CarPlayn käyttäminen iPhonessa

Joissakin autoissa ja stereoissa käytettävissä oleva CarPlay tarjoaa entistä älykkäämmän ja turvallisemman tavan käyttää iPhonea autossa.

CarPlayn toiminnot

CarPlay siirtää iPhonella ajon aikana suoritettavat toiminnot suoraan auton sisäiseen näyttöön. Kun yhdistät iPhonesi CarPlayhin, voit esimerkiksi saada käännös käännökseltä -ohjeita, soittaa puheluita, lähettää tai vastaanottaa viestejä ja kuunnella musiikkia. CarPlay käyttää iPhonesi yhteystietoja, jotta voit soittaa puheluita, lähettää tekstiviestejä ja löytää kohteita helpommin.

CarPlay hyödyntää Sirin ääniohjausta, jotta voit pyytää haluamiasi asioita ajaessasi ja keskittyä pelkkään liikenteeseen. CarPlayta voi jopa käyttää autosi vakiosäätimillä – kosketusnäytöllä, nupeilla ja painikkeilla.

CarPlayn ottaminen käyttöön

Pääset alkuun noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Varmista, että olet CarPlayta tukevalla alueella ja että autosi tukee CarPlayta.
  2. Käynnistä autosi ja varmista, että Siri on päällä.
  3. Yhdistä iPhone autoosi:
    • Jos autosi tukee CarPlayta USB-kaapelin kautta, liitä iPhone autosi USB-porttiin. USB-portissa voi olla CarPlay-kuvake tai älypuhelimen kuvake.
    • Jos autosi tukee langatonta CarPlayta, pidä ohjauspyörässä olevaa ääniohjauspainiketta painettuna. Varmista, että stereosi ovat langattomassa tilassa tai Bluetooth-tilassa. Valitse sen jälkeen iPhonessa Asetukset > Yleiset > CarPlay ja napauta Käytettävissä olevat autot. Valitse sitten autosi. Lisätietoja saat autosi käyttöohjekirjasta.

Lue lisätietoja CarPlaysta ja turvallisesta ajamisesta ja navigoinnista.

Sirin käyttö CarPlayn kanssa

Jos ajoneuvosi tukee CarPlayta tai Siri Eyes Freeta, pidä ohjauspyörän äänikomentopainiketta painettuna samalla, kun kerrot, mitä tarvitset. Jos et ole varma, missä äänikomentopainike sijaitsee, tarkista autosi tai stereoidesi käyttöohjeet.

CarPlay-appien poistaminen ja järjesteleminen

Kun käytät CarPlayta, autosi näytössä näkyy käytettävissä olevat apit. Voit lisätä tai poistaa iOS-laitteesi appeja tai muokata niiden järjestystä seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Yleiset ja napauta CarPlay.
  2. Valitse autosi.
  3. Voit lisätä tai poistaa appeja lisää- tai poista-kuvakkeiden avulla. Voit muuttaa kuvakkeiden järjestystä napauttamalla ja vetämällä appia.

Näkyviin tulevat ainoastaan CarPlayn tukemat apit. Jos sinulla on ongelmia muiden valmistajien appien kanssa, ota yhteyttä apin valmistajaan.

Näin saat apua

Jos CarPlay ei toimi odotetulla tavalla, varmista, että iPhonessasi on uusin iOS-versio. Kun olet päivittänyt iPhonesi, noudata seuraavia ohjeita ja tarkista CarPlay jokaisen vaiheen jälkeen:

1. Jos CarPlay ei aktivoidu automaattisesti, etsi autosi näytöltä CarPlay-logo.
  2. Käynnistä iPhonesi ja autosi uudelleen.
  3. Varmista, että Siri on päällä.
  4. Jos CarPlay ei havaitse iPhoneasi, varmista, että CarPlayn käyttöä ei ole rajoitettu. Valitse Asetukset > Ruutuaika > Sisältö ja yksityisyys ja napauta Sallitut apit. Varmista, että CarPlay on käytössä.
  5. Valitse Asetukset > Yleiset > CarPlay ja napauta Unohda tämä auto.
  6. Yhteyden tarkistaminen:
    • Jos käytössäsi on langallinen yhteys, yritä muodostaa yhteys uudelleen eri USB-kaapelista eri USB-porttiin, jos sinulla on sellainen.
    • Jos käytössäsi on langaton yhteys, ota lentokonetila käyttöön kohdasta Asetukset > Lentokonetila. Älä ota lentokonetilaa käyttöön Ohjauskeskuksesta.
  7. Tarvittaessa voit asentaa laitteistopäivityksiä. Lisätietoja saat autosi käyttöohjekirjasta.

Jos sinulla on edelleen ongelmia CarPlayhin yhdistämisessä, ota yhteyttä Apple-tukeen.