Kuvailutulkkauksen ottaminen käyttöön iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa voit ottaa kuvailutulkkauksen käyttöön, jos haluat, että videoiden kohtaukset kuvaillaan sinulle.

Voit ottaa kuvailutulkkauksen käyttöön, kun katselet elokuvia, TV-ohjelmia tai musiikkivideoita iPhonen, iPadin tai iPod touchin TV-apilla* tai Videot-apilla. Voit ottaa kuvailutulkkauksen myös oletusarvoisesti käyttöön.

Kuvailutulkkauksen ottaminen käyttöön

Jos katseltavassa videossa on kuvailutulkkaus, löydät sen Ääni ja tekstitys -valikosta:

1. Kun katselet videota, tuo toistosäätimet näyttöön napauttamalla näyttöä.
  2. Avaa Ääni ja tekstitys -valikko napauttamalla puhekuplakuvake.
  3. Valitse kuvailutulkattu raita, jota haluat käyttää.

Ääniasetusten määrittäminen

Jos haluat käyttää videoissa kuvailutulkkausta oletusarvoisesti:

1. Siirry kohtaan Asetukset > Yleiset > Käyttöapu.
  2. Vieritä Media-osioon ja napauta Kuvailutulkkaus.
  3. Laita Suosi kuvailutulkkausta päälle.
    Rajattu kuva iPhone X:stä, jossa on avattu kuvailutulkkauksen asetusvalikko. Suosi kuvailutulkkausta on päällä.

Lisätietoja

Kaikissa videoissa ei ole kuvailutulkattuja raitoja. Tarkista videon tiedoista, onko siinä näitä ominaisuuksia.

Joissakin kolmannen osapuolen verkkosivustoissa ja ohjelmissa on mukautetut videoiden äänisäätimet. Jos äänisäätimiä ei näy katsellessasi videota verkkosivustolla, lue lisätietoja dokumentaatiosta tai ota yhteyttä verkkosivuston omistajaan tai ohjelman kehittäjään.

Voit laittaa kuvailutulkkauksen päälle eri laitteissa myös seuraavien ohjeiden avulla:

Lue lisätietoja kuvailutulkatun sisällön etsimisestä iTunes Storesta.

* TV-appi ei ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa maissa. Ota selvää, missä se on saatavilla.