Kuvien ottaminen ja muokkaaminen iPhonella, iPadilla ja iPod touchilla

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa yksityiskohtaisia kuvia iPhonen, iPadin ja iPod touchin Kamera-apilla. Voit myös saada kuvat näyttämään juuri oikealta laitteen tehokkaiden muokkaustyökalujen avulla.

Kamera-apin avaaminen

Täydellinen hetki voi tulla vastaan milloin tahansa, joten on hyvä tietää, miten voit avata kameran nopeasti. Kamera-apin voi avata muutamalla eri tavalla.

Koti-valikko
Napauta Koti-valikossa Kamera-appia.

Ohjauskeskus
Avaa Ohjauskeskus ja napauta sitten kamerapainiketta .

Lukitusnäyttö
Avaa kamera pyyhkäisemällä vasemmalle tai painamalla kamerapainiketta .

Vangitse hetki

iPhonen, iPadin ja iPod touchin edistyksellisen pikseliteknologian avulla voit ottaa täydellisiä kuvia. Etsi vain jokin näyttävä kohde, avaa Kamera-appi ja napauta Suljin-painiketta.

Päästä luovuutesi valloilleen upeilla kameratoiminnoilla, kuten Live Photo -kuvilla, kamerasuodattimilla ja muotokuvatilalla iPhone 7 Plusissa, iPhone 8 Plusissa ja iPhone X:ssä ja uudemmissa.

Joskus tavallinen valokuva ei aivan riitä. Pyyhkäisemällä näyttöä vasemmalle tai oikealle tai napauttamalla kameratilan nimikettä voit valita timelapse-nopeutuksen, hidastuksen, videon, kuvan, neliömuodon tai panoraaman

Lue lisätietoja kameratoimintojen käytöstä, jos sinulla on iPhone 11, iPhone 11 Pro tai iPhone 11 Pro Max.

Salama: iPhonen ja iPod touchin ledisalama2 tuottaa tarvittaessa kuvaukselle lisävalaistusta. Ota salama käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla salamapainiketta .

Live Photo -kuvat: Voit ikuistaa huippuhetkien liikkeet ja äänet. Live Photo -kuvat ovat oletusarvoisesti käytössä. Jos haluat poistaa ne käytöstä, napauta Live Photo -painiketta .

Ajastin: Haluaisitko päästä itsekin mukaan kuviin? Aseta laitteesi tukevaan paikkaan, tarkista kuvan rajaus ja napauta sitten ajastinpainiketta . Valitse 3 tai 10 sekunnin ajastus, napauta laukaisinta, siirry mukaan kuvaan ja hymyile.

Etukamera: Jos haluat ottaa selfien etukamerallasi, napauta etukameran painiketta , etsi paras kulma ja napauta laukaisinta. Jos käytössäsi on iPhone 6s tai uudempi1, voit lisäksi käyttää Koti-valikkoa salamana selfieitä varten.

Sarjakuvaus: Yritätkö ottaa täydellisen kuvan, mutta kohde ei suostu pysymään paikoillaan? Kokeile sarjakuvaustilaa. Napauta laukaisinta ja pidä sitä painettuna. Sarjakuvaustilassa otetaan kerralla useita kuvia, joista voit valita parhaan. Lue lisätietoja kuvasarjatilan käytöstä, jos sinulla on iPhone 11, iPhone 11 Pro tai iPhone 11 Pro Max.

iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, iPhone X ja uudemmat zoomaavat kauempaa paremmalla laadulla, kun napautat 1x. Jos haluat suuremman kuin 2x-zoomauksen tai mahdollisuuden hienosäätää kuvaa, kosketa 1x tai 2x ja pidä sitä painettuna, niin saat esiin liukusäätimen, joka mahdollistaa jopa 10x-zoomauksen. iPhone 11, iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro Maxin ultralaajakuvakamera mahdollistaa jopa 0,5-kertaisen loitonnuksen.

Kuvien ja videoiden muokkaaminen sekunneissa

Voit tehdä kuvista todellisia mestariteoksia suoraan iPhonella, iPadilla ja iPod touchilla. Kun olet ottanut kuvan, avaa se Kuvat-apissa ja napauta Muokkaa. Tämän jälkeen voi säätää esimerkiksi kuvan kokoa, kulmaa ja valaistusta, lisätä suodattimen ja paljon muuta. Valitse säätö, esimerkiksi Kirkkaus tai Kylläisyys, ja muokkaa sitten voimakkuutta liukusäätimellä. Jos tekemäsi muutokset eivät miellytä, voit palauttaa alkuperäisen kuvan napauttamalla Kumoa.

Valaistuksen ja värin säätäminen

Paranna hetkessä kuvan tai videon eloisuutta, valotusta, kylläisyyttä, valokohtia, lämpöä, sävyä ja muita. Tee sitten kuhunkin asetukseen tarkkoja säätöjä liukusäätimellä. Se on nopein tapa tehdä kuvistasi entistäkin upeampia.

Suodattimien käyttö

Voit kokeilla laitteesi sisältämiä kuvasuodattimia napauttamalla. Anna kuvallesi erilainen väriefekti, kuten Kirkas tai Voimakas. Tai kokeile klassisia mustavalkoisia tehosteita, kuten Mono ja Hopeinen.

Rajaus ja suoristus

Vetämällä ruudukkotyökalun kulmia voit määrittää oman rajauksen ja sitten kallistaa tai suoristaa kuvaa tai videota rullaa liikuttamalla.

Kuvien ja videoiden etsiminen

Koko kokoelmasi löytyy iPhonen, iPadin tai iPod touchin sekä Kuvat-apista että Kamera-apista.

1. Lue, miten voit tunnistaa iPhonesi mallin sen mallinumeron ja muiden tietojen perusteella.
2. Käytettävissä vain iPhonessa ja iPod touchissa.

Lisätietoja

Opi, luo ja inspiroidu. Osallistu Apple Storen päivittäisiin, käytännönläheisiin istuntoihin. Etsi lähelläsi järjestettäviä Today at Apple -istuntoja.