Tietoja Numbersin iOS-version helpotetusta tietojen syötöstä

Numbersin iOS-versio muotoilee syöttämäsi tiedot niiden tyypin mukaan. Lue tietoja siitä, miten muotoilua voi muuttaa ja miten tiedot voi syöttää näppäimistöllä.

Numbersissa on useita näppäimistöjä, jotka helpottavat tietojen syöttämistä laskentataulukkoon. Voit myös kääntää iPhonen, iPadin tai iPod touchin sivuttain, jos haluat muokata tietoja vaakasuunnassa.

Kun syötät tietoja, Numbers tunnistaa automaattisesti soluun syötetyt tiedot ja muotoilee sen oikealla tavalla. Jos syötät esimerkiksi ”$100”, Numbers muotoilee solun automaattisesti valuutaksi ja käyttää numeronäppäimistöä, kun muokkaat solua.

Jos haluat muokata solun muotoa, napauta muokattavaa solua ja napauta sitten Muoto  ja sitten kohtaa Muoto. Napauta muotoa ottaaksesi sen käyttöön solussa tai napauta Lisätietoja  nähdäksesi muodon tarkemmat tiedot.

Tekstinäppäimistö

Numbers iPadissa näyttää tekstinäppäimistön

Tämä on oletusnäppäimistö, jolla voit kirjoittaa esimerkiksi sanoja, numeroita ja päivämääriä. iPadissa* voit myös käyttää elenäppäimiä kirjoittaaksesi numeroita ja muita merkkejä. Voit syöttää numeron tai symbolin nopeasti vetämällä näppäintä alas ja nostamalla sitten sormesi.

Numeronäppäimistö

Numbers iPadissa näyttää numeronäppäimistön

Napauta Numeronäppäimistöä  syöttääksesi numeroita, valuutta-arvoja ja murtolukuja. Tällä näppäimistöllä voit lisätä myös tähtiluokituksen tai valintaneliön sekä syöttää numeroita tieteellisessä eksponenttimuodossa.

Päivämäärä-, aika- ja kestonäppäimistöt

Napauta Päivämäärä ja aikanäppäimistöä  ja sitten Päivämäärä ja aika- tai Kesto-painiketta käyttääksesi näppäimistöä, joka on suunniteltu nopeaan päivämäärien ja aikojen syöttämiseen. Voit säätää olemassa olevaa aika-arvoa käyttämällä näppäimistön yläpuolella olevia miinus- ja plusnäppäimiä.

Kaavanäppäimistö

Numbers iPadissa näyttää kaavanäppäimistön

Kaavanäppäimistöllä voit lisätä kaavoihin funktioita, numeroita ja symboleita. Jos näppäimistö ei ole vielä näkyvissä, napauta Näytä näppäimistö  ja sitten Kaavanäppäimistö , jotta voit aloittaa kaavan muokkaamisen. Voit syöttää numeron tai symbolin nopeasti iPadilla* vetämällä näppäintä alas ja nostamalla sitten sormesi tai vaihtamalla iPhonen numeronäppäimistöön. Voit syöttää symbolin myös napauttamalla näppäimistön yläpuolella olevaa symbolia.

* Tämä toiminto ei ehkä ole käytettävissä kaikissa iPad-malleissa.