Apple Payn kanssa käytettyjen korttien hallitseminen

Kun olet lisännyt kortteja Walletiin, voit vaihtaa oletuskorttia, päivittää tietoja tai poistaa kortin.1

Korttien hallintatapa vaihtelee käyttämäsi laitteen mukaan.2

Oletuskortin vaihtaminen

Ensimmäisestä Walletiin lisäämästäsi kortista tulee oletuskortti. Jos lisäät kortteja ja haluat vaihtaa oletuskortin, toimi seuraavasti.

iPhone tai iPad

Asetukset-kuvake
Avaa Asetukset > Wallet ja Apple Pay iPhonellasi tai iPadillasi ja selaa kohtaan Tapahtumien oletusarvot. Napauta Oletuskortti ja valitse sitten uusi kortti.

iPhonella voit myös avata Walletin, pitää pohjassa korttia ja vetää sen korttiesi eteen.

Apple Watch

Apple Watch -kuvake
Avaa Apple Watch -appi iPhonessasi. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä, napauta Wallet ja Apple Pay > Oletuskortti ja valitse sitten uusi kortti.

Mac-mallit Touch ID -toiminnolla

Valitse Järjestelmäasetukset > Wallet ja Apple Pay. Valitse uusi kortti Oletuskortti-ponnahdusvalikosta.

Apple Pay -oletuskortti Mac-malleissa

Henkilöiden väliset maksut Apple Paylla ja Apple Cashilla eivät ole käytettävissä macOS:ssä.3

Laskutus- ja yhteystietojen päivittäminen

Lue, miten voit päivittää Apple Payn kanssa käyttämiesi korttien laskutus- ja toimitustiedot. Voit lukea lisätietoja Apple Cardin4 laskutusosoitteen ja yhteystietojen tarkastelemisesta ja päivittämisestä.

iPhone tai iPad

• Muuta laskutustietojasi valitsemalla Asetukset > Wallet ja Apple Pay, napauttamalla korttia ja napauttamalla sitten kohtaa, jonka haluat muuttaa.
  • Päivitä sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja toimitusosoitteesi valitsemalla Asetukset > Wallet ja Apple Pay ja valitsemalla sitten kohta, jonka haluat muuttaa.

Mac-mallit Touch ID -toiminnolla

• Muuta laskutustietojasi valitsemalla Järjestelmäasetukset > Wallet ja Apple Pay, klikkaamalla korttia ja sitten Laskutusosoite-ponnahdusvalikkoa.
  • Päivitä sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja toimitusosoitteesi valitsemalla Järjestelmäasetukset > Wallet ja Apple Pay ja klikkaamalla sitten Yhteystiedot ja toimitus.

Et pysty muuttamaan kortin numeroa tai umpeutumispäivämäärää, mutta ne päivittyvät automaattisesti, kun saat uuden kortin. Jos myöntäjä ei tue päivityksiä, joudut ehkä poistamaan kortin ja lisäämään sen uudelleen.

Kortin poistaminen

Voit tarvittaessa poistaa kortin laitteestasi. Voit lukea lisätietoja Apple Cardin4 tilin sulkemisesta. Noudata seuraavia Apple Cash -ohjeita#notes3 sulkeaksesi Apple Cash -tilisi tai poistaaksesi Apple Cashin käytöstä tietyssä laitteessa

iPhone tai iPad

Asetukset-kuvake
Poista iPhonessa tai iPadissa käyttämäsi kortti valitsemalla Asetukset > Wallet ja Apple Pay, napauttamalla poistettavaa korttia ja vierittämällä sitten alaspäin sekä napauttamalla Poista tämä kortti.

Voit myös avata Walletin, napauttaa korttia ja sitten lisää-painike. Vieritä sen jälkeen alaspäin ja napauta Poista tämä kortti.

Apple Watch

Apple Watch -kuvake
Poista Apple Watchissa käyttämäsi kortti avaamalla Watch-appi iPhonessasi, valitsemalla Oma Apple Watch -välilehti, vierittämällä alas, napauttamalla Wallet ja Apple Pay, napauttamalla korttia, vierittämällä alaspäin ja napauttamalla lopuksi Poista tämä kortti.

Tai napauta Walletia Apple Watchisi Koti-näytöllä, napauta korttia, paina sitä voimakkaasti ja napauta Poista.

Mac-mallit Touch ID -toiminnolla

Poista Macissa käyttämäsi kortti valitsemalla Järjestelmäasetukset > Wallet ja Apple Pay, klikkaamalla poistettavaa korttia ja sitten miinusmerkkiä (–).

Kortin poistaminen Mac-malleissa

Etu- tai kanta-asiakaskorttien hallinta

Jos otat automaattisen valinnan käyttöön etukortissa, etukortti esitetään oletuskortin sijasta, kun maksat korttiin liittyvässä myymälässä. Jos otat automaattisen valinnan käyttöön kanta-asiakaskortissa, kanta-asiakastiedot esitetään käyttäessäsi Apple Payta korttiin liittyvässä myymälässä.

Kun lisäät etu- tai kanta-asiakaskortin Walletiin, sinulta ehkä kysytään, haluatko kortin valinnan tapahtuvan automaattisesti. Automaattisen valinnan ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä:

1. Avaa Wallet-appi.
  2. Napauta etu- tai kanta-asiakaskorttia.
  3. Napauta lisää-painike ja ota sitten automaattinen valinta käyttöön tai poista se käytöstä.

Voit lukea lisätietoja siitä, miten Apple Cardilla4 saa Daily Cash -palkkioita ostoksista.

Avun hankkiminen, jos laite katoaa tai varastetaan

Jotta voit käyttää Apple Payta, joudut valtuuttamaan jokaisen luotto-, pankki- ja prepaid-korttioston Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla. Apple Watchin ranteentunnistuksen ollessa käytössä joudut syöttämään pääsykoodin aina, kun laitat Apple Watchin ranteeseen. Nämä ominaisuudet estävät muita ihmisiä käyttämästä Apple Payta iPhonellasi, iPadillasi, Apple Watchillasi ja Macillasi.

Siirry Apple ID -tilisivulle tai käytä Etsi iPhoneni -appia jäädyttääksesi tai poistaaksesi mahdollisuuden käyttää Apple Payta maksamiseen laitteella. Kirjaudu sisään Apple ID -tilisivulla ja klikkaa laitettasi. Valitse näkyviin tulevista tiedoista Apple Pay -osio ja klikkaa joko Poista tai Poista kaikki. Kortti tai kortit jäädytetään tai poistetaan Apple Paysta, vaikka laitteesi olisi offline-tilassa eikä se olisi yhdistettynä mobiili- tai Wi-Fi-verkkoon.

Voit jäädyttää tai poistaa korttisi Apple Paysta myös soittamalla kortin myöntäjälle. Lue, mitä tehdä, jos iPhonesi katoaa tai varastetaan.

1. Ota selvää, missä maissa ja millä alueilla Apple Payta tuetaan.
  2. Apple Pay ei ole saatavilla Manner-Kiinassa Mac-malleille, joissa on Touch ID.
  3. Rahan lähettäminen ja vastaanottaminen Apple Paylla ja Apple Cash -kortilla ovat Green Dot Bankin (FDIC:n jäsen) tarjoamia palveluja. Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Yhdysvalloissa. Lue lisätietoja ehdoista.
  4. Apple Cardin myöntäjä on Goldman Sachs Bank, USA (Salt Lake Cityn toimipaikka). Apple Card on käytettävissä vain Yhdysvalloissa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.