Tietoja Numbersin iOS-version helpotetusta tietojen syötöstä

Numbersin iOS-versio muotoilee syöttämäsi tiedot niiden tyypin mukaan. Lue tietoja siitä, miten muotoilua voi muuttaa ja miten tiedot voi syöttää näppäimistöllä.

Numbersissa on useita näppäimistöjä, jotka helpottavat tietojen syöttämistä laskentataulukkoon. Voit myös kääntää iPhonen, iPadin tai iPod touchin sivuttain, jos haluat muokata tietoja vaakasuunnassa.

Kun aloitat tietojen syöttämisen, Numbers tunnistaa soluun lisäämäsi sisällön automaattisesti ja muotoilee sen asianmukaisesti. Jos syötät esimerkiksi ”$100”, Numbers muotoilee solun automaattisesti valuutaksi ja käyttää numeronäppäimistöä, kun muokkaat solua.

Jos haluat muuttaa solun muotoilua, napauta muokattavaa solua, sen jälkeen kuvaketta Siveltimen kuvake ja lopuksi Muoto-painiketta. Napauta muotoa, jos haluat ottaa sen solussa käyttöön, tai kuvaketta Lisätietoja-kuvake, jos haluat tarkastella muodon tietoja.

Tekstinäppäimistö

tekstinäppäimistö Numbersin iPad-versiossa

Tämä on oletusnäppäimistö, jolla voit kirjoittaa esimerkiksi sanoja, numeroita ja päivämääriä. Jos käytät iPadia*, voit syöttää numeroita ja muita merkkejä myös elenäppäimillä. Voit syöttää numeron tai symbolin nopeasti vetämällä sen näppäintä alaspäin ja nostamalla sitten sormesi.

* Tämä toiminto ei ehkä ole käytettävissä kaikissa iPad-malleissa.

Numeronäppäimistö

numeronäppäimistö Numbersin iPad-versiossa

Napauttamalla Numeronäppäimistön kuvake voit syöttää numeroita, valuutta-arvoja ja murtolukuja. Tällä näppäimistöllä voit lisätä myös tähtiluokituksen tai valintaneliön sekä syöttää numeroita tieteellisessä eksponenttimuodossa.

Päivämäärä-, aika- ja kestonäppäimistöt

päivämäärä-, aika- ja kestonäppäimistöt Numbersin iPad-versiossa

Napauta Päivämäärä-, aika- ja kestonäppäimistön kuvakkeet ja sitten Päivä ja aika- tai Kesto-painiketta, jos haluat käyttää päivämäärien ja aikojen nopeaan syöttämiseen suunniteltuja näppäimistöjä. Voit säätää nykyistä aika-arvoa näppäimistön yläpuolella olevilla miinus- ja pluspainikkeilla.

Kaavanäppäimistö

kaavanäppäimistö Numbersin iPad-versiossa

Kaavanäppäimistöllä voit lisätä kaavoihin funktioita, numeroita ja symboleita. Jos näppäimistö ei vielä ole näkyvissä, voit aloittaa kaavan muokkaamisen napauttamalla Kaavanäppäimistön kuvake ja sitten Kaavan muokkauskuvake. iPadilla* voit syöttää numeron tai symbolin nopeasti vetämällä sen näppäintä alaspäin ja nostamalla sitten sormesi, kun taas iPhonella voit vaihtaa numeronäppäimistöön. Voit syöttää symbolin myös napauttamalla näppäimistön yläpuolella olevaa symbolia.

* Tämä toiminto ei ehkä ole käytettävissä kaikissa iPad-malleissa.