Kuvien ottaminen ja muokkaaminen iPhonella, iPadilla ja iPod touchilla

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa yksityiskohtaisia kuvia iPhonen, iPadin ja iPod touchin Kamera-apilla. Voit myös saada kuvat näyttämään juuri oikealta laitteen tehokkaiden muokkaustyökalujen avulla.

kuva höyhenestä iPadilla ja iPhonella

Kamera-apin avaaminen

Täydellinen hetki voi tapahtua milloin tahansa, joten on hyvä tietää, miten voit avata Kameran nopeasti. Kamera-apin voi avata muutamalla eri tavalla.

Koti-valikko

iPhonen kotinäyttö

Napauta Koti-valikossa Kamera-appia.

Ohjauskeskus

iPhonen Ohjauskeskus

Avaa Ohjauskeskus ja napauta Kamera-kuvaketta.

Lukitusnäyttö

iPhonen lukitusnäyttö

Pyyhkäise vasemmalle päästäksesi kameraan tai paina Kamera-kuvaketta.

valokuvan ottaminen koirasta iPhonella

Vangitse hetki

iPhonen, iPadin ja iPod touchin edistyksellisen pikseliteknologian avulla voit ottaa täydellisiä kuvia. Etsi vain jokin näyttävä kohde, avaa Kamera-appi ja napauta Suljin-painiketta.

Päästä luovuutesi valloilleen upeilla Kamera-ominaisuuksilla, kuten Live Photo -kuvilla, kamerasuodattimilla ja Muotokuvatilalla iPhone 7 Plussassa, iPhone 8 Plussassa ja iPhone X:ssä ja uudemmissa.

Joskus tavallinen valokuva ei aivan riitä. Pyyhkäisemällä näyttöä vasemmalle tai oikealle tai napauttamalla kameratilan nimikettä voit valita timelapse-nopeutuksen, hidastuksen, videon, kuvan, neliömuodon tai panoraaman.

Salama: iPhonen ja iPod touchin LED-salama2 tuottaa tarvittaessa kuvaukselle lisävalaistusta. Napauta salamakuvaketta ottaaksesi sen käyttöön tai poistaaksesi sen käytöstä.

HDR: HDR ottaa useita kuvia eri valotuksilla ja yhdistää ne automaattisesti tarjotakseen sinulle yhden kauniisti valaistun kuvan.

Live Photo -kuvat: iPhone 6s:lla ja uudemmalla1 voit kuvata sen samalla, kun se tapahtuu – liike ja ääni mukaan lukien. Live Photo -kuvat ovat oletuksena päällä. Napauta Live Photo -kuvaketta poistaaksesi sen käytöstä.

Ajastin: Haluaisitko päästä itsekin mukaan kuviin? Aseta laitteesi tukevaan paikkaan, tarkista kuvan rajaus ja napauta sitten ajastin-kuvaketta. Valitse 3 tai 10 sekunnin ajastus, napauta laukaisinta, siirry mukaan kuvaan ja hymyile.

Etukamera: Jos haluat ottaa selfien etukamerallasi, napauta kameranvaihtokuvaketta, etsi täydellinen kulma ja napauta Suljin-painiketta. Jos käytössäsi on iPhone 6s tai uudempi1, voit lisäksi käyttää Koti-valikkoa salamana selfieitä varten.

Sarjakuvaus: Yritätkö ottaa täydellisen kuvan, mutta kohde ei suostu pysymään paikoillaan? Kokeile sarjakuvaustilaa. Napauta laukaisinta ja pidä sitä painettuna. Sarjakuvaustilassa otetaan kerralla useita kuvia, joista voit valita parhaan.

Zoomaus: Kamera-ohjelman digitaalisen zoomin avulla voit tuoda kaukana olevat kohteet lähemmäksi. Nipistä ennen kuvan ottamista mistä tahansa kohdasta, niin näytön keskellä oleva kohde suurenee ja ulkoreunat poistuvat.

iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus tai iPhone X ja uudempi zoomaavat paremmalla laadulla 1 kerran napautuksella kauempaa. Jos haluat suuremman kuin 2x-zoomauksen tai mahdollisuuden hienosäätää kuvaa, kosketa 1x tai 2x ja pidä sitä painettuna, niin saat esiin liukusäätimen, joka mahdollistaa jopa 10x-zoomauksen.

Kuvat-kokoelma iPhonella

Kuvien ja videoiden etsiminen

Koko kokoelmasi löytyy iPhonen, iPadin tai iPod touchin sekä Kuvat-apista että Kamera-apista.

• Avaa Kuvat-appi ja napauta näytön alalaidassa olevaa Kuvat-välilehteä. Kuvasi ja videosi on järjestetty hetkiin, kokoelmiin ja vuosiin.
  • Voit käyttää kuviasi myös Albumit-välilehdeltä. Napauta Kaikki kuvat, niin kuvasi ja videosi näytetään aikajärjestyksessä.
  • Napauta Kamera-apissa viimeisen ottamasi kuvan kuvaketta, niin näet sen kuvakirjastossasi. Jos käytössäsi on iPhone 6s tai uudempi1, voit esikatsella nopeasti käyttämällä 3D Touchin Peek- ja Pop-toimintoja kuvakkeeseen.

Kuvien nopea muokkaaminen

Voit tehdä kuvista todellisia mestariteoksia suoraan iPhonella, iPadilla ja iPod touchilla. Kun olet ottanut kuvasi, avaa se Kuvat-appissa ja napauta Muokkaa. Tämän jälkeen voi säätää esimerkiksi kuvan kokoa, kulmaa ja valaistusta. Jos tekemäsi muutokset eivät miellytä, voit palauttaa alkuperäisen kuvan napauttamalla Kumoa.

Välitön parannus

Kuvien parannustyökalu iPhonella

Automaattinen parannus parantaa heti kuvasi valotusta, kontrastia, värikylläisyyttä ja muita ominaisuuksia. Se on nopein tapa tehdä kuvastasi entistäkin upeampi.

Rajaus ja suoristus

Kuvien rajaustyökalun käyttö iPhonella

Vetämällä ruudukkotyökalun kulmia voit määrittää oman rajauksen ja sitten kallistaa tai suoristaa kuvaa rullaa liikuttamalla.

Suodattimien käyttö

Kuvien suodatinten käyttö iPhonella

Voit kokeilla laitteesi sisältämiä kuvasuodattimia napauttamalla. Anna kuvallesi erilainen väriefekti, kuten värikäs tai dramaattinen. Tai kokeile klassisia mustavalkoisia tehosteita, kuten Mono ja Hopeinen.

Valaistuksen ja värin säätäminen

Kuvien säätötyökalujen käyttö iPhonella

Napauta Valo, Väri tai M&V ja käytä älysäädintä löytääksesi juuri sopivan lookin. Jos haluat tehdä tarkempia säätöjä, napauta kuvaketta, jossa on kolme viivaa tai alas-nuolta ja käytä yksittäisten työkalujen valikkoa.

1. Lue, miten voit tunnistaa iPhonesi mallin sen mallinumeron ja muiden tietojen perusteella.
2. Käytettävissä vain iPhonessa ja iPod touchissa.