Kuvien ottaminen ja muokkaaminen iPhonella, iPadilla ja iPod touchilla

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa yksityiskohtaisia kuvia iPhonen, iPadin ja iPod touchin Kamera-apilla. Voit myös saada kuvat näyttämään juuri oikealta laitteen tehokkaiden muokkaustyökalujen avulla.

kuva höyhenestä iPadissa ja iPhonessa

Kamera-apin avaaminen

Täydellinen hetki voi tulla vastaan milloin tahansa, joten on hyvä tietää, miten voit avata kameran nopeasti. Kamera-apin voi avata muutamalla eri tavalla.

Koti-valikko

iPhonen Koti-valikko

Napauta Koti-valikossa Kamera-appia.

Ohjauskeskus

iPhonen Ohjauskeskus

Avaa Ohjauskeskus ja napauta sitten kamerapainiketta .

Lukitusnäyttö

iPhonen lukitusnäyttö

Avaa kamera pyyhkäisemällä vasemmalle tai painamalla kamerapainiketta .

valokuvan ottaminen koirasta iPhonella

Vangitse hetki

iPhonen, iPadin ja iPod touchin edistyksellisen pikseliteknologian avulla voit ottaa täydellisiä kuvia. Etsi vain jokin näyttävä kohde, avaa Kamera-appi ja napauta Suljin-painiketta.

Päästä luovuutesi valloilleen upeilla kameraominaisuuksilla, kuten Live Photo -kuvilla, kamerasuodattimilla ja muotokuvatilalla iPhone 7 Plussassa, iPhone 8 Plussassa ja iPhone X:ssä ja uudemmissa.

Joskus tavallinen valokuva ei aivan riitä. Pyyhkäisemällä näyttöä vasemmalle tai oikealle tai napauttamalla kameratilan nimikettä voit valita timelapse-nopeutuksen, hidastuksen, videon, kuvan, neliömuodon tai panoraaman.

Salama: iPhonen ja iPod touchin LED-salama2 tuottaa tarvittaessa kuvaukselle lisävalaistusta. Ota salama käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla salamapainiketta .

HDR: HDR ottaa useita kuvia eri valotuksilla ja yhdistää ne automaattisesti tarjotakseen sinulle yhden kauniisti valaistun kuvan.

Live Photo -kuvat: iPhone 6s:llä ja uudemmilla1 voit kuvata tosielämän tilanteita niiden tapahtuessa – liike ja ääni mukaan lukien. Live Photo -ominaisuus on oletuksena päällä. Poista se käytöstä napauttamalla Live Photo -painiketta .

Ajastin: Haluaisitko päästä itsekin mukaan kuviin? Aseta laitteesi tukevaan paikkaan, tarkista kuvan rajaus ja napauta sitten ajastinpainiketta . Valitse 3 tai 10 sekunnin ajastus, napauta laukaisinta, siirry mukaan kuvaan ja hymyile.

Etukamera: Jos haluat ottaa selfien etukamerallasi, napauta etukameran painiketta  , etsi paras kulma ja napauta laukaisinta. Jos käytössäsi on iPhone 6s tai uudempi1, voit lisäksi käyttää Koti-valikkoa salamana selfieitä varten.

Sarjakuvaus: Yritätkö ottaa täydellisen kuvan, mutta kohde ei suostu pysymään paikoillaan? Kokeile sarjakuvaustilaa. Napauta laukaisinta ja pidä sitä painettuna. Sarjakuvaustilassa otetaan kerralla useita kuvia, joista voit valita parhaan.

Zoomaus: Kamera-ohjelman digitaalisen zoomin avulla voit tuoda kaukana olevat kohteet lähemmäksi. Nipistä ennen kuvan ottamista mistä tahansa kohdasta, niin näytön keskellä oleva kohde suurenee ja ulkoreunat poistuvat.

iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, iPhone X ja uudemmat zoomaavat kauempaa paremmalla laadulla, kun napautat 1x. Jos haluat suuremman kuin 2x-zoomauksen tai mahdollisuuden hienosäätää kuvaa, kosketa 1x tai 2x ja pidä sitä painettuna, niin saat esiin liukusäätimen, joka mahdollistaa jopa 10x-zoomauksen.

Kuvat-kokoelma iPhonella

Kuvien ja videoiden etsiminen

Koko kokoelmasi löytyy iPhonen, iPadin tai iPod touchin sekä Kuvat-apista että Kamera-apista.

• Avaa Kuvat-appi ja napauta näytön alalaidassa olevaa Kuvat-välilehteä. Kuvasi ja videosi on järjestetty hetkiin, kokoelmiin ja vuosiin.
  • Voit käyttää kuviasi myös Albumit-välilehdeltä. Napauta Kaikki kuvat, niin kuvasi ja videosi näytetään aikajärjestyksessä.
  • Napauta Kamera-apissa viimeisen ottamasi kuvan kuvaketta, niin näet sen kuvakirjastossasi. Jos käytössäsi on iPhone 6s tai uudempi1, voit esikatsella nopeasti käyttämällä 3D Touchin Peek- ja Pop-toimintoja kuvakkeeseen.

Kuvien nopea muokkaaminen

Voit tehdä kuvista todellisia mestariteoksia suoraan iPhonella, iPadilla ja iPod touchilla. Kun olet ottanut kuvan, avaa se Kuvat-apissa ja napauta Muokkaa. Tämän jälkeen voi säätää esimerkiksi kuvan kokoa, kulmaa ja valaistusta. Jos tekemäsi muutokset eivät miellytä, voit palauttaa alkuperäisen kuvan napauttamalla Kumoa.

Välitön parannus

Kuvien parannustyökalun käyttäminen iPhonessa

Automaattinen parannus parantaa heti kuvasi valotusta, kontrastia, värikylläisyyttä ja muita ominaisuuksia. Se on nopein tapa tehdä kuvastasi entistäkin upeampi.

Rajaus ja suoristus

Kuvien rajaustyökalun käyttö iPhonessa

Vetämällä ruudukkotyökalun kulmia voit määrittää oman rajauksen ja sitten kallistaa tai suoristaa kuvaa rullaa liikuttamalla.

Suodattimien käyttö

Kuvien suodatinten käyttö iPhonessa

Voit kokeilla laitteesi sisältämiä kuvasuodattimia napauttamalla. Anna kuvallesi erilainen väriefekti, kuten Kirkas tai Voimakas. Tai kokeile klassisia mustavalkoisia tehosteita, kuten Mono ja Hopeinen.

Valaistuksen ja värin säätäminen

Kuvien säätötyökalujen käyttö iPhonessa

Napauta Valo, Väri tai MV ja käytä älysäädintä, niin löydät sopivanlaisen lookin. Tee tarkat mukautukset napauttamalla yksityiskohtapainiketta  tai alanuolipainiketta  ja käyttämällä yksilöllisten työkalujen valikkoa.

1. Lue, miten voit tunnistaa iPhonesi mallin sen mallinumeron ja muiden tietojen perusteella.
2. Käytettävissä vain iPhonessa ja iPod touchissa.

Lisätietoja

Opi, luo ja inspiroidu. Osallistu Apple Storen päivittäisiin, käytännönläheisiin istuntoihin. Etsi lähelläsi järjestettäviä Today at Apple -istuntoja.