Kuvien ottaminen ja muokkaaminen iPhonella, iPadilla ja iPod touchilla

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa yksityiskohtaisia kuvia iPhonen, iPadin ja iPod touchin Kamera-apilla. Voit myös saada kuvat näyttämään juuri oikealta laitteen tehokkaiden muokkaustyökalujen avulla.

Kamera-apin avaaminen

Täydellinen hetki voi koittaa milloin tahansa, joten on hyvä tietää, miten Kamera-appi otetaan nopeasti käyttöön. Kamera-apin voi avata muutamalla eri tavalla.

Koti-valikko

Napauta Koti-valikossa Kamera-appia. Jos käytössäsi on iPhone 6s tai uudempi1, voit käyttää 3D Touchia.

Ohjauskeskus

Avaa Ohjauskeskus pyyhkäisemällä ylöspäin näytön alalaidasta ja napauta sitten .

Lukitusnäyttö

Pyyhkäise lukitussa näytössä vasemmalle.

Vangitse hetki

iPhonen, iPadin ja iPod touchin edistyksellisen pikseliteknologian avulla voit ottaa täydellisiä kuvia. Etsi vain jokin näyttävä kohde, avaa Kamera-appi ja napauta Suljin-painiketta.

Päästä luovuutesi valloilleen iPhone 7 Plusin ja iPhone 8 Plusin upeilla Kamera-ominaisuuksilla, kuten Live Photo -kuvat, kamerasuodattimet ja Muotokuvatila iPhone 7 Plusissa, iPhone 8 Plusissa ja iPhone X:ssä.

Joskus tavallinen valokuva ei aivan riitä. Pyyhkäisemällä näyttöä vasemmalle tai oikealle tai napauttamalla kameratilan nimikettä voit valita timelapse-nopeutuksen, hidastuksen, videon, kuvan, neliömuodon tai panoraaman.

Salama: iPhonen ja iPod touchin LED-salama2 tuottaa tarvittaessa kuvaukselle lisävalaistusta. Ota se käyttöön tai poista käytöstä napauttamalla .

HDR: Kun otat HDR:n käyttöön, useita eri valaistuksella otettuja kuvia yhdistetään automaattisesti yhdeksi kauniisti valaistuksi kuvaksi.

Live Photos: Kun käytössäsi on iPhone 6s tai uudempi1, voit tallentaa liikettä ja ääntä heti tilanteiden tapahtuessa. Live Photos -toiminto on oletusarvoisesti käytössä. Voit poistaa sen käytöstä napauttamalla .

Ajastin: Haluaisitko päästä itsekin mukaan kuviin? Aseta laitteesi vakaalle alustalle, rajaa kuva ja napauta sitten . Valitse 3 tai 10 sekunnin ajastus, napauta laukaisinta, siirry mukaan kuvaan ja hymyile.

FaceTime-kamera: Voit ottaa selfien FaceTime-kameralla. Napauta , etsi täydellinen kulma ja napauta laukaisinta. Jos käytössäsi on iPhone 6s tai uudempi1, voit lisäksi käyttää Koti-valikkoa salamana selfieitä varten.

Sarjakuvaus: Yritätkö ottaa täydellisen kuvan, mutta kohde ei suostu pysymään paikoillaan? Kokeile sarjakuvaustilaa. Napauta laukaisinta ja pidä sitä painettuna. Sarjakuvaustilassa otetaan kerralla useita kuvia, joista voit valita parhaan.

Zoomaus: Kamera-ohjelman digitaalisen zoomin avulla voit tuoda kaukana olevat kohteet lähemmäksi. Nipistä ennen kuvan ottamista mistä tahansa kohdasta, niin näytön keskellä oleva kohde suurenee ja ulkoreunat poistuvat.

Napauta iPhone 7 Plusissa, iPhone 8 Plusissa tai iPhone X:ssä 1x, niin saat korkealaatuisemman zoomauksen kauempaa. Jos haluat suuremman kuin 2x-zoomauksen tai mahdollisuuden hienosäätää kuvaa, kosketa 1x tai 2x ja pidä sitä painettuna, niin saat esiin liukusäätimen, joka mahdollistaa jopa 10x-zoomauksen.

Kuvien ja videoiden etsiminen

Koko kokoelmasi löytyy iPhonen, iPadin tai iPod touchin sekä Kuvat-apista että Kamera-apista.

• Avaa Kuvat-appi ja napauta näytön alalaidassa olevaa Kuvat-välilehteä. Kuvasi ja videosi on järjestetty hetkiin, kokoelmiin ja vuosiin.
  • Voit käyttää kuviasi myös Albumit-välilehdeltä. Napauta Kaikki kuvat, niin kuvasi ja videosi näytetään aikajärjestyksessä.
  • Napauta Kamera-apissa viimeisen ottamasi kuvan kuvaketta, niin näet sen kuvakirjastossasi. Jos käytössäsi on iPhone 6s tai uudempi1, voit esikatsella nopeasti käyttämällä 3D Touchin Peek- ja Pop-toimintoja kuvakkeeseen.

Kuvien nopea muokkaaminen

Voit tehdä kuvista todellisia mestariteoksia suoraan iPhonella, iPadilla ja iPod touchilla. Kun olet ottanut kuvan, avaa se Kuvat-apissa ja napauta . Tämän jälkeen voi säätää esimerkiksi kuvan kokoa, kulmaa ja valaistusta. Jos tekemäsi muutokset eivät miellytä, voit palauttaa alkuperäisen kuvan napauttamalla Kumoa.

Välitön parannus

Automaattinen parannus parantaa hetkessä esimerkiksi kuviesi valotusta, kontrastia ja värikylläisyyttä. Se on nopein tapa tehdä kuvastasi entistäkin upeampi.

Rajaus ja suoristus

Vetämällä ruudukkotyökalun kulmia voit määrittää oman rajauksen ja sitten kallistaa tai suoristaa kuvaa rullaa liikuttamalla.

Suodattimien käyttö

Voit kokeilla laitteesi sisältämiä kuvasuodattimia napauttamalla. Vaihda kuvan väritehosteeksi esimerkiksi Kirkas tai Voimakas. Tai kokeile klassisia mustavalkoisia tehosteita, kuten Mono ja Hopeinen.

Valaistuksen ja värin säätäminen

Löydä juuri oikea valaistus ja väri käyttämällä älykästä säädintä. Tai napauta  ja sitten , niin saat näkyviin valikon, jonka yksilöllisten työkalujen avulla voit tehdä tarkkoja säätöjä.

1. Lue, miten voit tunnistaa iPhonesi mallin sen mallinumeron ja muiden tietojen perusteella.
2. Käytettävissä vain iPhonessa ja iPod touchissa.