CarPlayn käyttäminen iPhonella

CarPlay on älykkäämpi ja turvallisempi tapa käyttää iPhonea autossa, sillä se antaa sinun keskittyä ajamiseen. Kun yhdistät iPhonesi CarPlayhin, voit esimerkiksi saada käännös käännökseltä -ohjeita, soittaa puheluita, lähettää tai vastaanottaa viestejä ja kuunnella musiikkia.

iOS 13:a käytettäessä CarPlayn kojelaudassa esitetään yksinkertaisempi kuva edessä olevasta tiestä. Uusi kojelauta on keskitetty paikka, jossa voit seurata karttoja, äänisäätimiä ja Siri-ehdotuksia, joiden avulla pääset helposti esimerkiksi kalenteritapahtumiin. Kojelaudassa voit jopa hallita HomeKit-lisävarusteita, kuten ovenavaajia.

Varmista, että CarPlay on tuettu maassasi tai alueellasi ja että autosi tukee CarPlayta. Jos et ole varma, tukeeko autosi CarPlayta, ota yhteyttä ajoneuvon valmistajaan.

CarPlayn ottaminen käyttöön

1. Käynnistä autosi. Varmista sen jälkeen, että Siri on päällä.
  2. Yhdistä iPhone autoosi:
    • Jos autosi tukee CarPlayta USB-kaapelin kautta, liitä iPhone autosi USB-porttiin. USB-portissa voi olla CarPlay-kuvake tai älypuhelimen kuvake.
    • Jos autosi tukee langatonta CarPlayta, pidä ohjauspyörässä olevaa ääniohjauspainiketta painettuna. Varmista, että stereosi ovat langattomassa tilassa tai Bluetooth-tilassa. Valitse sen jälkeen iPhonessa Asetukset > Yleiset > CarPlay, napauta Käytettävissä olevat autot ja valitse autosi. Lisätietoja saat autosi käyttöohjekirjasta.

Lue lisätietoja CarPlaysta ja turvallisesta ajamisesta ja navigoimisesta.

CarPlayn hallinta Sirin avulla

Autosi mukaan voit hallita CarPlayta Sirin avulla kahdella tavalla:

• Pidä ohjauspyörän äänikomentopainiketta painettuna. Esitä sitten Sirille kysymys tai tee jotakin.
  • Pidä CarPlayn kojelautaa tai CarPlayn Koti-painiketta kosketusnäytöllä painettuna. Esitä sitten Sirille kysymys tai tee jotakin.

Siri myös ehdottaa CarPlayssa, mitä saatat haluta tehdä seuraavaksi, esimerkiksi ajaa seuraavaan kokoukseen. Siri-ehdotukset ja CarPlay toimivat saumattomasti yhdessä pitääkseen suosikkiappisi käsillä.

Jos sinulla on HomeKit-lisävarusteita, kuten autotallin ovenavaaja, voit käyttää CarPlayn kojelautaan ilmestyviä Siri-ehdotuksia tai esimerkiksi sanoa Sirille ”Avaa autotallin ovi”, kun lähestyt kotiasi.

CarPlayn käyttäminen auton sisäänrakennetuilla säätimillä

CarPlayn tukemissa autoissa pitäisi olla sisäänrakennetut säätimet, kuten kosketusnäyttö, pyörivä nuppi tai kosketuslevy. Lisätietoja CarPlayn näytön käytöstä on auton mukana toimitetussa käyttöoppaassa. Voit hallita CarPlaytä Sirillä myös silloin, kun käytettävissäsi on sisäänrakennetut säätimet.

Lue lisätietoja CarPlayn tukemissa autoissa käytetyistä yleisistä säätimistä.

CarPlay-appien järjestäminen

Kun käytät CarPlayta, käytettävissä olevat apit näkyvät autosi näytössä. Voit lisätä iPhoneen appeja, poistaa iPhonesta appeja tai muuttaa iPhonessa olevien appien järjestystä:

1. Valitse Asetukset > Yleiset ja napauta sitten CarPlay.
  2. Valitse autosi. Napauta sitten Muokkaa.
  3. Lisää appeja lisäyspainikkeella  tai poista appeja poistopainikkeella . Napauta ja vedä appia, jos haluat muuttaa appien järjestystä.

Kun seuraavan kerran yhdistät iPhonesi CarPlayhin, appien pitäisi ilmestyä näyttöön uudessa järjestyksessä. Näytössä näkyvät vain CarPlayn tukemat apit.

Tarvitsetko apua?

Jos sinulla on ongelmia muiden valmistajien appien kanssa, ota yhteyttä apin valmistajaanLue, mitä tehdä, jos CarPlay ei toimi odotetulla tavalla.