Apple Watchin painikkeiden ja näytön käyttäminen

Opi käyttämään Apple Watchia Digital Crownin, sivupainikkeen ja eleiden avulla.

Paina tai käännä Digital Crownia

• Näet kellotaulun tai Koti-valikon painamalla tätä.
  • Palaa edelliseen appiin kaksoisklikkaamalla tätä.
  • Käytä Siriä pitämällä tätä painettuna.
  • Zoomaa, vieritä tai säädä näytön sisältöä kääntämällä tätä.
  • Avaa näyttö uimisen jälkeen pitämällä painettuna.

Lisätietoja Apple Watchin vedenpitävyydestä.

Paina sivupainiketta

Apple Watch Ultrassa voit myös mukauttaa Toiminto-painiketta, jotta voit käyttää lempitoimintojasi nopeasti.

Apple Watchin näytön vilkaiseminen

Apple Watch Series 5:ssä tai uudemmassa voit vilkaista näyttöä milloin tahansa, kun käytät Aina päällä -toimintoa. Jos käytät aiempaa Apple Watch -mallia tai Aina päällä -toiminto ei ole käytössä, nosta rannettasi ylös, jolloin näyttö menee päälle.

Voit myös herättää näytön asteittain, jotta se ei olisi liian kirkas esimerkiksi elokuvateatterissa. Herätä näyttö asteittain kääntämällä Digital Crownia, ja aseta näyttö sitten takaisin lepotilaan kääntämällä sitä toiseen suuntaan.

Eleiden käyttäminen

Voit käyttää Apple Watchia eleillä. Kellosi suorittaa eri toimintoja, kun napautat sen näyttöä tai painat sitä pidempään.

Napauta

Valitse painike tai kohde napauttamalla näyttöä. Apple Watch -malleissa, joissa Aina päällä -toiminto on käytössä, napautus nostaa näytön kirkkauden maksimitasolle.

Napauta ja pidä paikallaan

Napauttamalla näyttöä ja pitämällä sormesi paikallaan voit esimerkiksi muuttaa kellotaulua ja tarkastella appien asetuksia.

Vedä

Selaa tai säädä liukusäädintä vetämällä sormea näytössä.

Pyyhkäise

Pyyhkäise ylös, alas, vasemmalle tai oikealle nähdäksesi muut näytöt.