Usean Apple Watchin käyttäminen iPhonen kanssa

Voit muodostaa iPhonella laitepareja useiden Apple Watchien kanssa. Tämän ansiosta voit käyttää useita erilaisia kelloja eri tilanteissa.

Uuden Apple Watchin lisääminen

Lisää useampi Apple Watch laitepariksi iPhonen kanssa seuraamalla näitä ohjeita:

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  2. Napauta kelloasi näytön yläreunassa.
    Apple Watch -appi
  3. Napauta Tee uudesta Apple Watchista pari.
    Tee uudesta Apple Watchista pari -näyttö
  4. Muodosta laitepari uuden kellon ja iPhonen välille näillä ohjeilla. Voit määrittää kellon uudeksi kelloksi tai toisen kellon varakelloksi.

Jokaisella kellolla on omat asetuksensa, joten voit muokata jokaisen appeja, vilkaisuja ja kellotauluja itsenäisesti. Jos esimerkiksi lisäät luottokortin Apple Payhin tai asennat apin tietyssä kellossa, nämä muutokset eivät automaattisesti ole voimassa kaikissa kelloissasi.

Voit muodostaa parin useista Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) -laitteista, mutta kaikki operaattorit eivät tue useita, aktiivisia matkapuhelinliittymiä samaan aikaan. Saat tarkempia tietoja ottamalla yhteyttä omaan operaattoriisi.

Kellojen vaihtaminen

Käytössä voi olla kerrallaan vain yksi Apple Watch. Jos haluat vaihtaa käytettävää kelloa, riisu nykyinen kello, laita ranteeseesi haluamasi kello ja nosta sitten rannettasi tai liikuta kättäsi. watchOS ei tue kahden kellon käyttöä samanaikaisesti eikä kellojen jakamista useiden käyttäjien kesken samanaikaisesti.

Kellot jakavat Aktiivisuus- ja Harjoitus-appien tiedot, joten edistymisesi päivitetään automaattisesti, kun vaihdat kelloa. Jos laitat käteesi toisen kellon harjoituksen ajaksi, näet silti kaikki askeleesi, seisomasi minuutit ja tekemäsi harjoitukset. Synkronoitavien tietojen määrästä riippuen kaikkien edistymistietojen näkymisessä voi kuitenkin kestää hetken.

Apple Watchin asetukset

Automaattinen valinta -asetuksen käyttäminen

Kun Automaattinen valinta -asetus on käytössä, iPhone vaihtaa käytettävää kelloa automaattisesti, kun vaihdat kädessäsi olevaa kelloa. Jos haluat vaihtaa iPhonen käyttämää kelloa manuaalisesti, poista Automaattinen valinta -asetus käytöstä. Voit muokata asetusta seuraavasti:

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  2. Napauta Apple Watchiasi ja poista Automaattinen valinta -asetus käytöstä tai ota se käyttöön.

Jos et käytä Automaattinen valinta -asetusta, sinun täytyy kertoa iPhonelle, mitä kelloa haluat käyttää: napauta Apple Watch -apissa ruudun yläreunassa olevaa kelloa ja sitten kelloa, joka on kädessäsi, jotta sen viereen ilmestyy Valintamerkkikuvake.

Apple Watchin ja sen laiteparin poistaminen

Jos haluat poistaa kellon, avaa Apple Watch -appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä. Valitse sitten haluamasi Apple Watch, napauta Tietokuvake ja poista sen laitepari

Näin saat apua

Jos haluat tarkistaa laitteiden välisen yhteyden, avaa iPhonen Apple Watch -appi ja napauta kelloasi. Sinun pitäisi nähdä Valintamerkkikuvake ranteessasi olevan kellon vieressä. Lue ohjeet Apple Watchin ja iPhonen yhdistämiseen

Jos Aktiivisuus- ja Harjoitus-appien tiedot eivät päivity, kun vaihdat kelloa, pidä Apple Watchiasi ja iPhoneasi lähellä toisiaan niin kauan, että edistymistiedot päivittyvät.

Jos poistat Herätä nostamalla rannetta- tai Ranteentunnistus-toiminnon käytöstä iPhonen Apple Watch -apissa, Automaattinen valinta -toiminto ei ehkä toimi. Jos Automaattinen valinta -toiminto ei toimi, poista se käytöstä ja kerro iPhonelle, kun haluat vaihtaa kelloa. Voit tehdä sen seuraavasti: avaa iPhonen Apple Watch -appi, napauta Oma Apple Watch -välilehteä, napauta kelloasi ja valitse sitten ranteessasi oleva kello.