Apple Payn kanssa käytettyjen korttien hallitseminen

Kun olet lisännyt kortteja Walletiin, voit vaihtaa oletuskorttia, päivittää tietoja tai poistaa kortin.1

Korttien hallintatapa vaihtelee käyttämäsi laitteen mukaan.2

Oletuskortin vaihtaminen

Ensimmäisestä Walletiin lisäämästäsi kortista tulee oletuskortti. Jos lisäät kortteja ja haluat vaihtaa oletuskortin, toimi seuraavasti.

iPhone tai iPad

Valitse iPhonessa tai iPadissa Asetukset > Wallet ja Apple Pay. Napauta Oletuskortti ja valitse sitten uusi kortti.

Apple Watch

Avaa Apple Watch -appi iPhonessasi. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä, napauta Wallet ja Apple Pay > Oletuskortti ja valitse sitten uusi kortti.

MacBook Pro Touch ID -toiminnolla

Valitse Järjestelmäasetukset > Wallet ja Apple Pay. Valitse uusi kortti Oletuskortti-ponnahdusvalikosta.

Henkilöiden väliset maksut Apple Paylla ja Apple Pay Cashilla eivät ole käytettävissä macOS:ssä.3

Voit vaihtaa iPhonen oletuskortin myös avaamalla Walletin, pitämällä korttia painettuna ja vetämällä sen sitten korttiesi eteen.

Laskutus- ja yhteystietojen päivittäminen

Lue, miten voit päivittää Apple Payn kanssa käyttämiesi korttien laskutus- ja toimitustiedot.

iPhone tai iPad

• Muuta laskutustietojasi valitsemalla Asetukset > Wallet ja Apple Pay, napauttamalla korttia ja napauttamalla sitten kohtaa, jonka haluat muuttaa.
  • Päivitä sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja toimitusosoitteesi valitsemalla Asetukset > Wallet ja Apple Pay ja valitsemalla sitten kohta, jonka haluat muuttaa.

MacBook Pro Touch ID -toiminnolla

• Muuta laskutustietojasi valitsemalla Järjestelmäasetukset > Wallet ja Apple Pay, klikkaamalla korttia ja klikkaamalla sitten Laskutusosoite-ponnahdusvalikkoa.
  • Päivitä sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja toimitusosoitteesi valitsemalla Järjestelmäasetukset > Wallet ja Apple Pay ja klikkaamalla sitten Yhteystiedot ja toimitus.

Et pysty muuttamaan kortin numeroa tai umpeutumispäivämäärää, mutta ne päivittyvät automaattisesti, kun saat uuden kortin. Jos myöntäjä ei tue päivityksiä, joudut ehkä poistamaan kortin ja lisäämään sen uudelleen.

Kortin poistaminen

Voit tarvittaessa poistaa kortin laitteestasi. Noudata seuraavia ohjeita Apple Pay Cashilla3 sulkeaksesi Apple Pay Cash -tilisi tai poistaaksesi Apple Pay Cashin käytöstä tietyssä laitteessa

iPhone tai iPad

Poista iPhonessa tai iPadissa käyttämäsi kortti valitsemalla Asetukset > Wallet ja Apple Pay, napauttamalla poistettavaa korttia ja napauttamalla sitten kohtaa Poista kortti.

Apple Watch

Poista Apple Watchissa käyttämäsi kortti avaamalla Watch-appi iPhonessasi, valitsemalla Oma Apple Watch -välilehti, vierittämällä alas, napauttamalla Wallet ja Apple Pay, napauttamalla sitten korttia ja napauttamalla lopuksi kohtaa Poista kortti.

MacBook Pro Touch ID -toiminnolla

Poista Macissa käyttämäsi kortti valitsemalla Järjestelmäasetukset > Wallet ja Apple Pay, klikkaamalla poistettavaa korttia ja klikkaamalla sitten miinusmerkkiä (–).

Voit myös poistaa kortin suoraan laitteesta. Avaa Wallet iPhonessa tai iPadissa, napauta korttia, napauta tietokuvaketta ja napauta sitten kohtaa Poista kortti. Napauta Apple Watchin Koti-valikossa Walletia ja napauta sitten korttia, paina sitä voimakkaasti ja napauta Poista.

Etu- tai kanta-asiakaskorttien hallinta

Jos otat automaattisen valinnan käyttöön etukortissa, etukortti esitetään oletuskortin sijasta maksaessasi korttiin liittyvässä myymälässä. Jos otat automaattisen valinnan käyttöön kanta-asiakaskortissa, kanta-asiakastiedot esitetään käyttäessäsi Apple Payta korttiin liittyvässä myymälässä.

Kun lisäät etu- tai kanta-asiakaskortin Walletiin, sinulta ehkä kysytään, haluatko kortin valinnan tapahtuvan automaattisesti. Automaattisen valinnan ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä:

1. Avaa Wallet-appi.
  2. Napauta etu- tai kanta-asiakaskorttia.
  3. Napauta tietokuvake ja ota sitten automaattinen valinta käyttöön tai poista se käytöstä.

Avun hankkiminen, jos laite katoaa tai varastetaan

Jotta voit käyttää Apple Payta, joudut valtuuttamaan jokaisen luotto-, pankki- ja prepaid-korttioston Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla. Apple Watchin ranteentunnistuksen ollessa käytössä joudut syöttämään pääsykoodin aina, kun laitat Apple Watchin ranteeseen. Nämä ominaisuudet estävät muita ihmisiä käyttämästä Apple Payta iPhonellasi, iPadillasi, Apple Watchillasi ja Macillasi.

Siirry Apple ID -tilisivulle tai käytä Etsi iPhoneni -appia jäädyttääksesi tai poistaaksesi mahdollisuuden käyttää Apple Payta maksamiseen laitteella. Kirjaudu sisään Apple ID -tilisivulla ja klikkaa laitettasi. Valitse näkyviin tulevista tiedoista Apple Pay -osio ja klikkaa joko Poista tai Poista kaikki. Kortti tai kortit jäädytetään tai poistetaan Apple Paysta, vaikka laitteesi olisi offline-tilassa eikä se olisi yhdistettynä mobiili- tai Wi-Fi-verkkoon.

Voit jäädyttää tai poistaa korttisi Apple Paysta myös soittamalla kortin myöntäjälle. Lue, mitä tehdä, jos iPhonesi katoaa tai varastetaan.

1. Ota selvää, missä maissa ja millä alueilla Apple Payta tuetaan.
  2. Apple Pay ei ole saatavilla Kiinassa MacBook Prolla, jossa on Touch ID.
  3. Rahan lähettäminen ja vastaanottaminen Apple Paylla ja Apple Pay Cash -kortilla ovat Green Dot Bankin (FDIC:n jäsen) tarjoamia palveluja. Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Yhdysvalloissa. Lue lisätietoja ehdoista.