Kuvien ja videoiden tallennustilan hallinta

Lue, miten kuvat ja videot käyttävät iPhonen, iPadin tai iPod touchin tallennustilaa sekä miten voit säästää tilaa ja lisätä iCloud-tallennustilaa, jos se on loppumassa.

Kuvat, musiikki, apit ja muu sisältö, jota käytät ja josta nautit iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, vievät laitteen tallennustilaa. Laite voi täyttyä nopeasti riippuen sen tallennustilan koosta ja sisällön määrästä. Jos saat viestin laitteen tallennustilan täyttymisestä, voit vapauttaa tilaa hallitsemalla kuvien ja videoiden tallennustilaa.

Tallennustilan koon tarkistaminen

Tarkista, paljonko laitteessa ja iCloudissa on vapaata tallennustilaa, ja mitkä apit vievät eniten tilaa.

Laitteen tallennustila

1. Siirry kohtaan Asetukset.
  2. Napauta Yleiset.
  3. Napauta Tallennustila ([laite]).

Saatat nähdä suosituksia, joiden avulla voit optimoida tallennustilan, sekä luettelon apeistasi ja kunkin apin käyttämästä tallennustilan määrästä.

iCloud-tallennustila

1. Siirry kohtaan Asetukset.
  2. Napauta [nimeäsi].
  3. Napauta iCloud.

Tarkista, paljonko iCloudissa on vapaata tallennustilaa jäljellä, mitkä apit käyttävät tilaa ja pitäisikö sinun päivittää tallennustilatilauksesi.

Kuvien ja videoiden tallentaminen iCloudiin

Kuvasi ja videosi on tallennettu laitteelle alkuperäisenä korkeatarkkuuksisena versiona. Tämän takia ne vievät paljon tilaa iPhonesta, iPadista tai iPod touchista. iCloud-kuvien avulla voit vapauttaa laitteelta tilaa käyttöön ja pitää koko kokoelmasi saatavilla kaikkialla.

iCloud-kuvien käytön aloittaminen:

1. Napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat.
  2. Ota iCloud-kuvat käyttöön.
  3. Säästä laitteellasi tilaa valitsemalla Optimoi iPhonen tallennustila.

Tallennustilan optimointi tarkoittaa, että laitteessa säilytetään pienikokoisemmat, tilaa säästävät kuvat ja videot, ja alkuperäiset täyden tarkkuuden kuvat tallennetaan iCloudiin. Ja niin kauan kuin sinulla on iCloudissa tarpeeksi tilaa, voit tallentaa niin monta kuvaa ja videota kuin haluat.

Jos tarvitset lisää tallennustilaa

Kun rekisteröidyt iCloudiin, saat automaattisesti 5 gigatavua ilmaista tallennustilaa. Jos tarvitset lisää iCloud-tallennustilaa, voit ostaa sitä lisää alkaen hintaan 0,99 dollaria (USD) kuukaudessa. Jos valitset 200 Gt:n tai 2 Tt:n tilauksen, voit jakaa tallennustilan perheen kanssaLue lisätietoja oman maasi tai alueesi iCloud-tallennustilan hinnoista.

Jos tarvitset laitteeseesi lisää tallennustilaa, voit tuoda tietokoneeseesi kuvat ja videot, joita et halua säilyttää iCloudissa.

Jos olet esimerkiksi ostanut lisää tallennustilaa, mutta et näe sitä tililläsi, tai jos tarvitset muuta apua tallennustilatilauksesi kanssa, ota yhteyttä Apple-tukeen.