Tietoja Xcode 7.2:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan Xcode 7.2:n turvallisuussisällöstä.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustolla.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE-tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

Xcode 7.2

• Git

Tämä toiminto tai ominaisuus on käytettävissä seuraavissa: OS X Yosemite 10.10.5 ja tätä uudemmat versiot.

Vaikutus: Gitissä oli useita haavoittuvuuksia.

Kuvaus: Git-versiota 2.5.4 vanhemmissa versioissa oli useita haavoittuvuuksia. Nämä korjattiin Git-versiossa 2.5.4.

CVE-tunnus

CVE-2015-7082

• IDE SCM

Tämä toiminto tai ominaisuus on käytettävissä seuraavissa: OS X Yosemite 10.10.5 ja tätä uudemmat versiot.

Vaikutus: tarkoituksella seurannasta poistettuja tiedostoja saatetaan ladata säilöihin.

Kuvaus: Xcode ei noudattanut .gitignore-ominaisuutta. Tämä ongelma korjattiin lisäämällä tuki .gitignore-tiedostolle.

CVE-tunnus

CVE-2015-7056: Stephen Lardieri

• otools

Tämä toiminto tai ominaisuus on käytettävissä seuraavissa: OS X Yosemite 10.10.5 ja tätä uudemmat versiot.

Vaikutus: paikallinen hyökkääjä saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Mach-o-tiedostojen käsittelyssä oli useita muistin vioittumiseen liittyviä ongelmia. Ongelmat on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-tunnus

CVE-2015-7049: Proteas – Qihoo 360 Nirvan Team

CVE-2015-7057: Proteas – Qihoo 360 Nirvan Team

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.