Tietoja Kuvat-ohjelman macOS-version tilapalkista

Kuvat-ohjelman macOS-versiosta näet tarkat tiedot kuvakirjastostasi, esimerkiksi kuviesi ja videoidesi määrän sekä milloin kirjastosi on viimeksi päivitetty iCloud-kuvien kanssa.

Etsi tilapalkki

Voit tarkistaa kirjastossasi olevien kuvien ja videoiden määrän valitsemalla Kuvat, klikkaamalla Hetket ja vierittämällä näytön alalaitaan. Jos iCloud-kuvat on päällä, tilapalkissa näkyy, miten Macisi kuvakirjasto poikkeaa iCloud-kuvista. Jos olet lähettämässä kuvia iCloud-kuviin, voit klikata täällä Keskeytä tai Jatka.

Näyttökuva, jossa näkyy näytön alalaidassa oleva tilapalkki.

Hallitse vain tässä Macissa olevia kohteita

Jos Macisi kirjastossa on viitattuja kuvia tai videoita, tilapalkissa saattaa näkyä vain tässä Macissa olevia kohteita. Viitattuja kohteita ei lähetetä iCloud-kuviin eivätkä ne ole käytettävissä muissa laitteissa. Jos haluat sisällyttää ne iCloud-kuviin, toimi seuraavasti:

1. Valitse Arkisto > Uusi älykäs albumi.
  2. Anna älykkään albumin nimeksi ”Viitattu” ja valitse Kuva – on – viitattu. Klikkaa OK.
  3. Valitse vasemmasta sivupalkista Viitattu.
  4. Valitse kaikki älykkään albumin kuvat painamalla komento-A. Valitse sitten Arkisto > Kokoa yhteen.

Kuvien lähettäminen Macista ei onnistu

Ei voida lähettää [#] kohdetta näkyy, jos Macissa on kuvia tai videoita, joita ei voitu lähettää iCloud-kuviin. Voit ehkä korjata tämän ongelman toimimalla alla olevien ohjeiden mukaan, mutta kuviin tekemäsi muokkaukset ja niihin lisäämäsi avainsanat menetetään.

1. Luo uusi älykäs albumi valitsemalla Arkisto > Uusi älykäs albumi.
  2. Anna älykkään albumin nimeksi ”Ei voida lähettää” ja aseta kolmen ponnahdusvalikon arvoiksi Kuva – on – ei voida lähettää iCloud-kuviin.
    Näyttökuva, jossa näkyy uuden älykkään albumin nimen luontiin tarkoitettu kenttä.
  3. Valitse vasemmasta sivupalkista Ei voida lähettää.
  4. Valitse kaikki älykkään albumin kuvat painamalla komento-A. Valitse sitten Arkisto > Vie > Vie (#) kuvaa (muokkaamaton alkuperäinen).
  5. Valitse seuraavissa valintaikkunoissa tiedostonimen muoto ja sijainti, johon haluat tallentaa viedyt kuvat. Klikkaa Vie ja sitten Vie alkuperäiset.
  6. Kun kuvat on viety, varmista, että ne ovat edelleen valittuna älykkäässä albumissa. Klikkaa sitten hiiren oikealla painikkeella tai ctrl-klikkaa jotakin niistä ja valitse näyttöön tulevasta valikosta Poista (#) kuvaa.
  7. Klikkaa Poista ja sitten OK.
  8.  Voit tuoda kuvat takaisin kirjastoosi valitsemalla Arkisto > Tuo ja etsimällä kuvat sijainnista, jonka valitsit vaiheessa 5.