Tietoja iOS 9.1:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 9.1:n turvallisuussisällöstä.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustolla.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE-tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

iOS 9.1

• Accelerate-sovelluskehys

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Accelerate-sovelluskehyksessä oli muistin vioittumisongelma monisäikeistystilassa. Ongelma on ratkaistu parantamalla accessor-elementin validointia ja objektin lukitsemista.

CVE-tunnus

CVE-2015-5940: Apple

• Bom

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: Haitallisen arkiston purkaminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: CPIO-arkistojen käsittelyssä oli tiedoston väärinkäyttöön liittyvä haavoittuvuus. Ongelma on ratkaistu parantamalla metadatan validointia.

CVE-tunnus

CVE-2015-7006: Mark Dowd – Azimuth Security

• CFNetwork

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa evästeiden korvaamisen.

Kuvaus: Erikokoisia kirjaimia sisältävien evästeiden käsittelyssä oli jäsentämisongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla jäsentämistä.

CVE-tunnus

CVE-2015-7023: Marvin Scholz ja Michael Lutonsky, Tsinghuan yliopiston Xiaofeng Zheng ja Jinjin Liang, Kalifornian yliopiston (Berkeley) Jian Jiang, Tsinghuan yliopiston ja International Computer Science Instituten Haixin Duan, Microsoft Research Redmondin Shuo Chen, Huawei Canadan Tao Wan sekä International Computer Science Instituten ja Kalifornian yliopiston (Berkeley) Nicholas Weaver CERT/CC:n koordinoimana

• configd

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä hankkimaan laajemmat käyttöoikeudet.

Kuvaus: DNS-asiakaskirjastossa oli kekopohjainen puskurin ylivuoto-ongelma. Haittaohjelma, joka pystyi väärentämään vastauksia paikallisesta configd-palvelusta, saattoi pystyä aiheuttamaan mielivaltaisen koodin suorittamisen DNS-asiakkaissa.

CVE-tunnus

CVE-2015-7015: PanguTeam

• CoreGraphics

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: CoreGraphicsissa oli useita muistin vioittumisongelmia. Ongelmat on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-tunnus

CVE-2015-5925: Apple

CVE-2015-5926: Apple

• CoreText

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: haitallisen fonttitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: fonttitiedostojen käsittelyssä oli useita muistin vioittumisongelmia. Ongelmat on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistamista.

CVE-tunnus

CVE-2015-6975: John Villamil (@day6reak) ja Yahoo Pentest Team

CVE-2015-6992: John Villamil (@day6reak) ja Yahoo Pentest Team

CVE-2015-7017: John Villamil (@day6reak) ja Yahoo Pentest Team

• Levykuvat

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Levytiedostojen jäsentämisessä oli muistin vioittumisongelma. Ongelma on korjattu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-tunnus

CVE-2015-6995: Ian Beer – Google Project Zero

• FontParser

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: Haitallisen fonttitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Fonttitiedostojen käsittelyssä oli useita muistin vioittumisongelmia. Ongelmat on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistamista.

CVE-tunnus

CVE-2015-5927: Apple

CVE-2015-5942

CVE-2015-6976: John Villamil (@day6reak) ja Yahoo Pentest Team

CVE-2015-6977: John Villamil (@day6reak) ja Yahoo Pentest Team

CVE-2015-6978: HP:n Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Clarified Securityn Jaanus Kp

CVE-2015-6990: John Villamil (@day6reak) ja Yahoo Pentest Team

CVE-2015-6991: John Villamil (@day6reak) ja Yahoo Pentest Team

CVE-2015-6993: John Villamil (@day6reak) ja Yahoo Pentest Team

CVE-2015-7008: John Villamil (@day6reak) ja Yahoo Pentest Team

CVE-2015-7009: John Villamil (@day6reak) ja Yahoo Pentest Team

CVE-2015-7010: John Villamil (@day6reak) ja Yahoo Pentest Team

CVE-2015-7018: John Villamil (@day6reak) ja Yahoo Pentest Team

• GasGauge

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Kernelissä oli muistin vioittumisongelma. Ongelma on korjattu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-tunnus

CVE-2015-6979: PanguTeam

• Grand Central Dispatch

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat.

Vaikutus: Haitallisen paketin käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Lähetyskutsujen käsittelyssä oli muistin vioittumisongelma. Ongelma on korjattu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-tunnus

CVE-2015-6989: Apple

• Grafiikkaohjain

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat.

Vaikutus: Haitallisen ohjelman suorittaminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen kernelissä.

Kuvaus: AppleVXD393:ssa oli tyyppisekaannusongelma. Ongelma on korjattu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-tunnus

CVE-2015-6986: Proteas – Qihoo 360 Nirvan Team

• ImageIO

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: Haitallisen kuvatiedoston katsominen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Kuvien metadatan jäsentämisessä oli useita muistin vioittumisongelmia. Ongelmat on ratkaistu parantamalla metadatan validointia.

CVE-tunnus

CVE-2015-5935: Apple

CVE-2015-5936: Apple

CVE-2015-5937: Apple

CVE-2015-5939: Apple

• IOAcceleratorFamily

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: IOAcceleratorFamilyssa oli muistin vioittumisongelma. Ongelma on korjattu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-tunnus

CVE-2015-6996: Ian Beer – Google Project Zero

• IOHIDFamily

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Kernelissä oli muistin vioittumisongelma. Ongelma on korjattu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-tunnus

CVE-2015-6974: Luca Todesco (@qwertyoruiop)

• Kernel

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: Paikallinen ohjelma saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: Kernelissä oli syötön validointiongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla syötön validointia.

CVE-tunnus

CVE-2015-7004: Sergi Alvarez (pancake) – NowSecure Research Team

• Kernel

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia.

Kuvaus: Kernelissä oli alustamattoman muistin ongelma. Ongelma on korjattu parantamalla muistin alustamista.

CVE-tunnus

CVE-2015-6988: The Brainy Code Scanner (m00nbsd)

• Kernel

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: Paikallinen ohjelma saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: Virtuaalimuistin uudelleenkäytössä oli ongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-tunnus

CVE-2015-6994: Mark Mentovai – Google Inc.

• mDNSResponder

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: etähyökkääjä saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: DNS-tietojen jäsentämisessä oli useita muistin vioittumisongelmia. Ongelmat on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistamista.

CVE-tunnus

CVE-2015-7987: Alexandre Helie

• mDNSResponder

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: paikallinen ohjelma saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: nollaosoittimen epäviittausongelma korjattiin parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-tunnus

CVE-2015-7988: Alexandre Helie

• Ilmoituskeskus

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: Puhelimen ja Viestien ilmoitukset saattoivat näkyä lukitulla näytöllä, vaikka asetus oli pois käytöstä.

Kuvaus: Kun Näytä lukitulla näytöllä -asetus laitettiin pois päältä Puhelimen tai Viestien osalta, asetuksiin tehtyjä muutoksia ei otettu käyttöön välittömästi. Ongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-tunnus

CVE-2015-7000: William Redwood – Hampton School

• OpenGL

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: OpenGL:ssä oli muistin vioittumisongelma. Ongelma on korjattu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-tunnus

CVE-2015-5924: Apple

• Suojaus

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: haitallisen varmenteen käsittely saattaa johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: ASN.1-koodipurkutoiminnossa oli useita muistin vioittumisongelmia. Ongelmat on ratkaistu parantamalla syötön tarkistamista.

CVE-tunnus

CVE-2015-7059: David Keeler – Mozilla

CVE-2015-7060: Tyson Smith – Mozilla

CVE-2015-7061: Ryan Sleevi – Google

• Suojaus

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä korvaamaan mielivaltaisia tiedostoja.

Kuvaus: AtomicBufferedFile-kuvaajien käsittelyssä oli double free -ongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla AtomicBufferedFile-kuvaajien validointia.

CVE-tunnus

CVE-2015-6983: David Benjamin, Greg Kerr, Mark Mentovai ja Sergey Ulanov – Chrome Team

• Suojaus

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: Hyökkääjä saattoi saada hylätyn varmenteen näyttämään voimassa olevalta.

Kuvaus: OCSP-asiakkaassa oli validointiongelma. Ongelma on ratkaistu tarkistamalla OCSP-varmenteen vanhenemisaika.

CVE-tunnus

CVE-2015-6999: Apple

• Suojaus

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: Hylkäämistarkistusta vaatimaan määritetty luottamusarviointi saattoi onnistua, vaikka hylkäämistarkistus epäonnistui.

Kuvaus: kSecRevocationRequirePositiveResponse-lippu oli määritetty, mutta sitä ei toimeenpantu. Ongelma on ratkaistu toimeenpanemalla lippu.

CVE-tunnus

CVE-2015-6997: Apple

• Puhelinliikenne

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä vuotamaan arkaluontoisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: Puheluiden tilakyselyiden valtuutustarkistuksissa oli ongelma. Ongelma on ratkaistu lisäämällä valtuutustilakyselyitä.

CVE-tunnus

CVE-2015-7022: Andreas Kurtz – NESO Security Labs

• WebKit

Saatavuus: iPhone 4s tai uudemmat, iPod touch (5. sukupolvi tai uudemmat) ja iPad 2 tai uudemmat

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: WebKitissä oli useita muistin vioittumiseen liittyviä ongelmia. Ongelmat on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-tunnus

CVE-2015-5928: Apple

CVE-2015-5929: Apple

CVE-2015-5930: Apple

CVE-2015-6981

CVE-2015-6982

CVE-2015-7002: Apple

CVE-2015-7005: Apple

CVE-2015-7012: Apple

CVE-2015-7014

CVE-2015-7104: Apple

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.