Ohjeita Apple Watchin käyttöön

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Digital Crownia, sivupainiketta ja eleitä käytetään.

Paina tai käännä Digital Crownia

• Näet kellotaulun tai Koti-valikon painamalla tätä.
  • Palaa edelliseen appiin kaksoisklikkaamalla tätä.
  • Käytä Siriä pitämällä tätä painettuna.
  • Zoomaa, vieritä tai säädä näytön sisältöä kääntämällä tätä.
  • Jos käytössäsi on Apple Watch Series 2 tai uudempi tai Apple Watch SE*, avaa näytön lukitus uintitreenin aikana kääntämällä tätä.

Paina sivupainiketta

Apple Watchin rannekkeen irrottaminen

Rannekkeen vapautuspainikkeet ovat kellon takapaneelissa.

Lue ohjeita Apple Watchin rannekkeen irrottamiseen

Apple Watchin näytön vilkaiseminen

Apple Watch Series 2:ssa tai uudemmissa ja Apple Watch SE:ssä voit herättää näytön asteittain sen kirkkauden pitämiseksi matalana. Haluat ehkä esimerkiksi vilkaista näyttöä elokuvateatterissa.

Käännä Digital Crownia hitaasti herättääksesi näytön asteittain, ja käännä sitä sitten toiseen suuntaan asettaaksesi näytön takaisin nukkumaan.

Jos sinulla on Apple Watch Series 5 tai Series 6, voit vilkaista näyttöä milloin tahansa, kun käytät Aina päällä -toimintoa.

Eleiden käyttäminen

Voit käyttää Apple Watchia eleillä. Kellosi suorittaa eri toimintoja, kun napautat sen näyttöä tai painat sitä pidempään.

Napauta

Valitse painike tai kohde napauttamalla näyttöä. Apple Watch -malleissa, joissa Aina päällä -toiminto on käytössä, napautus nostaa näytön kirkkauden maksimitasolle.

Napauta ja pidä paikallaan

Napauttamalla näyttöä ja pitämällä sormesi paikallaan voit esimerkiksi muuttaa kellotaulua ja tarkastella appien asetuksia.

Vedä

Selaa tai säädä liukusäädintä vetämällä sormea näytössä.

Pyyhkäise

Pyyhkäise ylös, alas, vasemmalle tai oikealle nähdäksesi muut näytöt.

* Käytettävissä Apple Watch Series 2:ssa tai uudemmissa ja Apple Watch SE:ssä. Apple Watch Series 1 ja Apple Watch (1. sukupolvi) eivät sovellu uimiseen. Lue lisää Apple Watchin vedenpitävyydestä