Kirjaston tilan tarkistaminen Kuvat-ohjelman macOS-versiossa

Kuvat-ohjelman macOS-versiosta näet tarkat tiedot kuvakirjastostasi, esimerkiksi kuviesi ja videoidesi määrän sekä milloin kirjastosi on viimeksi päivitetty iCloud-kuvakirjaston kanssa.

Kirjaston tilanäytön sijainti

Kirjaston tilanäyttö on Kuvat-näkymän alalaidassa uusimpien kuvien alla. Pääset Kuvat-näkymään klikkaamalla Kuvat-välilehteä ikkunan ylälaidassa tai sivupalkissa (jos sivupalkki on asetettu näkymään).

Kirjaston tilanäytössä näkyvät tiedot

Kirjaston tilanäytön ylärivillä näkyy kirjastossasi olevien kuvien ja videoiden lukumäärä.

Alarivi näkyy vain jos iCloud-kuvakirjasto on päällä. Siinä näkyy, miten Macisi kuvakirjasto poikkeaa iCloud-kuvakirjastostasi.

Viimeksi päivitetty

Ensimmäinen osa (”Päivitetty nyt”) kertoo, milloin Macisi kirjasto viimeksi päivitettiin iCloud-kuvakirjaston kanssa.

Vain tällä Macilla olevat kohteet

Toinen osa (”3 kohdetta vain tällä Macilla”) näkyy jos Macisi kirjastossa on viitattuja kuvia tai videoita. Viitattuja kohteita ei lähetetä iCloud-kuvakirjastoon eivätkä ne ole käytettävissä muissa laitteissa. Jos haluat sisällyttää ne iCloud-kuvakirjastoon, toimi seuraavasti:

1. Luo uusi älykäs albumi valitsemalla Arkisto > Uusi älykäs albumi.
  2. Anna älykkään albumin nimeksi ”Viitattu” ja aseta kolmen ponnahdusvalikon arvoiksi Kuva – on – viitattu.
  3. Valitse vasemmasta sivupalkista Viitattu. Jos sivupalkkia ei näy, valitse Näytä > Näytä sivupalkki.
  4. Valitse kaikki älykkään albumin kuvat painamalla komento-A. Valitse sitten Arkisto > Kokoa yhteen.

Tämä toiminto tuo viitatut kuvat Kuvat-kirjastoon ja päivittää ne iCloud-kuvakirjaston kanssa.

Ei voida lähettää

Kolmas osa (”Ei voida lähettää 2 kohdetta”) näkyy jos Macissa on kuvia tai videoita, joita ei voitu lähettää iCloud-kuvakirjastoon. Voit ehkä ratkaista tämän ongelman noudattamalla seuraavia ohjeita. Huomaa, että kuviin tekemäsi muokkaukset ja niihin lisäämäsi avainsanat menetetään tämän prosessin yhteydessä:

1. Luo uusi älykäs albumi valitsemalla Arkisto > Uusi älykäs albumi.
  2. Anna älykkään albumin nimeksi ”Ei voida lähettää” ja aseta kolmen ponnahdusvalikon arvoiksi Kuva – on – ei voida lähettää iCloud-kuvakirjastoon.
  3. Valitse vasemmasta sivupalkista Ei voida lähettää. Jos sivupalkkia ei näy, valitse Näytä > Näytä sivupalkki.
  4. Valitse kaikki älykkään albumin kuvat painamalla komento-A. Valitse sitten Arkisto > Vie > Vie muokkaamaton alkuperäinen kohteelle (#) kuvaa.
  5. Valitse seuraavissa valintaikkunoissa tiedostonimen muoto ja sijainti, johon haluat tallentaa viedyt kuvat.
  6. Kun kuvat on viety, varmista, että ne ovat edelleen valittuna älykkäässä albumissa. Klikkaa sitten hiiren oikealla painikkeella tai ctrl-klikkaa jotakin niistä ja valitse kontekstivalikosta Poista (#) kuvaa.
  7. Tuo kuvat takaisin kirjastoosi valitsemalla Arkisto > Tuo ja etsimällä kuvat sijainnista, jonka valitsit vaiheessa 5.

Kun olet suorittanut nämä vaiheet, kirjaston tilanäytössä näkyy, miten juuri tuotujen kuvien lähettäminen iCloud-kuvakirjastoon etenee.