iWork-dokumenttien aiempien versioiden palauttaminen

Jos olet laittanut iCloud Driven Pagesissa, Numbersissa tai Keynotessa päälle, kaikissa laitteissa olevien dokumenttien versiot tallennetaan ajoittain, kun käsittelet niitä. Saat Pages-, Numbers- tai Keynote-dokumentin aiemman version noudattamalla seuraavia vaiheita.

Varmista, että olet laittanut iCloud Driven Pagesissa, Numbersissa ja Keynotessa päälle:

• Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset, napauta [nimesi], napauta iCloud ja ota sitten iCloud Drive käyttöön. Varmista, että Pages, Numbers ja Keynote ovat käytössä.
  • Valitse Macissa Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset, klikkaa Apple ID > iCloud ja klikkaa sitten iCloud Driven vierestä Valinnat. Varmista, että Pages, Numbers ja Keynote on valittu, ja klikkaa sitten Valmis.

Jos iCloud Drive ei ole päällä, näet Macissa dokumentin aiemmat versiot, mutta näet vain Macilla tehdyt dokumentin muutokset.

Dokumentin palauttaminen iPhonesta tai iPadista

1. Napauta dokumenttien hallinnassa Selaa ja sitten Selaa-valikossa iCloud Drive.
  2. Napauta Valitse ja napauta sitten dokumenttia, jonka haluat palauttaa. Dokumentin päälle ilmestyy valintamerkki.
  3. Napauta iPhonessa Versio-painiketta . Napauta iPadissa Versiot.
  4. Valitse dokumentin versio, jota haluat tarkastella.
  5. Tee jokin seuraavista:
    • Esikatsele versiota napauttamalla Esikatselu. Esikatsellusta versiosta voi hakea tekstiä sekä kopioida tekstiä ja objekteja, mutta esikatselunäkymässä ei voi tehdä muutoksia.
    • Jos haluat palauttaa dokumentin tähän versioon, napauta Palauta. Jos et halua palauttaa dokumenttia tähän versioon, vaan haluat tallentaa sen erillisenä kopiona, napauta Tallenna kopio. Jos haluat palata nykyiseen versioon, napauta Sulje.

Dokumentti korvataan valitsemallasi versiolla. Voit kumota nämä muutokset tai palauttaa dokumentista toisen version toistamalla vaiheet.

Dokumentin palauttaminen Macista

1. Avaa palautettava tiedosto.
  2. Valitse Arkisto > Palauta > Selaa kaikkia versioita.
  3. Selaa dokumentin aiempia versioita oikealla olevilla nuolilla. Version tekopäivä näkyy näytön oikeassa reunassa olevassa aikajanassa. Klikkaa versiota ja selaa dokumenttia vierittämällä sitä.
    Mac, jossa näkyy kaksi kuvaa moottoripyörästä, joissa on erilainen bannerin väri
  4. Tee jokin seuraavista:
    • Palauta dokumenttisi tähän versioon klikkaamalla Palauta.
    • Jos et halua palauttaa dokumenttia tähän versioon, vaan haluat tallentaa sen erillisenä kopiona, paina näppäimistön Optio-näppäintä pitkään ja klikkaa Palauta kopio. Appi avaa kyseisen version kopion uuteen ikkunaan.
    • Jos haluat palata nykyiseen versioon, klikkaa Valmis.

Dokumentti korvataan valitsemallasi versiolla. Voit kumota nämä muutokset tai palauttaa dokumentista toisen version toistamalla vaiheet.

Dokumentin palauttaminen iWorkin iCloud-versiosta

Jos haluat käsitellä dokumentin aiempaa versiota iCloud.comissa, suorita nämä toimet verkkoselaimella Macissa tai Windows-tietokoneella.

1. Kirjaudu iCloud.comiin.
  2. Klikkaa Pages-, Numbers- tai Keynote-kuvaketta.
  3. Avaa dokumentti.
  4. Klikkaa Työkalut-painiketta  ja valitse sitten Selaa kaikkia versioita.
  5. Tee jokin seuraavista:
    • Voit esikatsella aiempaa versiota valitsemalla dokumentin version ja klikkaamalla sitten Esikatselu. iCloud avaa uuden selainvälilehden tai ikkunan, jossa on valitsemasi dokumentin esikatselu.
    • Palauta dokumenttisi tähän versioon klikkaamalla Palauta.
    • Jos et halua palauttaa tähän versioon, vaan haluat tallentaa sen erillisenä kopiona, avaa esikatselu, klikkaa Työkalut-painiketta ja valitse sitten Lataa kopio. Jos et halua käyttää tätä versiota, sulje välilehti tai ikkuna.

Dokumentti korvataan valitsemallasi versiolla. Voit kumota nämä muutokset tai palauttaa dokumentista toisen version toistamalla vaiheet.

Lue lisää

Jos dokumentti jaetaan muiden kanssa, kaikki, joilla on muokkausoikeudet, voivat kopioida ja palauttaa vain ne versiot, jotka on luotu dokumentin jakamisen jälkeen.

Jos lisäät dokumenttiin salasanan tai vaihdat käytössä olevan salasanan, se otetaan käyttöön vain dokumentin kyseisessä versiossa ja sitä myöhemmissä versioissa.

Jos dokumentti jaetaan ja haluat estää muita palauttamasta dokumentin suojaamatonta tai vanhemman salasanan sisältävää versiota, lopeta dokumentin jakaminen, lisää dokumenttiin yksilöllinen salasana ja jaa dokumentti uudelleen.

Jos siirrät dokumentin siihen liittyvän appikansion (esimerkiksi iCloud Drive -kansion ylätason) ulkopuolelle, aiempaa versiota ei ehkä voi palauttaa. Dokumentin siirtäminen voi myös estää muita tarkastelemasta tai muokkaamasta dokumenttia, jos jaat sen iCloudista.