Numbers-laskentataulukoiden muuntaminen esimerkiksi PDF- tai Microsoft Excel -muotoon

Voit myös avata Microsoft Excel -laskentataulukoita ja muita tiedostotyyppejä iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Macin Numbersissa tai verkossa osoitteessa iCloud.com.

Numbersin iOS-versio

Voit käyttää useita tiedostomuotoja iPhonen, iPadin tai iPod touchin Numbersissa. Tarkista, mitkä muodot ovat yhteensopivia Numbersin iOS-version kanssa.

Numbers-laskentataulukon muuntaminen Numbersin iOS-versiossa

1. Avaa laskentataulukko ja napauta sitten Lisää-kuvake.
  2. Napauta Vie.
  3. Valitse laskentataulukon muoto.
  4. Valitse laskentataulukon lähetystapa, esimerkiksi Mail tai Viestit.

Tiedoston avaaminen Numbersin iOS-versiossa

Voit avata esimerkiksi Microsoft Excel -laskentataulukon Numbersin iOS-versiossa napauttamalla tiedostoa laskentataulukoiden hallinnassa. Jos laskentataulukoiden hallinta ei ole näkyvissä, napauta Laskentataulukot (iPad) tai Dokumentit-painike (iPhone tai iPod touch) ja napauta sitten avattavaa tiedostoa. Jos tiedosto on himmennettynä, sen muoto ei ole yhteensopiva.

Voit avata tiedoston Numbersissa myös toisesta apista, kuten Tiedostot, tai sähköpostista:

1. Avaa toinen appi ja valitse laskentataulukko tai liite.
  2. Napauta Jaa-painike.
  3. Napauta Kopioi Numbersiin. Alkuperäinen tiedosto säilyy ennallaan.

Tiedoston avautumisen jälkeen näyttöön saattaa tulla viesti, jonka mukaan tiedostoa on viimeksi muokattu jollakin muulla apilla kuin Numbersin iOS-version uusimmalla versiolla. Avaa tiedosto Numbersissa napauttamalla Valmis.

Laskentataulukoiden muuntaminen ja avaaminen Numbersin Mac-versiossa

Voit käyttää useita tiedostomuotoja Numbersin Mac-versiossa. Tarkista, mitkä muodot ovat yhteensopivia Numbersin Mac-version kanssa.

Numbers-laskentataulukon muuntaminen Numbersin Mac-versiossa

1. Avaa muunnettava Numbers-laskentataulukko.
  2. Valitse Arkisto > Vie muodossa, ja valitse sitten muoto.
  3. Voit esiin tulevassa ikkunassa valita toisen muodon tai määrittää muita asetuksia. Voit esimerkiksi vaatia salasanan viedyn PDF:n avaamiseksi tai valita viedyn Excel-laskentataulukon muodon.
  4. Klikkaa Seuraava.
  5. Anna tiedostolle nimi ja valitse sen tallennuskansio.
  6. Klikkaa Vie.

Voit lähettää tiedoston tietyssä muodossa Mailin, Viestit-ohjelman, AirDropin tai Muistiinpanot-ohjelman kautta valitsemalla Jaa > Lähetä kopio ja valitsemalla laskentataulukon lähetystavan sekä sitten sen muodon.

Tiedoston avaaminen Numbersin Mac-versiossa

Ctrl-klikkaa Finderissa tiedostoa ja valitse Avaa ohjelmassa > Numbers. Jos Numbers on ainoa taulukkolaskentaohjelma Macissa, voit myös kaksoisklikata tiedostoa.

Valitse Numbersin Mac-versiossa Arkisto > Avaa, valitse tiedosto ja klikkaa sitten Avaa. Jos tiedosto on himmennettynä, se ei ole yhteensopivassa muodossa.

Kun tiedosto aukeaa, saatat saada viestin siitä, että laskentataulukko näyttää erilaiselta. Numbers ilmoittaa esimerkiksi siitä, jos fontteja puuttuu. Saatat nähdä ilmoituksia myös silloin, kun avaat Numbersin vanhemmilla versioilla luotuja laskentataulukoita.

Numbersin iCloud-versio

Numbersin iCloud-version avulla voit avata, muokata ja jakaa tiedostoja Macin tai Windows-tietokoneen tuetulla selaimellaTarkista, mitkä muodot ovat yhteensopivia Numbersin iCloud-version kanssa.

Numbers-laskentataulukon muuntaminen Numbersin iCloud-versiossa

1. Kirjaudu sisään iCloud.comiin Apple ID:lläsi.
  2. Klikkaa Numbers.
  3. Klikkaa laskentataulukoiden hallinnassa muunnettavan tiedoston kohdalla Lisää-painike ja valitse sitten Lataa kopio. Jos laskentataulukko on avoinna, klikkaa työkalupalkissa Työkalut-painike ja valitse sitten Lataa kopio.
  4. Valitse laskentataulukon muoto. Tiedostoa aletaan ladata selaimesi lataussijaintiin.

Tiedoston avaaminen Numbersin iCloud-versiossa

1. Kirjaudu sisään iCloud.comiin Apple ID:lläsi.
  2. Klikkaa Numbers.
  3. Vedä lähetettävä tiedosto selaimessa laskentataulukoiden hallintaan. Tai klikkaa , valitse tiedosto ja klikkaa sitten Valitse.
  4. Kaksoisklikkaa tiedostoa laskentataulukoiden hallinnassa.

Tiedostomuodon yhteensopivuuden tarkistaminen

Numbersissa avattavat muodot

Voit avata seuraavia tiedostomuotoja Numbersin iOS-versiossa, Numbersin Mac-versiossa ja Numbersin iCloud-versiossa:

• kaikki Numbers-versiot
  • Microsoft Excel: Office Open XML (.xlsx) ja Office 97 tai uudempi (.xls)
  • CSV (Comma Separated Values, pilkuin erotellut arvot, .csv)
  • sarkainerotellut tekstitiedostot

Muodot, joihin Numbers-laskentataulukoita voi muuntaa

Numbersin iOS-versio:

• Microsoft Excel Office Open XML (.xlsx)
  • PDF
  • CSV (Comma Separated Values, pilkuin erotellut arvot, .csv)

Numbersin Mac-versio:

• Numbers ’09
  • Microsoft Excel: Office Open XML (.xlsx) ja Office 97 tai uudempi (.xls)
  • PDF
  • CSV (Comma Separated Values, pilkuin erotellut arvot, .csv)

Numbersin iCloud-versio:

• Microsoft Excel Office Open XML (.xlsx)
  • PDF
  • CSV (Comma Separated Values, pilkuin erotellut arvot, .csv)

Lisätietoja

• Numbersin iOS-versio, Numbersin Mac-versio ja Numbersin iCloud-versio käyttävät samaa tiedostomuotoa. Jos luot dokumentin tai muokkaat dokumenttia Numbersin yhdessä versiossa, voit avata sen kaikissa muissakin Numbers-versiossa.
  • Voit päivittää Numbersin ajantasaisen version iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin App Storessa. Käytä Numbersin Mac-version päivittämiseen Macin App Store -ohjelmaa.
  • Jos muunnat Numbers-laskentataulukon Numbers ’09 -yhteensopivaksi laskentataulukoksi, lue lisätietoja muutoksista iWork ’09:ään viemisessä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.