Virhe -54 synkronoitaessa sisältöä iTunesin kanssa

Jatka synkronointia klikkaamalla OK. Jos sisältö ei synkronoidu, kokoa iTunes-kirjaston tiedostot yhteen ja tarkista, aiheuttavatko muun valmistajan tietoturvaohjelmistot ongelmia.

Kun yrität synkronoida iPhonea, iPadia tai iPod touchia iTunesin kanssa, saatat saada seuraavanlaisen varoitusviestin:

”iPhonea [laitteen nimi] ei voi synkronoida. Tapahtui tuntematon virhe (-54).”

Näin voi käydä, jos tietokoneessa tai iOS-laitteessa oleva tiedosto on lukittu. Useimmissa tapauksissa synkronointia jatketaan, jos klikkaat viestin lopussa olevaa OK-painiketta.

Jos sisältö ei synkronoidu, käynnistä tietokone ja iOS-laite uudelleen. Varmista myös, että käytössäsi on iTunesin uusin versio ja laitteen uusimmat ohjelmistopäivitykset. Jos ongelma ilmenee edelleen, jatka suorittamalla seuraavat toimenpiteet.

iTunes-kirjastossa olevien mediatiedostojen yhdistäminen

iTunes-kirjastossa olevat mediatiedostot on mahdollisesti tallennettu useisiin sijainteihin. Yritä yhdistää tiedostot iTunes Media -kansioon.

Muiden valmistajien tietoturvaohjelmistoihin liittyvien ongelmien selvittäminen

Jotkin muiden valmistajien ohjelmistot, kuten tietoturvaohjelmistot, voivat häiritä tietokoneen ja laitteen välistä synkronointiprosessia. Muuta tietoturvaohjelmiston asetuksia ja tarkista, korjaako tämä ongelman.

Pienen sisältömäärän synkronointi

Synkronoi vain pieni määrä sisältöä kerrallaan. Lisää sisältöä, kunnes virhe ilmenee uudelleen. Näin voit tunnistaa ongelman aiheuttavan sisällön.

Sisällön poistaminen ja lataaminen uudelleen

Jos ongelma ilmenee iTunes Storesta peräisin olevaa sisältöä käytettäessä, poista sisältö ja lataa se uudelleen. Voit myös ladata sisällön suoraan iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin.

Sisällön poistaminen ja tuominen uudelleen

Jos sisältö ei ole peräisin iTunes Storesta, poista sisältö ja tuo se alkuperäisestä lähteestä uudelleen. Poista esimerkiksi kappale ja tuo se CD-levyltä uudelleen.

PDF-tiedostojen poistaminen synkronointiprosessista

Tämä ongelma voi ilmetä, kun yrität siirtää iTunes-ostokset iOS-laitteesta tietokoneeseen.  Näin voi käydä myös silloin, kun yrität synkronoida iBooksin kanssa, koska se käyttää samaa prosessia. Tässä tapauksessa ongelma saattaa johtua iOS-laitteen iBooks-ohjelmaan tallennetusta PDF-tiedostosta.

Voit korjata ongelman lähettämällä PDF-tiedoston itsellesi laitteessa olevan iBooks-ohjelman Jaa-toiminnolla. Tällöin PDF-tiedostosta tallennetaan sähköpostitilillesi kopio, joka lähetetään valitsemaasi sähköpostiosoitteeseen, ja voit käyttää tätä kopiota tietokoneesta. Poista sen jälkeen PDF-tiedosto laitteesta.