Muistutusten käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

iOS 13:n tai sitä uudempien ja iPadOS:n Muistutukset-apilla voit luoda muistutuksia, jotka sisältävät alitehtäviä ja liitteitä, sekä määrittää hälytyksiä ajan ja sijainnin perusteella.

Ennen kuin aloitat

• Ota iCloud käyttöön, jotta voit pitää muistutuksesi ajan tasalla kaikissa laitteissasi. Avaa Asetukset, napauta [nimesi] > iCloud ja ota Muistutukset käyttöön. Muistutukset-apissa näet muistutukset kaikista Apple-laitteistasi, joilla olet kirjautuneena sisään samalla Apple ID:llä.

• Lue lisää iCloud-muistutusten päivittämisestä, kun olet päivittänyt iOS 13:een tai sitä uudempaan ja iPadOS:ään.

Muistutuksen luominen

1. Avaa Muistutukset-appi.

2. Napauta + Uusi muistutus ja kirjoita muistutuksesi.

iPhone, jossa näkyy Uusi muistutus -näyttö, jolla voit luoda muistutuksen lisäämällä otsikoita, muistiinpanoja tai muita tietoja.

Voit myös lisätä muistutuksia tärkeimpiin tehtävälistoihisi Koti-valikon Muistutukset-widgetistä.

Eräpäivän asettaminen

Napauta Päivämäärä ja aika ‑painikettaNo alt supplied for Image, jos haluat asettaa muistutukselle määräpäivän. Valitse Tänään, Huomenna, Tänä viikonloppuna tai Päivämäärä ja aika, jos haluat määrittää oman päivämääräsi ja aikasi.

Jos asetat muistutukselle eräpäivän, mutta et aikaa, ilmoitus tulee näkyviin oletuksena kello 9.00. Jos haluat muuttaa sitä, milloin koko päivän muistutusilmoitukset tulevat näkyviin, avaa Asetukset ja napauta Muistutukset. Napauta aikaa Koko päivän muistutusten alta ja valitse toinen aika.

Sijainnin lisääminen

Napauta Sijainti-painikettaNo alt supplied for Image, jos haluat määrittää sijaintiisi perustuvan ilmoituksen. Valitse jokin saatavilla olevista vaihtoehdoista tai napauta Muokkaa, kun haluat lisätä oman sijaintisi. Valitse, haluatko saada ilmoituksen silloin, kun saavut, vai silloin, kun lähdet, ja määritä muistutusalueen rajat.

Varmista, että Sijaintipalvelut on päällä, jotta voit saada sijaintiin perustuvia muistutuksia. Avaa Asetukset ja napauta sitten Tietosuoja ja suojaus > Sijaintipalvelut ja ota Sijaintipalvelut käyttöön.

Tunnisteen lisääminen

Napauta Tunniste-painikettaNo alt supplied for Image, jos haluat lisätä tunnisteen. Tunnisteiden avulla voit järjestää muistutuksia automaattisesti ja nopeasti avainsanojen perusteella. Lue lisätietoja tunnisteiden käyttämisestä muistutusten järjestämiseen.

Muistutuksen merkitseminen

Napauta Liputa-painikettaNo alt supplied for Image, jos haluat merkitä muistutuksen erittäin tärkeäksi. Tällöin se näkyy älykkäässä Liputetut-listassa Muistutukset-apin päänäytössä.

Liitteen lisääminen

Napauta Kuvat-painikettaNo alt supplied for Image, jos haluat lisätä muistutukseen liitteen. Voit ottaa uuden kuvan, valita kuvan kuvakirjastostasi tai skannata dokumentin.

Muistutuksen muokkaaminen

Napauta Muokkaa tietoja ‑painikettaNo alt supplied for Image, jos haluat lisätä muistutukseen lisätietoja ja mukautuksia, kuten muistiinpanoja, URL-osoitteen ja tärkeysasteen. Voit myös muokata muistutuksen ilmoitusasetuksia ja muuttaa listaa, johon se kuuluu.

Muistutuksen saaminen silloin, kun viestit jonkun kanssa

1. Napauta muistutusta ja sitten Muokkaa tietoja ‑painikettaNo alt supplied for Image.

2. Laita päälle Viestittäessä.

3. Napauta Valitse käyttäjä ja napauta sitten yhteystiedoissasi olevaa nimeä.

iPhone, jossa näkyy Gardening-muistutuslista. ”Ask Jackelyn to borrow her truck” -muistutuksen perässä näkyy Jackelyn valokuva ja ”Messaging: Jackelyn Perra.”

Kun seuraavan kerran viestit kyseisen henkilön kanssa Viesteissä, näkyviin tulee Muistutukset-ilmoitus.

Alitehtävien luominen

Jokaisella luomallasi muistutuksella voi olla alitehtäviä. Esimerkiksi matkan pakkaamismuistutus voi sisältää listan asioista, jotka sinun on ehdottomasti pakattava mukaan.

Voit luoda alitehtäviä muutamilla eri tavoilla:

• Napauta ja pidä painettuna muistutusta ja vedä se sitten toiseen muistutukseen. Vetämästäsi muistutuksesta tulee toisen muistutuksen alitehtävä.

• Pyyhkäise muistutuksen kohdalla oikealle ja napauta Sisennä. Muistutuksesta tulee sen yläpuolella olevan muistutuksen alitehtävä. Voit peruuttaa tämän pyyhkäisemällä uudelleen oikealle alitehtävän kohdalla ja valitsemalla Ulonna.

• Napauta muistutusta ja sitten Muokkaa tietoja ‑painikettaNo alt supplied for Image. Napauta Alitehtävät > Lisää muistutus ja kirjoita alitehtävä. Toista jokaisen luotavan alitehtävän kohdalla.

• Jos et voi luoda alitehtäviä, varmista, että käytät iCloud-muistutuksia.

Muistutuksen merkitseminen suoritetuksi

Voit merkitä muistutuksen valmiiksi napauttamalla sen vieressä olevaa tyhjää ympyrää. Voit katsoa suoritettuja muistutuksia napauttamalla Lisää-painikettaNo alt supplied for Image ja sitten Näytä suoritetut.

iPhone, jossa näkyy muistutuslista ja avoinna oleva valikko Lisää-painikkeen valitsemisen jälkeen. Näytä suoritetut näkyy valikossa korostettuna.

Voit poistaa muistutuksen ilman, että se merkitään valmiiksi, pyyhkäisemällä sen kohdalla vasemmalle ja napauttamalla sitten Poista.

Jos saat muistutusilmoituksen lukitulle näytölle, pyyhkäise muistutuksen päältä vasemmalle. Napauta Näytä ja napauta sitten Merkitse suoritetuksi.

Muistutuksen lisääminen Sirin avulla

Voit pyytää Siriä ajoittamaan muistutuksen iOS-laitteellasi tai Apple Watchillasi.* Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

• ”Muistuta, että minun pitää ruokkia koira joka päivä klo 7.30.”

• ”Muistuta minua, että haen postin, kun pääsen kotiin.”

• ”Muistuta minua, että käyn kaupassa, kun lähden täältä.”

• ”Muistuta, että minun pitää soittaa huomenna 15.00 Taralle.”

Lisää koti- ja työosoitteesi korttiisi Yhteystiedoissa, jotta Siri voi auttaa sinua asettamaan sijaintipohjaisia muistutuksia. Avaa Yhteystiedot-appi ja napauta Oma kortti. Napauta Muokkaa, lisää koti- tai työosoitteesi ja napauta sitten Valmis.

* Siri käyttää Sijaintipalveluita, kun muistutuksesi käyttää sijaintiasi. Sirin saatavuus, ominaisuudet ja komennot vaihtelevat kielen, maan ja alueen mukaan. Lue, mitä Sirin ominaisuuksia eri maissa ja alueilla tuetaan.

Muistutuksen lisääminen toisesta apista

Jos haluat muistuttaa itseäsi palaamaan toiseen appiin, kuten käymään uudelleen verkkosivustolla tai karttasijainnissa, lisää muistutukseen linkki paikkaan, jossa sinulta jäivät asiat kesken. Avaa appi, johon haluat palata, ja etsi Jaa-painike. Napauta sitten Muistutukset-kuvaketta.