa.