CarPlayn ottaminen käyttöön iPhonen kanssa

Tiettyjen autojen ja stereoiden kanssa voit käyttää CarPlayta, jonka avulla voit muun muassa hakea reittiohjeita, soittaa puheluita, lähettää ja vastaanottaa viestejä sekä hyödyntää monia muita toimintoja.

Tarvitset CarPlayn käyttöön iPhone 5:n tai uudemman. Varmista myös, että olet alueella, joka tukee CarPlayta, ja että Siri on käytössä. Ota Siri käyttöön valitsemalla Asetukset > Siri ja haku.

CarPlayn ottaminen käyttöön

1. Varmista, että autosi tai stereosi tukee CarPlayta.
  2. Kiinnitä iPhonesi CarPlayn USB-porttiin. USB-portissa voi olla CarPlay-kuvake tai älypuhelimen kuvake. Jos CarPlayn Koti-valikko ei avaudu, valitse CarPlay-logo autosi näytöllä.
    • Jos autosi tukee langallista CarPlay-toimintoa, liitä iPhone autosi USB-porttiin. USB-portissa voi olla CarPlay-kuvake tai älypuhelimen kuvake.
    • Jos autosi tukee langatonta CarPlay-toimintoa, voit ottaa CarPlayn käyttöön pitämällä ratin Voice Control -painiketta painettuna. Varmista myös, että autosi on langattomassa tilassa tai Bluetooth-parinmuodostustilassa. Valitse sen jälkeen iPhonessa Asetukset > Yleiset > CarPlay > Käytettävissä olevat autot ja valitse autosi. Lisätietoja saat autosi käyttöoppaasta.
  3. Varmista, että autosi on käynnissä.
  4. Pyydä Siriltä tarvitsemasi asiat. Tämän voi tehdä muutamalla eri tavalla:
    • Jos autosi ratissa on Voice Control -painike, paina ja pidä sitä painettuna. Kerro sitten asiasi.
    • Jos käytössä on kosketusnäyttö, kosketa CarPlayn Koti-painiketta ja pidä sitä painettuna, kunnes Siri ilmestyy stereonäyttöön. Kerro sitten asiasi.

Näin saat apua

Jos CarPlay ei toimi odotetusti, tarkista seuraavat asiat. Tarkista CarPlayn toimivuus uudelleen jokaisen vaiheen jälkeen.

1. Varmista, että Siri on käytössä.
  2. Käynnistä iPhonesi ja autosi uudelleen. Autostasi riippuen CarPlayn Koti-valikko saattaa näkyä, kun käynnistät auton. Jos näin ei ole, tarkista, näkyykö autosi näytössä CarPlay-logo.
  3. Jos mahdollista, liitä iPhone autossasi toiseen USB-porttiin.
  4. Kokeile toista Lightning–USB-kaapelia. Varmista, että kaapeli on sertifioitu.
  5. Päivitä iOS uusimpaan versioon.
  6. Katso lisäohjeita auton käyttöoppaasta. Stereoiden käyttö saattaa edellyttää laitteistopäivityksiä.

Lue lisätietoja CarPlaysta ja turvallisesta ajamisesta ja navigoinnista.