Apple Payn kauppiaskoulutus

Kerro tiimillesi, miksi olet innostunut siitä, että Apple Pay on asiakkaidesi käytettävissä.

Työntekijöidesi koulutukseen valmistautuminen

Kaikkien myymälän työntekijöiden pitäisi tietää, että myymäläsi hyväksyy Apple Payn (tai milloin se on käytettävissä). Toimimalla alla olevien ohjeiden mukaan voit auttaa työntekijöitäsi perehtymään Apple Payhin ja sen toimintatapaan myymälässäsi.

Tietoja myymälästäsi

Varmista, että työntekijäsi tietävät, missä vaiheessa asiakkaat käyttävät Apple Paytä maksuprosessissasi ja myyntipiste- eli POS-järjestelmässäsi:

• Selitä, miten Apple Paytä käytetään maksupäätteillä, ja kerro myös se, mihin iPhone tai Apple Watch asetetaan.
  • Selvitä, mitä painikkeita tai näppäinkomentoja työntekijöiden on käytettävä Apple Pay -tapahtuman käsittelemiseksi.
  • Selvitä, mitä painiketta asiakkaiden on mahdollisesti painettava maksupäätteellä. Asiakkaan on esimerkiksi ehkä valittava ensin pankki- tai luottokortti päätteellä ja sitten pidettävä iPhonea kortinlukijan lähellä.
  • Kuvaile tapahtuman kulku ja kerro, miten Apple Pay liittyy siihen. Jos esimerkiksi tapahtuman koko arvo on laskettava ennen Apple Payn käyttöä, työntekijöiden on tiedettävä, missä vaiheessa heidän on pyydettävä asiakkaita käynnistämään maksu Apple Payllä.
  • Jos olet integroinut palkinto- tai myymäläkortin Apple Payhin, kerro myymälään ja maksuprosessiin liittyvästä työnkulusta asiakkaan kannalta. Varmista, että työntekijät pystyvät auttamaan asiakkaita palkintokortin palkintojen hankinnassa ja lunastuksessa.
  • Jos myymäläsi tietyn summan ylittävät tapahtumat edellyttävät allekirjoittamista, anna tiedot myös tästä. (Apple Payta tuetaan tapahtuman summasta riippumatta.)
  • Näytä, että pankkikorttitapahtumien tapauksessa asiakkaiden on ehkä vieläkin annettava PIN-koodinsa.
  • Selitä, miten voit tehdä palautuksia Apple Payllä.
  • Kuvaile sisäinen eskalaatioprosessi, jotta työntekijät pystyvät auttamaan asiakkaita ratkaisemaan Apple Paytä myyntipisteessä käytettäessä mahdollisesti ilmenevät ongelmat.

Tietoja Apple Paysta

Auta työntekijöitäsi perehtymään Apple Payhin tämän opastetun esittelyn avulla. Tässä on muutamia muita tapoja, joilla voit kertoa Apple Payn toimintatavasta työntekijöillesi:

• Lisää koulutusmateriaaleihisi myymälöidesi Apple Pay -tapahtumia esittäviä kuvia tai videoita.
  • Ota selvää, miten asiakkaat käyttävät Apple Paytä myymälöissä ympäri maailmaa. Voit myös katsoa, miten asiakkaat käyttävät Apple Paytä Japanissa tai Kiinassa olevissa myymälöissä.
  • Hanki Apple Payn käyttöönotto-ohjeet iPhonelle tai Apple Watchille tai luo lyhyt video, jolla voit havainnollistaa Apple Payn nopeaa ja vaivatonta käyttöä.
  • Ota Apple Pay omassa laitteessasi käyttöön, käytä sitä ja pyydä työntekijöitä ottamaan se myös omissa laitteissaan käyttöön.
  • Luo skripti, jonka avulla työntekijät voivat ennakoida asiakkaiden mahdollisia kysymyksiä ja keskusteluita.

Parhaat käytännöt

Laita Apple Pay -merkki selkeästi näkyviin myyntipisteen lähelle ja maksupäätteen näyttöön, jotta asiakkaat tietävät, että he voivat käyttää Apple Paytä myymälässäsi.

Ota selvää, miten voit hankkia Apple Pay -tarroja.

Myymälä- ja palkintokorttien käyttäminen

Apple Pay tukee myymälä- ja palkintokortteja, joten asiakkaat voivat maksaa vaivattomasti, turvallisesti ja yksityisesti, mutta samalla hyödyntää myymäläkorttisi tai palkinto-ohjelmasi kaikkia etuja. Lisätietoja myymälä- tai palkintokortin käytöstä Apple Payssä saat ottamalla yhteyttä kauppiaiden tukeen.

Japanissa palkintokortit eivät tällä hetkellä ole käytettävissä Apple Payssä.

Jos myymäläsi mahdollistaa myymälä- tai palkintokortin käytön Apple Payssä, ota seuraavat asiat huomioon:

Myymäläkortit

• Asiakkaat voivat kysyä työntekijöiltä, miten myymäläkortti lisätään Apple Payhin. Kerro, että myymäläkortti lisätään Apple Payhin muiden luottokorttien tapaan.
  • Myymäläsi saattaa tukea kuitittoman palautuksen aloittamista pitämällä laitetta kortinlukijan lähellä. Varmista, että työntekijät tietävät, miten myymäläkortteja voidaan käyttää palautuksiin.
  • Jos myymäläsi tarjoaa palkintopisteitä, erikoisrahoitusta tai muita etuja, sinun on vahvistettava, että Apple Pay tukee näitä etuja.  Varmista, että työntekijät ovat tietoisia käytettävissä olevista eduista.

Palkintokortit

• Asiakkaat voivat kysyä työntekijöiltä, miten palkintokortti lisätään Apple Payhin. Kerro, että yleisin tapa lisätä palkintokortti Walletiin on avata appi ja painaa Lisää Apple Walletiin -painiketta.
  • Varmista, että työntekijät tietävät, miten tapahtuma käsitellään, kun asiakas käyttää ensin palkintokorttia palkinto-ohjelman etujen hankintaan tai lunastukseen ja suorittaa sitten maksun Apple Payllä.

Lue lisätietoja palkintokorteista.