Tietoja iCloud-kuvakirjastosta ja Omasta kuvavirrasta

iCloud-kuvakirjaston ja Oman kuvavirran avulla voit siirtää kuvasi Apple-laitteisiin ja Windows-tietokoneeseen. Mutta mitä eroa niillä on? Perehdy niiden molempien toimintoihin, jotta voit valita niistä itsellesi sopivamman vaihtoehdon.

Kuvien käytettävyys

iCloud-kuvakirjasto ja Oma kuvavirta* lähettävät kuvasi automaattisesti, jotta voit tarkastella niitä kotona tai matkalla. iCloud-kuvakirjasto myös lähettää videosi ja pitää kaikki muokkauksesi ajan tasalla. Voit käyttää kokoelmaasi näissä laitteissa, kun kirjaudut Apple ID:llä iCloudiin.

iCloud-kuvakirjasto

• Mac
  • iPhone
  • iPad
  • iPod touch
  • Windows-tietokone
  • Apple TV (4. sukupolvi)
  • Apple Watch
  • iCloud.com

Oma kuvavirta

• Mac
  • iPhone
  • iPad
  • iPod touch
  • Windows-tietokone
  • Apple TV (4. sukupolvi)

iCloudiin lähetettävissä olevat tiedostotyypit

iCloud-kuvakirjasto ja Oma kuvavirta lähettävät kokoelmasi iCloudiin aina, kun laitteesi muodostaa internet-yhteyden ja sen akku on ladattu. iCloud lähettää seuraavat tiedostotyypit.

iCloud-kuvakirjasto

• JPEG
  • TIFF
  • PNG
  • HEIF
  • RAW**
  • HEVC
  • GIF
  • MP4

Oma kuvavirta

• JPEG
  • TIFF
  • PNG
  • useimmat RAW-muodot

Kuvien tallennustapa

Kun rekisteröidyt iCloudiin, saat automaattisesti 5 gigatavua ilmaista tallennustilaa. Jos sinulla on iCloud-kuvakirjastossa suuri kokoelma ja tarvitset lisää tallennustilaa, voit ostaa sitä lisää 50 gigatavusta alkaen hintaan 0,99 € (EUR) kuukaudessa. Jos valitset vähintään 200 Gt:n sopimuksen, voit jakaa tallennustilan perheesi kanssaLue lisätietoja oman maasi tai alueesi iCloud-tallennustilan hinnoista.

iCloud-kuvakirjasto

• Käyttää iCloud-tallennustilaa.
  • Niin kauan kuin sinulla on iCloudissa tarpeeksi tilaa, voit tallentaa niin monta kuvaa ja videota kuin haluat.
  • Tallennetaan alkuperäisessä muodossa täysitarkkuuksisina versioina.
  • Voit ottaa tallennustilan optimoinnin käyttöön ja säästää laitteessa tilaa.
  • Muokkaukset tallennetaan iCloudiin ja pidetään ajan tasalla Apple-laitteissa.

Oma kuvavirta

• Ei vie iCloud-tallennustilaasi.
  • Lähettää enintään 1 000 kuvaa viimeisen 30 päivän ajalta.
  • Lataa kuvat iPhoneen, iPadiin ja iPod touchiin pienemmällä tarkkuudella. Macissa ja Windows-tietokoneessa kuvat ladataan täysitarkkuuksisina versioina.
  • Tekemiäsi muokkauksia ei päivitetä laitteiden kesken.

* Jos olet luonut Apple ID:si äskettäin, Oma kuvavirta ei ehkä ole käytettävissä. Säilytä kuvasi ja videosi iCloudissa iCloud-kuvakirjaston avulla.
** iCloud-kuvakirjasto säilyttää RAW-kuvat alkuperäisessä muodossaan upotettujen JPEG-kuvien kera. Voit katsella kuvien miniatyyreja Macissa. Lisäksi voit ladata kuvat Maciin tai Windows-tietokoneeseen ja muokata niitä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.