Mail-ohjelmalla ei voi lähettää sähköpostia, koska luonti-ikkuna katoaa ja ilmestyy uudelleen näyttöön

Kun yrität lähettää viestin Macissa Maililla, viesti-ikkuna saattaa kadota ja ilmestyä uudelleen näyttöön nopeasti ja toistuvasti, ilman viestin lähettämistä.

Tämä ratkaisu edellyttää muutaman tiedoston poistamista, joten Mac kannattaa ensin varmuuskopioida.

Poista ohjelman tilatiedostot

1. Lopeta Mail. Jos se on tarpeen, pakota se sulkeutumaan.
  2. Valitse Finderin valikkoriviltä Siirry > Siirry kansioon.
  3. Liitä tai kirjoita tämä polku yhtenä rivinä Siirry kansioon -kenttään ja paina rivinvaihtonäppäintä:

~/Library/Containers/com.apple.mail/Data/Library/Saved Application State/com.apple.mail.savedState

4. com.apple.mail.savedState-kansio avautuu. Vedä kaikki tässä kansiossa olevat tiedostot roskakoriin.
  5. Käynnistä Mac uudelleen.

Jos olet suorittamassa tässä kohdassa kuvatut toimet ensimmäisen kerran, avaa Mail uudelleen ja yritä lähettää toinen sähköpostiviesti.

Poista outbox.mbox-tiedostot

Jos edelliset toimet eivät ratkaisseet ongelmaa, suorita nämä lisätoimet.

1. Lopeta Mail. Jos se on tarpeen, pakota se sulkeutumaan.
  2. Valitse Finderin valikkoriviltä Siirry > Siirry kansioon.
  3. Liitä tai kirjoita tämä polku Siirry kansioon -kenttään ja paina rivinvaihtonäppäintä:

~/Library/Mail/V3

4. V3-kansio avautuu. Kirjoita ikkunan kulmassa olevaan hakukenttään outbox.mbox ja paina rivinvaihtonäppäintä.
  5. Hakutuloksia ei todennäköisesti ole. Hakukentän ja hakutulosten välissä pitäisi näkyä sana Haku ja vaihtoehtoja, joilla hakuasetuksiksi voidaan rajata Tämä Mac, V3 tai Jaetut. Valitse V3.
  6. Sinun pitäisi nyt nähdä hakutuloksissa ainakin yksi tiedosto, jonka nimi on outbox.mbox. Vedä kaikki tämännimiset tiedostot roskakoriin.
  7. Käynnistä Mac uudelleen, avaa Mail uudelleen ja yritä sitten lähettää toinen sähköpostiviesti.

Poista SMTP-palvelimen nimi ja lisää se takaisin

Jos edelliset toimet eivät ratkaisseet ongelmaa, suorita nämä lisätoimet.

1. Poista ohjelman tilatiedostot ja käynnistä Mac uudelleen, kuten ensimmäisessä kohdassa on kuvattu, mutta älä yritä lähettää toista viestiä vielä.
  2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi Mail-asetusten haku -työkaluun. Jos työkalu ei tunnista sähköpostipalveluntarjoajaasi, ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaasi ja pyydä tilisi lähtevän postin palvelimen (SMTP) asetukset.
  3. Avaa Mail ja valitse Mail > Asetukset. Klikkaa Tilit ja valitse sitten sähköpostitili tilien luettelosta.
  4. Valitse Lähtevän postin palvelin (SMTP) -ponnahdusvalikosta Muokkaa SMTP-palvelinluetteloa. Näyttöön tulee palvelimien luettelo, ja sähköpostitiliisi liittyvän palvelimen pitäisi olla jo valittuna.
  5. Poista valittu palvelin klikkaamalla Poista-painiketta (–).
  6. Lisää SMTP-palvelin klikkaamalla Lisää-painiketta (+). Täytä Palvelimen nimi -kenttä vaiheessa 2 saatujen lähtevän postin palvelimen tietojen perusteella. Tämä on lähtevän postin palvelinta vastaava palvelimen isäntänimi.
  7. Valitse OK, sulje Mailin asetusikkuna ja tallenna muutokset.
  8. Yritä lähettää toinen sähköpostiviesti.

Kotikansion oikeuksien palauttaminen

Jos edelliset toimet eivät ratkaisseet ongelmaa, suorita nämä viimeiset toimet.

1. Lopeta Mail. Jos se on tarpeen, pakota se sulkeutumaan.
  2. Valitse Finderin valikkoriviltä Siirry > Koti. Kotikansio avautuu.
  3. Valitse Arkisto > Näytä tietoja. Kotikansion tietoikkuna avautuu.
  4. Jos ikkunan alalaidassa oleva Jako ja oikeudet -osio ei ole auki, avaa se klikkaamalla osiossa olevaa kolmiota.
  5. Jos ikkunan oikeassa alalaidassa oleva lukkopainike näkyy lukittuna, klikkaa sitä. Anna sitten ylläpitäjän nimi ja salasana.
  6. Klikkaa ikkunan vasemmassa alalaidassa olevaa toimintovalikkoa ja valitse Käytä sisältyviin kohteisiin. Vahvista toiminto klikkaamalla OK.
  7. Kun tietoikkunan yläosassa oleva edistymispalkki sulkeutuu, avaa Pääte-ohjelma. Löydät sen Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  8. Sijoita tai kirjoita seuraava komento Päätteeseen ja paina rivinvaihtonäppäintä:

diskutil resetUserPermissions / `id -u`
    Yhdysvaltalaisissa näppäimistöissä `-merkki on heti sarkainnäppäimen yläpuolella.

9. Kun prosessi on valmis, lopeta Pääte. Sinun pitäisi nyt pystyä avaamaan Mail ja lähettämään viesti.